Nekpijn oorzaak en behandeling nummer 1 weten? Ontdek het hier!
Artikelen
Johan van Vliet - Chronische pijn expert & TMS coach
Artikelen

Nekpijn oorzaak en behandeling nummer 1 weten? Ontdek het hier!

Misschien heeft u pijn of andere klachten aan uw nek. U vraagt zich misschien af wat de oorzaak hiervan is, of u wilt graag weten waarom u deze nekklachten heeft.

Sterker nog, u wilt weten: “hoe kom ik van deze nekpijn af?”

Misschien zoekt u een effectieve behandeling of heeft u al zoveel behandelingen gehad dat u door de bomen het bos niet meer ziet.

Juist omdat er zoveel soorten behandelingen zijn voor nekpijn is het voor veel mensen lastig om te bepalen welke behandeling geschikt is en bovenal effectief is.

Moet u een bijvoorbeeld wel of geen lichamelijke behandeling ondergaan om van uw pijnklachten af te komen?

Om u antwoord te geven op de vraag “Wat voor soort behandeling heb ik nodig om blijvend van mijn nekpijn af te komen? heeft BreinMedicijn een gratis Nekpijn Test ontwikkeld.

Binnen enkele minuten weet u wat voor soort behandeling u nodig heeft om uw nekpijn definitief te genezen. Klik op de oranje button met Nekpijn Test om te starten met de test.


Dit artikel is geschreven om uw vragen te beantwoorden en u daarmee verder te helpen.

Inhoudsopgave

 1. Wat is nekpijn?
 2. Wat zijn de symptomen van nekpijn?
 3. Zijn deze bekende aandoeningen/diagnoses de oorzaak van nekpijn?
  3.1 Is een diagnose van uw nek door een MRI of röntgenscan altijd te vertrouwen?
 4. Veroorzaakt of verergert een bepaalde lichaamshouding, manier van tillen langdurige nekpijn?
 5. Wat is de oorzaak nummer één van uw nekpijn?
 6. Is nekpijn te verhelpen, te behandelen en te genezen?

1. Wat is nekpijn?

Nekpijn is een veelvoorkomende klacht. Bij veel mensen met nekpijn is er lichamelijk geen specifieke oorzaak aanwijsbaar. bron [3]

Volgens een onderzoek is van alle vormen van chronische pijn, nekpijn met 31%  één van de  meest voorkomende vormen van langdurige en/of terugkerende pijn.

wat is nekpijn

Mensen met chronisch geworden nekpijn kregen klachten met een gemiddelde duur van 6,5 jaar. bron [2]

Deze pijn en andere nekklachten kunnen geleidelijk, naar verloop van tijd of plotseling ontstaan.

Volgens artsen wordt nekpijn veroorzaakt omdat er vermoedelijk een afwijking zit in één of meerdere nekwervels C1 t/m C8.

De nekwervels zouden op de daar gelegen zenuwen drukken en daardoor pijn veroorzaken.

Deze pijn zou ook nog eens kunnen uitstralen richting de schouder, arm en naar het hoofd.

Echter, wetenschappelijk onderzoek toont aan dat afwijkingen in de nek in verreweg de meeste gevallen geen nek- of andere soorten pijn veroorzaken.

Daarnaast zijn er nog vele andere veelvoorkomende diagnoses en medische termen om de oorzaak van nekpijn te beschrijven.

2. Wat zijn de symptomen van nekpijn?

Bij nekpijn klachten  heeft u pijn rond de nek als u uw nek belast en soms ook als u uw nek niet beweegt.

De pijn kan uitstralen richting uw hoofd (hoofdpijn en migraine), schouders, één of beide armen of handen.

Deze uitstraling kan bestaan uit pijn of andere symptomen, die u in bovenstaande afbeelding terug kunt zien.

nekpijn symptomenNekklachten

Door de pijn kunt u uw nek vaak niet goed bewegen, of het is zeer pijnlijk om u nek te bewegen.

Bijvoorbeeld bij het optillen van iets, of tijdens het wandelen of zitten. ook bij het liggen in bed kan uw nek pijnlijk zijn. De (pijn)klachten kunnen uw dagelijkse bezigheden en werk ernstig hinderen.

Welke (pijn)klachten u heeft kan zeer verschillend zijn en daarom zijn er talloze diagnoses en oorzaken die er aan kunnen gegeven worden.

Na jarenlang last te hebben gehad van nekpijn ben ik eindelijk pijnvrij en kan ik weer de dingen doen die ik wil. Bekijk mijn verhaal en zie hoe de BreinMedicijn behandelmethode mij en ook anderen heeft geholpen om van mijn pijnklachten af te komen.

3. Zijn deze bekende aandoeningen/diagnoses de oorzaak van nekpijn?

Soms wordt er wel een lichamelijke oorzaak gevonden, maar kunnen de artsen niet vinden waarom de klachten blijven. In dat geval vallen uw klachten in de categorie SOLK.

SOLK is de afkorting voor Somatische Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten.

Onderstaande aandoeningen of andere zaken worden door artsen vaak aangewezen als de oorzaak van nekpijn. Maar is dat wel zo? We zullen ze één voor één behandelen.

Meestal zal de huisarts, als het voor hem niet duidelijk wat de reden van u nekpijn is, u doorverwijzen naar een ziekenhuis. Daar wordt dan een MRI of röntgenscan van uw rug en nek gemaakt.

De resultaten van een MRI blijken helaas niet altijd te vertrouwen.

3.1 Is een diagnose van uw nek door een MRI of de röntgenscan altijd te vertrouwen?

De universiteit van Kopenhagen voerde een MRI onderzoek uit.

Ze vergeleken de MRI-scans van 238 patiënten, die aan rugpijn lijden, met röntgenfoto’s van 66 mensen die nog nooit rugpijn hebben gehad.

Het resultaat was: de röntgenfoto’s lieten geen significant verschil zien tussen deze twee groepen.

Deze mensen hadden afwijkingen, zoals nekhernia’s, rughernia’s, artrose, spinale stenose en vele andere soorten afwijkingen. De radioloog zou dus in feite niet eens weten welke röntgenfoto’s bij de ‘pijn’ groep of bij de ‘geen pijn’ groep horen. bron [3]

MRI nek

Dit onderzoek toont aan dat er is geen verschil in de mate van pijn die iemand voelt en de toestand van iemands rug of nek.

Kortom, een MRI-diagnose is in de meeste gevallen niet te vertrouwen als het gaat om het vinden van de oorzaak van uw nekpijn.

De oorzaak nummer één ligt niet in een rug- of nekafwijking.

U begrijpt dat o.b.v. het eerdergenoemde MRI scan-onderzoek dat dit wel eens kan leiden tot onjuiste diagnoses waardoor u niet de juiste adviezen en behandelingen krijgt die u zo hard nodig heeft om van uw nekpijn af te komen.

3.2 Whiplash

whiplash klachten

Whiplash zijn klachten aan de nek die door een ‘kop-staartbotsing’ veroorzaakt zou zijn.

Bijvoorbeeld als de auto achter u tegen uw auto botst waarna u tegen de auto voor u botst.

Daarbij slaat uw hoofd met kracht naar achter en dan naar voren. Dit heet een ‘whiplash’.

Symptomen van whiplash zijn vaak nekpijn, samen met hoofdpijn en stijfheid.

De algemeen voorkomende medische overtuiging is dat patiënten met pijnstillers meestal binnen een paar maanden herstellen.

Dit terwijl sommige patiënten chronische nekpijn en andere beweging beperkende symptomen ervaren.

Deze gedachtegang van medici van de oude stempel is over het algemeen onjuist.

De nieuwste (neuro) wetenschappelijke inzichten laten een heel ander beeld zien. De feitelijke effecten van het fysieke trauma die gelabeld en gediagnosticeerd worden als whiplash, duren bijna nooit langer dan twee weken. bron [4]

Pijn en andere klachten die daarna nog steeds bij de patiënt aanwezig zijn hebben niets te maken met het fysieke trauma.

Zij hebben te maken met de échte oorzaak van de nekklachten.

3.3 Artrose aan de nek (tussenwervelschijf slijtage)

Voor de meeste mensen wordt de term discopathie of artrose in de nek gebruikt om te suggereren dat hun nek aan slijtage onderhevig is en in zekere mate versleten is en dat dit zeker met de leeftijd zal verslechteren.

Deze termen zijn echter niet van toepassing op de symptomen, maar beschrijft de tussenwervelschijf slijtage of bot uitsteeksels die gevonden worden.

nekpijn artrose

Aangezien de tussenwervelschijf zelden de oorzaak is van (nek)pijn, heeft dit geen invloed op je leven. Evenzo veroorzaken botuitsteeksels (bone spurs) van de tussenwervel in de meeste gevallen geen pijn bron [5].

Deze afwijkingen zijn net als grijs haar. Grijs haar is een teken van veroudering en is daarvoor in de meeste gevallen niet schadelijk of pijnlijk. bron [6]

3.4 Beknelde zenuw (zenuwcompressie)

Beknelde zenuwen (zenuwcompressie) worden verkeerd begrepen en vaak ten onterechte aangewezen voor het veroorzaken van chronische nekpijn.

nekpijn beknelde zenuw

Hoewel een beknelde zenuw erg pijnlijk kan zijn, duurt de pijn vaak niet langer dan een paar weken.

Als er druk op de zenuw is door bijvoorbeeld een hernia of spondylolisthesis (verschoven wervel) is de bloedstroom beperkt en binnen een paar weken sterft de zenuw.

Als de pijn langer aanhoudt dan een paar weken, is een zenuwcompressie waarschijnlijk niet de dader.

Hoewel deze afwijkingen echt zijn, zal de pijn van een beknelde zenuw niet langer dan enkele weken duren. bron [7]


3.5 Nekhernia

De halswervelkolom bestaat uit zeven wervels (C1 t/m C8) waartussen steeds een tussenwervelschijf is geplaatst. Net als bij een hernia in de rug wordt een nekhernia veroorzaakt door een uitstulping op één van de tussenwervelschijven.

In de meeste gevallen doet zich dit voor tussen de zesde (C6) en zevende wervel (C7).  Echter, het wetenschappelijk bewijs dat een nekhernia langdurige of chronische pijn zou veroorzaken ontbreekt. bron [8]

De symptomen die vaak onterecht aan een nekhernia worden toegeschreven (C1 tm C8) zijn:

 • Hoofdpijn;
 • Pijn in de schouder;
 • Nekpijn;
 • Krachtverlies in de arm of hand;
 • Uitstralende pijn naar de arm of armen;
 • Doof of prikkelend gevoel in de huid van de arm;

Uiteraard kan de zenuwpijn in de nek en uitstralende pijn wel degelijk uit één van de nekzenuwen vandaan komen, dit wordt behandeld in “Wat is de oorzaak nummer één van uw Nekpijn.”

3.6 Alle eerdergenoemde aandoeningen zijn, volgens wetenschappelijk onderzoek in de meeste gevallen niet de oorzaak van uw van nekpijn

De neurochirurg Dr. H.C. Rosomoff constateert dat schijfhernia’s maar in 3% van gevallen verantwoordelijk zijn voor pijn. In 97% van de gevallen werd de (nek)pijn dus niet veroorzaakt door een hernia.


Nekpijn oorzaken

In een onderzoek van dr. Jensen, gepubliceerd in de New England Journal of Medicine in 1994 werden er MRI scans genomen van 98 mensen die nog nooit rugpijn hebben gehad.

Van deze 98 mensen had 34% normale ruggenwervelschijven en had maar liefst 66% uitpuilende schijven, uitstulpende schijven, versleten schijven, artrose, verschoven wervels, hernia’s of andere rugafwijkingen bron [9]

Als afwijkingen aan de rug of nek de oorzaak van de pijn zouden zijn, dan zou die 66% met rug- of nek- afwijkingen last moeten hebben van pijnklachten. Hernia’s en andere afwijkingen zijn niet de oorzaak van uw (nek)pijn.

3.7  Triggerpoints nek en schouder

Myofasciale Triggerpoints (zie de kruisjes op de afbeelding) zijn micro verkrampingen in spieren die voelbaar zijn als kleine pijnlijke verhardingen of ‘knoopjes’.

 triggerpoints nek triggerpoints nek en schouder

Deze verkrampingen verminderen de doorbloeding bij specifieke gebieden o.a. de spieren en pezen, wat een zuurstoftekort oplevert en zorgen er ook voor dat afvalstoffen zich enorm ophopen.

Al in 1975 en 1985 zijn er door wetenschappelijke studies aangetoond dat een klein zuurstof tekort hevige pijn kan veroorzaken. bron [10] bron [11]

 

Triggerpoints kunnen hierdoor wél degelijk nek-, schouder- arm- en handpijn veroorzaken (zie rode uitstralingsgebieden) als ze actief zijn.

Ze zijn echter niet de éérste oorzaak van o.a. nek- arm-, hand-, hoofd- of schouderpijn. Want de vraag is: waardoor worden triggerpoints veroorzaakt?

Als men behandeld wordt door dry needling of triggerpointmassage en de adviezen uit het handboek triggerpoint-therapie bron [12] opvolgt, blijven de triggerpoints vaak nog terugkomen.

De eerste oorzaak van nek- arm-, hand-, hoofd- of schouderpijn ligt niet in het triggerpoint. Zodra de oorzaak nummer één wordt aangepakt kan de nekpijn en ook de triggerpoint blijvend geëlimineerd worden.

3.9 A specifieke nekpijn

A-specifieke of niet-specifieke nekpijn, waarbij de oorzaak niet bekend is, is de grootste groep van nekpijn patiënten.

Bij de meesten is de oorzaak onbekend. Een bekende diagnose die dan gegeven wordt is RSI/CANS, waar overbelasting van uw nek volgens artsen de oorzaak is van de nekpijn.

nekpijn chronisch

Bijvoorbeeld: u heeft uw nek overbelast door het teveel omlaag kijken naar uw smartphone (tabletnek/smartphone pols) of computerscherm.

Of u heeft u nekspier verrekt en daardoor zit uw nek vast en is daardoor nog hard en stijf.

De oorzaak nummer één van deze nekklachten komt later in dit artikel aanbod.

Tumoren, infecties, fracturen en vasculaire oorzaken komen als oorzaak van nekpijn relatief weinig voor. bron [13]

4.Veroorzaakt of verergert een bepaalde lichaamshouding, manier van tillen langdurige nekpijn?

Uiteraard kan ergonomie het gebruiksgemak, werkplezier en de productiviteit verhogen, omdat we onze spieren en pezen minder belasten en daardoor meer kunnen doen met dezelfde energie.

tabletnek

De ergonomische producten van Bakker Elkhuizen (afbeelding) en Multigrip (afbeelding) raden we om die reden dan ook zeer aan.

Maar of een verkeerde lichaamshouding langdurige pijn veroorzaakt?

Voorbeelden die vaak als zogenaamde oorzaak van pijn in de nek, rug, schouder en arm aangewezen worden zijn:·

 • Zwaar lichamelijk werk, zoals veel bukken en zwaar tillen;
 • Een verkeerde houding, waarbij je onvoldoende rechtop loopt en zit;
 • Langdurig met een gebogen nek naar een computer, tablet of smartphone kijken (tabletnek);
 • Onvoldoende beweging, wat zwakke spieren en een slechte conditie zou geven;
 • In een verkeerde houding slapen, zoals op de buik;
 • Niet op een ergonomische stoel zitten of het beeldscherm niet op de juiste hoogte afgesteld, waardoor uw rug en de nek overbelast zou raken.

Welke lichaamshouding de symptomen doet verergeren of verminderen, verschilt erg per persoon.

Zo heeft de één pijn als hij in een doorzittende bank zit en de ander niet. Een ander heeft pijn als hij niet met een rechte rug en nek naar een beeldscherm of smartphone kijkt en een ander weer niet.

Zelfs de tijdstippen dat mensen symptomen krijgen verschilt per persoon. De één heeft meer pijn in de ochtend en de ander in de middag en weer een ander in de avond.

Dat er zoveel verschil bestaat tussen personen wanneer zij meer of minder pijn hebben, toont al aan dat er iets anders aan de hand is dan het simpelweg hebben van een overbelasting of beschadiging in de rug of nek.

Daarnaast zijn er velen mensen die volgens bewegingsexperts op de verkeerde manier naar een beeldscherm of telefoon kijken, zwaar werk verrichten, op verkeerd in hun stoelen zitten enzovoorts.

Hoe kan het dan dat veel van deze mensen geen nekpijn hebben?

Of als ze hun nek hebben overbelast, dat dit dan na een korte periode van rust weer over is, terwijl dit bij andere maanden of jaren duurt om te genezen?

Het antwoord op de vraag of bepaalde lichaamshouding of manier van tillen langdurige of chronische pijn veroorzaakt is simpelweg: ‘nee’.

Het wetenschappelijk onderzoek laat zien dit niet de oorzaak is van pijn bron [14] bron [15]. De moderne mens heeft volgens de zogenaamde bewegingsexperts al tienduizenden jaren verkeerd bewogen of getild.

Hoe kan het dan dat het percentage mensen met langdurige pijn de afgelopen decennia alleen maar is toegenomen?

We bewegen en tillen volgens deze experts beter dan onze voorouders en toch is er meer langdurige RSI, nek-, rug-, arm- of schouderpijn dan vroeger. Er is iets anders aan de hand waarom mensen langdurige pijn hebben.

nekpijn behandelen

Dr. Sarno, auteur van Healing Back Pain, een revalidatiearts die duizenden rug– en nekpijn patiënten blijvend heeft weten te genezen, zegt het volgende hierover:
“Het is volstrekt onlogisch om te beweren dat na miljoenen jaren van evolutie, in welke tijd wij de dominante soort op deze planeet is geworden, onze lichamen structureel zwak zijn geworden of dat we zo broos zijn geworden dat we voorzichtig moeten zijn met hoe we bewegen , hoe we onze lichamen gebruiken of deelnemen aan herhalende activiteiten. Dit is complete onzin. Wij zijn geen papier-maché. Wij zijn sterk en veerkrachtig, aanpasbaar en we genezen snel”. bron[16]

Als u in God geloofd, dan is het eveneens ongeloofwaardig dat hij ons zó slecht zou hebben ontworpen, dat we langdurige rug- of nekpijn krijgen door het verkeerd zitten op een stoel.
hoe nekpijn verhelpen

Dr. Scott Brady MD, auteur van het boek ‘Pain Free for Life’, zegt:” Een ander misverstand die vaak voorkomt is dat onze rug of nek zwak zou zijn en gemakkelijk beschadigd kan raken. Uit ervaring weet ik dat dit niet waar is. Ik heb zes maanden in Afrika (Kenya, Oeganda) gespendeerd en daar heb ik ongeveer 5000 patiënten geholpen. Ik kan mij niet eens herinneren of ik überhaupt één patiënt bij mij heb gehad met rug- of nekklachten. Echter, hielden zij zich totaal niet aan de bewegings- of lichaamshoudingsadviezen die wij in het Westen als vanzelfsprekend achten. Zij lopen op wegen vol met gaten, dragen de hele dag door extreem zware draaglasten op hun hoofd en in hun handen. En wat denk je? Deze Afrikanen hebben nauwelijks last van rug of nek problemen.” bron[17]

De vraag blijft dan: wat is de oorzaak nummer één van uw nekpijn en hoe komt u er vanaf?

Om u antwoord te geven op de vraag “Wat voor soort behandeling heb ik nodig om blijvend van mijn nekpijn af te komen?” heeft BreinMedicijn een gratis Nekpijn Test ontwikkeld.

Binnen enkele minuten weet u wat voor soort behandeling u nodig heeft om definitief uw nekpijn te genezen. Doe nu de gratis Nekpijn Test!

5. Wat is de oorzaak nummer één van uw nekpijn?

 De oorzaak van uw nekpijn ligt niet in een afwijking in het lichaam wat moet worden aangepakt, of dat u anders moet leren bewegen/tillen. De oorzaak is echter psycho-fysiologisch.

Anders gezegd: de oorzaak begint in uw hersenen en eindigt in uw lichaam. Dit heet ook wel het Tension Myositis Syndrome.

De oorzaak van uw nekpijn ligt niet in een afwijking in het lichaam wat moet worden aangepakt, of dat u anders moet leren bewegen/tillen. De oorzaak is echter psycho-fysiologisch.

Anders gezegd: de oorzaak begint in uw hersenen en eindigt in uw lichaam. Dit heet ook wel het Tension Myositis Syndrome.

Een goed voorbeeld om dit te illustreren is fantoompijn. Hierbij heeft een patiënt pijn aan zijn been of voet, terwijl dit lichaamsdeel al maanden of jaren geleden is geamputeerd!

Zijn pijn en lijden is echt, maar de plek waar de pijn zou moeten zitten is er niet eens meer!

Dit komt omdat onze hersenen bepalen hoe en waar er pijn gevoeld wordt en daar kan de oorzaak nummer één gevonden worden en vervolgens kan die échte oorzaak behandeld worden.

De meest voorkomende oorzaak van chronische of langdurige nekpijn zijn onderdrukte emoties (emotionele stress)

De meest voorkomende oorzaak van chronische nekpijn is het (onbewust) onderdrukken of verdringen van emoties.

Dit zorgt ervoor dat uw autonome zenuwstelsel overbelast raakt. De oorzaak zijn met name de sociaal niet-geaccepteerde emoties zoals boosheid, schuld, schaamte angst en verdriet.

Uw hersenen gebruiken de nekpijn als een manier om u af te leiden, waardoor u deze emoties niet hoeft te voelen. Uw hersenen zijn in staat om veranderingen in uw lichaam te creëren door een stressvolle of emotionele situatie.

Denk bijvoorbeeld aan blozen of vlinders in de buik bij verliefdheid. Als we nerveus of gespannen zijn voor een spreekbeurt, dan kunnen we ons misselijk voelen, diarree krijgen of hartkloppingen ervaren.

Dit zijn allemaal lichamelijke reacties op een bekende emotie. Dit heet ook wel een psycho-fysiologische reactie in het lichaam. In andere woorden: hoe u denkt, zich voelt en zich gedraagt, beïnvloedt uw lichaam.

Wat de nekpijn veroorzaakt is dat er op die plaatsen in uw nek of rug (zenuwen, pezen, spieren) de bloedvaten (met name de haarvaten) vernauwd en de doorbloeding verminderd worden.

Dit creëert met name een langdurig zuurstoftekort en een ophoping van afvalstoffen. Al sinds 1975 is er door wetenschappelijke (herhaal) onderzoeken aangetoond dat een zuurstoftekort hevige pijn kan veroorzaken.

Dit is ook de reden waarom als mensen een warm bad nemen of wisselbaden gebruiken, de pijn dan vaak tijdelijk minder wordt.

Op hoofdlijnen ziet het psycho-fysiologische proces van hoe ons brein in staat is om nekpijn te veroorzaken er ongeveer als volgt uit.

nekpijn stress

6. Is nekpijn te verhelpen, te behandelen en te genezen?

Een vraag die veel mensen hebben is: “wat is de beste behandeling om mijn nekpijn te behandelen of te verhelpen?”

Het probleem echter is dat bijna alle soorten behandelingen niet de échte oorzaak van uw nekpijn klachten aanpakken.

Dit is dan ook vaak de reden dat dit als resultaat heeft dat uw nekpijn niet blijvend weggaat. Slechts de symptomen worden aangepakt.

hoe gaat nekpijn weg
Nekpijn wordt behandeld, vaak met zeer weinig blijvend resultaat, door de volgende  behandelsoorten.

Sommige van de onderstaande behandelingen kunnen zelfs de klachten verergeren. Al geven sommige soorten behandelingen verlichting van de pijn, maar een duurzame genezing brengen ze voor veel mensen helaas niet.

nekpijn behandelingen

Wat helpt bij nekpijn

Het psycho-fysiologische proces kan gelukkig worden stopgezet en worden teruggedraaid!

Door behandelaars, zoals dr. Sarno, zijn reeds duizenden mensen genezen van pijn in nek en hoofd- schouder-arm-, hand- en andere pijn.

Wij zijn specialisten op het gebied van het elimineren van nekpijn en hebben het BreinMedicijn behandelprogramma ontwikkeld.

Deze is mede gebaseerd op het werk van Dr. Sarno en is verder door ons door ontwikkeld en in de Nederlandse taal beschikbaar gemaakt.

Het BreinMedicijn behandelprogramma pakt de oorzaak nummer één aan van nekpijn en in ongeveer 2 maanden kunt u compleet genezen of heeft u een zeer grote sprong vooruit gemaakt.

Het BreinMedicijn behandelprogramma is gebaseerd op de wetenschap dat het brein bepaalt of u pijn voelt, waar u pijn voelt en hoeveel pijn u ervaart.

Uw brein is namelijk in staat om pijnsignalen van de zenuwen ‘AAN’ te zetten of gewoon weg die ‘UIT’ te zetten. Uw nekpijn zit daarmee niet tussen uw oren. Uw  nekklachten zijn echt.

Het is van belang te zeggen dat het BreinMedicijn behandelprogramma geen alternatieve geneeswijze is: er wordt enkel op een slimme manier gebruik gemaakt van kennis over het functioneren van het brein.

Om u antwoord te geven op de vraag “Wat voor soort behandeling heb ik nodig om blijvend van mijn nekpijn af te komen?” heeft BreinMedicijn een gratis Nekpijn Test ontwikkeld.

Binnen enkele minuten weet u wat voor soort behandeling u nodig heeft om definitief uw nekpijn te genezen. Doe nu de gratis Nekpijn Test!

6.1 Waarom werkt het BreinMedicijn behandelprogramma zo goed tegen nekpijn?

Het goede nieuws is dat dit pijnsysteem in uw hersenen kan worden beïnvloed, door middel van het gebruiken van de delen van uw hersenen die het nekpijnproces kunnen ‘UIT’ zetten.

Het eerste deel van hersenen die het nekpijn proces kan ‘UIT’ zetten is het mentale deel van uw brein. Dit is de plaats waar u denkt en ook beslissingen neemt. Door middel van mentale technieken kan het nekpijn proces worden ‘UIT’ gezet.

BreinMedicijn Methode

Het tweede deel van de hersenen wat feitelijk dit nekpijn proces in de ‘AAN’ stand houdt, is het emotionele brein. Het emotionele brein doet dit, omdat er emoties (onbewust) onderdrukt worden.

Dit zorgt ervoor dat u zenuwstelsel verstoord raakt en daardoor wordt het nekpijn proces in stand gehouden. Echter, wanneer deze emoties worden toegelaten, dan wordt het pijnproces verder ‘UIT’ gezet.

Met als uiteindelijke resultaat dat u vrijwel of volledig genezen zult zijn van uw nekklachten.

Het BreinMedicijn behandelprogramma is ontwikkelt vanuit bovenstaande wetenschap en bestaat uit een serie mentale en emotionele technieken om het chronische nekpijn proces ‘UIT’ te zetten.

In de meeste gevallen betekent dit dat u in 2 maanden pijn vrij bent of een aanzienlijke verlichting van uw nekklachten zult ervaren.

Lijd niet langer aan uw nekpijn! Bekijk ons BreinMedicijn behandelprogramma, die de oorzaak nummer één aanpakt, en kom van uw nekpijn af.

Bekijk ook eens de ervaringen van onze cliénten die door ons behandelprogramma zijn genezen en herstelt van hun lage rugpijn klachten.

1. Huisarts en Wetenschap, jaargang 2004, nummer 6 Special: WONCA Europe 2004 Quality in Practice:306-309.
2. https://www.gezondheidsnet.nl/spieren-en-gewrichten/19-feiten-over-chronische-pijn
3. Jensen MC, Brant-Zawadzki MN, Obuchowski N, Modic MT, Malkasian D, Ross JS. Magnetic resonance imaging of the lumbar spine in people without back pain. New England Journal of Medicine, 1994, 331:69-73
4. Schrader H1, Stovner LJ, Obelieniene D, Surkiene D, Mickeviciene D, Bovim G, Sand T. Examination of the diagnostic validity of 'headache attributed to whiplash injury': a controlled, prospective study.European Journal of Neurology. 2006, 13:1226-32
5. Strine TW , Hootman JM. US national prevalence and correlates of low back and neck pain among adults. Arthritis Rheum. 2007 May 15 ;57(4):656-65.
6. Sarno, J. Healing Back Pain. Grand Central Life and Style, New York, NY, 1991.
7. http://journals.lww.com/pain/Citation/1984/01001/Do_herniated_discs_produce_pain__.399.aspx
8. http://journals.lww.com/pain/Citation/1984/01001/Do_herniated_discs_produce_pain__.399.aspx
9. Jensen MC, Brant-Zawadzki MN, Obuchowski N, Modic MT, Malkasian D, Ross JS. Magnetic resonance imaging of the lumbar spine in people without back pain. New England Journal of Medicine, 1994, 331:69-73
10. Fassbender H. G. Wegner K. Morphologie und Pathogenese des Weichteilrheumatismus, Z.Rheumaforsch, 1973, Vol. 32, p. 355
11. Lund N, Bengtsson A, Thorborg P. MuscleTissue Oxygen Pressure in Primary Fibromyalgia. Scandinavian Journal of Rheumatology, 1986, Vol. 15, p.165
12. Davies, C handboek triggerpoint-therapie. Altamira, Haarlem, 2014.
13. Huisarts en Wetenschap, jaargang 2004, nummer 6 Special: WONCA Europe 2004 Quality in Practice:306-309.
14. Lawren H. Daltroy, Dr.P.H., Maura D. Iversen, B.S.P.T., S.D., Martin G. Larson, S.D. A Controlled Trial of an Educational Program to Prevent Low Back Injuries. New England Journal of Medicine 1997 337:322-328
15. Christensen J.O, Knardahl s. Work and back pain: A prospective study of psychological, social and mechanical predictors of back pain severity. European Journal of Pain, 2012, 16: 921-933
16. Sarno, J. Healing Back Pain. Grand Central Life and Style, New York, NY, 1991.
17. Brady, S. Pain Free for Life. Hachette Book Group, New York, NY, USA, 2006.


Als u dit artikel waardevol vindt help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere mensen die lijden aan  nekklachten. Dit kan door middel van de social media knoppen. Ik ben ook erg benieuwd om te horen wat u aan dit artikel gehad heeft en/of u nog vragen heeft? Laat dan even een reactie achter.


Reacties
Categorieën