Dr Sarno
Artikelen
Johan van Vliet - Chronische pijn expert & TMS coach
Artikelen

Dr Sarno

Dr. Sarno

Dr Sarno is de ontwikkelaar van een geheel nieuw type behandelmethode om chronische, langdurige en onbegrepen pijn te behandelen.

Hij ontdekte dat stress en onderdrukte emoties veranderingen in het lichaam veroorzaken die zich uiten in pijn op één of meerdere plaatsen in het lichaam.

Deze methode wordt ook wel TMS (Tension Myositis Syndroom) genoemd.

Als uw pijnklachten worden veroorzaakt door stress dan hebben fysieke behandelingen die vaak alleen symptomen behandelen geen zin.

Ons behandelprogramma is gebouwd op basis van de methode die door Dr Sarno is ontwikkeld.

Heeft u al veel behandelingen geprobeerd en heeft u nog steeds pijnklachten? Lees dan meer over onze werkwijze.

tms dr sarno

In dit artikel vindt u meer informatie over de onderstaande Dr. Sarno thema’s:

1. Dr Sarno, wie is dat?
2. Dr Sarno’s behandelmethode: TMS
3. Dr Sarno boeken
4. Dr Sarno Youtube video’s

1. Dr Sarno, wie is dat?

Dr Sarno, voluit geschreven John E. Sarno is geboren op 23 juni 1923. Hij behaalde in 1950 zijn academische titel aan de Columbia University College of Physicians and Surgeons.

Hij heeft gewerkt in meerdere ziekenhuizen en heeft in de ruim 50 jaar dat hij als arts heeft gewerkt vele duizenden patiënten geholpen.

Tijdens zijn tijd als arts zag hij vanuit de praktijk dat bij veel patiënten de reguliere behandelmethodes niet werken.

dr john e sarno

Vanaf 1982 ging Dr Sarno op zoek naar een verklaring waarom de reguliere geneeskunde bij een grote groep mensen niet werkt.

Hij ontdekte dat lichamelijke klachten vanuit de hersenen worden veroorzaakt.

Dr Sarno zag dat stress en onderdrukte emoties veranderingen in het lichaam veroorzaken die zich uiten in pijn in één of meerdere plaatsen in het lichaam.

Hij is hiermee de grondlegger van een nieuwe visie, diagnose en behandeling van pijnklachten. Dr Sarno was de eerste die het verband legde tussen stress, emoties en fysieke pijnklachten.

De naam voor deze methode is TMS (Tension Myositis Syndroom).

Volgens Dr Sarno is TMS een aandoening die chronische pijn veroorzaakt die niet wordt verholpen door reguliere geneeskundige behandelingen.

Dr Sarno heeft tijdens zijn tijd als revalidatiearts in New York University School of Medicine zijn TMS behandelmethode toegepast op vele patiënten.

Hij heeft door het behandelen van TMS meer dan 10.000 patiënten succesvol behandeld om van rug, nek en vele andere klachten af te komen. Er is zelfs door oud patiënten een speciale website opgericht om Dr Sarno te bedanken.

Dr Sarno is een echte autoriteit geworden op het succesvol verhelpen van chronische pijn. Hij heeft een aantal boeken geschreven waarvan er een aantal bestsellers zijn geworden.

Ondanks de vele succesverhalen gebruiken vele andere doctoren deze methode simpelweg niet omdat ze het niet zo hebben geleerd.

2. Dr Sarno’s behandelmethode: TMS

Dr Sarno’s TMS methode heeft in de loop der tijd een aantal synoniemen gekregen.

De volledige naam van TMS is Tension Myositis Syndroom.

Andere namen voor TMS zijn ook wel Mindbody Syndroom of Psycho-fysiologisch syndroom.

De TMS behandelmethode van Dr Sarno werkt zo goed omdat het de onderliggende oorzaak van pijnklachten verhelpt. Het wordt ook wel de dr. Sarno therapie genoemd.

Als u al vele fysieke behandelingen heeft gehad die allemaal maar deels of helemaal niet werken is de kans zeer groot dat u TMS heeft.

TMS is gebaseerd op vele wetenschappelijk bewezen onderzoeken en studies over het effect van stress en emoties op het menselijk lichaam.

In ons gratis E-boek “De verborgen oorzaak van chronische pijn” kunt u meer informatie over deze onderzoeken en TMS lezen.

Het E-boek bevat uitkomsten van tientallen wetenschappelijke onderzoeken over de invloed van emoties en stress op het menselijk lichaam.

tms boek

3. Dr Sarno boeken

Dr Sarno heeft een aantal boeken geschreven. Hieronder staan de bestseller boeken van Dr Sarno beschreven. Van elk van deze boeken hebben we een review geschreven.

Klik op de link van het boek om naar de review van het specifieke boek te gaan of om het boek te bestellen.

Dr Sarno: The divided mind: The epidemic of mindbody disorders (2006)

The Divided Mind is de laatste publicatie die Dr. Sarno heeft ontwikkeld. Dit boek bevat ook toevoegingen van andere professoren die actief zijn om TMS te genezen.

Dr Sarno: Mindbody prescription: Healing theo body, healing the pain (1998)

The Mindbody prescription laat de psychologie zien waardoor chronische pijn wordt veroorzaakt.

Dr Sarno: Healing back pain: The mind-body connection (1991)

Healing back pain is het meest populaire boek van Dr Sarno. Dit boek is wereldwijd meer dan 150.000 keer verkocht.

Zoals hierboven ook beschreven is de methodiek die ook te lezen is in de boeken die Dr Sarno heeft geschreven de basis van ons succesvolle behandelprogramma te pijn.

Er zijn helaas geen legale versies van dr. Sarno zijn boeken in het Nederlands en dat is een groot gemis.

Wilt u meer weten over ons behandelprogramma? Bekijk dan onze werkwijze.

4. Dr Sarno video’s

Dr Sarno heeft zelf diverse video’s gemaakt. Ook zijn er vele video’s gemaakt waarin de methode van Dr Sarno verder wordt uitgediept.

Op ons Youtube kanaal kunt u waardevolle video’s vinden over de methode die door Dr Sarno is ontwikkeld.

Reacties
Categorieën