dr schechter
Artikelen
Johan van Vliet - Chronische pijn expert & TMS coach
Artikelen

Dr Schechter

Dr. David Schechter is al ruim 30 jaar arts. Hij is in 2018 door Men’s Health Magazine uitgeroepen tot “Top Doctor”. Daarnaast heeft hij nog vele andere onderscheidingen ontvangen.

Hij ontdekte dat stress en onderdrukte emoties veranderingen in het lichaam veroorzaken. Dit uit zich in pijn op één of meerdere plaatsen in het lichaam.

Deze methode wordt ook wel TMS (Tension Myositis Syndroom) genoemd.

Wanneer uw pijnklachten worden veroorzaakt door stress dan hebben fysieke behandelingen, die vaak alleen symptomen behandelen, geen zin.

Ons behandelprogramma is gebouwd op basis van de methode die door o.a. Dr. Schechter is ontwikkeld.

Heeft u al veel behandelingen geprobeerd en heeft u nog steeds pijnklachten? Lees dan meer over onze werkwijze.

dr schubiner werkwijze

In dit artikel vindt u meer informatie over de onderstaande Dr. Schechter thema’s:

1. Dr. David Schechter, wie is dat?

2. Dr. Schechter in de media

3. Dr. Schechter boeken

4. Dr Schechter video’s

1 Dr David Schechter wie is dat

Dr. Schechter, voluit geschreven David Schechter is arts, huisarts en sportarts. Hij komt oorspronkelijk uit New York en heeft zijn graad behaald aan Princeton University.

David Schechter is onder andere universitair hoofddocent geweest aan de USC School of Medicine en vele andere universiteiten.

Tijdens zijn werk als professor en arts zag hij dat de reguliere behandelmethodes bij veel patiënten niet werken. Hij had duizenden patiënten behandeld maar bij velen kwamen de pijnklachten na verloop van tijd weer terug.

Dr. Schechter kwam aan de de New York University in contact met Dr. Sarno, die zag ook dat de geneeskunde bij veel mensen niet het gewenste effect had.

dr david schechter

Samen hebben ze vele wetenschappelijke onderzoeken gedaan waarbij ze zagen dat stress en onderdrukte emoties pijnklachten in het lichaam veroorzaakten.

Hij is hiermee de grondlegger van een nieuwe visie, diagnose en behandeling van pijnklachten. Deze artsen waren de eerste artsen die het verband legde tussen stress, emoties en fysieke pijnklachten.

De naam voor deze methode is TMS (Tension Myositis Syndroom).

Dr. Schechter is één van de meest bekende leerlingen van Dr. Sarno. Hij is nu wereldwijd de TMS arts met de meeste ervaring.

Hij heeft de TMS behandelmethode die wij ook gebruiken verder doorontwikkeld. Ook is hij veel in de media geweest, heeft hij boeken geschreven en heeft hij video’s gemaakt.

2 Dr Schechter in de media 

Dr. Schechter is betrokken geweest bij heel veel wetenschappelijke publicaties. Hij heeft veel presentaties gegeven over TMS.

Zo is o.a. hij spreker geweest bij het “APS Conference Psychosomatic Medicine”. De lijst met lezingen die Dr. Schechter heeft gegeven op medische conferenties is indrukwekkend.

David Schechter heeft enorm veel onderzoeken gedaan over het effect van stress, (zelfopgelegde) druk en onderdrukte emoties.

In ons gratis E-boek “De verborgen oorzaak van chronische pijn” kunt u meer informatie over deze onderzoeken en TMS lezen.

Het E-boek bevat uitkomsten van tientallen wetenschappelijke onderzoeken over de invloed van emoties en stress op het menselijk lichaam.

Een aantal jaren geleden zijn we in contact gekomen met Dr. Schechter. Hij was geïnteresseerd in ons TMS programma en wilde weten hoe we dit toepassen. Na een korte introductie was hij zeer enthousiast.

Hij is zelfs te gast geweest in onze (wekelijkse) online coaching call van 7 april 2021. Tijdens deze call heeft hij live vragen van onze cliënten beantwoord.

Deze coaching call is terug te kijken voor leden van ons behandelprogramma en diegenen die de proefversie volgen.

3 Dr Schechter boeken 

Dr. Schechter heeft vele (Engelstalige) boeken geschreven. Hieronder vindt u de meest populaire boeken van David Schechter.

Dr. Schechter: Think Away Your Pain 

Think Away Your Pain is het meest bekende en ook verreweg het best verkochte boek wat Dr. David Schechter heeft geschreven. Dit boek bevat een grondige uitleg over Dr. Schechter zijn TMS aanpak

David Schechter is betrokken geweest bij heel veel andere boeken. Hieronder zijn de belangrijkste beschreven.

- Psychophysiologic Disorders Texbook, 2 hoofdstukken

- Back Pain As A Distraction Pain Syndrome, pagina 3-8

- Low Back Pain–Diagnosis And Management

4 Dr Schechter video’s 

Er zijn online op YouTube veel video’s te vinden over Dr. Schechter. Wij raden de video met de opname van onze coaching call waar David Schechter te gast was erg aan.

Op ons Youtube kanaal kunt u meer nuttige video’s vinden over de TMS methode die Dr. Schechter & Dr. Sarno hebben ontwikkeld.

Reacties
Categorieën