arrow_drop_up arrow_drop_down
chronische pijn lotgenoten

Over BreinMedicijn

Mijn naam is Johan van Vliet, ik ben mede oprichter van BreinMedicijn. Het is onze missie om zoveel mogelijk mensen in Nederland die te maken hebben met chronische pijn te voorzien van effectieve oplossingen, kennis en vaardigheden. 


Ik heb zelf aan den lijve ondervonden dat de huidige gezondheidszorg niet voldoende in staat was om mijn chronische pijn en allerlei psychosomatisch klachten te genezen. 


Lees hieronder mijn persoonlijke verhaal over de zoektocht naar een behandelmethode die wél werkt om van mijn chronische pijn af te komen.

Mijn persoonlijke strijd met chronische pijn

Op mijn 29ste werd ik geconfronteerd met een forse burn out en kreeg ik te maken met diverse onderstaande chronische pijnklachten.


 

Chronische pijnklachten

Ineens werd ik ziek

Deze pijn legde mijn leven compleet lam en ik kwam in de ziektewet terecht. Dit terwijl ik hiervoor een goede baan had en vrijwel nooit ziek was. Ik weet hoe het is om chronische pijn te hebben en de angst dat ik nooit meer beter zou worden. Ik begon onmiddellijk met mijn zoektocht om genezing te vinden.

De artsen konden niks vinden

Echter, de huisarts kon niets vinden, de MRI scans, hart- en bloedonderzoeken van PRESCAN konden niets vinden. Ik kreeg de diagnose RSI. Niet specifieke chronische pijn en stress zouden een rol spelen. Echter, rust en ontstressen zorgde er niet voor dat ik beter werd en ik kreeg alleen maar meer pijn.


Ik verdiepte me in vitamines, mineralen, detoxen en paste dit toe in mijn dagelijks leven. Dit had echter geen effect. De fysiotherapeut behandelde mij en ik volgde trainingsadviezen op. De pijn kwam helaas telkens terug. Ook onderging ik vacuümtherapie en dit gaf telkens tijdelijk verlichting, maar ook na deze behandelingen kwam de pijn terug.

Ik dacht dat ik nooit meer beter zou worden

Toen ontdekte ik triggerpoint therapie en verdiepte mij ik hierin. Ik ontdekte dat in bijna in al mijn spieren triggerpoints zaten. Ik besloot mij te laten behandelen en dit leek veelbelovend, maar triggerpointmassage en dry needling gaven tijdelijke verlichting van de pijn of de pijn verplaatste zich na een andere deel van mijn lichaam. 


De pijn in mijn lichaam nam alleen maar toe. Ik kon niet eens meer een toetsenbord of muis bedienen, want de pijn was te heftig. Tillen en fietsen waren ook te belastend voor mijn rug en armen.  

De weg uit mijn chronische pijn

Chronishe pijn genezen

Ik voelde me radeloos en dacht dat ik op mijn 29ste feitelijk mijn carrière en een normaal leven gedag kon zeggen. Totdat… Ik in aanraking kwam met de psycho-fysiologische methodiek, die leert dat mijn brein doorslaggevende invloed heeft op mijn pijn. Dat feitelijk onderdrukte emoties en innerlijke conflicten de nr 1 oorzaak zijn van chronische pijn. 


Hierdoor was mijn zenuwstelsel verstoord en kwam deze onder hoogspanning te staan. Dit leidde uiteindelijk tot fysiologische veranderingen in het lichaam, waaronder lokale verminderde doorbloeding. Dit leidde tot een mild zuurstoftekort wat weer een hevige pijn veroorzaakte in mijn lichaam.


De psycho-fysiologische benadering, gepionierd door Dr. Sarno, had al reeds duizenden chronische pijn patiënten in de VS genezen. Deze benaderwijze van chronische pijn greep mijn aandacht.


Ik las vervolgens veel literatuur over de psycho-fysiologische oorzaak van chronische pijn en hoe je jezelf pijnvrij kon maken. Eveneens ging ik in therapie bij een therapeut/coach.
Het resultaat van deze methode was verbluffend, want mijn pijn verdween vrijwel binnen enkele maanden en ik kreeg ook de controle over mijn gezondheid terug.


Ik kon vrijwel zonder arm-, pols- of vingerpijn mijn muis en toetsenbord weer bedienen. Ik kon vrijwel weer zonder arm-, pols- of rugpijn, tillen en fietsen. Ik had geen speciale schoenen meer nodig, ik had geen pijnstillers meer nodig en ik kon ook weer ijs eten zonder door de grond te zakken van de pijn!

Tijd voor nieuwe methoden en techieken

Het probleem was echter dat de pijn soms toch nog terugkwam en de behandeling met de bestaande methodes niet eenvoudig of volledig genoeg waren om dit snel op te lossen.


Sindsdien, heb ik meer dan 50 boeken bestudeerd, geschreven door topartsen, op het gebied van de psycho-fysiologische geneeskunde  en heb ik mij de beste technieken eigen gemaakt. Hierdoor was ik naar verloop van tijd in staat om vrijwel pijnvrij te blijven. Toen dacht ik: "wat voor mij werkt kan ook voor een ander werken!". 


Dit alles heb ik verwerkt in het Online Pijnvrij Training zodat ook u deze technieken aan kunt leren en het voor u ook mogelijk wordt om vrijwel pijnvrij door het leven kunt gaan!

Chronische pijnklachten die we effectief kunnen behandelen

Onder andere de volgende pijnklachten:

Onder andere de volgende RSI/CANS klachten

Candace (51)

Klachten: migraïne, nek-, schouder- en armpijn.


Ik was door mijn pijn niet in staat om te zitten, te wandelen of om auto te rijden. Ik lag vaak op mijn bed en ik gebruikte de hele dag door pijnstillers. Een groot deel van mijn volwassen leven was dit mijn leven.

Dankzij deze behandelmethode was ik boven mijn verwachtingen na ongeveer 10 weken 100% vrij van mijn klachten en kan ik alles weer! Ik ga weer naar Yoga en rijd weer in mijn auto!. Dankzij wat ik geleerd heb kan ik ook pijnvrij blijven! Bedankt