Over BreinMedicijn

Ons team

Johan van Vliet

Johan is ervaringsdeskundige en chronisch pijncoach. Hij heeft opleidingen gevolgd en afgerond via de 

Psychophysiologic Disorders Association.

Hij is altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom behandelingen van chronische pijn.

Henri van de Blankevoort

Henri zet zich allround in voor BreinMedicijn. Hij zorgt er onder andere voor dat cliënten ons weten te vinden via het internet.

Kantoorhond Tom

Tom houdt het BreinMedicijn-team fit door elke dag een lunchwandeling af te dwingen.

In de media

Bekend van

nrc
holistik
menselijk lichaam

Wetenschappelijk bewezen behandelmethode

Ons behandelprogramma voor chronische pijn is wetenschappelijk onderbouwd door vele onderzoeken van vooraanstaande wetenschappers en experts in langdurige pijn. Onder andere Dr. Sarno, Dr. Schechter en Dr. Schubiner droegen bij aan de ontwikkeling van deze methodiek. Deze artsen zijn specialisten in Tension Myositis Syndrom (TMS). Ze zijn niet persoonlijk betrokken bij ons behandelprogramma.

De artsen achter deze behandelmethodiek

dr sarno

Dr. John Sarno

Dr. John Sarno was hoogleraar revalidatiegeneeskunde aan de Universiteit in New York. Ook was hij arts aan het Howard A. Rusk Institute of Rehabilitation Medicine in New York.

Dr. David Schechter

Dr. David Schechter is 25 jaar arts en klinisch professor geneeskunde aan de universiteit van Zuid-Californië in Los Angeles.

Dr. Howard Schubiner

Dr. Howard Schubiner werkte 18 jaar lang als professor aan de Wayne State Universiteit. Hij werkt nu in het Providence ziekenhuis in Southfield.

Mijn certificeringen/opleidingen

certificaat-1-van-de-3


certificaat-2-van-de-3


certificaat-3-van-de-3


certificaat-ppda-ppd-conferentie-2021-studie-en-slagen-ervan


ppda-conferentie-2023

 

Wij begrijpen wat je doormaakt

Johan, medeoprichter van BreinMedicijn, weet waar hij het over heeft. Hij heeft namelijk zelf ook chronische pijn gehad. Ruim anderhalf jaar lang beheerste de pijn zijn leven en kon hij niet werken door zijn klachten.


Hij wist te genezen door veel kennis op te doen en door technieken en oefeningen toe te passen die gebaseerd zijn op neurowetenschappelijk onderzoek naar stress en chronische pijn. Stap voor stap werd Johan zo pijnvrij en kreeg hij zijn leven weer terug. 


Als je het ons vraagt, verdient iedereen die chronische pijn heeft een pijnvrij leven. Met BreinMedicijn helpen we daarbij. Ons totale behandelprogramma bestaat uit 90 dagen. We hebben daarin de beste oefeningen, artikelen, video's en tools voor je verzameld, én hebben deze aangevuld met de meest recente wetenschap. Daarmee wordt ook jij pijnvrij.  

Waarom we bestaan

In Nederland hebben ongeveer 2 miljoen mensen chronische of langdurige pijn. Met hen neemt ook het aantal doktersbezoeken, voorgeschreven recepten en operaties toe. De jaarlijkse economische kosten van chronische pijn zijn dan ook enorm.


De impact op het individu is minstens net zo groot. Gemiddeld verdienen chronische pijnpatiënten 37% minder. Ze zijn vatbaarder voor depressie en sneller afhankelijk van medicijnen.

Gelukkig krijgen we steeds meer inzicht in het ontstaan van chronische pijn dankzij moderne neurowetenschappen. Studie na studie van de beste internationale wetenschappers en instellingen laten zien dat de hersenen en het centrale zenuwstelsel een veel grotere rol spelen bij chronische pijn dan we ooit dachten. Stress en emoties, met name onbewust, liggen hieraan ten grondslag. 


Door de hersenen te trainen om pijn anders te verwerken, kunnen we de symptomen onder controle krijgen. Uiteindelijk verdwijnt de pijn hierdoor.

Het is onze missie om een effectieve behandeling voor chronische pijn aan te bieden aan iedereen die dat nodig heeft. Zo willen we zoveel mogelijk mensen helpen om van hun langdurige pijnklachten te genezen.


Lees meer over onze werkwijze voor het behandelen van chronische en langdurige pijn.