Dr Sarno

Dr. Sarno

Dr Sarno is de ontwikkelaar van een geheel nieuw type behandelmethode om chronische, langdurige en onbegrepen pijn te behandelen.

Hij ontdekte dat stress en onderdrukte emoties veranderingen in het lichaam veroorzaken die zich uiten in pijn op één of meerdere plaatsen in het lichaam.

Deze methode wordt ook wel TMS (Tension Myositis Syndroom) genoemd.

Als uw pijnklachten worden veroorzaakt door stress dan hebben fysieke behandelingen die vaak alleen symptomen behandelen geen zin.

Ons behandelprogramma is gebouwd op basis van de methode die door Dr Sarno is ontwikkeld.

Heeft u al veel behandelingen geprobeerd en heeft u nog steeds pijnklachten? Lees dan meer over onze werkwijze.

tms dr sarno

In dit artikel vindt u meer informatie over de onderstaande Dr. Sarno thema’s:

1. Dr Sarno, wie is dat?
2. Dr Sarno’s behandelmethode: TMS
3. Dr Sarno boeken
4. Dr Sarno Youtube video’s

1. Dr Sarno, wie is dat?

Dr Sarno, voluit geschreven John E. Sarno is geboren op 23 juni 1923. Hij behaalde in 1950 zijn academische titel aan de Columbia University College of Physicians and Surgeons.

Hij heeft gewerkt in meerdere ziekenhuizen en heeft in de ruim 50 jaar dat hij als arts heeft gewerkt vele duizenden patiënten geholpen.

Tijdens zijn tijd als arts zag hij vanuit de praktijk dat bij veel patiënten de reguliere behandelmethodes niet werken.

dr john e sarno

Vanaf 1982 ging Dr Sarno op zoek naar een verklaring waarom de reguliere geneeskunde bij een grote groep mensen niet werkt.

Hij ontdekte dat lichamelijke klachten vanuit de hersenen worden veroorzaakt.

Dr Sarno zag dat stress en onderdrukte emoties veranderingen in het lichaam veroorzaken die zich uiten in pijn in één of meerdere plaatsen in het lichaam.

Hij is hiermee de grondlegger van een nieuwe visie, diagnose en behandeling van pijnklachten. Dr Sarno was de eerste die het verband legde tussen stress, emoties en fysieke pijnklachten.

De naam voor deze methode is TMS (Tension Myositis Syndroom).

Volgens Dr Sarno is TMS een aandoening die chronische pijn veroorzaakt die niet wordt verholpen door reguliere geneeskundige behandelingen.

Dr Sarno heeft tijdens zijn tijd als revalidatiearts in New York University School of Medicine zijn TMS behandelmethode toegepast op vele patiënten.

Hij heeft door het behandelen van TMS meer dan 10.000 patiënten succesvol behandeld om van rug, nek en vele andere klachten af te komen. Er is zelfs door oud patiënten een speciale website opgericht om Dr Sarno te bedanken.

Dr Sarno is een echte autoriteit geworden op het succesvol verhelpen van chronische pijn. Hij heeft een aantal boeken geschreven waarvan er een aantal bestsellers zijn geworden.

Ondanks de vele succesverhalen gebruiken vele andere doctoren deze methode simpelweg niet omdat ze het niet zo hebben geleerd.

2. Dr Sarno’s behandelmethode: TMS

Dr Sarno’s TMS methode heeft in de loop der tijd een aantal synoniemen gekregen.

De volledige naam van TMS is Tension Myositis Syndroom.

Andere namen voor TMS zijn ook wel Mindbody Syndroom of Psycho-fysiologisch syndroom.

De TMS behandelmethode van Dr Sarno werkt zo goed omdat het de onderliggende oorzaak van pijnklachten verhelpt. Het wordt ook wel de dr. Sarno therapie genoemd.

Als u al vele fysieke behandelingen heeft gehad die allemaal maar deels of helemaal niet werken is de kans zeer groot dat u TMS heeft.

TMS is gebaseerd op vele wetenschappelijk bewezen onderzoeken en studies over het effect van stress en emoties op het menselijk lichaam.

In ons gratis E-boek “De verborgen oorzaak van chronische pijn” kunt u meer informatie over deze onderzoeken en TMS lezen.

Het E-boek bevat uitkomsten van tientallen wetenschappelijke onderzoeken over de invloed van emoties en stress op het menselijk lichaam.

tms boek

3. Dr Sarno boeken

Dr Sarno heeft een aantal boeken geschreven. Hieronder staan de bestseller boeken van Dr Sarno beschreven. Van elk van deze boeken hebben we een review geschreven.

Klik op de link van het boek om naar de review van het specifieke boek te gaan of om het boek te bestellen.

Dr Sarno: The divided mind: The epidemic of mindbody disorders (2006)

The Divided Mind is de laatste publicatie die Dr. Sarno heeft ontwikkeld. Dit boek bevat ook toevoegingen van andere professoren die actief zijn om TMS te genezen.

Dr Sarno: Mindbody prescription: Healing theo body, healing the pain (1998)

The Mindbody prescription laat de psychologie zien waardoor chronische pijn wordt veroorzaakt.

Dr Sarno: Healing back pain: The mind-body connection (1991)

Healing back pain is het meest populaire boek van Dr Sarno. Dit boek is wereldwijd meer dan 150.000 keer verkocht.

Zoals hierboven ook beschreven is de methodiek die ook te lezen is in de boeken die Dr Sarno heeft geschreven de basis van ons succesvolle behandelprogramma te pijn.

Er zijn helaas geen legale versies van dr. Sarno zijn boeken in het Nederlands en dat is een groot gemis.

Wilt u meer weten over ons behandelprogramma? Bekijk dan onze werkwijze.

4. Dr Sarno video’s

Dr Sarno heeft zelf diverse video’s gemaakt. Ook zijn er vele video’s gemaakt waarin de methode van Dr Sarno verder wordt uitgediept.

Op ons Youtube kanaal kunt u waardevolle video’s vinden over de methode die door Dr Sarno is ontwikkeld.

Over de schrijver
Ik ben Johan van Vliet. Ik ben de eigenaar en mede oprichter van BreinMedicijn.Ik ben ervaringsdeskundige en expert op het gebied van chronische en langdurige pijn.De achterliggende behandelmethodiek die wij nu gebruiken heeft mij een aantal jaren geleden geholpen om pijnvrij te worden.Ik ben de ontwikkelaar van het BreinMedicijn behandelprogramma; de nummer 1 oplossing voor chronische pijn en pijn met een onduidelijke oorzaak.Mijn specialisme ligt onder andere bij: Ischias, hernia's, lage rugpijn, nek en schouder pijn, migraine, carpaal tunnel syndroom, tennisarm, peesontstekingen, zenuwpijn en welke pijn dan ook wanneer dit te maken heeft met stress en Tension Myositis Syndroom.Heeft u een vraag over onze behandelmethode tegen chronische en langdurige pijn? Laat gerust een reactie achter.Ik help u graag.
E. J. Bennen
Door

E. J. Bennen

op 17 Apr 2022

Is er een effectieve methode voor behandelen tegen fantoompijn?

Johan van Vliet
Door

Johan van Vliet

op 19 Apr 2022

Hallo EJ Bennen,Ja die klacht behandelen wij ook. Ik raad u aan om de proefversie van ons behandelprogramma uit te proberen. Daar vindt u wat u nodig heeft.

Mina
Door

Mina

op 13 May 2022

Ik heb al 10 maanden last van Burning mouth syndrom. Heb de hele medische molen al gehad maar niemand kan iets vinden. Zou jullie methode me hierbij kunnen helpen? Gr Mina

Johan van Vliet
Door

Johan van Vliet

op 13 May 2022

Beste Mina,Bedankt voor uw bericht. De kans is zeer groot dat onze methode u kan helpen om definitief van Burning mouth syndrome af te komen. U kunt het beste onze gratis pijntest doen. Deze geeft een goede eerste indicatie of we u kunnen helpen.Via deze link gaat u naar de gratis pijntest: https://brein-medicijn.nl/chronische-pijn-test/Laat u het weten als u verder nog vragen heeft?Met gezonde groet,Johan van Vliet BreinMedicijn

Frans
Door

Frans

op 10 Jul 2022

Ik heb al jaren heel veel pijn door fibromyalgie. Heb alle pijnstillers al geprobeerd. Zou ik er baat bij hebben om met minder pijn mijn leven weer wat te kunnen oppakken? Ik ben 69 jaar.

Johan van Vliet
Door

Johan van Vliet

op 10 Jul 2022

Hallo Frans,Wij behandelen fibromyalgie en met succes. Als er geen andere onderliggende ernstige ziekten die de fibromyalgie veroorzaken dan kunnen wij u mogelijk helpen.We raden u aan de pijntest te doen op onze website die kan goed bepalen of onze aanpak voor u zal werken. https://brein-medicijn.nl/chronische-pijn-test/

Marjo Joosten
Door

Marjo Joosten

op 15 Dec 2022

Hallo ik ben Marjo en heb een traumatische jeugd gehad . Heb pijn in mn rug . Zenuwpijn in mn linkerbeen . En het ergste is dat ik niet naar het toilet kan en altijd buikpijn heb .

Johan van Vliet
Door

Johan van Vliet

op 16 Dec 2022

Beste Marjo,Bedankt voor uw reactie.Wij behandelen zenuwpijn en met succes. Als er geen andere onderliggende ernstige ziekten zijn die de zenuwpijn veroorzaken dan kunnen wij u mogelijk helpen.We raden u aan de pijntest te doen op onze website. Deze gratis test kan goed bepalen of onze aanpak voor u zal werken. https://brein-medicijn.nl/chronische-pijn-test/Met gezonde groet,Johan van Vliet BreinMedicijn

Reactie plaatsen

Gratis E-book: De verborgen oorzaak van chronische pijn!


  • De verborgen oorzaak van chronische pijn
  • Waarom veel behandelmethoden tegen chronische pijn falen of maar tijdelijk werken
  • U zult ontdekken of uw diagnose een misdiagnose is en wat u direct hieraan kunt doen.
  • Wat voor soort behandeling er nodig is om de onderliggende oorzaak van uw chronische pijn definitief te genezen
  • Met daarin de beste techniek en praktische tip om direct te kunnen beginnen om pijnvrij te worden.
  • Zonder lege woorden en vol met informatie waar u wat aan heeft en uiteraard wetenschappelijk onderbouwd.
50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we hem naartoe sturen?
Gratis Download
Gratis E-book BreinMedicijn