TMS video's

Op deze pagina vindt u een overzicht van informatieve video's over TMS. Na het bekijken van deze video's zult u beter begrijpen wat de échte oorzaak van uw pijnklachten is.

 Duur: 3 minuten in het Engels met Nederlandse ondertiteling. 

Krachtige uitleg hoe het lichaam pijnklachten kan aanleren zonder dat er zelfs maar een blessure is ontstaan. Je ziet ook hoe je dit weer afleert.

 Duur: 9 minuten in het Engels met Nederlandse ondertiteling. 

Dr. Howard Schubiner laat in deze video onder andere zien dat fysieke pijn op 2 manieren kan worden veroorzaakt.

1. Door lichamelijke schade en 2. omdat de hersenen door middel van de zenuwbanen als het ware pijn-paden aanmaken.


Dr. Schubiner legt hier uitstekend uit hoe dit kan, waardoor dit veroorzaakt wordt en hoe dit omgekeerd kan worden.

 Duur: 67 minuten in het Nederlands. 


Een uitgebreide video presentatie van BreinMedicijn over de TMS (Tension Myositus syndroom) oorzaak van chronische en langdurige pijn, in deze video gebruiken we de term psycho-fysiologisch syndroom waar TMS onder valt. Na het volledig bekijken van deze video weet u wat TMS is en hoe TMS genezen kan worden.


De Nederlandse term hiervoor is: "SOLK", Somatisch (lichamelijk) onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten.


Eveneens behandelen we oorzaken die vaak ten onrechte worden aangewezen als oorzaken van pijn.

 Duur: 14 minuten in het Engels.

Een korte documentaire met dr. John Sarno, één van de eerste Amerikaanse artsen die langdurige pijnklachten psycho-lichamelijk ging behandelen. Dit is een ander woord voor psycho-somatisch. Dr Sarno legt uit hoe onderdrukte of binnen gevette emotie, zoals woede, rugpijn kan veroorzaken en hoe Tension Myositus Syndroom hier een hoofdrol in speelt.

 Duur: 53 minuten in het Engels.
Een seminar van dr. Howard Schubiner bij Google over TMS (tension myositus syndrome) en de overkoepelende naam PPD (psychological physiological disorder).

 Duur: 10 minuten in het Engels.
Deel 1A van een seminar van dr. Howard Schubiner over wat TMS is, wat het Mindbody syndrome is en welke (pijn)klachten het kan veroorzaken.

 Duur: 7 minuten in het Engels.
Deel 1B van een seminar van dr. Howard Schubiner over TMS. In deze video legt hij uit hoe je weet of je TMS hebt. In dit deel gaat hij specifiek in op diverse onderzoeken.

 Duur: 8 minuten in het Engels.
Deel 2A van een seminar van dr. Howard Schubiner over TMS. In dit deel gaat hij specifiek in op de diagnose problematiek van hernia's, artrose, stenose. Hij laat zien dat MRI's een beperking hebben en dat MRI's niet kunnen zien of een afwijking in de rug of nek wel de echte oorzaak van de pijn is.

 Duur: 7 minuten in het Engels.
Deel 2B van een seminar van dr. Howard Schubiner over TMS. In dit deel gaat hij specifiek in op de fysiologie van TMS en welke soorten klachten Tension Myositus Syndroom allemaal kan veroorzaken.