Peesontsteking

Heeft u een peesontsteking (tendinitis)?

Misschien heeft u pijn door een peesontsteking aan uw elleboog, of aan de knie, schouder, pols, achillespees of hiel.

U vraagt zich misschien af of u een peesontsteking of andere gerelateerde aandoening heeft en/of hoe u van uw hiervan af komt.

Misschien zoekt u een effectieve behandeling voor een peesontsteking. Of u heeft al zoveel behandelingen of operaties gehad dat u het allemaal even niet meer weet.

Juist omdat er zoveel soorten behandelingen zijn voor peesontstekingen is het voor veel mensen lastig om te bepalen welke behandeling geschikt is en bovenal effectief is.

Moet u een bijvoorbeeld wel of geen lichamelijke behandeling ondergaan om van uw pijnklachten af te komen?

Om u antwoord te geven op de vraag “Wat voor soort behandeling heb ik nodig om blijvend van mijn peesontsteking af te komen?

Heeft BreinMedicijn een gratis Peesontsteking test ontwikkeld. Binnen enkele minuten weet u wat voor soort behandeling u nodig heeft om uw peesontsteking definitief te genezen.

Klik op de oranje button met “Peesontsteking Test” om te starten met de test.

In het kort

 •  Een peesontsteking is een aandoening waarbij de pezen van bijvoorbeeld, je arm duim, elleboog, knie, pols, schouder of hiel geïrriteerd, ontstoken raken of er micro scheurtjes zijn ontstaan;
 • Symptomen bij een peesontsteking kunnen leiden tot pijn en een zwelling, een warme arme huid boven de pees en stijfheid op de plek van de ontsteking;
 • Een peesontsteking wordt vastgesteld door een arts op basis van je klachten en na lichamelijk onderzoek. Soms is aanvullend onderzoek nodig zoals het maken van röntgenfoto’s.
 • Steeds meer wetenschappelijke studies tonen aan dat de klachten niet veroorzaakt wordt door een peesontsteking, maar door een overprikkeld zenuwstelsel. Hier test je of dit ook voor jou geldt;
 • Medicatie, fysiotherapie, injecties, oefeningen, triggerpointtherapie, dry needling, een brace of shockwave kunnen de klachten verhelpen. Als een overprikkeld zenuwstelsel een rol speelt, werkt dit echter vaak slechts tijdelijk. 
 • De klachten kunnen verdwijnen als je overprikkelde zenuwstelsel weer tot rust komt. Zo zijn al vele mensen genezen van hun pijn door een peesontsteking. Ons programma helpt hierbij. Inhoudsopgave

 1. Wat is een peesontsteking?
 2. Wat zijn de symptomen van een peesontsteking?
 3. Zijn deze bekende aandoeningen/diagnoses de oorzaak van een peesontsteking?
 4. Wat is de oorzaak van de symptomen van een peesontsteking (tendinitis)?
 5. Veroorzaakt een bepaalde lichaamshouding of overbelasting een peesontsteking (tendinitis)?
 6. Wat is de oorzaak nummer één van uw peesontsteking en hoe ontstaat het?
 7. Welke behandeling voor een peesontsteking werkt wel?

1 Wat is een peesontsteking tendinitis

peesontsteking tendinitis


Pezen zijn sterk en grof. Het zijn flexibele banden van weefsel die ervoor zorgen dat de spieren en de botten met elkaar worden verbonden.

Wanneer pezen geïrriteerd of ontstoken raken of er micro scheurtjes ontstaan, dan wordt de diagnose tendinitis (peesontsteking) gesteld. 

In de meeste gevallen is de oorzaak voor tendinitis echter onbekend. De studies naar tendinitis laten daarentegen zien dat er vaak geen sprake is van een ontsteking in de pees bron [1]

Daarom is tendinitis hernoemd naar tendinosis: pijn aan de aanhechting van de spier aan het bot.

Uiteindelijk komt het erop neer dat de pijn en andere klachten met de spier of de pees te maken zou hebben en dat daar iets beschadigd zou zijn.

Vaak wordt het verweten aan overmatig gebruik en dat er daardoor microscopische scheurtjes in de pezen zouden ontstaan.

 Echter, wetenschappelijk onderzoek laat zien dat schade aan een pees vaak geen reden is voor de pijn en dat er iets anders aan de hand is dan een pees- of spierbeschadiging.

Een peesontsteking is een incomplete diagnose en is zelden de oorzaak van de pijn.

Dat u pijn of andere klachten heeft die lijken op een peesontsteking staat buiten kijf en de symptomen zijn ook echt.

De reden waarom u die klachten heeft, is echter heel wat anders dan wat de huidige gezondheidszorg beweert.

 In het gedeelte ‘Wat is de oorzaak van een peesontsteking (tendinitis)?’ gaan we hier dieper op in. 

Meer weten over tendinits in de pols?

Een peesontsteking kan ontstaan in elke pees van het menselijk lichaam, waaronder de knie, schouder,pols, voet, achillespees en hiel.

2 Wat zijn de symptomen van een peesontsteking tendinitis

Peesontsteking kniepeesontsteking elleboog


De meest herkenbare symptomen, waar een peesontsteking als diagnose wordt gesteld, zijn pijn en irritatie.

De plek waar de pees zit kan ook rood en gezwollen zijn. In het beginstadium zullen de symptomen zich alleen na een zware inspanning voordoen.

Ze worden een aantal uren na de inspanning al weer minder. Na verloop van tijd doet de pees ook pijn bij dagelijkse bezigheden waarbij de belasting vaak minimaal is.

Als er niets aan gedaan wordt, kan de pijn uiteindelijk ook opkomen als u de spier en pees helemaal niet belast en wordt het bewegen dan ook steeds moeilijker.

De symptomen die aan een peesontsteking worden toegeschreven:

 • Pijn en een zwelling;
 • Warme huid boven de pees;
 • Stijfheid op de plek van de ontsteking;
 • Soms zacht krakend of knisperend geluid bij het bewegen van de pees;
 • Krachtverlies;
 • Mogelijk uitstralen van de pijn naar omliggende gebieden.

Wat is het verschil tussen een peesontsteking en een slijmbeursontsteking?

De (pijn)klachten van een peesontsteking lijken veel op die van een slijmbeursontsteking. Slijmbeurzen voorkomen dat tijdens het bewegen de pees over het bot schuurt.

Een slijmbeursontsteking kunt u herkennen aan een doffe pijn. Als de pijn scherp is, dan heeft u last van een peesontsteking. Deze aandoeningen kunnen ook tegelijkertijd voorkomen.
Om u antwoord te geven op de vraag “Wat voor soort behandeling heb ik nodig om blijvend van mijn peesontsteking af te komen? 

Heeft BreinMedicijn een gratis Peesontsteking Test ontwikkeld Binnen enkele minuten weet u wat voor soort behandeling u nodig heeft om definitief uw peesontsteking te genezen. 

Doe nu de gratis Peesontsteking test!

3 Zijn deze bekende aandoeningen de oorzaak van een peesontsteking

3.1 peesontsteking aan de schouder

peesontsteking schouder (2)

Wat is een peesontsteking in de schouder?

De schouderpezen verbinden de spieren met de botten van de schouders en armen. Deze pezen zijn erg sterk en zijn prima instaat om de belasting die de spieren op hen brengen op te vangen.

De pezen lopen om die reden door een door vocht gevuld omhulsel, die de peesschede wordt genoemd. Hierdoor zijn ze bestand tegen de grootte belasting die op deze schouderpezen wordt geplaatst.

De algemeen geaccepteerde oorzaak is: omdat de pezen minder goed doorbloed zijn dan spierweefsel. Zijn ze gevoeliger voor ontstekingen.

Verder zijn de vezelachtige structuren van de schouderpezen niet zo flexibel. Bij overbelasting zouden er al snel kleine scheurtjes in het peesweefsel kunnen ontstaan.

Alhoewel dit ook wel een peesontsteking wordt genoemd is de moderne benaming een peesblessure (tendinose).

Zoals eerder vermeldt: wetenschappelijk onderzoek laat echter zien dat schade aan een pees vaak geen reden is voor de pijn en dat er iets anders aan de hand is dan een pees of spierbeschadiging.

Zelfs al zou er schade aan een pees zijn, dan is het lichaam prima instaat dit binnen enkele weken te genezen.

Wat zijn de symptomen van een peesontsteking in de schouderEen peesontsteking in de schouder gaat gepaard met een pijnlijk gevoel.

De schouder kan daarnaast opgezwollen zijn en warm aanvoelen. Verder kan de schouder stijf zijn en moeilijk worden bewogen.

 In sommige gevallen kan de ontstoken pees bij het bewegen een zacht gekraak op knisperend geluid maken. .

3.2 Peesontsteking aan de arm en elleboog

3.2.1 Tennisarm (pijn aan de buitenkant van de elleboog)

Peesontsteking tennisarm


 De tennisarm is een veelvoorkomende aandoening die vaak onder de catergie peesontsteking wordt geplaatst.

De buitenkant van de ellenboog is hierbij pijnlijk. Deze pijn straalt soms uit naar de onderarm, pols en hand.

 U heeft een tennisarm als de volgende bewegingen pijn doen: wanneer u uw hand dichtknijpt of wanneer u uw onderarm naar buiten draait en uw pols naar achteren buigt.

De klachten lijken op die van een muisarm maar zijn toch anders.  Bij de volgende activiteiten zult u met name pijn ervaren bij het:

 • indraaien van schroeven;
 • uitwringen van een handdoek;
 • optillen van een kind;
 • maken van een backhandslag bij tennis;
 • bij deze gevallen is de druk op de buitenste elleboogknobbel ook pijnlijk.bron [2]

Uiteindelijk komt het erop neer dat de pijn en andere klachten met de spier of de pees te maken zou hebben en dat daar iets beschadigd zou zijn.

Vaak wordt het aan overmatig gebruik verweten en dat er daardoor microscopische scheurtjes zouden zijn ontstaan in de pezen., waardoor er een peesontsteking zou zijn ontstaan.

Wetenschappelijk onderzoek laat echter zien dat schade aan een pees vaak geen reden is voor de pijn en dat er iets anders aan de hand is dan een pees– of spierbeschadiging.

3.2.2 Golfarm (pijn aan de binnenkant van de elleboog)

golfersarm


Bij een golfarm is de plek waar de onderarmspieren aan uw ellenboog vastzitten pijnlijk. Bij bepaalde bewegingen is deze plek pijnlijk. De pijn kan naar de onderarm uitstralen.

U heeft een golfarm als de volgende bewegingen pijn doen: wanneer u uw hand dichtknijpt, uw pols naar voren buigt, uw onderarm naar binnen draait en/of u onderhands tilt.

De algemeen geaccepteerde oorzaak is dat de pijn en andere klachten te wijten zijn aan een beschadiging aan de spier of de pees.

De oorzaak voor het ontstaan van een golfarm wordt vaak aan een plotselinge of repeterende overbelasting geweten.

Daardoor zouden er microscopische scheurtjes in de pezen zijn ontstaan. bron[3]

Wetenschappelijk onderzoek laat echter zien dat schade aan een pees vaak geen reden is voor de pijn en dat er iets anders aan de hand is dan een pees of spierbeschadiging. 

3.3. Peesontsteking in de knie

3.3.1 Lopersknie (pijn aan de zijkant van de knie)

lopersknie

Het wordt ook wel eens chondromalacie genoemd, een verweking van het kraakbeen aan de achterzijde van de knieschijf.  

Bij een lopersknie heeft u pijn tijdens of na het sporten aan de buitenzijde van uw knie. Ook tijdens het wandelen kunt u pijn hebben.

Strekken en buigen doet meestal pijn. Het is een brandende en stekende pijn. Volgens artsen is de oorzaak ervan onbekend, al weten ze wel welke pees de peesontstekingsklachten geeft.

De iliotibiale pees loopt vanaf uw heupbeen tot vlak onder de zijkant van de knie. Daar zit de pees vast aan het bovenste stuk van het scheenbeen.

De pees schuift naar voren als u uw been strekt, en naar achteren als u uw been buigt.

Daarbij glijdt de pees steeds over de buitenste knieknobbel. bron [4]

Bij een loperskniewordt een oude blessure, overbelasting, beschadiging van de pees of het kraakbeen vaak aangewezen als de oorzaak van de pijn of van een peesontsteking.

Maar is dat wel zo?

3.3.2 Springersknie / jumpers’ knee (pijn aan de voorkant van de knie)

springersknie


Tussen het scheenbeen en de knieschijf zit de pees van de bovenbeenspier. Deze pees houdt de knieschijf op zijn plaats.

Bij een springersknie heeft u vaak pijn aan de voorkant van de knie, tijdens of na het sporten. Bij deze aandoening zou de pees geïrriteerd zijn geraakt.
De peesontsteking zit dan aan de voorkant van de knie.

De vaak aangewezen oorzaak is een overbelasting van de kniepees. Die kan ontstaan door bijvoorbeeld piekbelasting of een repeterende belasting, zoals veel springen.

Daarnaast worden ook oorzaken aangewezen als overmatige krachttraining, spierzwakte, een oude blessure, verkeerde bewegingstechnieken enz.  

Het herstel zou daarnaast veel tijd kosten, omdat pezen langzaam zouden genezen. bron 5

Voor deze claims is geen wetenschappelijk bewijs. 

Artsen geven zelf aan dat de oorzaak onduidelijk is. bron[6] 

Deze aandoening (peesontsteking) kan uitstekend bij ons behandeld worden zodat u in korte tijd pijnvrij kunt rondlopen.

3.4  Peesontsteking in de voet

3.4.1 Hielspoor

hielspoor


Onder uw voet loopt een brede pees, de voetzoolpees. Anderen noemen het een peesplaat (plantar fascis), dat de voorvoet met de hiel verbindt.

De plek waar deze pees aan het hielbeen vastzit (plantar fascilitus), kan pijn gaan doen en er kan een ontsteking ontstaan.

Vaak is de diagnose dat u of een irritatie of een ontsteking aan deze peesplaat heeft, omdat deze verkalkt of beschadigd zou zijn.

Symptomen zijn: pijn bij de hiel bij lang staan, lopen of zitten. Een matige belasting van de hiel kan al zeer pijnlijk zijn.

De oorzaak zou een overbelasting zijn door sporten, voetafwijkingen, verkorte kuitspieren, overgewicht, slechte schoenen, trauma of een zenuwbeklemming enz. bron[7]

Het herstel zou veel tijd kosten en veel rust nemen, omdat pezen langzaam zouden genezen. Deze diagnose is echter incompleet. 

Hielspoor kan uitstekend bij ons behandeld worden, zodat u in korte tijd pijnvrij kunt rondlopen. 

3.5 Peesontsteking in de pols en de duim (syndroom van Quervain)

3.5.1 Pijn aan de zijkant van uw pols en duim (syndroom van Quervain)

peesontsteking duimpeesontsteking pols


De pezen van de strek- en de spreidspier van uw duim lopen meestal samen door één peesschede.

Die peesschede ligt aan de zijkant van de pols, direct bij de duimbasis. De pijn wordt toegeschreven aan een irritatie van de peesschede en de pezen die daardoor heenlopen.

De volgende symptomen worden vaak toegeschreven aan een peesirritatie van de Quervain

 • De pols kan aan de duimkant dik worden;
 • De kant van de pols onder de duim is gevoelig of pijnlijk;
 • Zwelling rond de peesschede;
 • Uw duim buigen, over uw handpalm, doet pijn;
 • Als u uw duim beweegt, voelt u de pees soms in de peesschede schuren

De oorzaak die vaak aangewezen wordt: is een overbelasting door: breien, werken in de tuin, veel werken met knijptangen, wringen, grijpen, whatsappen, en dergelijke. Bron[8] 

Het herstel zou veel tijd kosten en veel rust nemen, omdat pezen langzaam zouden genezen. Een andere diagnose die er soms aan gegeven wordt is het carpaal tunnel syndroom.

Deze diagnose is echter incompleet. De ziekte van Quervain kan uitstekend bij ons behandeld worden zodat u binnen 2 maanden blijvend pijnvrij kunt zijn.

4 Wat is de oorzaak van de symptomen van een peesontsteking tendinitis

Peesontsteking oorzaak


Bij de diagnose tendinitis betekent dit dat de oorzaak van de pijn wordt aan een peesontsteking in bijvoorbeeld de ellenboog, pols, duim, knie, hiel, achillespees, schouder, verweten.

 Deze pijn is te wijten zijn aan een aanname dat er microscopische scheurtjes in de pees ontstaan zouden zijn.

Die scheurtjes zouden zijn gaan ontsteken en dit zou weer door overmatig gebruik veroorzaakt worden.

Echter, onderzoeken tonen aan dat er meestal geen ontstekingen zitten terwijl de pijn of andere symptomen er wel degelijk gevoeld worden. bron [9]

Om die reden wordt het tegenwoordig tendinose genoemd.

Echter, wetenschappelijk onderzoek laat zien, dat mensen waarbij geconstateerd is dat er sprake is van een peesontsteking, beschadiging in de pees of in de botten en gewrichten, zij geen enkele last ervan ervaren! 

Zij ervaren totaal geen pijn!Een schade aan uw pees of spier is vaak niet de oorzaak van uw pijn!

Drie van elkaar los staande onderzoeken door M.C. Jensen[10], D.G. Borenstein[11] en N. Boos[12], tonen aan dat er maar een zeer klein verband is tussen pijn en de resultaten van de MRI scans. bron bron bron

Als u van mensen van middelbare leeftijd, die geen pijn hebben, een MRI scan zou laten afnemen dan zou er bij 60%-90% van hen gedegenereerde schijven, hernia’s in nek en rug, artrotische veranderingen (slijtage), wervelkanaalvernauwing, rotator cuff rupture (scheur/scheurtjes in de schouder pezen) en andere veelvoorkomende veranderingen worden geconstateerd.

Deze bevindingen zijn, nogmaals, het beste te interpreteren als normale verouderingsverschijnselen en niet als een soort ziekte, die pijn zou kunnen veroorzaken.

Ook al zou er sprake zijn van schade of ontstekingen aan uw pezen of spieren, dan is dat alsnog in verreweg de meeste gevallen niet de échte oorzaak van uw pijnklachten. 

4.1 Triggerpoints in de nek, hals, schouder, arm, kuit, bovenbeen

tennisarm triggerpointstriggerpoints kuittriggerpoints schouder rugtriggerpoints rug schouder

 Myofasciale Triggerpoints (kruisjes, bolletjes) zijn microverkrampingen in spieren die aanvoelen als kleine pijnlijke verhardingen of 'knoopjes'.

Deze verkrampingen verminderen de doorbloeding bij de desbetreffende gebieden hetgeen een zuurstoftekort oplevert, zij zorgen er ook voor dat afvalstoffen zich enorm ophopen.

Al in 1975 en 1985 zijn er door wetenschappelijke (herhaal)onderzoeken aangetoond dat een klein zuurstoftekort ernstige pijn kan veroorzaken. Bron Bron[13] [14]

Triggerpoints kunnen hierdoor wél degelijk ellenboog-, onderarm-, pols-, hiel- duim- of schouderpijn veroorzaken (zie rode uitstralingsgebieden) als ze actief zijn.  

Ze zijn echter niet de éérste oorzaak van o.a. ellenboog-, onderarm-, pols-, hiel- duim- of schouderpijn. De vraag namelijk is: waardoor worden triggerpoints veroorzaakt?

Als ze behandeld worden door massage of dry needling en de adviezen uit het handboek triggerpoint-therapie bron[15] opgevolgd worden, blijven de triggerpoints desondanks vaak nog terugkomen.

De eerste en échte oorzaak van peesontsteking gerelateerde pijn ligt niet aan het triggerpoint. Zodra de oorzaak nummer één wordt aangepakt kan de pijn en ook de triggerpoint blijvend geëlimineerd worden.

De pijn en klachten die aan een peesontsteking worden toegeschreven, worden door een zuurstoftekort veroorzaakt. Dit zuurstoftekort kan in de pezen, spieren en zenuwen plaatsvinden dat pijn en andere klachten veroorzaakt.

De pezen en/of de spieren lijken bij de diagnose ‘peesontsteking’ de getroffen locaties te zijn. De vraag is dan: hoe en waarom ontstaat dit zuurstoftekort?

Deze vraag wordt uitgebreid behandeld in het gedeelte: Wat is de oorzaak nummer één van een peesontsteking (tendinitus)?.

Eerst gaan we in het volgende gedeelte het hebben over de vraag: kan een overbelasting van de schouder, knie, ellenboog, voet, enz. een peesontsteking en de daaraan gerelateerde klachten veroorzaken?

Na jarenlang last te hebben gehad van een peesontsteking ben ik eindelijk pijnvrij en kan ik weer de dingen doen die ik wil. Bekijk mijn verhaal en zie hoe de BreinMedicijn behandelmethode mij en ook anderenheeft geholpen om van mijn pijnklachten af te komen.

5 Veroorzaakt een bepaalde lichaamshouding of overbelasting een peesontsteking

Hoe voorkom je nekpijnPeesontsteking hoe kom voor je het Peesontstekingen worden ook wel een vorm van RSI genoemd wat staat voor ‘repetitive strain injury’.

Uiteraard kan ergonomie het gebruiksgemak, werkplezier en de productiviteit verhogen, waardoor we onze spieren en pezen minder belasten en daardoor meer kunnen doen met dezelfde energie.

De ergonomische producten van Multigrip raden we om die reden dan ook zeer aan.

Maar of veel uren zwaar werken of sporten met uw arm, hand, benen of voeten, de pijn of een peesontsteking veroorzaakt? 

Voorbeelden die vaak als aangenomen oorzaak voor de pijn en/of peesontsteking worden aangewezen zijn:

 • Zwaar en repeterend werk met handen of arm, zoals, tuinieren, schilderen, schroeven indraaien of veel boven je hoofd werken met een boormachine
 • Te lange uren computerwerk verrichten met toetsenbord en muis;
 • Te intensief of te vaak sporten;
 • Voetafwijkingen;
 • Niet gebruiken van ergonomische producten die het lichaam zouden ontlasten.

Welke lichaamshouding de pijn in de ellenboog, arm, hand, voet, schouder of pols doet verergeren of verminderen, verschilt erg per persoon.

 Zo heeft de één pijn als hij een platte muis gebruikt en de ander niet. Een ander heeft pijn of peesontstekingsklachten als hij langdurig tilt of knijpt of grijpt en de ander niet.

Zelfs op bepaalde tijdstippen dat mensen peesontsteking symptomen krijgen verschilt per persoon. De één heeft meer pijn in de ochtend en de ander in de middag en weer een ander in de avond.

Dat er zoveel verschil bestaat tussen personen wanneer zij meer of minder pijn hebben, toont al aan dat er heel iets anders aan de hand is dan het simpelweg hebben van een peesontsteking door overbelasting of beschadiging aan uw pees of spier.

Daarnaast zijn er velen mensen die volgens bewegingsexperts op de verkeerde manier werken: zwaar werk met hun handen verrichten, een schroevendraaier verkeerd gebruiken, op verkeerde schoenen lopen, enzovoorts.  

Echter, hoe kan het dan dat veel van deze mensen geen pijn of een peesontsteking hebben?  

Of dat als ze hun ellenboog, hand, pols of arm hebben overbelast dat dit dan na een korte periode van rust weer over is, terwijl dit bij andere maanden of jaren duurt om te herstellen?

Het antwoord op de vraag of bepaalde lichaamshouding of overbelasting langdurige of chronische pijn veroorzaakt is simpelweg ‘nee’.

Het wetenschappelijk bewijs hiervoor ontbreekt gewoonweg.

De moderne mens heeft volgens de zogenaamde bewegingsexperts al tienduizenden jaren op de verkeerde manier bewogen.

Hoe kan het dan dat het percentage mensen met langdurige pijn de afgelopen tientallen jaren alleen maar is toegenomen? bron[16]

We bewegen en tillen volgens deze experts beter dan onze voorouders en toch is er meer langdurige RSI, -, schouder-, rug-, arm-, hand-, nek- of polspijn dan vroeger.

 Er is iets anders aan de hand waardoor mensen langdurige klachten hebben.

Een onderzoek gepubliceerd in de New England Journal of Medicine in juli 1997 toont aan dat het opvolgen van bewegingsadviezen en gebruik van ergonomische hulpmiddelen niet kon voorkomen dat mensen RSI of andere chronische pijnklachten kregen. bron[17]

Een ander onderzoek uit Noorwegen liet zien dat pijn niet werd veroorzaakt door een verkeerde of bepaalde manier van tillen, maar door problemen op het werk en met de baas (emoties en stress). bron[18]

Deze twee onderzoeken laten in eerste instantie zien dat bewegingsadviezen en hulpmiddelen RSI-type klachte, zoals een peesontsteking of andere pijn niet konden voorkomen.

Ten tweede: een bepaalde of zogenaamde verkeerde manier van bewegen is niet de oorzaak van pijn of een peesontsteking.

Maar deze onderzoeken lieten zien dat situaties, die stress en emoties opriepen, de voornaamste oorzaak waren.

Emoties samen met een verminderde doorbloeding dat tot een zuurstoftekort leidt, wat we lazen in het gedeelte ‘Wat is de oorzaak van een peesontsteking?’ is zeer belangrijk om te onthouden wanneer we de oorzaak nummer één van peesontstekingssymptomen gaan bespreken. dr John Sarno

Dr Sarno zegt het volgende over een andere RSI (overbelastingsaandoening) vorm: het carpaaltunnel syndroom: “hoe kan het dat miljoenen mannen en vrouwen die sinds het begin van de 20e eeuw op logge typmachines aan het typen waren nooit het carpaaltunnel syndroom kregen?” bron 19 [Sarno, J. The Divided Mind. Duckworth Overlook, London, UK, 2008. p2419]

De oorzaak van de peesontsteking komt niet door het toetsenbordgebruik, indraaien van schroeven, boren of een andere vorm van bewegen!Wat is dan de oorzaak nummer één van uw pijn en andere symptomen en hoe komt u er vanaf?

6. De oorzaak nummer één van uw peesontsteking symptomen

Peesontsteking behandelingDe oorzaak nummer één ligt niet aan een afwijking of schade in het lichaam dat moet worden aangepakt. Of dat u anders moet leren bewegen of tillen, maar de oorzaak is psycho-fysiologisch.

Anders gezegd: de oorzaak begint in uw hersenen en eindigt in uw lichaam. Een goed voorbeeld om dit te illustreren is fantoompijn.

Hierbij heeft een patiënt pijn aan zijn been of voet, terwijl dit lichaamsdeel al maanden of jaren geleden is geamputeerd!

Zijn pijn en lijden is echt, maar de plek waar de pijn zou moeten zitten bestaat niet meer! Dit komt omdat onze hersenen bepalen hoe en waar er pijn gevoeld wordt en dáár kan de oorzaak nummer één gevonden worden. Die échte oorzaak kan zeker behandeld worden en zult u genezen.

De oorzaak nummer één van chronische of langdurige peesontsteking en pijn zijn onderdrukte emoties

De meest voorkomende oorzaak van chronische pijn en peesontsteking is het (onbewust) onderdrukken/verdringen van emoties.

Dit zorgt ervoor dat uw autonome zenuwstelsel van slag raakt. De daders zijn met name de sociaal niet-geaccepteerde emoties zoals boosheid, angst, schuld, schaamte en verdriet.

Dit heet ook wel het psycho-fysiologisch syndroom (PFS). Uw hersenen gebruiken de pijn (peesontsteking) als een manier om u af te leiden, waardoor u deze emoties niet hoeft te voelen.

Uw hersenen zijn in staat om veranderingen in uw lichaam te creëren door een stressvolle of emotionele situatie. Denk bijvoorbeeld aan blozen of vlinders in de buik bij verliefdheid.

Als we nerveus of gespannen zijn voor een spreekbeurt, dan kunnen we ons misselijk voelen, diarree krijgen of hartkloppingen ervaren.

Dit zijn lichamelijke reacties op een emotie, waar de meeste van ons wel bekend mee zijn. Dit heet ook wel een psycho-fysiologische reactie in het lichaam. In andere woorden: hoe u denkt, zich voelt en zich gedraagt beïnvloedt uw lichaam.

Wat de pijn (peesontsteking) veroorzaakt is dat er op bepaalde plaatsen in uw lichaam (zenuwen, pezen, spieren) de bloedvaten vernauwd worden en de doorbloeding verminderd wordt.

Dit creëert met name een chronisch zuurstoftekort en een ophoping van afvalstoffen.

 Al in 1975 en 1985 zijn er door wetenschappelijke (herhaal)onderzoeken aangetoond dat een klein zuurstoftekort ernstig pijn kan veroorzaken.

Uit de diagnose van een peesontsteking blijkt dat er zeer vermoedelijk sprake van een verminderde doorbloeding bij de pezen en/of de spieren dat de klachten veroorzaakt zou hebben.

7 Is een peesontstekingte verhelpen te behandelen en te genezen

Het psycho-fysiologische proces kan gelukkig worden stopgezet en worden teruggedraaid!

Door behandelaars, zoals o.a. dr. Sarno, zijn reeds duizenden mensen genezen van peesontstekingen aan hun schouder,knie, arm, duim, been en voet.

Bekijk eens de vele patiëntervaringen op een website gebouwd door voormalige patiënten van hem.Wij zijn specialisten op het gebied van het behandelen van peesontstekingen en hebben het BreinMedicijn behandelprogramma ontwikkeld.

Deze is mede gebaseerd op het werk van Dr. Sarno en is verder door ons door ontwikkeld en in de Nederlandse taal beschikbaar gemaakt. Peesontsteking verhelpen

Het BreinMedicijn behandelprogramma pakt de oorzaak nummer één aan van de peesontsteking aan en in binnen 2 maanden kunt u compleet van uw peesontsteking klachten af zijn of heeft u een zeer grote sprong vooruit gemaakt.

 Het BreinMedicijn behandelprogramma is gebaseerd op de wetenschap dat het brein bepaalt of u pijn voelt, waar u pijn voelt en hoeveel pijn u ervaart.

Uw brein is namelijk in staat om pijnsignalen van de zenuwen ‘AAN’ te zetten of gewoon weg die ‘UIT’ te zetten. Uw peesontsteking klachten zit daarmee niet tussen uw oren.

Uw peesontsteking klachten zijn echt.Het is van belang te zeggen dat het BreinMedicijn behandelprogramma geen alternatieve geneeswijze is: er wordt enkel op een slimme manier gebruik gemaakt van kennis over het functioneren van de hersenen.

Om u antwoord te geven op de vraag “Wat voor soort behandeling heb ik nodig om blijvend van mijn peesontsteking af te komen?” 

Heeft BreinMedicijn een gratis Peesontsteking Test ontwikkeld.  Binnen enkele minuten weet u wat voor soort behandeling u nodig heeft om definitief uw peesontsteking te genezen. Doe nu de gratis Peesontsteking Test!

7.1 Waarom werkt het BreinMedicijn behandelprogramma zo goed tegen een peesontsteking?

BreinMedicijn Methode

Het goede nieuws is dat dit pijnsysteem in uw brein kan worden beïnvloed, door middel van het gebruiken van de delen van uw hersenen die het peesontsteking proces kunnen ‘UIT’ zetten.

Het eerste deel van hersenen die het peesontsteking proces kan ‘UIT’ zetten is het mentale deel van uw brein. Dit is de plaats waar u denkt en ook beslissingen neemt.

 Door middel van mentale technieken kan het peesontstekingsproces worden

‘UIT’ gezet. Het tweede deel van de hersenen wat feitelijk dit peesontstekingsproces in de ‘AAN’ stand houdt, is het emotionele brein.

Het emotionele brein doet dit, omdat er emoties (onbewust) onderdrukt worden.

Dit zorgt ervoor dat u zenuwstelsel verstoord raakt en daardoor wordt het peesontstekingsproces proces in stand gehouden. Echter, wanneer deze emoties worden toegelaten, dan wordt het pijnproces verder ‘UIT’ gezet..

Met als uiteindelijke resultaat dat u vrijwel of volledig van  uw peesontstekingsproces af zult zijn.

Het BreinMedicijn behandelprogramma is ontwikkelt vanuit bovenstaande wetenschap en bestaat uit een serie mentale en emotionele technieken om het chronische peesontstekings proces ‘UIT’ te zetten.

In de meeste gevallen betekent dit dat u in 2 maanden pijn vrij bent of een aanzienlijke verlichting van uw peesontstekingsklachten zult ervaren. Wilt u af van uw peesontsteking?

Bekijk ons BreinMedicijn behandelprogramma, die de oorzaak nummer één aanpakt, en kom van uw peesontsteking af!

Bekijk ook eens de ervaringen van onze cliënten die door ons behandelprogramma zijn genezen en herstelt van hun peesontsteking pijnklachten.

Als u dit artikel waardevol vindt help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere mensen die lijden aan een peesontsteking. 

Dit kan door middel van de social media knoppen. Ik ben ook erg benieuwd om te horen wat u aan dit artikel gehad heeft en/of u nog vragen heeft? Laat dan even een reactie achter.