Over BreinMedicijn

Ons team

Johan van Vliet

Johan is ervaringsdeskundige en heeft al ruim 7 jaar ervaring als chronisch pijncoach. Hij heeft opleidingen gevolgd en afgerond via de 

Psychophysiologic Disorders Association.

Hij is altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom behandelingen van chronische pijn.

Henri van de Blankevoort

Henri zet zich allround in voor BreinMedicijn. Hij zorgt er onder andere voor dat cliënten ons weten te vinden via het internet.
dr. jan meijer

Drs. J.J. (Jan) Meijer

Drs. Jan Meijer is betrokken bij BreinMedicijn voor het inhoudelijk reviewen en goedkeuren van artikelen.


Meer informatie over Drs. Jan Meijer.

In de media

Bekend van

nrc
holistik
menselijk lichaam

Wetenschappelijk bewezen behandelmethode

Ons behandelprogramma voor chronische pijn is wetenschappelijk onderbouwd door vele onderzoeken van vooraanstaande wetenschappers en experts in langdurige pijn. Onder andere Dr. Sarno, Dr. Schechter en Dr. Schubiner droegen bij aan de ontwikkeling van deze methodiek. Deze artsen zijn specialisten in Tension Myositis Syndrom (TMS). Ze zijn niet persoonlijk betrokken bij ons behandelprogramma.


We hebben wel korte lijnen en direct contact met o.a. Dr. Schechter. Het komt soms voor dat we overleggen met hem over specifieke cliënten casussen.

De artsen achter deze behandelmethodiek

dr sarno

Dr. John Sarno

Dr. John Sarno was hoogleraar revalidatiegeneeskunde aan de Universiteit in New York. Ook was hij arts aan het Howard A. Rusk Institute of Rehabilitation Medicine in New York.


Meer informatie over Dr. Sarno

Dr. David Schechter

Dr. David Schechter is 25 jaar arts en klinisch professor geneeskunde aan de universiteit van Zuid-Californië in Los Angeles.


Meer informatie over Dr. Schechter

Dr. Howard Schubiner

Dr. Howard Schubiner werkte 18 jaar lang als professor aan de Wayne State Universiteit. Hij werkt nu in het Providence ziekenhuis in Southfield.


Meer informatie over Dr. Schubiner

Opleidingen en ervaringsdeskundigheid

  Chronische pijn expert & TMS coach Johan van Vliet

  Johan van Vliet is chronische pijn expert en oprichter van BreinMedicijn. Hij is ervaringsdeskundige op het gebied van chronische en langdurige pijn. Hij heeft zelf in 2015-2016 een 20 tal symptomen gehad, waaronder pijnklachten, angst- en paniekstoornissen en hiervan weten te genezen doormiddel van de TMS methode. Voor meer informatie over mijn eigen herstel, dat vindt je in mijn gratis ebook “de verborgen oorzaak van aanhoudende pijn”.

  Johan, met ruim 7 jaar ervaring in het vak, heeft kennis van academisch niveau op het gebied van pijnklachten die een psychosomatische oorzaak hebben en diverse opleidingen hierover gevolgd aan de Psycho-Physiological Disorders Association.


  Hij was ruim 7 jaar geleden, in 2017, één van de eerste coaches die cliënten succesvol hielp om pijnvrij te worden op basis van de wetenschappelijke TMS methode. Johan heeft de TMS methode naar Nederland gebracht, verder doorontwikkeld en heeft reeds 1200 cliënten pijnvrij gemaakt.


  Opleidingen:

  Psycho-physiological disorders: introductie cursus via de Psycho-Physiological Disorders Association in 2020

  Psycho-physiological disorders: gevorderde cursus via de Psycho-Physiological Disorders Association  in 2020

  Psycho-physiological disorders: advanced cursus via de Psycho-Physiological Disorders Association in 2020

  Psycho-physiological disorders: conferentie 2021 via de Psycho-Physiological Disorders Association

  Psycho-physiological disorders: conferentie 2023 via de Psycho-Physiological Disorders Association

  Masterclass van dr. Howard Schubiner in 2024: Reconsidering chronic pain and associated conditions: The role of the brain in causation and curing via unlearn your pain en Stichting Emovere


  Publicaties:

  Johan is auteur van het e-book “de verborgen oorzaak van aanhoudende pijn” en heeft publicaties geschreven voor o.a. het NRC en Nieuws.nl. Ook wordt hij genoemd als aanbevolen TMS Physician door Dr. Schechter op Mindbodymedicine.com.

certificaat-1-van-de-3


certificaat-2-van-de-3


certificaat-3-van-de-3


certificaat-ppda-ppd-conferentie-2021-studie-en-slagen-ervan


ppda-conferentie-2023

 

Wij begrijpen wat je doormaakt

Johan, medeoprichter van BreinMedicijn, weet waar hij het over heeft. Hij heeft namelijk zelf ook chronische pijn gehad. Ruim anderhalf jaar lang beheerste de pijn zijn leven en kon hij niet werken door zijn klachten.


Hij wist te genezen door veel kennis op te doen en door technieken en oefeningen toe te passen die gebaseerd zijn op neurowetenschappelijk onderzoek naar stress en chronische pijn. Stap voor stap werd Johan zo pijnvrij en kreeg hij zijn leven weer terug. 


Als je het ons vraagt, verdient iedereen die chronische pijn heeft een pijnvrij leven. Met BreinMedicijn helpen we daarbij. Ons totale behandelprogramma bestaat uit 90 dagen. We hebben daarin de beste oefeningen, artikelen, video's en tools voor je verzameld, én hebben deze aangevuld met de meest recente wetenschap. Daarmee wordt ook jij pijnvrij.  

Waarom we bestaan

In Nederland hebben ongeveer 2 miljoen mensen chronische of langdurige pijn. Met hen neemt ook het aantal doktersbezoeken, voorgeschreven recepten en operaties toe. De jaarlijkse economische kosten van chronische pijn zijn dan ook enorm.


De impact op het individu is minstens net zo groot. Gemiddeld verdienen chronische pijnpatiënten 37% minder. Ze zijn vatbaarder voor depressie en sneller afhankelijk van medicijnen.

Gelukkig krijgen we steeds meer inzicht in het ontstaan van chronische pijn dankzij moderne neurowetenschappen. Studie na studie van de beste internationale wetenschappers en instellingen laten zien dat de hersenen en het centrale zenuwstelsel een veel grotere rol spelen bij chronische pijn dan we ooit dachten. Stress en emoties, met name onbewust, liggen hieraan ten grondslag. 


Door de hersenen te trainen om pijn anders te verwerken, kunnen we de symptomen onder controle krijgen. Uiteindelijk verdwijnt de pijn hierdoor.

Het is onze missie om een effectieve behandeling voor chronische pijn aan te bieden aan iedereen die dat nodig heeft. Zo willen we zoveel mogelijk mensen helpen om van hun langdurige pijnklachten te genezen.


Lees meer over onze werkwijze voor het behandelen van chronische en langdurige pijn.