muisarm

Muisarm

U vraagt zich misschien af of u een muisarm heeft of dat het misschien iets anders is.

Is het een muisarm, peesontsteking , tennisarm, carpaal tunnel syndroom, slijmbeursontsteking , nekhernia, artrose in de nek, Thoracic Outlet Syndroom?

Misschien zoekt u een effectieve behandeling voor uw muisarm of pijnklachten. Of u heeft al zoveel behandelingen of operaties gehad dat u het allemaal even niet meer weet.

Juist omdat er zoveel soorten behandelingen zijn tegen muisarm pijnklachten is het voor veel mensen lastig om te bepalen welke behandeling geschikt is en bovenal effectief is.

Moet u een bijvoorbeeld wel of geen lichamelijke behandeling ondergaan om van uw pijnklachten af te komen?

Om u antwoord te geven op de vraag “Wat voor soort behandeling heb ik nodig om blijvend van mijn pijnklachten (muisarm) af te komen? heeft BreinMedicijn een gratis Muisarm test ontwikkeld.

Binnen enkele minuten weet u wat voor soort behandeling u nodig heeft om uw pijnklachten definitief te genezen.

Klik op de oranje button met “Muisarm Test” om te starten met de gratis test.
In het kort

 • Een muisarm is een algemene naam voor klachten aan de arm-, nek-, pols- en schouderspieren, die opgeroepen worden door (overmatig) computer en/of laptopgebruik. Het behoort tot de groep RSI (Repetitive Strain Injury);
 • De symptomen:  pijn in de eerdergenoemde lichaamsdelen die er bijna altijd lijkt te zijn of tijdens computergebruik, krachtverlies in de spieren, tintelende vingers en/of spieren, gezwollen pezen en/of spieren, zeurende pijn in gewrichten;
 • Een muisarm wordt vastgesteld door een arts op basis van je klachten en na lichamelijk onderzoek en diverse testen;
 • Steeds meer wetenschappelijke studies tonen aan dat de aanhoudende klachten niet veroorzaakt wordt door een overbelasting (muisarm), maar door een overprikkeld zenuwstelsel. Hier test je of dit ook voor jou geldt;
 • Fysiotherapie, rust, injecties, oefeningen, acupunctuur, ergonomie, triggerpointtherapie, dry needling, een brace,  of shockwave kunnen de klachten verhelpen. Als een overprikkeld zenuwstelsel een rol speelt, werkt dit echter vaak slechts tijdelijk;
 • De klachten kunnen verdwijnen als je overprikkelde zenuwstelsel weer tot rust komt. Zo zijn al vele mensen genezen van hun pijn door een muisarm. Ons programma helpt hierbij. 

Inhoudsopgave

 1. Wat is een muisarm?
 2. Wat zijn de symptomen, klachten en kenmerken van een muisarm?
 3. Gaat een muisarm vanzelf over? Heb ik een chronisch muisarm?
 4. Hoe kan je een muisarm voorkomen?
 5. Wat is de oorzaak van een muisarm?
 6. Wat is de nummer 1 oorzaak van een muisarm
 7. Wat te doen tegen een muisarm? Welke behandeling(en) zijn er?
 8. Muisarm gaat niet over? Deze behandeling kan wel een chronische muisarm genezen en verhelpen?

1 Wat is een muisarm

Een muisarm is een aandoening waar mensen maanden en soms jaren last van hebben. Een muisarm kan mensen ernstig beperken in het werk of dagelijkse bezigheden. Een muisarm valt onder het begrip RSI.

RSI is een afkorting voor repetitive strain/stress injury, wat een verzamelnaam is voor ontzettend veel (pijn)klachten aan het bewegingsapparaat, die vaak arbeidsgebonden zijn.

RSI is de meestgebruikte naam maar internationaal worden ook termen zoals occupational Overuse Syndrome gebruikt.

Meer populaire termen in de volksmond zijn muisarm, tennisarm, golfarm, whatsapp vinger, ipadarm en tabletnek.

RSI is de algemene term, maar de wetenschappelijke, academische en medische wereld heeft de naam RSI officieel gewijzigd in CANS wat een afkorting is voor complaints of arm, neck and/or shoulder.

De reden voor de naamswijziging is omdat de term RSI een te negatieve uitstraling zou hebben gekregen.

In het Nederlands heet het KANS (klachten aan de arm, nek en/of schouder).

Een commissie heeft in het jaar 2000 de RSI definitie geformuleerd die in begrijpelijke taal: een algemene benaming voor allerlei klachten en symptomen is die voorkomen in de vingers, handen, polsen, ellebogen, armen, nek, schouders en/of het bovenste deel van de rug.

RSI klachten en daarmee ook de muisarm komt in veel beroepsgroepen voor en zou veroorzaakt worden door dagelijkse repeterende bewegingen, een vaste niet ergonomische houding voor langere tijd of een combinatie van het voorgaande.

Al is er een steeds groter wordend tegengeluid dat deze eerdergenoemde oorzaak niet de oorzaak van een muisarm is, maar dat er een andere oorzaak is, die ook nog eens beter valt te behandelen.

Dit tegengeluid zal in dit artikel uitvoerend aan bod komen.

1.1 De muisarm

Muisarm toetsenbord muis

Een muisarm is een specifiekere klacht en betreft in feite een algemene naam voor alle computer gerelateerde klachten en aandoeningen.

De muisarm betreft klachten, zoals (pijn)klachten in de hand, pols, arm en schouder wat veroorzaakt zou moeten worden door overmatig werken met een niet ergonomische computermuis en/ of toetsenbord, maar ook het verkeerd gebruiken van een computermuis.

Feitelijk, de muisarm is een algemene benaming voor alle computer gerelateerde aandoeningen.

De stand van je computerscherm, plaatsing van je muis en toetsenbord, de ergonomische vorm van je muis en toetsenbord, de hoogte van je stoel, armleuningen en de meebeweegbaarheid van je stoel zouden allemaal invloed hebben het wel of niet krijgen van een muisarm.

Wat op zijn minst opmerkelijk is, is dat de computermuis en toetsenbord steeds ergonomischer worden, de stoelen en bureaus steeds beter worden maar dat het risico om een muisarm te krijgen nauwelijks gedaald is.

Nog steeds krijgen journalisten, secretaresses, grafisch ontwerpers, boekhouders en anderen die met een computer werken een muisarm.

Sterker nog de kennis hoe je ergonomisch zou moeten werken is de afgelopen tientallen jaren zeer sterk toegenomen.

Een enorme daling van het aantal muisarm gevallen zou het gevolg moeten zijn.

Er is sprake van een lichte daling van dit alles en dit is ver beneden wat men zou verwachten.

Er is duidelijk iets anders aan de hand waarom mensen een muisarm oplopen en dat dit chronisch kan worden.

Meer hierover kun je verderop lezen in het hoofdstuk 5 'wat zijn de oorzaken van een muisarm'.

2 Wat zijn de symptomen klachten en kenmerken van een muisarm

Muisarm pijn in armmuisarm

Een muisarm ontstaat in verschillende fasen met verschillende intensiteit in symptomen, die veelal zich ontwikkelen in de volgende trend.

Fase 0

In deze fase heeft u geen (pijn)klachten. U kunt de hele dag werken met uw muis, toetsenbord en andere hulpmiddelen zonder enige vorm van muisarm klachten.

Fase 1

In deze muisarm fase beginnen zich er (pijn) klachten te ontwikkelen waaronder, vermoeidheid, irriterende pijn, lichte tintelingen in vingers, hand, pols, elleboog, onder-bovenarm, schouder en/of nek.

Zodra u dit soort klachten hebt, dan is het belangrijk hier iets gelijk aan te doen. Hoe eerder u hier iets aan doet des te sneller bent u weer helemaal pijn vrij.

De BreinMedicijn Methode kan dit uitstekend voor u doen. In deze fase verdwijnen de klachten vaak weer na een paar dagen rust.

Fase 2

De muisarm (pijn)klachten in deze fase beginnen behoorlijk toe te nemen.

Dagelijkse bezigheden, zoals afwassen, smartphone gebruiken, sporten en andere hobby's beginnen duidelijke hinderlijke klachten te veroorzaken.

Er ontstaan klachten, waaronder brandende pijn, tintelingen in spieren, pezen en/of gewrichten van de hand, pols, elleboog, vingers, armen, schouder en nek.

Ook van krachtverlies kan sprake zijn.

Het verschil met de voorgaande fase is dat de muisarm symptomen niet alleen maar ervaren worden tijdens het werk maar ook in rust. Wanneer u bijvoorbeeld pauze neemt of thuis aan het Netflixen bent kunt u ook klachten ervaren.

In deze fase is het veel belangrijker om een effectieve methode toe te passen om dit nog snel te kunnen terugdraaien.

Wanneer u namelijk gebruikt maakt van de maatregelen en behandelingen die vaak worden geadviseerd dan is de ervaring vaak dat het meer “leren leven met de muisarm is”, dan dat u er (nog) vanaf komt.

Vaak wordt er geadviseerd om ergonomisch te werken. Bijvoorbeeld koop een ergonomische- muis, toetsenbord, stoel, bureau en gebruik deze ergonomisch.

In de praktijk helpt dit vaak nauwelijks tegen muisarm klachten. Ergonomisch werken is comfortabel, productiever (wel duurder), maar voorkomt en geneest geen muisarm.

In alinea 5 van dit artikel kunt meer informatie lezen over de meest voorkomende onderliggende oorzaak van een muisarm.

Fase 3

In deze fase raken mensen vaak door de muisarm (tijdelijk) arbeidsongeschikt en is werken meestal niet meer mogelijk. De klachten en symptomen die optreden in deze fase zijn:

• Pijn in de eerdergenoemde lichaamsdelen die er bijna altijd lijkt te zijn

• Krachtverlies in de spieren

• Tintelende vingers en/of spieren

• Gezwollen pezen en/of spieren

• Zeurende pijn in gewrichten

Vaak zeggen diverse websites en zogenaamde muisarm experts dat u zult moeten leren leven met uw pijnklachten en dat u altijd gevoelig zult blijven voor muisarm klachten.

Dit is niet waar is. Die redenatie is gefundeerd op het idee dat uw een chronische muisarm heeft, omdat u uw lichaam (bijna) onherstelbaar zou hebben beschadigd.

Dit beweren zij terwijl in verreweg de meerderheid van de gevallen er geen overduidelijke fysieke schade (ernstige ziekten, zenuwschade) aanwezig is die de pijn zou kunnen veroorzaken.

Soms worden er oorzaken aangewezen die niet eens in staat zijn om chronische muisarm te veroorzaken.

Meer hierover kun je verderop lezen in het hoofdstuk 5 'wat zijn de oorzaken van een muisarm'.

3 Gaat een muisarm vanzelf over of heb ik een chronisch muisarm

In veel gevallen gaat een muisarm vanzelf over en hoeft u er zich totaal geen zorgen over te maken.

Er wordt gesproken over een chronische muisarm wanneer de pijn ongeveer 3 maanden aanwezig is.

Een chronische muisarm gaat niet vanzelf over en dient zeker behandeld te worden. Maakt u zich wel zorgen of u denkt dat het al chronisch is geworden dan staan wij voor u klaar om u te helpen.

Onze effectieve en voordelige € behandelmethode kan zelfs de meest chronische muisarm genezen.Bekijk de reviews.

4 Hoe kan je een muisarm voorkomen

Om een muisarm te voorkomen vindt je op internet vaak de volgende tips gegeven. 

Ps. Deze tips voorkomen en genezen geen muisarm, maar helpen u wel om productiever te zijn en meer te doen terwijl het minder energie kost. 

Muisarm voorkomen


Om die reden bespreken we die tips, maar voornamelijk om de mythe uit de wereld te helpen dat deze tips uw muisarm zouden voorkomen of genezen.

Meer hierover in hoofdstuk 5 wat is de oorzaak van een muisarm.

Tip 1: Uw werkplek

 1. • De bovenste omlijsting van uw beeldscherm dient op oog hoogte te zijn. Zo blijft u hoofd recht voor uw scherm en overziet u uw hele scherm zonder gebukt voorover te hoeven zitten. 
 2. • Zorg ervoor dat u recht voor het midden van uw beeldscherm zit en uw toetsenbord moeten zonder al teveel moeite bereikbaar zijn. Een compact toetsenbord is een échte aanrader. 
 3. • Zorg ervoor dat u voldoende afstand tot uw werkplek heeft. 
 4. • Stel de hoogte van uw bureau en uw stoel goed in. 
 5. • Werk met twee schermen (een echte aanrader) zorg er wel voor dat uw bureau diep genoeg is, zodat u genoeg kijkafstand heeft om op die manier met weinig hoofdbewegingen op het tweede scherm te kunnen kijken. 
 6. • Gebruik een inklapbare documenthouder, waarmee u sneller en comfortabeler zaken kunt overtikken.

Tip 2: Uw manier van werken 

Muisarm ergonomie

 1. • Gebruik een inklapbare documenthouder, waarmee u sneller en comfortabeler zaken kunt overtikken. 
 2. • Gebruik een headset voor het telefoneren 
 3. • Gebruik ergonomische toetsenborden en computermuizen die vaak vele handige functies die uw sneller, efficiënter en comfortabeler laten werken. 
 4. • Leer sneltoetsen uit uw hoofd dit zorgt voor snelheid met minder handelingen. 
 5. • Neem af en toe een micro pauze en doe even iets anders dit zorgt voor frisheid en helder denken. Pauzeer software kan hierbij helpen en is zelfs gratis te verkrijgen. 
 6. • Zit/sta bureaus heerlijk voor de afwisseling. 
 7. •Gebruikt u een laptop of tablet gebruik dan een laptophouder en tablet houder voor meer gebruiksgemak.

De volgende uitgebreide whitepaper van beterzitten.nl geeft u nog meer tips met foto’s en al om u het nog makkelijker te maken effectiever, comfortabeler en efficiënter te kunnen werken. Download hier

Een andere zeer bruikbare whitepaper is die van BACKSHOP.nl Download hier

Efficiënt en comfortabel werken met 2 beeldschermen? Deze whitepaper van Bakkerelkhuizen.nl is dan ook echt een aanrader. Download hier

Werken met een laptop? Dan is deze whitepaper van Bakkerelkhuizen.nl voor u. Download hier

Al deze tips kunnen niet voorkomen dat u een muisarm krijgt en u ook niet ervan genezen.

Het kan de klachten wat verlichten maar veelal wanneer u bijvoorbeeld uw getroffen vingers of duim niet meer gebruikt maar in plaats daarvan uw spraaksoftware of uw arm of hand meer gebruikt dat vaak de klachten zich gaan verplaatsen naar de spieren die u dan meer gebruikt dan anders.

Ik hou zelf van ergonomisch werken net zoals ik van autorijden hou i.p.v. naar mijn werk te moeten lopen. Autorijden voorkomt en geneest geen pijn aan mijn voeten maar het is wel zo comfortabel.

5 Wat is de oorzaak van een muisarm

Muisarm oorzaak

Als de beweging en ergonomie experts gelijk hebben waarom is het dat de oorzaak die zij beweren zo tegenstrijdig aan de werkelijkheid, de geschiedenis en wat de wetenschap feitelijk zegt.

Hoe kan het namelijk dat:

 • Er veel mensen alle ergonomische adviezen aan hun laars lappen en bewegen en werken, zoals zij willen maar nooit een muisarm krijgen?
 • Hoe kan het dat mensen die alles ergonomisch doen en zeer voorzichtig zijn een muisarm oplopen?
 • Hoe kan het dat na zoveel voorlichting, arbo-eisen, ergonomische hulpmiddelen; de muisarm een gigantisch probleem blijven en het aantal mensen die dit krijgen nauwelijks afnemen?
 • Hoe kan het dat mensen begin 20ste eeuw op lompe typemachines 12 uur per dag met een zogenaamd zeer slechte werkhouding (bijna) geen carpaal tunnel syndroom of muisarm kregen? De muisarm bestond niet of nauwelijks.
 • Hoe kan het dat we te maken hebben met een muisarm epidemie, terwijl we voor de 20ste eeuw bijna geen muisarm gevallen kende. Een tijd waar mensen hun hele leven o.a. zwaar werk op het land verrichtte en ergonomisch bewegen of werken niet eens bestond?
 • Waarom is een muisarm sinds er via de media, voorlichter en experts ervoor gewaarschuwd eigenlijk pas écht een probleem geworden?

Het antwoord op de vraag is: dat repeterende bewegingen en niet ergonomisch werken geen chronische muisarm veroorzaakt.

Een onderzoek gepubliceerd in de New England Journal of Medicine in juli 1997 toont aan dat het opvolgen van bewegingsadviezen en gebruik van ergonomische hulpmiddelen niet kon voorkomen dat mensen rugklachten of andere overbelastingsaandoeningen (bijvoorbeeld een muisarm) opliepen.

Een muisarm kan voorkomen worden maar is ook zo weer genezen, want het menselijk lichaam is de expert in het genezen van zichzelf.

Dr. Sarno, auteur van Healing Backpain, een revalidatie arts die duizenden muisarm-patiënten blijvend heeft weten te genezen, zegt het volgende hierover: “Het is volstrekt onlogisch om te beweren dat na miljoenen jaren van evolutie, in welke tijd wij de dominante soort op deze planeet is geworden, onze lichamen structureel zwak zijn geworden of dat we zo broos zijn geworden dat we voorzichtig moeten zijn met hoe we bewegen , hoe we onze lichamen gebruiken of deelnemen aan herhalende activiteiten. Dit is complete onzin. Wij zijn geen papier-maché; Wij zijn sterk en veerkrachtig, aanpasbaar en we genezen snel”. [16]

Wat is dan wel de echté oorzaak van de muisarm? In het volgende hoofdstuk vertellen we hier meer over.

6 Wat is de nummer 1 oorzaak van een muisarm

Een vooraanstaand onderzoek onderzoek, uit Noorwegen, toonde aan dat pijnklachten (o.a. muisarm) niet werden veroorzaakt door een verkeerde manier van tillen of lopen, maar door problemen op het werk en met de werkgever (emoties en stress).

Deze twee onderzoeken tonen aan dat bewegingsadviezen en hulpmiddelen een muisarm niet kunnen voorkomen.

Het toont aan dat emotionele stress en met name negatieve emoties de boosdoeners zijn.

Dit betekent niet dat problemen op het werk per definitie een muisarm veroorzaken, maar elke stressvolle situatie wanneer er op de verkeerde manier mee wordt omgegaan.

In onderstaande video legt professor Dr. Howard Schubiner precies uit wat de oorzaak van uw pijnklachten is.


Waarom een muisarm niet overgaat is het beste uit te leggen vanuit triggerpoints.

Triggerpoints zijn microverkrampingen in de spieren.

Het zijn ware pijnhormoon fabrieken in de spieren die ervoor zorgen dat de doorbloeding waar de triggerpoints zitten (de hals, nek, schouder (trapzius), bovenrug, elleboog) chronisch vermindert wat een zuurstoftekort oplevert.

Ook stapelen er zich afvalstoffen op. Dit alles resulteert in chronische pijn in de vorm van een muisarm. 


Muisarm triggerpoints halsMuisarm triggerpoints triceps biceps - kopietriggerpoints onderarm muisarm

In de afbeeldingen kunt u zien waar de triggerpoints kunnen zitten die uw klachten in uw schouder, nek uitstralende richting de bovenarm, elleboog, arm, hand, pols en vingers veroorzaken.

Al in 1975 en in 1985 hebben wetenschappers bewezen dat een chronisch mild zuurstof tekort kan leiden tot ernstige pijn en daarmee een muisarm.

De belangrijkste oorzaak van triggerpoints is vaak niet overbelasting, afwijkingen in de arm, pols, schouder, rug of nek of een verkeerde lichaamshouding, maar de belangrijkste oorzaak van de triggerpoints heeft alles te maken met het autonome zenuwstelsel.

Sterker nog waarom dit zenuwstelsel deze verminderde doorbloeding veroorzaakt en daarmee de triggerpoints die de muisarm veroorzaken.

Uw autonome zenuwstelsel, aangestuurd door de hersenen, is verantwoordelijk voor deze chronische verminderde doorbloeding.

Het autonome zenuwstelsel regelt ook o.a. uw, hartslag, spieraanspanning en ontspanning, bloeddruk, spijsvertering en nog veel meer functies in uw lichaam.

De reden dat de doorbloeding wordt verminderd is vanwege een overbelasting van het autonome zenuwstelsel.

Deze overbelasting komt door emotionele stress en voornamelijk hoe u met uw emoties omgaat. Wanneer u regelmatig uw emoties onderdrukt, wegdrukt of verdoofd (o.a. eet-, rook-, internetverslaving) dan zal dit muisarm pijnproces ingang worden gezet.

Dit muisarm pijnproces zal wanneer op den duur chronisch worden en aangeleerd worden door uw brein.

Deze relatie tussen emoties, stress en lichamelijke reacties daarop zijn ons alleen wel bekend.

De meeste van ons hebben wel eens lichamelijke reacties ervaren wanneer we gespannen, zenuwachtig, gestrest of verliefd zijn geweest.

Dit heet ook wel een psycho-fysiologische reactie.

De klachten die u bij een muisarm heeft worden veroorzaakt door het psycho-fysiologisch syndroom en dr. Sarno noemde het eerst TMS (tension myositus syndrome), waarbij een uw brein middels een overbelast en verstoort zenuwstelsel bloedvaten plaatselijk vernauwt.

Dit veroorzaakt een zuurstof tekort en daarmee triggerpoints wat vervolgens leidt tot muisarm klachten. Het psycho- fysiologisch syndroom en TMS is uitstekend te genezen middels de BreinMedicijn Methode.

7 Wat te doen tegen een muisarm welke behandelingen zijn er

Voor een muisarm zijn veel behandelingen gericht op het verlichten van pijn en louter symptoom bestrijding.

Indien u naar de huisarts of fysiotherapeut gaat dan wordt veelal rust voorgeschreven. In veel gevallen zal de muisarm genezen, hier kunnen wel enkele weken overheen gaan.

Echter zijn er ook mensen waarbij de muisarm zomaar meer verdwijnt. Bent u iemand die last heeft van een muisarm en gaan de pijnklachten niet weg.

Bekijk dan onze effectieve behandelmethodevoor het genezen van een muisarm.

7.1 Wat voor oefeningen helpen tegen een muisarm?

Muisarm oefeningen


Rek en strek en oefeningen kunnen uw pijn verlichten, maar vaak wanneer de muisarm chronisch is geworden helpen deze oefeningen niet meer.

Dit zorgt er vaak voor dat mensen nog meer oefeningen gaan doen wat de focus op de klachten alleen maar groter maakt wat meestal leidt tot meer wanhoop of een houding van ermee leren leven.

De oorzaak nummer 1 is dan de oorzaak en oefeningen helpen dan niet meer of wat we vaak zien is dat de muisarm zich verplaatst naar rugpijn of migraine.

7.2 Helpt fysiotherapie tegen een muisarm?

Muisarm fysiotherapie

Fysiotherapie kan als eerste hulp zeker een muisarm verhelpen.

Echter, wanneer de oorzaak nummer 1 de muisarm veroorzaakt dan zal fysiotherapie u telkens tijdelijk verlichting geven, maar de muisarm niet structureel oplossen.

7.3 Accupunctuur voor het verhelpen van een muisarm?

Er zijn mensen die zweren bij accupunctuur als het gaat om genezen van een muisarm.

Echter, wetenschappelijk onderzoek laat zien dat nep accupunctuur (placebo) net zo goed of slecht werkt als echte accupunctuur.

Eerlijkheidshalve constateren wetenschappelijke onderzoeken dat mainstream behandelingen, zoals operaties, cortisonen injecties ook niet beter werken dan nep varianten.

7.4 Helpt ergonomie tegen een muisarm?

Muisarm ergonomie


Zoals uitvoering besproken in hoofdstuk 5 is ergonomisch werken en bewegen evenals ergonomische producten uitstekende zaken om efficiënter, effectiever, sneller en comfortabeler te werken, bewegen en te sporten.

Echter, ergonomie zal een muisarm in de meeste gevallen niet voorkomen of genezen. Als ergonomie zou leveren wat het beloofd, dan zou de muisarm epidemie allang ten einde gekomen zijn.

7.5 Triggerpoint therapie en dry needling tegen een muisarm?

Triggerpointmassage muisarm

Triggerpoint therapie en dry needling zijn tegenwoordig een echte hype in Nederland als o.a. het gaat om het bestrijden van een muisarm.

Als de naald in een spier geprikt wordt in de hals-schouder, nek, bovenrug, elleboog, spieren dan wordt deze op en neer bewogen om zo de spierknoop (triggerpoint) los te laten schieten.

Wanneer de triggerpoint losschiet dan wordt de doorbloeding verbeterd en verdwijnen ook vaak de verkortingen in de spieren en pezen.

Triggerpoint massage is eveneens een aanrader. Al met al is triggerpointtherapie zeker aan te raden.

Het komt echter nog wel eens voor dat de muisarm klachten en symptomen door dry needling en triggerpointtherapie niet verdwijnen.

Wat nog vaker gebeurd ergens anders in het lichaam nieuwe klachten ontstaan.

Denk hierbij aan rugpijn, spannings-clusterhoofdpijn of een spastische darm.

Wanneer u dit ervaart dan kan kunt u er zeker van zijn dat de oorzaak nummer 1 de oorzaak is van de muisarm klachten en de doorbloeding telkens weer vermindert.

Om u antwoord te geven op de vraag “Wat voor soort behandeling heb ik nodig om blijvend van mijn (muisarm) pijnklachten af te komen?” heeft BreinMedicijn een gratis Muisarm Test ontwikkeld.Binnen enkele minuten weet u wat voor soort behandeling u nodig heeft om definitief uw pijnklachten te genezen. Doe nu de gratis Muisarm Test.!

8 Deze behandeling kan wel een chronische muisarm genezen en verhelpen

U heeft wellicht al meerdere behandelingen geprobeerd, zoals triggerpoint therapie fysiotherapie, massage, accupunctuur of wellicht heeft u al medicijnen of zelfs operaties gehad.

Al deze behandelingen hielpen een beetje of hielpen tijdelijk, maar de muisarm komt telkens weer terug.

Of net zo erg of erger de muisarm verdween maar een andere klacht in uw lichaam kwam daarvoor terug.

Als u al diverse lichamelijke behandelingen heeft ondergaan en deze hebben niet geholpen blijft er maar één andere oorzaak over. De muisarm wordt veroorzaakt door niet lichamelijke factoren.

BreinMedicijn heeft o.a. op basis van het werk van dr. Sarno en eigen praktijkervaring een effectieve behandelprogramma ontwikkeld, waarmee ook u kunt genezen van een chronisch muisarm.

Lees meer over onze effectieve behandelprogramma om RSI klachten blijvend te genezen. Bekijk ook eens de succesverhalen van cliénten die door ons behandelprogramma volledig pijnvrij zijn geworden.

Reactie plaatsen