Ischias test, oorzaak en behandeling nummer 1 weten? Ontdek het hier!

Heeft u Ischias zenuwpijn? Misschien heeft u pijn aan uw onderrug wat ook nog eens doorstraalt naar uw bilstreek, been en voet?

U vraagt zich misschien af: “Heb ik misschien ischias zenuwpijn?” Of u wilt graag weten waarom u deze klachten heeft en hoe u van deze klachten af komt?

Misschien zoekt u een effectieve behandeling voor uw Ischias of heeft u al zoveel behandelingen gehad dat u het allemaal even niet meer weet.

Juist omdat er zoveel soorten behandelingen zijn voor ischias is het voor veel mensen lastig om te bepalen welke behandeling geschikt is en bovenal effectief is.  Moet u een bijvoorbeeld wel of geen lichamelijke behandeling ondergaan om van uw pijnklachten af te komen?

Om u antwoord te geven op de vraag “Wat voor soort behandeling heb ik nodig om blijvend van mijn ischias af te komen?” heeft BreinMedicijn een gratis Ischias Test ontwikkeld.

Binnen enkele minuten weet u wat voor soort behandeling u nodig heeft om uw ischias definitief te genezen.

Klik op de oranje button met “Ischias Test” om te starten met de test.


ischias-test-2


Heeft u een verwaarloosde ischias. Lees hier meer.

In dit artikel zullen de volgende zaken behandeld worden.

Inhoudsopgave

 1. Wat is ischias?
 2. Hoe weet ik of ik ischias zenuw pijn heb?
 3. Wat zijn de symptomen van ischias?
 4. Zijn deze bekende aandoeningen/diagnoses de oorzaak van ischias zenuwpijn?
 5. Veroorzaakt en/of verergert een bepaalde lichaamshouding, manier van tillen of zitten de ischias zenuw pijn?
 6. Wat is de oorzaak nummer één van uw ischias zenuwpijn?
 7. Wat is de meest effectieve behandelmethode om ischias zenuwpijn te verhelpen, te behandelen en te genezen?

1. Wat is ischias?

De ischiaszenuw is de langste zenuw uit het lichaam en loopt vanuit de lage rug naar de achterkant van het bovenbeen tot aan de voet. De pijn of andere symptomen beginnen meestal in de lage rug/onderrug en straalt uit via de bil tot in het been en soms zelfs door in de voet.

Ischias pijn komt vaker voor dan u denkt. Ongeveer twee op de vijf mensen krijgt er last van.

Het gaat bij ischias om de irritatie van de grootste zenuw van het lichaam.

2. Hoe weet ik of ik ischias zenuwpijn heb?

De medische diagnose wordt vastgesteld via monitoring van tekenen en symptomen, lichamelijke examens en zenuwonderzoeken; soms ook door een röntgen- of MRI-scan.

3. Wat zijn de symptomen van ischias?

symptomen ischiasIschias symptomen

De klachten (meestal pijn) worden vaak vanaf de lage rug naar het bovenbeen tot aan de voet ervaren. Ischias wordt volgens artsen o.a. veroorzaakt door een hernia of een spinale stenose die op deze zenuw zou drukken. Of er is een ontsteking in of nabij de ischiaszenuw die de pijn zou veroorzaken.

Wat zijn de symptomen van ischias?
Ischias veroorzaakt symptomen vanaf de onderrug (waar deze zenuw begint) tot aan de voet waar deze zenuw eindigt. Symptomen zoals zenuwpijn kunnen voorkomen in de lage rug, de bilstreek, been of benen, voet of voeten.

Het midden van de billen is vaak ook gevoelig. Als je op die plek drukt, dan doet dat ook pijn. Ischias doet vaak meer pijn wanneer men er druk op plaatst, zoals tijdens het zitten. Als mensen dan weer een tijdje staan dan schijnt dat de pijn tijdelijk te verlichten.

Na jarenlang last te hebben gehad van ischias ben ik eindelijk pijnvrij en kan ik weer de dingen doen die ik wil. Bekijk mijn verhaal en zie hoe de BreinMedicijn behandelmethode mij en ook anderen heeft geholpen om van mijn pijnklachten af te komen.

Heeft u een verwaarloosde ischias. Lees hier meer.

4. Zijn deze bekende aandoeningen/diagnoses de oorzaak van Ischias zenuwpijn?

Onderstaande aandoeningen of andere zaken worden traditioneel gezien vaak aangewezen als de oorzaak van de ischias zenuwpijn. Maar is dat wel zo? We zullen ze één voor één behandelen.

4.1 Hernia

Ischias hernia

Patiënten worden vaak door hun arts verteld dat er een hernia op de ischiaszenuw drukt of deze beknelt en dát de oorzaak is voor de pijnklachten. Wat een arts vaak bedoelt is dat er hernia-materiaal van een tussenwervelschijf op één van de rugzenuwen drukt, die vertakkingen heeft richting de Ischiaszenuw.
 ischiaszenuw

Bron: DVD The Mindbody Prescription, Dr. John Sarno.

Er zijn vijf ruggengraatzenuwen die een vertakkingen hebben richting de ischiaszenuw (sciatic nerve). Dit zijn L3, L4, L5, S1 en S2. Hoewel een beknelde zenuw zeer pijnlijk kan zijn, is hierdoor de bloedstroom beperkt en binnen een paar weken sterft de zenuw af. Maar als de pijn langer aanhoudt dan een paar weken, is een beknelling van de zenuw waarschijnlijk niet de boosdoener.

Sterker nog, er zijn mensen die geen hernia’s hebben of andere rugafwijkingen hebben, maar wel een ischias zenuwpijn hebben. Omgekeerd zijn er mensen die rughernia’s en andere rug afwijkingen hebben en nog nooit ischias of een ander soort pijn hebben gehad. bron [1] bron [2]

Er is duidelijk wat anders aan de hand en daar gaan we in het gedeelte: de oorzaak nummer één van ischias dieper op in.

4.2 Piriformis syndroom

Ischias piriformisPiriformis Ischias

De ischiaszenuw loopt vanuit de bil in het been. Voordat deze zenuw de been in gaat komt hij eerst langs een dieper gelegen bilspier. Deze spier heet de piriformis.  Er wordt gesteld dat bij ischias klachten de zenuw bekneld is geraakt tussen de piriformis spier of dat de spier irritatie heeft veroorzaakt aan de ischiaszenuw. Een wetenschappelijke verklaring of bewijs, waarom – of onder welke omstandigheden dit gebeurt – ontbreekt echter. bron [3]

4.3 Spinale stenose (vernauwing in de lage rug)

Een spinale stenose is een vernauwing van het wervelkanaal. Deze vernauwing komt het meest voor bij mensen van vijftig jaar en ouder. Naarmate we ouder worden, zullen de wervelgewrichten verdikken waardoor het wervelkanaal nauwer wordt. Een andere mogelijkheid is dat een al vernauwd wervelkanaal verder vernauwd wordt door een uitpuilende tussenwervelschijf (ook wel een hernia genoemd). Een verdikt kapsel van de tussenwervelgewrichten kan ook een vernauwing veroorzaken.

Daardoor kunnen kan de ischiaszenuw in het desbetreffende kanaal in de knel raken en wordt er geclaimd dat dit de oorzaak is van de ischiaspijnklachten. Het wetenschappelijk bewijs hiervoor ontbreekt echter.

4.4 Artrose in de onderrug

Ischias artrose

Dit is een vorm van slijtage aan de tussenwervelschijven in de onderrug, waardoor de schijven  minder hoog en dunner worden. Hierdoor komen de ruggenwervels dichter op elkaar te liggen. Ook de beweegbare gewrichten (facetgewrichten), die de wervels met elkaar verbinden, kunnen beschadigd raken bij artrose in de rug.

Er ontstaan dan botvormige uitsteeksels die op de zenuwbanen kunnen gaan drukken, waaronder de ischiaszenuw. Er wordt door artsen gesteld dat dit pijn en irritatie veroorzaakt aan de lichaamsdelen in de buurt, waaronder dus de ischiasklachten. Wetenschappelijk bewijs ondersteunt deze bewering echter niet. bron [4]

4.5 A-specifieke of niet-specifieke ischiaspijn (oorzaak onbekend)

Ischias oplossen

Van a-specifieke of niet-specifieke pijn, is de oorzaak niet bekend of het überhaupt ischias is. Aan de hand van de pijnklachten (in de lage rug, bilstreek, been, voet) kan het op een ischias zenuwpijn lijken en de arts kan dat vermoedelijk als diagnose stellen.

Al zullen artsen vaak hun vermoeden uitspreken van wat de oorzaak is. Dit betekent gewoonlijk dat er rugafwijkingen zoals bijvoorbeeld hernia’s of letsel aan spieren of pezen, ten onrechte de schuld krijgen voor de lage rugpijn, bilpijn, beenpijn en voetpijn.

Andere aandoeningen die vaak ten onrechte als oorzaak worden bestempeld voor Ischias zijn o.a. tendinitis (peesontsteking) en tendinose (peesverzwakking)

Heeft u een verwaarloosde ischias. Lees hier meer.

4.6 Alle eerdergenoemde aandoeningen zijn, volgens wetenschappelijk onderzoek in de meeste gevallen niet de oorzaak van uw ischias zenuwpijn en beknellen zelden een zenuw!

Ischias oorzaken

Drie recente van elkaar losstaande onderzoeken door M.C. Jensen bron [5], D.G. Borenstein bron [6] en N. Boos bron [7], tonen aan dat er maar een zeer klein verband is tussen ischias zenuwpijn en de resultaten van de MRI-scans.

Als van mensen van middelbare leeftijd (die geen rug- of Ischias pijn hebben) een MRI-scan afgenomen zou worden, dan zou er bij 60-90% van hen hernia’s, gedegenereerde schijven, artrotische veranderingen, rotator cuff rupture, wervelkanaalvernauwing en andere veelvoorkomende veranderingen, worden geconstateerd.

Kortom, dat rugafwijkingen (zoals hernia’s, piriformis of andere rugafwijkingen) chronische of langdurige pijn zouden veroorzaken, is gewoon weg onjuist.

Deze bevindingen zijn het beste te interpreteren als normale verouderingsverschijnselen en niet als een soort ziekte of oorzaak van chronische pijn.

Een andere recente studie van gezonde 21-jarigen in Finland, constateerde dat de helft van hen tekenen van degeneratieve schijven hadden. Bijna een kwart van hen hadden uitpuilende schijven. Deze mensen hadden totaal geen pijn! bron [8] Dit laat zien dat de rugafwijkingen zich al vroeg beginnen te vormen en niet iets is wat alleen senioren of bouwvakkers overkomen.
Het laat wederom zien dat deze kennelijk ‘normale’ rug afwijkingen geen pijn veroorzaken.

De neurochirurg Dr. H.C. Rosomoff constateert:

dat rugafwijkingen maar in 3% van gevallen verantwoordelijk zijn voor de rug of ischiaspijn.

In 97% van de gevallen werd de pijn dus niet door een rugafwijking veroorzaakt!

Dit zijn zoals Dr. Sarno zegt:

“de normale grijze haren van de ruggengraat en ze zijn in verreweg de meeste gevallen ongevaarlijk”.

Conclusie
Ongeveer 2 van de 3 mensen die nooit ischiaspijn hebben gehad hebben tendinitis (peesontsteking), spinale stenose, hernia’s, scoliose en andere structurele abnormaliteiten in hun rug. Dit zijn dezelfde rugabnormaliteiten die onjuist beschuldigd worden voor het veroorzaken van bijvoorbeeld ischias zenuwpijn en het beknellen van anderen zenuwen in uw rug.

Kortom, deze rug afwijkingen veroorzaken in verreweg de meeste gevallen geen ischias zenuwpijn.

De vraag blijft dan wat de oorzaak van de ischias zenuwpijn is, en hoe u ervan af komt. Voordat we naar die vraag gaan kijken wil ik eerst met u kijken naar de verschillende behandelingen die er voor ischias worden aangeboden.

4.7 Triggerpoints in de bil en onderrug

Ischias triggerpoints kleine bilspierIschias triggerpoints lage rugIschias triggerpoints rugIschias triggerpoints grote bilspier

Myofasciale Triggerpoints (kruisjes, bolletjes) zijn microverkrampingen in spieren die aanvoelen als kleine pijnlijke verhardingen of ‘knoopjes’. Deze verkrampingen verminderen de doorbloeding bij de desbetreffende gebieden wat een zuurstoftekort oplevert en zorgen er ook voor dat afvalstoffen zich enorm ophopen. Al in 1975 en 1985 zijn er door wetenschappelijke (herhaal)onderzoeken aangetoond dat een klein zuurstoftekort ernstig pijn kan veroorzaken. bron [9] bron [10]

 

Triggerpoints kunnen hierdoor wél degelijk ischias zenuwpijn veroorzaken (zie de rode uitstralingsgebieden) als ze actief zijn.  Ze zijn echter niet de éérste oorzaak van Ischias zenuwpijn.


Want de vraag is: waardoor worden triggerpoints veroorzaakt?
Want als ze behandeld worden door massage of dry needling  en de adviezen uit het handboek triggerpoint-therapie bron  [11] worden opgevolgd; blijven de triggerpoints desondanks vaak terugkomen.

De échte oorzaak van ischias ligt niet aan het triggerpoint. Zodra de oorzaak nummer één wordt aangepakt kan de ischias zenuwpijn en ook de triggerpoint blijvend geëlimineerd worden. 

Heeft u een verwaarloosde ischias. Lees hier meer.

4.8 Tumoren

Tumoren in uw rug kunnen druk uitoefenen op de ischiaszenuw. Het kan ook transformeren in een kanker. Om die reden is een medisch onderzoek door een arts noodzakelijk om ernstige ziekten uit te sluiten.

Om u antwoord te geven op de vraag “Wat voor soort behandeling heb ik nodig om blijvend van mijn ischias af te komen?” heeft BreinMedicijn een gratis Ischias Test ontwikkeld.

Binnen enkele minuten weet u wat voor soort behandeling u nodig heeft om definitief uw ischias te genezen. Doe nu de gratis Ischias Test.

5. Veroorzaakt of verergert een bepaalde lichaamshouding, manier van tillen, de ischias zenuwpijn?

hoe ontstaat ischias

Andere voorbeelden die als oorzaak van Ischias worden aangewezen zijn:·

 • Zwaar lichamelijk werk, zoals veel bukken en zwaar tillen;
 • Een verkeerde houding, waarbij je onvoldoende rechtop loopt en zit;
 • Teveel zitten, bijvoorbeeld achter een computer op kantoor of in auto;
 • Onvoldoende beweging, dit zou zwakke spieren geven en een slechte conditie;
 • Overgewicht;
 • Een te zachte of juist te harde ondergrond bij het slapen;
 • Niet zitten op een ergonomische stoel, die de rug ontlast.

Welke lichaamshouding de symptomen doet verergeren of verminderen, verschilt erg per persoon. Zo heeft de één pijn als hij in een doorzittende bank zit en de ander niet. Een ander heeft weer meer pijn als hij op een harde houten stoel zit en de ander niet.

Zelfs de tijdstippen waarop mensen symptomen krijgen verschilt per persoon. De één heeft meer pijn in de ochtend en de ander in de middag en weer een ander in de avond. Dat er zoveel verschil bestaat tussen personen wanneer zij meer of minder pijn hebben, toont al aan dat er iets anders aan de hand is dan het simpelweg hebben van een beschadiging in de rug.

Daarnaast zijn er legio mensen die volgens bewegingsexperts verkeerd tillen, zeer zwaar werk verrichten, op verkeerde stoelen zitten en ga zo maar door. Hoe kan het dan dat veel van deze mensen geen ischiaspijn hebben?

Het antwoord op de vraag of bepaalde lichaamshouding of manier van tillen ischias pijn veroorzaakt is simpelweg ‘nee’.

Het wetenschappelijk bewijs hiervoor ontbreekt gewoonweg. De moderne mens heeft volgens de zogenaamde bewegingsexperts al tienduizenden jaren verkeerd bewogen of getild. Hoe kan het dan dat het percentage mensen met ischiaspijn de afgelopen decennia alleen maar is toegenomen?

We bewegen en tillen volgens deze experts beter dan onze voorouders en toch is er meer Ischias zenuwpijn dan vroeger. Er is iets anders aan de hand waarom mensen langdurige ischiaspijn hebben.

hoe ischias genezen

Dr. Scott Brady MD, auteur van het boek ‘Pain Free for Life, zegt:” Een andere misvatting die vaak voorkomt is dat onze rug zwak zou zijn en makkelijk beschadigd kan raken. Uit ervaring weet ik dat dit onjuist is. Ik heb zes maanden in Afrika (Oeganda, Kenya,) als dokter gewerkt en daar heb ik pak en beet 5000 patiënten geholpen. Ik kan mij niet herinneren of er ook maar één patiënt bij mij is geweest met rugklachten. Zij hielden zich totaal niet aan de lichaamshoudingsadviezen die wij in het Westen als normaal achten. Zij lopen op hobbelige wegen, dragen de hele dag door zeer zware draaglasten op hun hoofd en in hun handen. Deze mensen hebben bijna geen last van rug problemen.”[12]

Kortom er is wat anders aan de hand wat ischias zenuwpijn veroorzaakt, dan wat over het algemeen als vanzelfsprekend aangenomen wordt.

6. De oorzaak nummer één van uw ischias zenuwpijn

wat te doen lage rugpijn

De meest voorkomende oorzaak van  langdurige ischias zenuwpijn zijn onderdrukte emoties
De hoofdoorzaak van chronische ischias zenuwpijn is het (onbewust) onderdrukken van emoties, waardoor uw zelfstandige zenuwstelsel verstoord is geraakt. De daders zijn met name sociaal niet-geaccepteerde emoties zoals woede, angst, schuld, schaamte en verdriet.
Het menselijk brein gebruikt de pijn als een manier om u af te leiden, waardoor u deze emoties niet hoeft te voelen.

Uw menselijk brein is in staat om veranderingen in uw lichaam te veroorzaken. Dit kan gebeuren door een stressvolle of emotionele gebeurtenis. Een herkenbaar voorbeeld is blozen of vlinders in de buik bij verliefdheid. Als we nerveus  zijn voor een spreekbeurt, dan kunnen we ons misselijk voelen, diarree krijgen of hartkloppingen ervaren.

Dit zijn stuk voor stuk lichamelijk reacties op een emotie, waar de meeste van ons wel mee te maken hebben gehad. Dit heet ook wel een psycho-fysiologische reactie in het menselijk lichaam. Anders gezegd: hoe u denkt, zich voelt en gedraagt, heeft invloed op uw lichaam. Dit heet ook wel het Tension Myositis Syndrome.

Wat de ischiaspijn veroorzaakt, is dat er op die plaatsen waar de ischiaszenuw zich bevindt, de bloedvaten vernauwd en de doorbloeding verminderd worden. Dit creëert o.a. een zuurstoftekort en een ophoping van afvalstoffen. In 1975 is er door wetenschappers aangetoond dat een zuurstoftekort hevige pijn kan veroorzaken. Dit verklaart ook waarom mensen verlichting van hun pijn ervaren als ze een warm bad nemen.

De term hiervoor, bedacht door dr. Sarno, heet Tension Myositis Syndrome en dat is heel vaak de oorzaak van langdurige pijn.

Op hoofdlijnen ziet het Tension Myositis Syndrome proces van hoe ons brein in staat is om chronische pijn en daarmee uw Ischias zenuwpijn te veroorzaken er ongeveer als volgt uit.

Ischias de echte oorzaak

7. Wat is de meest effectieve behandelmethode om ischias zenuwpijn te verhelpen, te behandelen en te genezen?

Hoe Ischias behandelen

7.1 Een vraag die veel mensen hebben is: “wat is de beste behandeling om mijn ischias te genezen of te elimineren?”

Een vraag die veel mensen hebben is: “wat is de beste behandeling om mijn ischias te genezen of te elimineren?”
Het probleem echter is dat bijna alle soorten behandelingen niet de échte oorzaak van uw ischias klachten aanpakken. Dit is dan ook vaak de reden dat dit als resultaat heeft dat uw ischiasklachten niet genezen. Slechts de symptomen worden aangepakt.

Artsen en alternatieve therapeuten hebben vaak goedbedoeld de neiging tegen u te zeggen: “leer er maar mee leven” of “het is helaas niet te genezen” of “u kunt niet meer doen wat u eens deed” of “we gaan u ondersteunen de pijn te verlichten”. Sommige therapeuten beloven u er vanaf te helpen, maar u zit nog steeds met uw ischias klachten.


Ischias wordt behandeld, vaak met zeer weinig blijvend resultaat, door de volgende  behandelsoorten. Sommige van de onderstaande behandelingen kunnen zelfs de klachten verergeren. Al geven sommige soorten behandelingen verlichting van de pijn, maar een duurzame genezing brengen ze voor veel mensen helaas niet.

Heeft u een verwaarloosde ischias. Lees hier meer.

Voorbeelden van behandelmethoden voor Ischias zenuwpijn, die vaak geen blijvende genezing brengen.
 Ischias behandelingen

Één van de redenen waarom deze soorten behandelingen de pijn niet duurzaam elimineren is omdat de échte oorzaak niet wordt bestreden. Ze zijn op zijn best slechts symptoombestrijding. Of de pijn wordt slechts tijdelijk weggenomen, of u heeft ermee leren leven.

De oorzaak nummer één ligt niet aan een afwijking in het lichaam wat moet worden aangepakt of dat u anders moet leren bewegen/tillen. Maar de oorzaak is psycho-fysiologisch. Anders gezegd: de oorzaak begint in uw hersenen en eindigt in uw lichaam.

Er zijn talloze onderzoeken die bevestigen dat de oorzaak nummer één, de oorzaak is van Ischias pijn. Lichamelijke behandelingen hebben vaak nauwelijks effect op het verminderen van de pijn.

Schofferman, een rugchirurg, ging bij zijn chronische lage-rugpijn patiënten onderzoeken of negatieve ervaringen uit hun jeugd invloed hadden op de slagingskans van rugoperaties en of de lage rugpijn daarmee was genezen. Hij stelde ze vijf vragen t.a.v. van traumatische gebeurtenissen die hij zag als risicofactoren:

 1. Bent u als kind lichamelijk mishandeld/geslagen?
 2. Zijn uw ouders gescheiden toen uw een kind was of bent u als kind in de steek gelaten of verwaarloosd door uw ouders?
 3. Misbruikte één van uw ouders drugs of alcohol?
 4. Bent u als kind seksueel misbruikt?
 5. Bent u als kind emotioneel misbruikt/verwaarloosd?

De resultaten van dit onderzoek waren als volgt.

Ischias operatie

Bij patiënten die geen van de eerdergenoemde negatieve jeugdervaringen hadden meegemaakt, was de kans op een succesvolle operatie 95%.

Bij patiënten die één of twee negatieve jeugdervaringen hadden meegemaakt, was de kans op een succesvolle rugoperatie 73%.

De patiënten die bij drie of meer vragen ‘ja’ antwoorden, hadden een slagingskans van 15%. Andersgezegd: bij 85% van deze patiënten was een operatie niet geslaagd en hadden ze nog steeds pijn. bron [13]

Dit onderzoek laat zien dat er iets anders aan de hand is dan simpelweg een lichamelijk probleem.

Namelijk dat onderdrukte en verdrongen emoties, onder andere veroorzaakt door negatieve jeugd ervaringen, in staat zijn om dit pijnproces in stand te houden.

wat helpt bij lage rugpijn

Dit psycho-fysiologische proces kan worden stopgezet en worden teruggedraaid! Door behandelaars zoals dr. Sarno, zijn reeds duizenden mensen in Amerika genezen van pijn in hun schouder, rug, nek, arm, hand, elleboog, vinger, pols en andere soorten pijn.

Wij zijn specialisten op het gebied van het elimineren van ischias zenuwpijn en hebben het BreinMedicijn behandelprogramma ontwikkeld. Deze is mede gebaseerd op de visie van Dr. Sarno en is verder door ons door ontwikkeld en in de Nederlandse taal beschikbaar gemaakt.

Het BreinMedicijn behandelprogramma pakt de oorzaak nummer één aan van Ischias pijn en in ongeveer 2 maanden kunt u compleet genezen of heeft u een zeer grote sprong vooruit gemaakt.

Het BreinMedicijn behandelprogramma is gebaseerd op de wetenschap dat het brein bepaalt of u pijn voelt, waar u pijn voelt en hoeveel pijn u ervaart. Uw brein is namelijk in staat om pijnsignalen van de zenuwen ‘AAN’ te zetten of gewoon weg die ‘UIT’ te zetten. Uw ischias pijn zit daarmee niet tussen uw oren. Uw ischias pijn is echt.

Het is van belang te zeggen dat het BreinMedicijn behandelprogramma geen alternatieve geneeswijze is: er wordt enkel op een slimme manier gebruik gemaakt van kennis over het functioneren van het brein.

Om u antwoord te geven op de vraag “Wat voor soort behandeling heb ik nodig om blijvend van mijn ischias af te komen?” heeft BreinMedicijn een gratis Ischias Test ontwikkeld.

Binnen enkele minuten weet u wat voor soort behandeling u nodig heeft om definitief uw ischias te genezen. Doe nu de gratis Ischias Test!

7.2 Waarom werkt het BreinMedicijn behandelprogramma zo goed tegen Ischias?

BreinMedicijn Methode

Het goede nieuws is dat dit pijnsysteem in uw hersenen kan worden beïnvloed, doormiddel van het gebruiken van de delen van uw hersenen die dat ischias pijnproces kunnen ‘UIT’ zetten.

Het eerste deel van hersenen die het ischias pijnproces kan ‘UIT’ zetten is het mentale deel van uw brein. Dit is de plaats waar u denkt en ook beslissingen neemt. Doormiddel van mentale technieken kan het ischias pijnproces worden ‘UIT’ gezet.

Het tweede deel van de hersenen wat feitelijk dit pijnproces in de ‘AAN’ stand houdt, is het emotionele brein. Het emotionele brein doet dit, omdat er emoties (onbewust) onderdrukt worden. Dit zorgt ervoor dat u zenuwstelsel verstoord raakt en daardoor wordt het pijnproces in stand gehouden. Echter, wanneer deze emoties worden toegelaten, dan wordt het pijnproces verder ‘UIT’ gezet.. Met als uiteindelijke resultaat dat u vrijwel of volledig genezen zult zijn van uw pijn.

Het BreinMedicijn behandelprogramma is ontwikkelt vanuit bovenstaande wetenschap en bestaat uit een serie mentale en emotionele technieken om het chronische pijnproces ‘UIT’ te zetten. In de meeste gevallen betekent dit dat u in 2 maanden pijn vrij bent of een aanzienlijke verlichting van uw (pijn)klachten zult vervaren.

Lijdt niet langer aan uw Ischias! Bekijk het BreinMedicijn behandelprogrammadie de oorzaak nummer éénaanpakt, en kom van uw pijn af.

Bekijk ook eens de ervaringen van onze cliénten die na ons behandelprogramma zijn genezen van hun ischias pijnklachten.

Heeft u een verwaarloosde ischias. Lees hier meer.

1. Baranto A, Hellström M, Cederlund CG, Nyman R, Swärd L. Back pain and MRI changes in the thoraco-lumbar spine of top athletes in four different sports: a 15-year follow-up study. Knee surgery, sports traumatology, arthroscopy : official journal of the ESSKA. 17(9):1125-34. 2009.
2. Macki M, Hernandez-Hermann M, Bydon M, Gokaslan A, McGovern K, Bydon A. Spontaneous regression of sequestrated lumbar disc herniations: Literature review. Clinical neurology and neurosurgery. 120:136-41. 2014.
3. Sarno, J. Healing Back Pain. Grand Central Life and Style, New York, NY, 1991.
4. Sarno, J. The Divided Mind. Grand Central Life and Style, New York, NY, 1999.
5.Jensen MC, Brant-Zawadzki MN, Obuchowski N, Modic MT, Malkasian D, Ross JS. Magnetic resonance imaging of the lumbar spine in people without back pain. New England Journal of Medicine, 1994, 331:69-73
6. Borenstein DG, O’mara JW JR, Boden SD, Lauerman WC, Jacobsen A, Platenberg C, Schellinger D, Wiesel SW. The value of magnetic resonance imaging of the lumbar spine to predict low-back pain in asymptomatic subjects: a seven-year follow up study. Journal of bone and Joint Surgery (American) 2001, 83-A:1306-11
7.Boos N, Semmer N, Elfering A, Schade V, Gal L, Zanetti M, Kissling R, Buchegger N, Hodler J, Main CJ, Natural history of individuals with asymptomatic disc abnormalities in magnetic resonance imaging: predictors of low back pain-related medical consultation and work incapacity. Spine. 2000, 25: 1484-92
8. Takatalo J1, Karppinen J, Niinimäki J, Taimela S, Näyhä S, Järvelin MR, Kyllönen E, Tervonen O. Prevalence of degenerative imaging findings in lumbar magnetic resonance imaging among young adults. Spine (Phila Pa 1976). 2009 Jul 15;34(16):1716-21
9. Fassbender H. G. Wegner K. Morphologie und Pathogenese des Weichteilrheumatismus, Z.Rheumaforsch, 1973, Vol. 32, p. 355
10.Lund N, Bengtsson A, Thorborg P. MuscleTissue Oxygen Pressure in Primary Fibromyalgia. Scandinavian Journal of Rheumatology, 1986, Vol. 15, p.165
11.Davies, C handboek triggerpoint-therapie. Altamira, Haarlem, 2014.
12. Schofferman J1, Anderson D, Hines R, Smith G, White A. Childhood psychological trauma correlates with unsuccessful lumbar spine surgery. National Institutes of Health,1992, 17:S138-44Als u dit artikel waardevol vindt help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere mensen die lijden aan Ischias pijn. Dit kan door middel van de social media knoppen. Ik ben ook erg benieuwd om te horen wat u aan dit artikel gehad heeft en/of u nog vragen heeft? Laat dan even een reactie achter.

Johan van Vliet is chronische pijn expert en oprichter van BreinMedicijn. Hij is ervaringsdeskundige op het gebied van chronische en langdurige pijn.Johan heeft kennis van academisch niveau op het gebied van pijnklachten die een psychosomatische oorzaak hebben. Hij was ruim 6 jaar geleden één van de eerste coaches die cliënten succesvol hielp om pijnvrij te worden op basis van de wetenschappelijke TMS methode. Johan heeft de TMS methode naar Nederland gebracht, verder doorontwikkeld en heeft reeds honderden cliënten pijnvrij gemaakt.Publicaties: Johan is auteur van het e-book “de verborgen oorzaak van aanhoudende pijn” en heeft publicaties geschreven voor o.a. het NRC en Nieuws.nl. Ook wordt hij genoemd als aanbevolen TMS Physician door Dr. Schechter op Mindbodymedicine.com.Johan is een autoriteit in Nederland op het gebied van chronische pijn, TMS en MBS.
ga de jonge
Door

ga de jonge

op 21 Nov 2017

heb Polyuneuropathie , maar ik denk ook Ischias met uw beschrijving kom ik me zelf tegen

Johan-vanVliet
Door

Johan-vanVliet

op 21 Nov 2017

Bedankt voor uw reactie. Fijn om te horen dat ons artikel u meer inzicht heeft gegeven.Om u beter te kunnen helpen adviseren we u om ons aanvraagformulier in te vullen. Zo hebben we meer gegevens om u eventueel verder te helpen.Onderstaand vindt u een link naar ons aanvraagformulier:https://brein-medicijn.nl/aanvraagformulier/

g de jonge
Door

g de jonge

op 21 Nov 2017

Heb polyneuropathie met uw beschrijving kom ik me zelf tegen misschien Ischias

Thea Marie Weeber
Door

Thea Marie Weeber

op 27 Dec 2017

Dank voor uw artikel. Ben er eindelijk achter waar mijn pijn vandaan komt. Ben echt daardoor opgelucht! Ga eraan werken. Harteliike groet

Johan-vanVliet
Door

Johan-vanVliet

op 27 Dec 2017

Erg fijn om te horen dat mijn artikel u heeft geholpen. Het zou mooi zijn als u van uw pijn afkomt. Mocht u hulp nodig hebben dan staan wij uiteraard voor u klaar.

Annemie linsen
Door

Annemie linsen

op 03 Jan 2018

Ik heb erg veel pijn vooral nachts. Veroorzaakt door Ishias.

Annemie Linsen
Door

Annemie Linsen

op 03 Jan 2018

Ik word vaak wakker van de pijn, en kan dan niet meer in slaap komen.

Annemie Linsen
Door

Annemie Linsen

op 03 Jan 2018

Ik word vaak wakker van de pijn, en kan dan niet meer in slaap komen. Wat kan ik ertegen doen?

Annemie linsen
Door

Annemie linsen

op 03 Jan 2018

Hoe kan ik van de pijn afkomen.

Johan-vanVliet
Door

Johan-vanVliet

op 04 Jan 2018

Beste Annemie,Bedankt voor uw vragen. Wat vervelend voor u dat uw slaap zo ontregeld wordt door de pijn. Ik wil u vragen graag beantwoorden. Ik kan u vragen het beste telefonisch beantwoorden. Mijn telefoonnummer is 06-40742629. Ik ben vandaag bereikbaar van 09:00 t/m 21:00

De wit
Door

De wit

op 22 Jan 2018

In de nacht heb ik erg veel pijn ben stijf in mijn onderrug. En mijn kuiten en boven achterbeen en bilspier.

Margo koster
Door

Margo koster

op 24 Mar 2018

Ik heb ischias , eerst 3 weken amytriptelyne 25 Mg geslikt, geen resultaat. Nu slik ik lyricia 75 Mg lijkt alsof de pijn erger wordt. Om 3 uur wakker. U zou kunnen helpen de pijn kunnen verzachten

Joke Ringers
Door

Joke Ringers

op 02 Apr 2018

Goedemiddag , vanaf de bank heb nl : pijn, tintelende , steken bil genitaliën,been, voet loop op een kussen lijkt het ! Mijn vraag gaat Ischias zover dat ook mijn genitaliën aangedaan zijn ?

Rinus van der Molen
Door

Rinus van der Molen

op 07 Apr 2018

Ik ben een man van 80 jaar en ik lijd momenteel heftige pijn in mijn rechter bil- voet, wreef en scheenbeen. Ik kan er niet van slapen. Paracetamol doet vrijwel niets. Dit is echt heel heftig. Ik hoor graag van u. Bedankt!

Petra
Door

Petra

op 07 Jan 2019

Hallo,ik had na eerst veel migraine en aangezichtspijn en chronische achillespeesontsteking waardoor ik erg vaak op bed lag,tussen door reed ik paard,schijnbaar te zwaar voor mijn lichaam die niet vaak beweegt,nu heb ik sinds 1 jaar eerst links piriformussyndroon gehad en een hernia gevonden maar sinds dat jaar kwam 2 maanden later de andere zijde ook ernstig zenuwpijn,in me bil en eronder,tot aan me voeten aan de hielen en zijkanten en vooral in mijn lies waardoor mijn stap gebokkeerd word als ik mijn been naar achter zet,na 5 minuten lopen is niet meer te houden en snachts is het nog erger. Ik kan alleen nog half zittend met wat opgetrokken knieën slapen in bed,en vaak weer wakker met extra hevige aanvallen,artsen kunnen niks vinden,ik ben ernstig depressief erdoor geworden en nu steeds paniekaanvallen uit het niets,ook erge tinnitus.kunt u mij helpen?weet u waar deze klachten van de hoge middenrug en de lies en bovenbeen pijn vandaan kan komen,ook een algeheel diep zeurend gevoel in beide benen.mvg

Reactie plaatsen

Gratis E-book: De verborgen oorzaak van chronische pijn!


 • De verborgen oorzaak van chronische pijn
 • Waarom veel behandelmethoden tegen chronische pijn falen of maar tijdelijk werken
 • U zult ontdekken of uw diagnose een misdiagnose is en wat u direct hieraan kunt doen.
 • Wat voor soort behandeling er nodig is om de onderliggende oorzaak van uw chronische pijn definitief te genezen
 • Met daarin de beste techniek en praktische tip om direct te kunnen beginnen om pijnvrij te worden.
 • Zonder lege woorden en vol met informatie waar u wat aan heeft en uiteraard wetenschappelijk onderbouwd.
50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we hem naartoe sturen?
Gratis Download
Gratis E-book BreinMedicijn