dr-howard-schubiner
Johan van Vliet - Chronische pijn expert & TMS coach

Dr Schubiner

Dr. Schubiner

Dr Howard Schubiner is al bijna 40 jaar internist, kinderarts en jeugdarts. Hij was ooit een leerling van de beroemde arts Dr. Sarno.

Dr Schubiner ontdekte dat stress en onderdrukte emoties veranderingen in het lichaam veroorzaken die zich uiten in pijn op één of meerdere plaatsen in het lichaam.

Deze methode wordt ook wel TMS (Tension Myositis Syndroom) genoemd.

Wanneer uw pijnklachten worden veroorzaakt door stress dan hebben fysieke behandelingen, die vaak alleen symptomen behandelen, geen zin.

Ons behandelprogramma is gebouwd op basis van de methode die door o.a. dokter Schubiner is ontwikkeld.

Heeft u al veel behandelingen geprobeerd en heeft u nog steeds pijnklachten? Lees dan meer over onze werkwijze.

dr schubiner werkwijze

In dit artikel vindt u meer informatie over de onderstaande Dr. Schubiner thema’s:

1. Dr Howard Schubiner, wie is dat?

2. Dr Schubiner in de media

3. Dr Schubiner boeken

4. Dr Schubiner video’s

5. Dr Schubiner podcast

1. Dr Howard Schubiner, wie is dat?

Dr Schubiner, voluit geschreven Howard Schubiner is internist. Hij is tevens directeur van het Mind Body Medicine Center in Michigan (Amerika).

Howard Schubiner geeft ook les als klinisch professor op de Wayne State University en de Michigan State University School of Medicine.

Tijdens zijn werk als professor en internist zag hij dat de reguliere behandelmethodes bij veel patiënten niet werken. Hij had duizenden patiënten behandeld maar bij velen kwamen de pijnklachten na verloop van tijd weer terug.

Dr Schubiner kwam in contact met Dr Sarno, die zag ook dat de geneeskunde bij veel mensen niet het gewenste effect had.

howard-schubiner-md

Samen hebben ze vele onderzoeken gedaan waarbij ze zagen dat stress en onderdrukte emoties pijnklachten in het lichaam veroorzaakten.

Hij is hiermee de grondlegger van een nieuwe visie, diagnose en behandeling van pijnklachten. Deze artsen waren de eerste artsen die het verband legde tussen stress, emoties en fysieke pijnklachten.

De naam voor deze methode is TMS (Tension Myositis Syndroom).

Dr Schubiner is samen met Dr Schechter is één van de meest bekende leerlingen van Dr Sarno. Hij heeft de TMS behandelmethode die wij ook gebruiken verder doorontwikkeld.

Ook is hij veel in de media geweest, heeft hij boeken geschreven en heeft hij video’s & podcasts gemaakt

2. Dr Schubiner in de media

Dr Schubiner is een graag geziene gast in de media. Hij heeft onder andere een TED talk gedaan bij een groot Google evenement.

Howard Schubiner heeft vele artikelen geschreven die zijn gepubliceerd in gerenommeerde media. Denk hierbij aan kranten zoals The New York Times en magazines zoals Psychology Today.

Howard Schubiner heeft enorm veel onderzoeken gedaan over het effect van stress, (zelfopgelegde) druk en onderdrukte emoties.

In ons gratis E-boek “De verborgen oorzaak van chronische pijn” kunt u meer informatie over deze onderzoeken en TMS lezen.

Het E-boek bevat uitkomsten van tientallen wetenschappelijke onderzoeken over de invloed van emoties en stress op het menselijk lichaam.

3. Dr Schubiner boeken

Dr Schubiner heeft vele (Engelstalige) boeken geschreven. Hieronder vindt u de meest populaire boeken van Howard Schubiner.

Dr Schubiner: Unlearn Your Pain

Unlearn Your Pain is het meest bekende en ook verreweg het best verkochte boek wat Dr Howard Schubiner heeft geschreven. Dit boek bevat een grondige uitleg over Dr. Schubiner zijn TMS aanpak

Dr Schubiner: Unlearn Your Anxiety & Depression

Unlearn Your Anxiety & Depression gaat specifiek in hoe u van angsten en depressies af kunt komen. Mocht u veel last hebben van angst of depressies dan is dit boek een aanrader.

Dr Schubiner: Hidden From View

In het boek Hidden From View beschrijft Howard Schubiner wat de oorzaak van chronische pijn is en welke rol de hersenen en het zenuwstelsel spelen.

In ons gratis E-boek “De verborgen oorzaak van chronische pijn” staan ook veel onderzoeken uit de boeken van dokter Howard Schubiner verwerkt.

4. Dr Schubiner video's

Dr Schubiner heeft een groot aantal video’s gemaakt. In veel van deze video’s legt hij de TMS methode verder toe.

Op ons Youtube kanaal kunt u nuttige video’s vinden over de methode die Dr Schubiner & Dr Sarno hebben ontwikkeld.

5. Dr Schubiner podcast

Dr Schubiner heeft tientallen podcasts opgenomen. Een aantal van deze podcasts zijn ook te vinden op Spotify en Youtube.

Reacties
Categorieën