arrow_drop_up arrow_drop_down

Ervaringen van onze genezen cliënten 

Diagnose: dubbele hernia, peesontstekingen op meerdere plaatsen, pijn in de benen, rugpijn, migraine, kaakpijn, prikkelbare darm syndroomJanine Hof 60 jaar met ernstige scoliose genezen van haar pijn in haar onderrug en benen

Beste Johan,


Hierbij het verslag van mijn ervaringen met breinmedicijn.


Ik heb al vanaf mijn 15e een ernstige scoliose. Daar is geen röntgenfoto voor nodig, dat kun je goed met het blote oog zien.

Ik had daar echter nooit pijn door. Ik heb het alleen altijd heel vervelend gevonden dat het zo goed zichtbaar is. 


Doordat ik nooit pijn had of niet eerder moe was dan anderen heb ik altijd alles kunnen doen wat ik wilde.

Ik heb altijd een fysiek zware baan gehad in de horeca. Veel staan, veel lopen, lange werkdagen. Maar ik deed het met plezier.


Zo'n 10 jaar geleden, ik was toen rond de 50, kreeg ik last van pijn in mijn onderrug en rechter bovenbeen.

Ik kwam bij een fysiotherapeut terecht en die zei dat het een beknelde zenuw was, ontstaan door mijn scoliose. Dat leek mij toen ook een logische verklaring.


Hij kon mij echter niet van de pijn afhelpen. Ook een osteopaat, die mij nog jaren behandeld heeft, kon dat niet.

Rond dezelfde tijd dat de pijn ontstond had ik wat conflicten in mijn familie die me veel stress bezorgden. Tegelijkertijd wilde ik ook graag voor mijn familieleden zorgen.


Ik kwam dus ernstig in conflict met mezelf en stopte mijn emoties grotendeels weg omdat ik bang was de mensen waar ik van hield te verliezen.


Een half jaar geleden maakte ik kennis met "Breinmedicijn". Dat programma maakte mij duidelijk dat mijn pijn niets te maken had met mijn scoliose, maar eerder met de onderdrukte emoties en mijn eigen persoonlijkheid.


De pijn was er niet constant, alleen in situaties waar ik moeite mee had. B.v. bij bepaalde mensen of als ik geïrriteerd was of als ik het gevoel had dat er teveel van mij verwacht werd.


Naarmate ik verder in het programma kwam werd ook mijn pijn minder. 

Ik werk nog steeds in de horeca maar kan nu hele dagen werken zonder pijn te hebben.


De pijn is nog niet altijd weg, maar als ik nu pijn heb, weet ik dat het een waarschuwing is van mijn onderbewuste dat ik een bepaalde emotie negeer. Zodra ik me dat bewust ben, kan ik de pijn weer handelen en gaat die vanzelf weer weg.


Ik hoop dat mijn verhaal andere mensen die een scoliose hebben kan helpen met beseffen dat pijn in je lijf die je hebt verklaard door de scoliose, eigenlijk komt door het "mind body syndroom" en dat je niet hoeft te leven met pijn.


Wilt u ook leven zonder chronische pijn?

We willen graag zoveel mogelijk mensen helpen om pijnvrij te worden.


Daarom bieden we u de mogelijkheid om de eerste 7 dagen van succesvolle behandelprogramma tegen chronische pijn uit te proberen. 

Diagnose: ischias pijnklachten


Diagnose: fibromyalgie, schouderpijn, arm- en duimpijnDiagnose: Nek en aangezichtspijn, hoofdpijn


Wilt u ook leven zonder chronische pijn?

We willen graag zoveel mogelijk mensen helpen om pijnvrij te worden.


Daarom bieden we u de mogelijkheid om de eerste 7 dagen van succesvolle behandelprogramma tegen chronische pijn uit te proberen. 

Diagnose: peesblessure en peesontstekingen aan beide knieën


Diagnose: Thoracic Outlet syndroom, artrose nek en schouder, nekhernia, stenose 

Pijn in nek, schouder en hoofdpijn.


Kristine Van Nueten


Sinds 2017 had ik heel veel last van spierpijnen in nek naar schouder toe, trapeziusspier overbelasting en hoofdpijn die meerdere nachten in de week tot bijna elke nacht toe heel hevig opkwam.


Na veel dokters/specialisten raadplegingen en onderzoeken was de diagnose artrose nek met discusbulging en stenose, thoracic outlet syndroom, artrose schouder. Veel behandelingen heb ik hier dan ook voor gehad: ontstekingsremmers, pijnmedicatie, kinesitherapie, dry needling, osteopathie, facet gewrichtdenervatie, cortisone infiltraties. De pijn bleef echter.


Ik had nog weinig of geen hoop meer hier ooit nog vanaf te geraken.

Uiteindelijk, zoekende op het internet, las ik over deze cursus en besloot na enige aarzeling toch te starten met het Breinmedicijn programma. Wat ben ik een gelukkig mens dat dit toen op mijn weg gekomen is!


Dan ben ik als Belg toch ook zo enorm dankbaar dat ik hiervoor in Nederland terechtkan (ik heb geen weet van zulke cursussen in België), en dit zelfs zonder me te hoeven verplaatsen!


Dank zij deze cursus was de pijn in mijn nek naar schouder toe na 3 à 4 maanden overdag zo goed als verdwenen. Ik kan opnieuw mijn huishoudelijk werk doen zonder pijnklachten en mijn kleinkinderen kan ik nu zonder problemen zoveel ik wil oppakken en dragen in mijn armen.


De nachtelijke hoofdpijn en spierpijn was wat hardnekkiger. Deze is maar heel geleidelijk aan en met vele ups en downs en zelfs met tijdelijke verergering deze laatste maand,nu, na 5 maanden dus, flink gebeterd. Deze restklachten zal ik eveneens met dit programma kunnen overwinnen.


Sinds een 6tal dagen nu heb ik ook geen hoofdpijn meer gehad. Toen ik nog maar net met de cursus begonnen was, had ik nog een afspraak bij de specialist “thorax en vaatheelkunde” betreffende de planning van de operatie voor het thoracic outlet syndroom.


Omdat zulk een operatie toch wel heel ingrijpend zou zijn, had ik de dokter toen verteld overdit programma en dat ik besloten had dit eerst nog te volgen en dan te zien ente beslissen… volgende afspraak werd dan ingepland binnen 6 maanden, (nu binnen 2 maanden in april)… oef,…deze operatie zal dus gelukkig niet meer nodig zijn!


Met het lezen van de boeken over Mind Body syndroomen de oefeningen die ik geleerd heb, zal ik nog wel een tijdje verder gaan want ik wil zeker niet hervallen.


Gaandeweg door de cursus mocht ik zien dat mijn verleden me toch wel veel parten heeft gespeeld. Ik besef dat ik heel wat angsten, stress en spanningen had, en heb nu kunnen dealen met onbewust onderdrukte emoties zowel uit het verleden als het heden. Mind body syndroom, iets waarvan ik nooit weet had, maar oh zo waar!


Dankbaar voor het inzicht dat ik hierin heb mogen verkrijgen en dat inderdaad levensveranderend is! Dankbaar voor Dr. Sarno, de boeken van vele TMS dokters en coaches en voor Brein Medicijn! Ik kan opnieuw een hoopvolle toekomst tegemoet zien met nieuwe dingen in mijn leven!


Dankjewel Johan Van Vliet, voor jouw bijdrage, je ervaringsdeskundigheid, je wijsheid en kennis hieromtrent! Van harte dus, Johan, en ook allen die het programma nog volgen of zullen volgen, heel veel zegen toegewenst!

Diagnose: "Rugklachten met uitstralingspijn naar mijn rechterbeen en pijnklachten in rechterheup." 


Wilt u ook leven zonder chronische pijn?

We willen graag zoveel mogelijk mensen helpen om pijnvrij te worden.


Daarom bieden we u de mogelijkheid om de eerste 7 dagen van succesvolle behandelprogramma tegen chronische pijn uit te proberen. 

Diagnose: MigraineDiagnose: Knie klachten


Bekijk de video reviews

Annemarie (62 jaar)

Genezen van: ischias, candida, prikkelbare darmsyndroom en diverse allergieën.. 


Voordat Annemarie bij BreinMedicijn kwam heeft ze fysiotherapie, chiropractie, dry needling en body stress release behandelingen gehad.

Mireille (44 jaar)

Genezen van: Artrose aan rug en heup met ernstige pijn in onderrug en heup.


Voordat Mireille bij BreinMedicijn kwam heeft ze osteopathie, dry needling, mensendieck en fysiotherapie behandelingen gehad.

Joke (61 jaar)

Genezen van: Carpaal Tunnel Syndroom, triggerfinger, migraine, rugpijn, nek- en schouderpijn.


Voordat Joke bij BreinMedicijn kwam heeft ze osteopathie behandelingen gehad.

Marit (58 jaar)

Genezen van: Spinale Stenose met Lage rugpijn met uitstralende pijn in de benen.


Voordat Marit bij BreinMedicijn kwam heeft ze diverse operaties, medicatie en cannabisolie ondergaan zonder resultaat.

Wilt u ook leven zonder chronische pijn?

We willen graag zoveel mogelijk mensen helpen om pijnvrij te worden.


Daarom bieden we u de mogelijkheid om de eerste 7 dagen van succesvolle behandelprogramma tegen chronische pijn uit te proberen. 

Hieronder een uitgebreide cliëntcase van hoe Jessica Hoekstra met heel veel soorten klachten beter werd door onze methodiek

Inzending van Jessica Hoekstra (35 jaar) genezen van fibromyalgie, geen allergieën, geen cvs


Beste Johan van VLiet,  

Ik heb bijna geen lichamelijke klachten meer; geen fibromyalgie, geen allergieën, geen cvs, en nog veel meer, echt een heel ander leven! 

Toen mensen om me heen zagen dat ik al heel erg opgeknapt was, en ze vroegen hoe dat kon, heb ik een uitgebreid verslag gemaakt dat ik ze kon toesturen. Zoals te verwachten vinden ze het prachtig, maar doen ze er niets mee. 😏


Wat heeft deze aanpak mij gebracht? 


Ik heb zo veel therapieën, diëten, medicijnen en andere dingen uit het reguliere en alternatieve medische circuit geprobeerd. Die allemaal geen blijvende oplossing gaven. 


Bij het hardlopen kreeg ik altijd wel ergens pijn. De ene keer in mijn knie, de andere keer in mijn enkel of in mijn heup, dan weer links, dan weer rechts, soms hield het weken aan en soms stopte het na het hardlopen. Niks logisch aan, wat mij hielp in te zien dat mijn lichaam zelf niet kapot was. Ik ben gaan doorlopen ondanks de pijn. Overtuigd dat het er niet kapotter van zou gaan. En inderdaad, als je de pijn geen aandacht geeft (let op, negeren is wat anders), merk je dat hij verdwijnt! Ik loop nu pijnvrij.


Als ik in de auto zat, wist ik na een uurtje écht niet meer hoe ik moest zitten van de pijn. Ik heb de pijn geaccepteerd. Er geen aandacht aan gegeven en ondersteunende kussentjes en goed rechtop zitten en zo achterwege gelaten. Normale mensen kunnen in de auto normaal zitten. Ik ben normaal. We zijn met de auto naar Italië gereden. 12 uur lang zitten. Geen pijn. 


Ik was vaak erg moe en futloos. Maar bedacht me dan dat ik als ik iets aan het doen zou zijn wat me positief zou afleiden, ik minder last zou hebben van de vermoeidheid. Wat voor mij een bewijs was dat het gebrek aan energie dus ook een afleiding was. Ik zette me er overheen en de uitputting verdween. 


Ik verdroeg geen tarwe en gist, reageerde daar lichamelijk heftig op. Vroeger was dit door suiker. Daarvoor was het door vlees. Nu? Kan ik alles eten zonder er énige last van te hebben. Gewoon, door het te gaan doen. Niet meer alle energie steken in speciale dingen kopen, alle etiketten lezen, steeds bezig zijn met wat wel en niet te eten. Gewoon, zoals een normaal mens. Zoals ik. 


Ik liet scherp bestek in mijn teen vallen. Flink gat erin en bloed over de hele vloer gespetterd (sorry voor de nasty details). Het deed erg zeer. Zo’n minuutje. En toen ging de pijn weer weg. De teen zag er niet uit. Paste niet meer in mijn schoen. Maar pijn deed het niet. Tenzij ik erover nadacht. Op deze manier was pijn ook niet meer de vijand. 


Als ik om 10u nog geen koffie op had, kreeg ik migraine. Ik nam de proef op de som. Nam geen koffie en ging naar mijn werk. Om 14u dacht ik voor het eerst aan de gemiste koffie en was blij dat ik nog steeds geen hoofdpijn had. Tot 5 minuten later. Echt, ik moest bijna kotsen van de hoofdpijn! Ik heb het gevoel geaccepteerd en herkend als afleiding, waarna het meteen weer verdween. Ik heb nu de vrijheid om zelf te kiezen of ik zin heb in koffie of niet. 


Ik slaap nu goed, na jaren van onderzoeken die me absoluut niks hebben opgeleverd. 


Na veel successen wilde ik ook stoppen met medicijnen en supplementen. Ik ben gezond en heb het niet nodig. In overleg met de voorschrijvend arts netjes afgebouwd en gestopt. 


Ik ging nog steeds naar de fysio. Hij raadde me aan niet te stoppen met de therapie, omdat behandeling sowieso goed voor me zou zijn. En omdat hij niet wilde dat ik terug viel. Ik ging vanaf mijn 15e (?) tot mijn 39e heel regelmatig naar de fysio, maar het was altijd om een beetje op te lappen. Terwijl TMS therapie een blijvende oplossing is. En als je toch voor de zekerheid naar de fysio blijft gaan, is dat een opening voor de TMS-pijn omdat je toch niet voldoende vertrouwt dat de pijn door hersenen wordt aangestuurd als mild zuurstofgebrek en er lichamelijk niets aan de hand is. Zo zou je de pijn onnodig in stand houden.


Bij een muggenbeet kreeg ik altijd super grote rode jeukende schijven. Ik had er apparaatjes voor, de ene gaf een elektrisch schokje, de andere brandde het gif weg, maar nu ik weet van TMS, zie ik de muggenbeet, ik voel dat het jeukt, ik accepteer het en hij blijft inimini. Morgen zie je hem niet meer en over een minuut jeukt hij ook niet meer. Geen muggenstress meer. 


Ik kan drie dagen aantekeningen maken op een congres. De pijn in mijn hand verdwijnt zodra ik hem heb opgemerkt. Concentratie prima. Handschrift nog steeds belabberd. 


Parfum, gaf mij hoofdpijn, brainfog, niezen, dikke keel, hersendood gevoel, traanogen en uiteindelijk alleen nog maar huilen en geen kracht meer om op te staan en weg te lopen. Blijkt een lichamelijke reactie op onbewuste emoties te zijn. Ik weet niet welke, maar dat doet er ook niet toe. Als het het zie zoals het is, kan ik gewoon een parfumerie in lopen en lekker spuiten en ervan genieten. 


Soms had ik een terugval. Maar dit was meestal in een periode dat ik dacht: “Nu weet ik het wel.” En ik moet elke dag mezelf herinneren aan de feiten over pijn. Door twee bladzijden te lezen, of een ervaring van iemand te lezen.


Ik weet zeker dat er nog veel meer dingen zijn waar ik van af gekomen ben. Maar mijn leven is nu een stuk eenvoudiger en veel leuker en spontaner geworden! En dat gun ik iedereen. BreinMedicijn bedankt voor jullie Behandelprogramma!