pijn-in-de-bovenarm-
Artikelen
Johan van Vliet - Chronische pijn expert & TMS coach
Artikelen

Pijn in de bovenarm

U heeft last van pijn aan uw bovenarm. U vraagt zich misschien af wat de oorzaak is van uw pijn in uw bovenarm. .

Of u wilt graag weten waarom u deze bovenarm klachten heeft. Sterker nog, u wilt weten: “hoe kom ik van deze pijnklachten af?”.

Misschien zoekt u een effectieve behandeling of heeft u al zoveel behandelingen gehad dat u het allemaal even niet meer weet.

Juist omdat er zoveel soorten behandelingen zijn voor pijn in de bovenarm is het voor veel mensen lastig om te bepalen welke behandeling geschikt is en bovenal effectief is. Moet u een bijvoorbeeld wel of geen lichamelijke behandeling ondergaan om van uw pijnklachten af te komen?

Om u antwoord te geven op de vraag “
Wat voor soort behandeling heb ik nodig om blijvend van mijn pijn in mijn bovenarm af te komen?” heeft BreinMedicijn een gratis Pijn Test ontwikkeld.

Binnen enkele minuten weet u wat voor soort behandeling u nodig heeft om de pijn in uw bovenarm definitief te genezen.

Klik op de oranje button met “Pijn Test” om te starten met de test.

pijn-in-de-bovenarm-test


In het kort

  • Als je aanhoudende en langdurige pijn in de bovenarm hebt of andere uitstralende klachten is het belangrijk om een huisarts te laten onderzoeken wat de oorzaak is en of er direct actie vereist is;
  • Mogelijke oorzaken zijn een overbelasting, slijmbeursontsteking, spierspanning, peesontsteking,  beknelde zenuw in de schoudergordel of nek, nekhernia, RSI, triggerpoints, stress of een overprikkeld zenuwstelsel.
  • Medicatie, fysiotherapie en triggerpointtherapie, rust, shockwave, chiropractie, acupunctuur, operatie, kunnen de klachten verhelpen of verlichten. Als een overprikkeld zenuwstelsel een rol speelt, werkt dit maar tijdelijk;
  • Er is steeds meer wetenschappelijk bewijs dat aanhoudende pijn in de bovenarm wordt veroorzaakt door een overprikkeld zenuwstelsel. Test hier of dit ook voor jou geldt;
  • De klachten kunnen verdwijnen als je overprikkelde zenuwstelsel weer tot rust komt. Zo zijn al vele mensen genezen van pijn in de bovenarm. Ons programma helpt hierbij.


Inhoudsopgave

1. De anatomie van de bovenarm

pijn-in-de-bovenarm-biceps-tricepspijn-in-de-bovenarm-anatomie

De bovenarm zitten tussen de schouder en de elleboog en kent twee grote spiergroepen, de biceps en de triceps, die vastgehecht zitten aan één bot genaamd het humerus. De biceps is de spier, die we spreekwoordelijk ook wel onze spierballen van de arm noemen en bevindt zich aan de voorkant van de bovenarm. De triceps zitten aan de achterkant van de bovenarm.

Er zit onder biceps nog een spier die de musculus brachialis heet en deze spier die loopt aan de voorzijde over het ellebooggewricht heen.

 Pijn in de bovenarm kan vanuit de bovenarm spieren zelf komen, maar deze kunnen ook vanuit de spieren van de schouder, elleboog, rug en de nek komen. Veelal, wanneer de pijn niets te maken heeft met een kneuzing, breuk of ernstige ziekte, komt de pijn door spierknopen (triggerpoints) in de spieren van eerder benoemde lichaamsdelen.

Triggerpoints zijn spierknopen in de spieren. Het zijn microverkrampingen in de spieren zelf die doorbloeding doen verminderen en een mild zuurstof tekort veroorzaken in de spier en een vrij zuur milieu. Dit leidt tot een spierverkramping of dat spieren gaan verkorten. Zenuwen in de buurt kunnen hierdoor geïrriteerd raken en hiermee pijn veroorzaken. Diverse vaak benoemde oorzaken worden vaak veroorzaakt door deze triggerpoints en soms wordt er een verkeerde diagnose gegeven, omdat deze spierknopen over het hoofd worden gezien.

Deze triggerpoints worden voor hun beurt vaak veroorzaakt door stress, emotionele spanningen en Tension Myositis Syndroom.

 In dit artikel hierover later meer.

2. Pijn in de bovenarm waardoor kan dat komen?

pijn-in-de-bovenarm-hoe-komt-het

Wanneer u acute pijn in de bovenarm krijgt na bijvoorbeeld een val of een andere trauma door een botsing, te zwaar tillen of een sportactiviteit.

Dan kan dit komen doordat u uw een bot in uw bovenarm heeft gebroken of gekneusd, door een snijwond of brandwond, uw schouder ligt uit de kom of een pees is gescheurd of u een spier heeft verrekt.

Dan is het zeer aan te raden om medische hulp in te schakelen. Om te onderzoeken of er daadwerkelijk iets ernstigs aan de hand is.

Eveneens als u langdurig last van pijn in uw bovenarm houdt met of zonder een dergelijk kwetsuur, dan wilt u bij de huisarts laten onderzoeken wat de oorzaak kan zijn.

De pijn in de bovenarm kan soms langdurig aanhouden voor weken of maanden, terwijl de kwetsuur allang genezen is of er eigenlijk nooit echt een blessure was maar hooguit een overbelasting. Wanneer dit aan de hand is, dan is er zeer waarschijnlijk een andere oorzaak aan de hand.

De meest voor de hand liggende oorzaak zijn dan vaak triggerpoints en die worden voor hun beurt vaak veroorzaakt door stress, emotionele spanningen en Tension Myositis Syndroom.  In dit artikel hierover later meer. Eerst bespreken we de verschillende symptomen van pijn in de bovenarm en daarna de diverse oorzaken die het kan hebben.

Hartaanval

Hierbij wel te vermelden als u ineens acute heftige pijn op de borst krijgt, die uitstraalt naar de kaak en armen met eventuele tintelingen, dan wil je direct 112 bellen, want dit kan duiden op een hartaanval/hartinfarct.

3. Wat zijn de klachten en verschijnselen bij pijn in de bovenarm?

pijn-in-de-bovenarm-waardoor-komt-het-kopie

Pijn in de bovenarm heeft verschillende vormen en de volgende varianten krijgen wij vaak te horen.

Pijn in de bovenarm of het nu in de linkerarm of rechterarm zit, bij een man of een vrouw, dit maakt voor de oorzaak hiervan bijna nooit iets uit.

3.1 Diverse soorten bovenarm klachten

De pijn in de bovenarm kan zeurderige pijn zijn of, prikkelend, tintelend, stekend, branderig of warm zijn en gepaard gaan met krachtverlies of kramp.

 De pijn kan zitten in de binnenkant van de bovenarm of juist in de buitenkant (zijkant), voorkant (biceps) of achterkant (triceps).

U kunt ook tegelijkertijd pijn in uw pols hebben en dat u ook pijn of andere symptomen heeft op de volgende plekken:

3.2 Pijn in de bovenarm bij bepaalde bewegingen

De pijn in de bovenarm kan opkomen bij bepaalde bewegingen, zoals bij het optillen of heffen van iets, het strekken van de bovenarmen, bij zijwaartse bewegingen, achterwaartse bewegingen, draaiende beweging van de pols, bij het strekken.

3.3 Pijn in de bovenarm bij sporten

De pijn in de bovenarm kan opkomen bij sport, zoals fitness, curlen (dumbels), optrekken (pull ups/chin ups),  fietsen, wielrennen

3.4 Pijn in de bovenarm bij werk of andere activiteiten

Of bij een activiteit zoals een jas aantrekken, een schroevendraaier gebruiken, een deurklink of slot opendraaien, het gebruiken van de computermuis, toetsenbord, tablet of smartphone.

De pijn in de bovenarm kan ook juist in rust zonder enige inspanning opkomen, wanneer je s 'nachts in bed ligt en tijdens het slapen.

Nu is de prangende vraag wat de oorzaken kunnen zijn van de pijn in de bovenarm en al deze variaties.

4. Wat is de oorzaak van pijn in de bovenarm?

pijn-in-bovenarm-waarom

Los van de eerder behandelde breuk, kneuzing of hartfalen, zal in dit hoofdstuk een aantal oorzaken worden besproken die de pijn in de bovenarm kunnen veroorzaken.

4.1 Nekhernia, artrose in de nek, rotator cuff en pijn in de bovenarm

Er lopen diverse zenuwen vanuit de nek door de structuren van de schouder naar de arm. Deze zenuwen kunnen naast pijn de bovenarm ook pijn in schouder en nek met uitstraling naar arm en hand teweegbrengen.

 De oorzaak van de pijn in de bovenarm kan komen doordat de zenuw is bekneld,  beschadigd of dat de zenuw is geïrriteerd en hierdoor disfunctioneert.

Dit disfunctioneren kan ook komen door stress, triggerpoints en Tension Myositis syndroom. Hierover in hoofdstuk 5 meer.

Als men pijn in de bovenarm heeft en doorverwezen wordt naar het ziekenhuis. Dan wordt daar vaak een MRI scan of röntgenscan genomen. Er wordt dan soms een nekhernia, artrose in de nek, rotator cuff scheurtjes of cervicale stenose gevonden. Dan wordt de conclusie vaak snel getrokken dat die afwijking de pijn in de bovenarm en andere klachten veroorzaakt.

pijn-in-de-bovenarm-zenuw-pijn-in-de-bovenarm-nekhernia

 Een beknelling van de zenuwen in de nek, door bijvoorbeeld een cervicale(nek) stenose, artrose in de nek, of een nekhernia bij (C4/C5, C5/C6, C6/C7, C7/T1)  kan mogelijk leiden tot pijn in de bovenarm en eventueel uitstralende pijn vanuit de nek en de schouder naar de arm, maar veel wetenschappelijk onderzoek laat zien dat de meeste hernia’s ongevaarlijke slijtage en ouderdoms verschijnselen zijn. En dat zenuw vaak juist niet bekneld zit, ook al vinden ze iets op de MRI scan. Een mening die door de NHG standaarden ook steeds meer wordt overgenomen. Bron  bron Bron

Volgens top neurochirurg Dr. H.C. Rosomoff zijn hernia’s slechts in 3% van de gevallen verantwoordelijk voor (uitstralende) pijn en andere klachten bron

Dit verklaart ook waarom de meeste mensen met een herniaartrose in de nek, rotator cuff syndroom of een cervicale stenose hier vrijwel geen pijn in de bovenarm door hebben, althans diverse onderzoeken hebben dit ondervonden.

Drie recente van elkaar losstaande onderzoeken door M.C. Jensen bron, D.G. Borenstein bron en N. Boos bron, tonen aan dat er maar een zeer klein verband is tussen (uitstralende) pijn en de afwijkingen die er door de MRI-scans worden gevonden. 

pijn-in-de-bovenarm-oorzaken

4.2 Thoracic Outlet Syndroom en pijn in de bovenarm

Pijn in de bovenarm daarvan wordt wel eens gesteld dat het door het Thoracic Outlet Syndroom zou komen.

pijn-in-de-bovenarmthoracic-outlet-syndroom-

Het Thoracic Outlet Syndroom (TOS), ook wel aangeduid als schoudergordelsyndroom en neurovasculair compressie syndroom, is een verzamelnaam voor aandoeningen waarbij de vaat-zenuwbundel, gelegen in het schoudergebied, bekneld of geïrriteerd is raakt.

De symptomen als u TOS heeft, kunnen pijn in de bovenarm (triceps) geven en ook in de voorkant, zijkant van de schouder geven die uitstraalt naar , elleboog, onderarm, pols met een pijnlijke tinteling in de wijsvinger, middelvinger, ringvinger, pink en duim van de hand geven.

Wat echter vaak het geval is bij pijn in de bovenarm, is dat de oorzaak vaak spierspanning, stress en Tension Myositis Syndroom is, wat vervolgens leidt tot triggerpoints (spierknopen). Deze microverkrampingen van de spieren leiden vaak tot verkrampte spieren en de irritatie van die zenuwen.

Verderop in hoofdstuk 5 dit artikel wordt er verder uitgewijd over triggerpoints, stress en Tension Myositis Syndroom.

4.3 Slijmbeursontsteking in de bovenarm of schouder en pijn in de bovenarm

pijn-in-de-bovenarm-slijmbeursontsteking

Een andere veelgenoemde oorzaak voor pijn in de bovenarm, is de slijmbeursontsteking.

Wanneer u beweegt schuren spieren langs uw botten en gewrichten en dit kan behoorlijke wrijving veroorzaken.

De slijmbeurs is een met vocht gevuld kussen die tussen de spieren en de botten ligt.

Deze slijmbeurs voorkomt dat die wrijving tussen de botten en de spieren leidt tot beschadigingen.

De slijmbeurs heeft ook een functie als smeermiddel waardoor de bewegingen soepel verlopen. In het geval van een slijmbeursontsteking in de bovenarm is dit echter niet meer het geval en doet de beweging juist veel pijn met name in bovenarm en bij de schouderbladen.

De slijmbeurs die in de bovenarm meestal ontstoken raakt is de slijmbeurs in de schouder. Een slijmbeursontsteking is zoals de naam al zegt een ontsteking van de slijmbeurs.

Een overbelasting is vaak de reden dat er een dergelijke slijmbeursontsteking zich ontwikkelt. Mocht u dikwijls een slijmbeursontsteking  krijgen of u heeft hier al weken- of maandenlang last van, dan kan het dat triggerpoints in de spieren van de  bovenrug, schouder en bovenarm dit veroorzaken. Triggerpoints die na manuele behandeling niet meer weggaan komen vaak door stress en Tension Myositis Syndroom.

Verderop in hoofdstuk 5 dit artikel, hier meer over.

4.4 Peesontsteking in de bovenarm of schouder

De schouderpezen verbinden de spieren met de botten van de schouder met die van de bovenarm en de pezen in de bovenarm zijn weer verbonden met het ellebooggewricht. . Deze pezen zijn erg sterk en zijn prima instaat om de belasting die de spieren op hen brengen op te vangen.

Bij zware of langdurige overbelasting zouden er al kleine scheurtjes in het peesweefsel kunnen ontstaan en vanwege een slechtere doorbloeding minder snel genezen en hierdoor een peesontsteking kunnen veroorzaken en daarmee pijn in de bovenarm kunnen geven.

Echter, zit het probleem en de oorzaak van de pijn in de bovenarm, meestal in de aanhoudende spierspanning en daarmee triggerpoints (spierknopen) in de bovenrug, schouder en bovenarm. Verderop in hoofdstuk 5 dit artikel, hier meer over.

4.5 RSI/KANS (overbelasting) en pijn in de bovenarm

Bij pijn of andere klachten aan de bovenarm, wordt als oorzaak overbelasting, verkeerde werkhouding, muisarm en RSI vaak genoemd.

Een overbelasting van de bovenarm is uiteraard een mogelijkheid en dan is rustig aan doen vaak de oplossing waardoor de klachten weggaan en de pezen, spieren, gewrichtsbanden genezen.

Echter, vaak blijven de bovenarm pijnklachten na deze overbelasting en dan wordt er gesteld dat het RSI is wat maanden duurt om vanaf te komen. Dit terwijl er vaak niets meer te genezen valt, omdat het lichaam het al genezen heeft, alleen de bovenarm pijnklachten blijven nog steeds.

Als het normaal zou zijn dat dit maanden moet duren. Hoe kan het dan dat we 150 jaar geleden en daarvoor, toen we in een tijd leefden met veel zwaar werk op het land en in de fabriek, dat deze overbelastingen van onder andere de bovenarm en schouder heel zeldzaam waren? Ik bedoel met de arbeidsomstandigheden van die tijd en de ontbrekende kennis over juiste werkhouding, zou dit tot een ramp hebben moeten leiden.

Scott Brady MD, auteur van het boek ‘Pain Free for Life’, zegt: ”Een ander misverstand die vaak voorkomt is dat onze rug of nek zwak zou zijn en gemakkelijk beschadigd kan raken. Uit ervaring weet ik dat dit niet waar is. Ik heb zes maanden in Afrika (Kenya, Oeganda) gespendeerd en daar heb ik ongeveer 5000 patiënten geholpen. 

Ik kan mij niet eens herinneren of ik überhaupt één patiënt bij mij heb gehad met rug of nek klachten. Echter, hielden zij zich totaal niet aan de bewegings- of lichaamshoudingsadviezen die wij in het Westen als vanzelfsprekend achten. Zij lopen op wegen vol met gaten, dragen de hele dag door extreem zware draaglasten op hun hoofd en in hun handen. En wat denk je? Deze Afrikanen hebben nauwelijks last van rug of nekproblemen.Bron

Vanuit bovenstaande citaat valt op te maken dat het idee dat overbelasting en RSI leidt tot langdurige pijn in de bovenarm of andere klachten volstrekt onzinnig is. Ons lichaam herstelt zichzelf namelijk en dergelijke overbelastingen zullen ook herstelt worden. De klachten hebben om die reden op basis van een overbelasting geen bestaansrecht meer,

Uw pijn in de bovenarm, is zeker echt en een overbelasting kan zeker hebben plaatsgevonden, maar de reden dat de pijn blijft dat heeft een andere oorzaak. Namelijk triggerpoints, stress en Tension Mysositis Syndroom.

5 Wat is vaak de belangrijkste oorzaak dat de pijn in de bovenarm niet weggaat?

5.1 Triggerpoints en pijn in de bovenarm 

pijn-in-de-bovenarm-achterkant-tricepspijn-in-de-bovenarm-zijkant

pijn-in-de-bovenarm-biceps-voorkantZoals hierboven benoemd zijn triggerpoints vaak de reden dat spieren kunnen verkrampen en zenuwen geïrriteerd  kunnen raken. Maar wat zijn triggerpoints? 

Triggerpoints worden ook wel eens spierknopen genoemd. Het zijn micro verkrampingen in een bepaalde spier of spieren. Het triggerpoint veroorzaakt een verminderde doorbloeding wat leidt tot een mild zuurstofgebrek in de spier en dat afvalstoffen zich gaan ophopen.

Het overbelasten van de bovenarm en schouder kan o.a. leiden tot triggerpoints die pijn in de bovenarm teweeg kunnen brengen. Overbelasten door bijvoorbeeld fysiek werk, fitness, sport en ook statisch werken achter een computer kan. Normaliter gaan deze triggerpoints weer weg, maar als dit niet gebeurd dan is het goed deze te behandelen.

Wanneer je op een triggerpoint drukt of deze masseert dan doet deze plek vaak erg pijn en kan het pijn in de bovenarm opwekken.

Deze pijnklachten  kunnen ook op een hele andere plek voorkomen, dan waar het triggerpoint zit. Triggerpoints in de nek, borst, bovenrug kunnen namelijk pijn afleiden naar de bovenarm.

in het geval van pijn in de bovenarm kunnen de triggerpoints in de volgende lichaamsdelen zitten:

Waardoor ontstaan deze triggerpoints? Stress, onderdrukte emoties, en Tension Myositis Syndroom zorgen ervoor dat triggerpoints vaak ontstaan en ook telkens na behandeling weer terugkomen. Deze oorzaak behandelen is dan ook cruciaal om ervoor te zorgen dat de pijn in de bovenarm blijvend worden verholpen.

In ons gratis E-book “De verborgen oorzaak van chronische pijn” vindt u nog meer informatie over het verband tussen pijn in de bovenarm , triggerpoints en stress. In dit e-book vindt u ook wat u hieraan kunt doen.

oorzaak-pijn-in-de-bovenarm-stress

5.2 Stress en tension myositis syndroom en pijn in de bovenarm

pijn-in-de-bovenarm-door-stress

Een andere vraag die vergelijkbaar is: “kan stress,  de pijn in de bovenarm veroorzaken?”.

Ja, chronische stress of veel stress in korte tijd en en ingehouden of onderdrukte emoties kunnen chronische en langdurige de pijn in de bovenarm veroorzaken. Bron

Soms wordt er wel een lichamelijke oorzaak gevonden, maar kunnen de artsen niet vinden waarom de klachten blijven. In dat geval vallen uw klachten in de categorie SOLK.

SOLK is de afkorting voor Somatische Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten.

Wat stress allemaal inhoudt daarover kunt u meer lezen in dit artikel.

De Futurepainstudy laat zien dat stressfactoren in iemands leven of wat hij/zij heeft gemaakt of nu meemaakt.

De beste voorspellers zijn voor o.a. pijn in de bovenarm. Hun model kon dit 7-10 jaar van te voren voorspellen. Bron

De meeste zijn ook wel bekend met de volgende situaties. Wanneer u verliefd was had u vlinders in de buik of geen eetlust. Bij een presentatie voelen we ons nerveus, verhoogd de hartslag, krijgen we last van hoofdpijn, buikpijn, misselijkheid of maag en darm klachten enz.

Of hoe ons lichaam functioneert onder het verlies van een geliefde, zware conflicten op het werk, financiële problemen enzovoorts.

Als u meer wilt weten welke stressfactoren er zijn dan vindt u die in dit artikel (klik hier)

Dit zijn (pijn)klachten die komen door stress en ongeveer 40% van de huisartsbezoeken vanwege (pijn)klachten en bijvoorbeeld  pijn in de bovenarm komen door dit proces. Bron

Intussen is er ook steeds meer bewijs is te vinden in de wetenschappelijke literatuur dat met pijn in de bovenarm door stress een abnormale verwerking is van pijnsignalen in de hersenen.

 Doormiddel van FMRI scans van de hersenen is aangetoond dat het limbische systeem en de hersengebieden anterieure cingulaire cortex en de insula overmatig geactiveerd zijn bij met mensen met chronische klachten. En dat de hersenen uiteindelijk bepalen of en wanneer er pijn gevoeld moet worden. Bron bron bron bron 

In andere woorden het pijnsysteem is overgevoelig geraakt en deze overgevoeligheid is door de hersenen aangeleerd en spreekt men ook wel van neuro-plastische pijn.

In recent onderzoek wordt aangetoond dat stress, in dit geval sociale uitsluiting of afwijzing, leidt tot een verhoogde hersenactiviteit in de anterieure cingulaire cortex. Wat hetzelfde gebied is wat ook bij chronische pijn geactiveerd wordt en daarmee ook de pijn in de bovenarm. Bron

In een ander onderzoek gedaan door universiteit van Pittsburgh gebruikten mensen hypnose om pijn teweeg te brengen en de mensen voelde pijn en de fMRI liet zien dat de hersendelen die betrokken zijn bij pijn waarneembaar geactiveerd waren. Bron

Andere onderzoeken laten zien dat aandacht in de vorm van angst voor de pijn laat toenemen waaronder bewegingsangst. De proefpersonen waren bang dat ze door bepaalde bewegingen te maken hun lichaam zouden bezeren of bang waren dat ze een beknelde zenuw hadden (terwijl dit niet zo was). Bron Bron

 Dat pijn in de bovenarm door stress kan komen, wordt ook indirect aangetoond door het feit wanneer die psychologische factoren aangepakt worden de pijn minder wordt en zelfs helemaal weg kan gaan.

Één van de pioniers op het gebied van het oplossen van lokale pijn en uitstralende pijn zonder lichamelijke oorzaak is dr. Sarno. Hij noemde dit proces Tension Myositis Syndroom. Hij heeft succesvol duizenden mensen van hun pijnklachten afgeholpen met zijn TMS aanpak. bron bron bron

Dr. Alan Gordon, samen met een heel team met onder andere dr. Howard Schubiner en Mark A Lumley en andere, hebben in 2021 een gerandomiseerde controle studie afgerond.

Dit deden zij met de Pain Reprocessing therapy wat een door Alan Gordon ontwikkelde Tension Myositis Syndroom of in zijn woorden een ‘neuro-plastische pijn’ behandelmethodiek is. bron

Waarbij ook fMRI scans gemaakt zijn om de veranderingen in de hersenen te kunnen aantonen.

Dit onderzoek is nu ter publicatie aangeboden en laat een zeer groot effect en resultaat zien. 66% procent van de deelnemers was na de behandeling pijnvrij of bijna vrij van klachten.

Ook de fMRI scans lieten zien dat bij die deelnemers ook de hersenen waren verandert. Deze veranderingen waren gecentreerd rondom de anterior insula wat één van de gebieden is van de hersenen die in het pijnverwerkingsgebied valt. Dit gebied speelt een belangrijke rol in het bepalen of de hersenen wel of geen pijn moeten genereren. Bron

Dit resultaat is een groot succes te noemen!

Dat pijn in de in de bovenarm ook vaak bij een burn out voor komen, laat al zien dat stress zeer zeker een belangrijke of zelfs de belangrijkste factor kan zijn bij deze klacht.

6. Welke oefeningen helpen bij pijn in de bovenarm?

De snelste manier om pijn in de bovenarm , zonder medische oorzaak, te behandelen is door triggerpoint massage. Dit kunt u zelf leren, lees hier verder. Of door triggerpointtherapie middels een therapeut. Als dit maar tijdelijk helpt of niet helpt tegen pijn in de bovenarm, dan is TMS en stress aan de gang en dien je die oorzaak aan te pakken.

7. Wat is vaak de juiste behandeling bij pijn in de bovenarm?

Wilt u dat wij u helpen met uw pijn in uw bovenarm?

Neem de eerste stap en doe mee met de proefversie van ons Online TMS behandelprogramma

pijn-in-de-bovenarm-behandelen

Ons TMS behandelprogramma is volledig in het Nederlands en dat is wel zo makkelijk. Het is een stap voor stap programma met begeleiding en een gestructureerd programma om u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Op onze website kunt u ervaringen van onze cliënten vinden van onder andere cliënten met pijn in de bovenarm.

Daarnaast staan er op de website “thankyoudrsarno”, die uit eerbetoon aan wijlen dr. Sarno is opgericht, ook ruim 100 succesverhalen.

U krijgt dan 7 dagen lang toegang tot de eerste 7 dagen van het TMS Online behandelprogramma van BreinMedicijn.

U kunt dan zelf ervaren of u het TMS programma wat vindt en daarnaast krijgt u al een hoop tips, educatie en tools om mee aan de slag te kunnen.

En daarnaast kunt u ook dan deelnemen aan onze wekelijkse vraag en antwoord coachingcalls met onze TMS coach en tevens ervaringsdeskundige.

pijn-in-de-bovenarm-behandeling

Reacties
Categorieën