Slijmbeursontsteking arm

Slijmbeursontsteking arm

In dit artikel leest u wat een slijmbeursontsteking arm is, welke symptomen er aanwezig zijn, wat de oorzaak is en welke behandelingen er doorgaans geadviseerd worden en welke behandeling effectief is. 

De slijmbeurzen die in de meeste gevallen ontstoken raken zitten in de schouder, elleboog, arm, bovenarm, heup, knie, en hiel

U vraagt zich misschien af of u pijn door een slijmbeursontsteking in uw arm komt of dat het komt door een andere aandoening en hoe u hier vanaf komt. 

Misschien zoekt u een effectieve behandeling voor uw slijmbeursontsteking in uw arm of pijnklachten of heeft u al zoveel behandelingen of operaties gehad dat u het allemaal even niet meer weet. 

Juist omdat er zoveel soorten behandelingen zijn tegen slijmbeurs pijnklachten is het voor veel mensen lastig om te bepalen welke behandeling geschikt is en bovenal effectief is. 

Moet u een bijvoorbeeld wel of geen lichamelijke behandeling ondergaan om van uw pijnklachten af te komen? 

Om u antwoord te geven op de vraag “Wat voor soort behandeling heb ik nodig om blijvend van mijn pijnklachten (slijmbeursontsteking arm) af te komen?” heeft BreinMedicijn een gratis Slijmbeursontsteking Test ontwikkeld.

 Binnen enkele minuten weet u wat voor soort behandeling u nodig heeft om uw slijmbeursontsteking (pijnklachten) definitief te genezen. Klik op de oranje button met “Slijmbeursontsteking Test” om te starten met de test.  

 

        

Inhoudsopgave

 1. Wat is een slijmbeursontsteking in de arm?
 2. Wat is het verschil tussen een slijmbeursontsteking- en een peesontsteking in de arm?
 3. Wat zijn de symptomen van een slijmbeursontsteking in de arm?
 4. Wat is de oorzaak van een slijmbeursontsteking in de arm?
 5. Hoe om te gaan met een acute slijmbeursontsteking in de arm: koelen met ijs
 6. Hoe wordt de diagnose slijmbeursontsteking arm gesteld?
 7. Hoe wordt een slijmbeursontsteking arm behandeld?
 8. Wat is de meest effectieve behandeling voor een chronische slijmbeursontsteking in de arm?"

1. Wat is een slijmbeursontsteking in de arm 

slijmbeursontsteking arm wat te doen (2) 

Om er achter te komen of u een slijmbeursontsteking in uw arm heeft of om te begrijpen wat het is, is het belangrijk dat u weet wat een slijmbeurs is. Uw lichaam is een complexe eenheid van botten, pezen, spieren, aderen en vele andere weefsels. 

Deze hele eenheid wordt wanneer u beweegt ook in beweging gebracht. Wanneer u beweegt schuren spieren langs uw botten en gewrichten en dit kan behoorlijk wat wrijving veroorzaken. 

De slijmbeurs is een met vocht gevuld kussen die tussen de spieren en de botten ligt, dit voorkomt dat die wrijving tussen de botten en de spieren tot schade leidt. Daarnaast functioneert de slijmbeurs ook als smeermiddel waardoor de bewegingen soepel kunnen verlopen. []

Een slijmbeursontsteking is, zoals de naam al zegt een ontsteking van de slijmbeurs, en dit zorgt voor een opzwelling van de slijmbeurs.

2. Wat is het verschil tussen een slijmbeursontsteking in de arm en een peesontsteking 

Een slijmbeursontsteking in uw arm kunt u herkennen aan een dof aanvoelende pijn. Als de armpijn wat scherper aanvoelt dan heeft u in de arm last van een peesontsteking. Deze aandoeningen kunnen ook op dezelfde locatie in uw arm voorkomen. 

Bij een peesontsteking in de arm is de pijn vaak erger in de nacht, dit is bij een slijmbeursontsteking  niet het geval.

Na jarenlang last te hebben gehad van een slijmbeursontsteking in mijn arm ben ik eindelijk pijnvrij en kan ik weer de dingen doen die ik wil. Bekijk mijn verhaal en zie hoe de BreinMedicijn behandelmethode mij en ook anderen heeft geholpen om van mijn pijnklachten af te komen.

3. Wat zijn de symptomen van een slijmbeursontsteking arm

slijmbeursontsteking arm symptomenbursitis schouderchronische slijmbeursontsteking arm 

De arm bevat meerdere slijmbeurzen. Die in de schouder en de elleboog leiden het vaakst tot problemen, maar in principe kan elke slijmbeurs in de arm ontstoken raken. 

Wanneer u een slijmbeursontsteking in de bovenarm (meestal de schouder) heeft, kan het zijn dat de pijn doorstraalt richting de hele arm. 

De pijn straalt meestal naar beneden: een slijmbeursontsteking in de schouder geeft ook pijn in de bovenarm, soms zelfs tot de vingers. 

Een slijmbeursontsteking in de elleboog (onderarm) kan doorstralen door tot in de onderarm en een slijmbeursontsteking in de pols zal tot in de hand / vingers gevoeld kunnen worden. 

Dit wordt vaak omschreven als een tinteling, een doffe pijn, die ook bij een kleine beweging al  een felle pijn scheut kan geven op de plaats van de slijmbeurs. Vaak is er ook een moe gevoel in de gehele arm. 

De symptomen van een slijmbeursontsteking arm zijn vaak vrij duidelijk. Het meest aanwezige symptoom is pijn. Daarnaast treedt er altijd een zwelling op, maar die zwelling is niet altijd zichtbaar voor het blote oog.  

De zwelling kan rood uitslaan wanneer de ontsteking ernstig is. 

Bij een ontstoken slijmbeurs in de arm doen de volgende bewegingen vaak pijn: Zaken optillen, zoals meubels sjouwen, boodschappentas optillen, computeren (muis en toetsenbord), tennissen, deuren openen, schakelen in de auto, schroevendraaier gebruiken, boormachine gebruiken etc. 

De ophoping van vocht is aan de  van de arm waar te nemen. Activiteiten waarbij de arm onderdruk komt te staan zijn voor iemand met een slijmbeursontsteking arm bijna niet meer te doen. 

Het gaat om activiteiten, waaronder computeren, tennissen, lopende band werk, magazijnwerk (optillen en neerzetten).

4. Wat is de oorzaak van een acute slijmbeursontsteking arm

Een slijmbeurs in de arm raakt niet zomaar ontstoken. Overbelasting wordt meestal genoemd als de oorzaak van het ontstaan van een acute slijmbeursontsteking in de arm. 

De volgende activiteiten worden vaak gezien als de oorzaak van het ontstaan van een acute slijmbeursontsteking in de arm:

 • Werk waarbij iemand de arm langdurig gebruikt zoals bij computer werk.
 • Werk waarbij de arm veel moet buigen en strekken, zoals bij lopende band werk, magazijnwerkers en vakkenvullers.
 • Het overbelasten van de slijmbeurs in de arm door sporten, zoals tennis, badminton en basketbal kan ook leiden tot een acute slijmbeursontsteking[1]
 • Door een val op de arm kan de slijmbeurs ook ontstoken raken of door een plotselinge zware overbelasting.

Een acute slijmbeursontsteking van de arm geneest meestal binnen enkele weken. Als dit niet geneest binnen de termijn die een huisarts er vaak aangeeft, dan heet dit een chronische slijmbeursontsteking aan de arm.

 4.1 Wat is de nummer 1 oorzaak van een chronische slijmbeursontsteking in de arm

Slijmbeursontsteking arm oorzaak


Op diverse websites en ook door bewegingsexperts wordt vaak beweerd dat een chronische slijmbeursontsteking aan de arm zou komen door een langdurige lichte overbelasting.

Dat een acute slijmbeursontsteking hierdoor kan komen stel ik hiermee niet ter discussie. Het lichaam herstelt zichzelf over het algemeen binnen enkele weken of maanden van allerlei soorten letsel, zoals kneuzingen, botbreuken. 

Een slijmbeurs in de arm zou met de nodige rust binnen een aantal dagen of weken herstelt moeten zijn.

De opvatting dat deze chronisch wordt doordat deze langdurig licht is overbelast is simpelweg een theorie, waarvoor het wetenschappelijk bewijs zwak is. 

Er wordt bijvoorbeeld verondersteld dat wie een baan heeft waarbij er veel uren achtereen met de computer gewerkt wordt, iemand vakken vult of in de bouw werken dat deze mensen een verhoogd risico zouden lopen op een chronische slijmbeursontsteking aan de arm. 

Dat deze aandoening sinds het eind van de 20ste eeuw flink aan het toenemen is; weten veel mensen niet. We leven in een periode van de menselijke geschiedenis waar we volgens de bewegingsexperts beter zijn gaan bewegen dan in de eeuwen hiervoor. 

We doen ons werk veiliger, hebben meer pauzes en hebben allerlei hulpmiddelen waardoor we ons lichaam en onze armen minderbelasten. []

 Wat voor veel mensen onbekend is, is dat er in het begin van de 20ste eeuw miljoenen mensen aan het werken waren op zeer logge en onhandige typmachines. 

Deze werknemers belasten hun armen voor uren en uren achtereen en bijna niemand van hun kreeg last van overbelastingsaandoening, zoals bijvoorbeeld een slijmbeursontsteking, tennisarm, muisarm, peesontsteking enz. [] 

Wat dan de vraag oproept: waarom krijgen steeds meer mensen dan last van een chronische slijmbeursontsteking in een arm of andere RSI aandoeningen?

In het geval er wel een overbelasting van de slijmbeurs van de arm optreedt, dan zou een periode van rust (enkele werken) meer dan voldoende moeten zijn om de slijmbeurs in de arm te laten genezen. 

Echter, een periode van rust zorgt er in veel gevallen niet voor dat mensen genezen of dat de pijn verdwijnt. 


De reden waarom een slijmbeurs in de arm soms niet of nauwelijks geneest is dat de doorbloeding in de arm chronisch (langdurig) verminderd is. 

Hierdoor ontstaat een chronisch zuurstoftekort en daardoor ontstaat de hevige pijn en de vermindering in de bewegingsvrijheid. Dit komt door de nr.1 oorzaak van een chronische slijmbeursontsteking waarover u op deze pagina meer over kunt lezen. 

Andere oorzaken van een slijmbeursontsteking in de arm zijn: reuma, infecties. Dit zijn pathologische ziekten en daarom is het belangrijk om een huisarts te laten onderzoeken of de slijmbeursontsteking in de arm komt door een infectie of door reuma.  

De reden hiervoor is dat zowel een infectie als reuma serieuze schade kunnen aanrichten aan de slijmbeurs in de arm. Raadpleeg uw arts mocht u vermoeden dat deze twee oorzaken de oorzaak van uw klachten zijn.

5. Hoe om te gaan met een acute slijmbeursontsteking in de arm: koelen met ijs

slijmbeursontsteking schouder koelenSlijmbeursontsteking arm koelen 

Wanneer u denkt dat u een slijmbeursontsteking in uw arm heeft dan is het belangrijk om op korte termijn een bezoek te brengen aan uw huisarts. Het is zeer aan te bevelen om uw arm 3 dagen volledige rust te geven. 

Dit geeft het lichaam de tijd om de slijmbeurs te herstellen. Wanneer u de arm koelt met ijs zal de zwelling verminderen en verdooft u de pijn. Een ijspakking maakt u heel eenvoudig zelf door 10-15 ijsklontjes in een plastic zakje te doen. 

Leg dit ongeveer 20 minuten op de pijnlijke plek. Dit kunt u meerdere keren per dag herhalen.

Na jarenlang last te hebben gehad van een slijmbeursontsteking in mijn arm ben ik eindelijk pijnvrij en kan ik weer de dingen doen die ik wil. Bekijk mijn verhaal en zie hoe de BreinMedicijn behandelmethode mij en ook anderen heeft geholpen om van mijn pijnklachten af te komen.

6. Hoe wordt de diagnose slijmbeursontsteking arm gesteld? 

acute slijmbeursontsteking arm Uw huisarts zal u doorverwijzen wanneer er geconstateerd wordt dat de slijmbeursontsteking in de arm op korte termijn niet zal herstellen.

In het ziekenhuis worden vaak CT, een echo of MRI scans gemaakt om daarmee de toestand van de arm (kraakbeen, spieren, pezen, slijmbeurs en bot) beter te kunnen bekijken. 

Als er een beknelde zenuw, artrose, peesverkalking of een peesontsteking of andere afwijkingen in de arm worden waargenomen, dan wordt dit vaak aangewezen als de oorzaak van de armklachten en/of daarmee de slijmbeursontsteking in de arm. 

Soms wordt de pijn in de arm ook wel eens toegeschreven aan een hernia in uw rug of nek wat vervolgens uitstralende pijn richting de armen zou veroorzaken. 

Echter, vele onderzoeken laten zien dat die afwijkingen in de arm in de grootte meerderheid van de gevallen niet de nummer 1 oorzaak is van de armklachten. [ ] 

Hierbij uitgezonderd wanneer uw armgewricht volledig versleten is of u kanker, reuma, ernstige zenuwschade een infectie of een andere ernstige ziekte heeft. Er is vaak een andere oorzaak voor uw (pijn)klachten, u kunt daar meer over lezen op de volgende pagina.

7. Hoe wordt een slijmbeursontsteking arm behandeld?  

7.1 Behandeling van een acute slijmbeursontsteking arm

Slijmbeursontsteking arm behandeling Een huisarts zal meestal eerst rust voorschrijven en u adviseren een pijnstiller in te nemen wanneer de pijn uw dagelijks leven teveel overheerst. Over het algemeen geneest de slijmbeursontsteking in de arm vanzelf.

7.2 Medicatie (Pijnstillers/ontstekingsremmers) bij een slijmbeursontsteking arm

Neem pijnstillende en ontstekingsremmende medicatie echter met mate, want de pijn(klachten) kunnen verergeren en daarnaast kunnen de pijnklachten vaker gaan voorkomen als u regelmatig gebruik maakt van pijnstillende en ontstekingsremmende medicatie. 

Hiermee wil beweer ik niet dat pijnstillende medicatie niet goed voor u is, maar gebruik die medicatie met mate. [] In gevallen waarbij de pijn ondragelijk is, zal de huisarts meestal met een injectie wat vloeistof van de slijmbeurs aftappen waardoor de zwelling afneemt. 

Bij een chronische slijmbeursontsteking geeft een dergelijke ingreep tijdelijk wat verlichting.  

7.3 Zijn  injecties met cortisonen tegen een slijmbeursontsteking in de arm effectief? 

Soms bestrijdt de huisarts de chronische slijmbeursontsteking in de arm met een injectie met cortisonen. 

Een dergelijke injectie geeft vaak meteen (pijn)klachten vermindering. Helaas komt de ontsteking en daarmee de pijn meestal weer terug wanneer de cortisonen zijn uitgewerkt. 

Bij sommige mensen worden de klachten vervolgens erger en heeft een volgende cortisonen injectie minder effect.

7.4 Is een operatie effectief bij een chronische slijmbeursontsteking arm?

slijmbeursontsteking arm operatie Bij gevallen waarbij de slijmbeursontsteking zeer ernstig is geworden en de pijn het leven volledig ontregeld; kan de arts adviseren om de slijmbeurs uit uw arm te laten verwijderen.

De tijd om te herstellen van deze operatie is gemiddeld zes weken. Deze ingreep wordt niet veel voorgeschreven. Daarbij wil ik opmerken dat er onderzoeken gedaan zijn naar de effectiviteit van operaties en injecties. 

De resultaten uit die onderzoeken laten zien dat operaties en injectief geen betere of soms zelfs slechtere resultaten opleveren, dan placebo (nep) behandelingen of behandelingen waarbij niet geopereerd wordt. 

In het boek ‘surgery the ultimate placebo’, geschreven door top neurochirurg Ian Harris met meer dan 40 jaar ervaring laat Ian Harris de resultaten van vele onderzoeken zien, waarin aangetoond wordt dat veel operaties het niet beter (of zelfs slechter) doen dan placebo behandelingen of rust nemen.[] 

Het betekent gewoonweg dat een operatie niet voor ieder persoon de juiste oplossing is en dat behandelingen waarbij niet geopereerd wordt hetzelfde resultaat kunnen bereiken.

7.5 Zijn oefeningen voor een chronische slijmbeursontsteking in de arm effectief?

Wanneer de slijmbeursontsteking niet al te pijnlijk meer is wordt er door fysiotherapeuten vaak geadviseerd om oefeningen voor de arm uit te voeren. 

Lichaamsoefeningen stimuleren de doorbloeding wat het herstel, volgens menig therapeut, zou  moeten versnellen. [] Laat u wel adviseren door een fysiotherapeut om te bepalen wat handig is in uw situatie.

Oefeningen kunnen uw herstel bevorderen, echter wanneer de slijmbeursontsteking in de arm chronisch is geworden zullen de oefeningen er meestal niet voor zorgen dat de slijmbeursontsteking geneest.

Om u antwoord te geven op de vraag “Wat voor soort behandeling heb ik nodig om blijvend van mijn (slijmbeursontsteking arm) pijnklachten af te komen? 

Heeft BreinMedicijn een gratis Chronische Pijn Test ontwikkeld. Binnen enkele minuten weet u wat voor soort behandeling u nodig heeft om definitief uw pijnklachten te genezen. Doe nu de gratis  Chronische Pijn Test

8. Wat is dan een effectieve behandeling voor een chronische slijmbeursontsteking in de arm?

 chronische Slijmbeursontsteking arm behandelingZoals eerder in dit artikel werd beschreven: is een chronische verminderde doorbloeding de reden waardoor er (pijn)klachten en andere symptomen ontstaan in de slijmbeurs van de arm of in de arm zelf. 

Deze verminderde doorbloeding komt door de nummer 1 oorzaak en deze is vaak niet op te lossen door een lichamelijke of fysieke behandelmethode. 

Dit komt, omdat de oorzaak psycho-fysiologisch is en het daarmee alles te maken heeft met uw zenuwstelsel en uw hersenen. De hersenen besturen uw doorbloeding en bepalen of dit verbetert of niet. 

Bepaalde behandelingen zoals triggerpoint therapiemassage of dry needling, lichaamsoefeningen voor de arm en shockwave therapie proberen de doorbloeding van de slijmbeurs weer herstellen.

Over het algemeen is het effect van deze behandelingen tijdelijk en komt de slijmbeursontsteking toch weer terug. Dit komt, omdat de oorzaak nummer 1 van een slijmbeursontsteking de doorbloeding vervolgens weer verminderd. 

Resultaten bereikt vanuit de psycho-fysiologische (mindbody) geneeskunde laten zien dat met een specifieke  aanpak een chronische slijmbeursontsteking in de arm binnen 2 maanden blijvend kan genezen. [] 

Met deze methodiek zal de doorbloeding zich blijvend herstellen en de slijmbeursontsteking in de arm zal hierdoor verdwijnen. Er zijn tienduizenden mensen genezen door deze behandelmethodiek van een chronische slijmbeurstonsteking.

 Onze behandelmethodiek is gebaseerd op die psycho-fysiologische aanpak van Dr. Sarno en behandeld de nummer 1 oorzaak van een slijmbeursontsteking waar die dan ook voorkomt in het lichaam. [] 

Bekijk ook eens de reviews van cliénten die na ons behandelprogramma zijn verlost van hun pijnklachten.

Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down