piriformis syndroom

Piriformis Syndroom

U vraagt zich misschien af of u het piriformis syndroom heeft of dat het misschien toch iets anders is.

Is het een peesontsteking, slijmbeursontsteking, rughernia, artrose, ischias, iliopsoas syndroom, zenuwpijn in de rug en of been of wordt de pijn door iets anders veroorzaakt?

Misschien zoekt u een effectieve behandeling voor uw piriformis syndroom.

Wellicht heeft u al zoveel behandelingen zonder resultaat gehad dat u het allemaal even niet meer weet.

Juist omdat er zoveel soorten behandelingen zijn voor piriformis syndroom is het voor veel mensen lastig om te bepalen welke behandeling geschikt is en bovenal effectief is.

Moet u een bijvoorbeeld wel of geen lichamelijke behandeling ondergaan om van uw pijnklachten af te komen?

Om u antwoord te geven op de vraag “Wat voor soort behandeling heb ik nodig om blijvend van mijn piriformis syndroom af te komen? heeft BreinMedicijn een gratis piriformis syndroom test ontwikkeld.

Binnen enkele minuten weet u wat voor soort behandeling u nodig heeft om uw piriformis syndroom definitief te genezen. Klik op de oranje button met “Piriformis Syndroom Test” om te starten met de gratis test.

Dit artikel beantwoordt zoveel mogelijk vragen en laat u zien wat de nummer één oorzaak van piriformis syndroom is.

U kunt lezen hoe u van deze pijn en de symptomen af kunt komen. Heeft u toch een vraag die we niet beantwoorden in ons artikel, laat dan onderaan de pagina een reactie achter.

We zullen uw vraag dan zo snel mogelijk beantwoorden.

Inhoudsopgave


 1. Wat is het piriformis syndroom?
 2. Wat zijn de symptomen, klachten en kenmerken van het piriformis syndroom?
 3. De piriformis syndroom test
 4. Wat is de oorzaak van het piriformis syndroom?
 5. Wat is de nummer 1 oorzaak van het piriformis syndroom
 6. Wat te doen tegen het piriformis syndroom? Welke behandeling(en) zijn er?
 7. Piriformis syndroom gaat niet over? Deze behandeling kan een chronisch piriformis syndroom wél genezen en verhelpen

1. Wat is het piriformis syndroom? Bron

Piriformis syndroom wat is hetWat is een piriformis syndroom


De piriformis spier is een spier die loopt via het staartbeen naar de kop van het bovenbeen.

Deze spier ligt diep gelegen in de bil en loopt van het sacrum (stuitje) naar de kom van de heup (femur).

Deze spier heeft als functie het naar buiten kunnen draaien van het bovenbeen en het stabiliseren van het bekken en de heup tijdens het lopen en/of rennen.

De nerves ischiadicus is de grote beenzenuw, deze wordt ook wel de ischias zenuw genoemd. Deze zenuw loopt direct onder of langs de piriformis spier en loopt langs de achterkant van het been.

Deze vertakt uiteindelijk in kleinere zenuwbanen in de voeten.

Er wordt door veel medici geclaimd dat deze spier de ischias zenuw zou kunnen gaan beknellen of irriteren wanneer deze spier verkort, opgezwollen, gespannen, verkrampt of ontstoken is.

Deze aandoening, het piriformis syndroom, wordt dan aangewezen als oorzaak voor Ischias klachten in de bil met uitstralende pijn in de achterkant van het bovenbeen, knieholte, kuit en/of voet.

Piriformis syndroom ischias zenuw

De diagnose is volgens artsen moeilijk te stellen en wordt vaak verward met andere aandoeningen.

Pijnspecialist dr. Sarno stelt in meerdere van zijn boeken dat het piriformis syndroom een misdiagnose is en wetenschappelijk nooit is bewezen.

Als er al sprake is van pijn in de bil, been of voet vanwege een zenuwbeklemming, dan duurt deze pijn zelden langer dan twee weken.

Als er druk op de ischiaszenuw is door de piriformis spier, dan is de bloedstroom zeer beperkt. De zenuw sterft dan binnen een paar weken af en daarmee ook de pijn.

Als de pijn of andere symptomen langer duren dan 2 weken dan heeft de oorzaak ervan waarschijnlijk niets te maken met de zenuwbeknelling.

Dat er iets met de ischias zenuw aan de hand is staat buiten kijf en de symptomen zijn ook echt.

Echter, de reden waardoor de zenuw geïrriteerd is geraakt heeft vaak een andere oorzaak dan wat de huidige gezondheidszorg beweert. Al kan er ook iets met de spier aan de hand zijn. zoals bijvoorbeeld triggerpoints.

Hierover meer in dit artikel in de sectie “5.Wat is de oorzaak van het piriformis syndroom?”

De piriformis syndroom diagnose wordt vaker bij vrouwen gesteld dan bij mannen (6:1) en komt meestal voor tussen de 30-40 jaar.

Piriformis syndroom schijnt ook vaker gediagnosticeerd te worden bij mensen die veel hardlopen en fietsen.

2. Wat zijn de symptomen, klachten en kenmerken van het piriformis syndroom? (bron)

Piriformis syndroom symptomen


De volgende symptomen en klachten worden vaak toegerekend aan het piriformis syndroom

(Pijn)klachten in de bilstreek.

• Wanneer u diep drukt midden op de bil dan doet dat veel pijn.

• De (pijn)klachten worden voelbaar of erger tijdens het fietsen of hardlopen.

• Wanneer men gaat zitten wordt de pijn erger.

• De pijn kan uitstralen vanuit de bilstreek, heup, richting bovenbeen, knieholte, kuit en voet.

• Wanneer u uw heup naar binnen draait kan dit pijnlijk zijn.

• Meestal is er geen sprake van rugpijn.

• De pijn neemt meestal af nadat men is gaan liggen op de rug.

• De pijn verergert na lange tijd te hebben gezeten, lopen of gerend.

3. De Piriformis syndroom test (diagnose)

In onderstaande video worden twee testen uitgevoerd die vaak worden gebruikt om de diagnose piriformis syndroom te bepalen.

Voelt u tijdens het uitvoeren van deze test dezelfde pijn als de pijn die u overdag heeft?

In dit geval is de diagnose piriformis syndroom positief. Als de test positief is en andere oorzaken zijn uitgesloten dan zou uw pijn moeten komen door het piriformis syndroom.

Echter is deze test niet erg betrouwbaar. Het enige wat er door de test echt wordt vastgesteld is of de piriformis spier betrokken is bij de pijnklachten. Of de zenuw bekneld zou zijn is hiermee absoluut niet vastgesteld.

Echter, de oorzaak van uw pijn in de piriformis spier heeft een oorzaak die recent ontdekt is. Dit kan ook nog eens zonder operatie worden behandeld. Hierover meer in dit artikel in sectie 5 en 6.


Uiteraard adviseren wij altijd naar een huisarts te gaan om ernstige ziekten en dergelijke uit te sluiten.

Echter, wanneer er hernia’s, artrose of een zenuwbeknelling bij u wordt geconstateerd dan is dit geen reden voor zorgen. Veelal zijn die niet de oorzaak van uw pijnklachten.

Blijkt uit de test in de video dat u piriformis syndroom heeft dan wilt u natuurlijk weten wat de beste behandelmethode is om hiervan te genezen.

Om u antwoord te geven op de vraag “Wat voor soort behandeling heb ik nodig om blijvend van het piriformis syndroom af te komen?” heeft BreinMedicijn een gratis Piriformis Syndroom Test ontwikkeld.  Binnen enkele minuten weet u wat voor soort behandeling u nodig heeft om definitief uw piriformis syndroom te genezen. Doe nu de gratis Piriformis Syndroom Test.

4.Wat is de oorzaak van het piriformis syndroom?

Piriformis syndroom oorzaak

De volgende oorzaken worden vaak genoemd als oorzaak voor het piriformis syndroom:

 • Verkorting van de piriformis spier.
 • Hoge spanning van de piriformis spier.
 • Verdikking van de piriformis spier.
 • Ontstoken piriformis spier.

Deze oorzaken van het piriformis syndroom zouden ontstaan vanwege overbelasting door onder andere sporten, werk, trauma (gevallen op billen), verkeerde spierbalans, hernia’s, artrose etc.

Een andere oorzaak die wel eens beweerd wordt is:

• De gehele ischiaszenuw loopt door de piriformis spier.

• De ischiaszenuw loopt onder de piriformis spier.

• De ischiaszenuw is gesplitst en er loopt een deel boven en een deel onder de piriformis spier.

• De ischiaszenuw is gesplitst en een deel loopt boven en een deel loopt door de piriformis spier.

• De ischiaszenuw is gesplitst en er loopt een deel door en een deel onder de piriformis spier.

Wat er vaak niet wordt verteld is dat onderzoeken laten zien dat 2 van de 3 mensen die hernia’s, artrose en andere afwijkingen hebben maar hier geen enkele pijn door ondervinden. Bron Bron Bron

Wist u dat een meerderheid van de mensen zonder een enkele afwijking dezelfde (pijn)klachten heeft als zij die het piriformis syndroom, hernia’s, artrose en dergelijke afwijkingen hebben?

Wist u dat er geconstateerd is dat gemiddeld genomen mensen met bijvoorbeeld ernstigere afwijkingen minder pijn hebben dan zij die mildere afwijkingen hebben. Bron

Sterker nog, diverse onderzoeken laten zien dat er een zeer klein verband is tussen (pijn)klachten en de afwijkingen die er via een MRI scan worden gevonden. Bron

piriformis syndroom mri scan


Dr. H Schubiner schrijft in zijn boek Unlearn Your Pain: “Na verloop van tijd verslechteren de MRI-scan resultaten bij sommige mensen en dit terwijl hun pijn juist afneemt. Dit terwijl bij andere mensen de MRI-resultaten verbeteren maar de pijn juist erger wordt. Dit wist u misschien (nog) niet, maar vele mensen waar de MRI-scans een normale uitslag laten zien, hebben juist last van hevige piriformis syndroom pijn. Kortom, hun rug, heup, bekken ziet er gezond en normaal uit en toch hebben ze piriformis syndroom pijn. [Bron: Boek Unlearn your Pain}

Wat betekent dit dan voor u?

Uw piriformis pijnklachten zijn wel degelijk echt. Alleen is er een andere oorzaak voor de pijn in uw bilstreek en de uitstralende pijn richting heup, been, kuit en voet.

Als de piriformis syndroom test bijvoorbeeld positief is, dan is er zeer waarschijnlijk iets aan de hand met spier, pees of zenuw.

De oorzaak hiervan is niet dat uw zenuw bekneld is of dat de piriformis spier overbelast is geraakt.

Een overbelastte spier geneest gewoon weer naar verloop van tijd. Chronische pijn in de bilstreek en uitstralende pijn zou dan na verloop van tijd moeten verdwijnen want uw lichaam is een expert in het genezen van zichzelf.

Dr. Sarno, auteur van Healing Backpain, een revalidatie arts die duizenden piriformis syndroom-patiënten blijvend heeft weten te genezen, zegt het volgende hierover: “Het is volstrekt niet logisch om te beweren dat na miljoenen jaren van evolutie, in de tijd dat wij de dominante soort op deze planeet zijn geworden onze lichamen structureel zwak zijn geworden of dat we zo broos zijn geworden dat we voorzichtig moeten zijn met hoe we bewegen. Dit is complete onzin. Wij zijn geen papier-maché; Wij zijn sterk en veerkrachtig, aanpasbaar en we genezen snel”. Bron

De mens heeft geen zwak lichaam gekregen. Het menselijk lichaam is sinds mensenheugenis in staat tot zwaar werk op land, te jagen enz.

De mens heeft dit alles overleefd en doorleefd zonder een epidemie van chronische pijnproblemen die we pas kennen sinds de tweede wereldoorlog.

Een chronisch zuurstofgebrek in de desbetreffende spier veroorzaakt de piriformis klachten?

Een ander onderzoek die is gedaan bij mensen met carpaal tunnel syndroom laat een interessante uitkomst zien. De beknelling van de polszenuw is bij deze groep mensen niet de oorzaak van de carpaal tunnel syndroom klachten. Bron Bron

Dit wordt door de reguliere gezondheidszorg wel vaak als oorzaak van de klachten aangegeven. De conclusie die zij trokken is: een verminderde doorbloeding van de spier is de oorzaak van de klachten.

Niet een beknelling van de zenuw. Een verminderde doorbloeding van de spier veroorzaakt een mild zuurstoftekort bij de zenuw. Hierdoor ontstaat er een ophoping van afvalstoffen.

Dit resulteert in pijn en andere symptomen. Dit milde zuurstoftekort zou ook het geval zijn bij een rug- of nekzenuw, wanneer deze pijn veroorzaakt.

Wat de piriformis syndroom klachten veroorzaakt is dat er bij de Ischiaszenuw of bij de piriformis spier de bloedvaten vernauwd worden en de doorbloeding verminderd wordt. Dit creëert met name een mild chronisch zuurstoftekort en een ophoping van afvalstoffen.

Al in 1975 en 1985 zijn er door wetenschappelijke (herhaal)onderzoeken aangetoond dat een klein zuurstoftekort in uw spieren ernstige pijn kan veroorzaken. Bron Bron

De oorzaak nummer één verklaart waarom er een verminderde doorbloeding ontstaat en hoe u kunt genezen van uw pijnklachten.

5. Wat is de nummer 1 oorzaak van het piriformis syndroom?

In onderstaande video legt professor Dr. Howard Schubiner precies uit wat de oorzaak van uw pijnklachten is.


Waarom het piriformis syndroom vaak niet overgaat is het beste uit te leggen vanuit triggerpoints.

Triggerpoints zijn hele kleine verkrampingen in de spieren. Triggerpoints kunnen de spieren chronisch gespannen houden, verkorten en verzuren.

Deze verkrampingen zijn als het ware het hoogtepunt van een chronisch zuurstoftekort in de spier. Door een chronisch zuurstoftekort in de spier ontstaat er verzuring in de spier.

Hierdoor worden er pijnhormonen vrijgemaakt en kan ook de ischias zenuw gaan irriteren. In onderstaande afbeelding kunt u zien waar de triggerpoints kunnen zitten die de klachten in uw bilstreek, heup, knie, kuit en voet veroorzaken.

Piriformis syndroom triggerpoints

Al in 1975 en in 1985 hebben wetenschappers bewezen dat een klein chronisch zuurstoftekort kan leiden tot ernstige ischias en daarmee piriformis achtige klachten. Bron Bron

De meest voorkomende oorzaak van triggerpoints is doorgaans niet een overbelasting, afwijkingen in de rug, bil, bekken of heup of een verkeerde lichaamshouding. Bron

De vraag is dan, hoe worden triggerpoints veroorzaakt?

De échte oorzaak van uw triggerpoints is psycho-fysiologisch.

Makkelijker gezegd: de oorzaak begint in uw hersenen en uit zich in uw lichaam. Dit houdt in dat de hersenen via het zenuwstelsel de doorbloeding in bepaalde weefsels (voornamelijk spieren) chronisch verminderd.

Dit leidt tot een zuurstoftekort, verzuring en daarmee tot microverkrampingen en triggerpoints in de spieren. De verzuring in uw spier met zuurstoftekorten leidt ertoe dat zenuwen alarm slaan, dit leidt tot pijnklachten.

Een concreet voorbeeld om dit uit te leggen is fantoompijn.

Bij fantoompijn heeft iemand pijn aan zijn been of voet. Dit terwijl dit lichaamsdeel al maanden of jaren geleden is geamputeerd.

De pijn is echt, maar de plek waar de pijn zou moeten zitten bestaat niet eens meer. Dit komt omdat onze hersenen bepalen hoe en waar u pijn voelt.

Uw hersenen zijn in staat om veranderingen in uw lichaam te creëren. Dit kan gebeuren door een stressvolle of emotionele situatie.

Denk bijvoorbeeld aan blozen of vlinders in de buik als we verliefd zijn. Als we nerveus of gespannen zijn voor een presentatie, dan kunnen we ons misselijk voelen of bijvoorbeeld gaan zweten.

Dit zijn allemaal lichamelijke reacties op een emotie, waarschijnlijk herkent u dit wel. Dit noemt men ook wel een psycho-fysiologische reactie in het lichaam.

In andere woorden: hoe u denkt, hoe u zich voelt en hoe u zich gedraagt beïnvloedt het functioneren van uw lichaam.

De reden dat u triggerpoints en dus ook pijn heeft komt omdat uw “autonome zenuwstelsel” verstoord is en onder spanning komt te staan. Het autonome zenuwstelsel regelt uw bloeddruk, hartslag, spijsvertering en nog meer belangrijke functies in uw lichaam.

Stress en hoe u omgaat met uw emoties is de reden waardoor uw autonome zenuwstel is verstoord. Wanneer u regelmatig stress en emoties weg stopt en maar gewoon door blijft gaan wordt dit proces in werking gesteld.

Dit proces heeft vrijwel niemand door.

Zie het verstoord raken van het “autonome zenuwstelsel” in uw lichaam als een onzichtbare emmer die langzaam volloopt. Op het moment dat de emmer vol is gelopen begint u pijn te krijgen. Alle tijd daarvoor heeft u vrijwel niets gevoeld.

Dit heet ook wel Tension Myositis Syndroom (TMS). Wij noemen dit ook wel het Too Much Stress (teveel stress syndroom).

TMS is ontwikkeld door wetenschapper en professor Dr. Sarno. In veel andere landen wordt door het behandelen van TMS zeer goede resultaten behaald.

Als de (onbewuste) stress en het onderdrukken/verdringen van emoties niet worden opgelost zult u pijn blijven houden.

Dit is ook de reden waarom allerlei fysieke behandelingen niet helpen en uw pijn telkens weer (langzaam) terug komt.

Fysieke behandelingen lossen de onderliggende oorzaak van uw pijnklachten niet op omdat ze de symptomen bestrijden.

Het belangrijkste voor u om te weten, het is mogelijk om uw “autonome zenuwstelsel” weer in normale en gezonde staat te krijgen.

Ons behandelprogrammais hierop gericht waardoor we de échte oorzaak van uw pijn definitief kunnen oplossen.

6. Wat te doen tegen het piriformis syndroom? Welke behandeling(en) zijn er?

6.1 Wat voor oefeningen helpen tegen het piriformis syndroom?

In onderstaande video ziet u oefeningen voor de piriformis spier. Deze spier wordt ook wel de diepe bilspier genoemd.


Wanneer uw pijnklachten nog niet chronisch zijn geworden dan kunnen rek, strek en spierversterkende oefeningen voor de piriformis spier zeker helpen.

Als de piriformis syndroom lijkende klachten chronisch zijn geworden dan helpt het doen van krachtoefeningen niet meer. Met chronische pijn bedoelen pijn die 3 maanden of langer duurt.

Wanneer de pijnklachten erger worden heeft dit vaak als gevolg dat mensen nog fanatieker de oefeningen gaan doen. Dit zal de pijnklachten alleen maar groter maken.

Dit leidt meestal tot meer wanhoop wat juist het chronisch worden van de klachten in de hand werkt. TMS is dan de oorzaak en oefeningen hebben dan vaak geen effect meer.

In de praktijk zien we vaak dat de piriformis syndroom klachten zich verplaatsen naar bijvoorbeeld schouderpijn of nekpijn.

Wilt u een blijvende oplossing wilt die uw klachten duurzaam geneest? Bekijk dan eens ons behandelprogramma.

6.2 Is een injectie bij het Piriformis syndroom effectief?

Vaak wordt er een cortisonen of een epidurale injectie in de buurt van de piriformis spier geplaatst.

Hiermee proberen doktoren de zwelling, ontsteking van de spier of pees te verminderen. Hiermee hopen artsen dat het piriformis syndroom geneest. In de praktijk werkt deze oplossing maar tijdelijk.

Dikwijls komen de klachten naar verloop van tijd weer terug of verergeren zelfs.

Wetenschappelijk onderzoek naar injecties laat zien dat injecties het niet beter doen, dan nep injecties (placebo effect) en niet effectiever zijn dan niet operatieve behandelingen. Bron Bron

6.3 Biedt een operatie uitkomst bij het Piriformis syndroom?

Piriformis syndroom operatie

Er zijn mensen die wel degelijk van de piriformis syndroom klachten afkwamen door een operatie.

Echter, onderzoeken laten zien dat operaties het niet beter doen dan nep-operaties of niet operatieve behandelingen, zoals fysiotherapie, massages enz. Bron Bron

Nog niet te spreken van de complicaties die toch bij veel mensen voorkomen en daardoor meerdere operaties moeten ondergaan.

Dit zorgt ervoor dat herstel nog langer duurt en veel extra lijden. Kent u iemand met piriformis syndroom die een operatie voor het piriformis syndroom wil ondergaan?

Laat die persoon dan het boek Surgery, the ultimate placebo van dr. Ian Harris lezen. Dit boek laat exact zien wat het placebo effect van een operatie is.

6.4 Medicatie voor het Piriformis syndroom

Medicatie die voor het piriformis syndroom vaak gebruikt wordt zijn vrij verkrijgbare pijnstillers, zoals paracetamol, ibuprofen.

Ook worden op recept verkrijgbare medicijnen als diclofenac, naproxen en omeprazol vaak gebruikt.

Wanneer u pijnstillende medicatie meer dan 15 keer per maand gebruikt dan kunt u niet alleen de werking van de medicatie verminderen.

U kunt ook nog een medicijn afhankelijk worden. Dit betekent dat wanneer u stopt met de medicatie dat uw klachten erger kunnen worden of chronisch geworden zijn. Bron Bron

6.5 Triggerpoint therapie en dry needling tegen het piriformis syndroom

Triggerpointtherapie piriformis syndroom

Triggerpoint therapie is zeker aan te raden om de triggerpoints die de priformis sydroom klachten aanjagen, te behandelen.

Deze therapie heeft verschillende varianten waaronder triggerpointmassage, dry needling en andere manuele technieken. Bij triggerpointmassage worden de afvalstoffen uit de spier gemasseerd.

Bij dry needling gebruikt de therapeut naalden om de microverkramping te elimineren. Beiden technieken proberen hiermee de doorbloeding te herstellen en de spierknopen te verwijderen. Bij piriformis syndroom worden de triggerpoints in de bilspier worden meestal door dry needling behandeld

Het komt echter regelmatis voor dat de piriformis syndroom klachten en  ischias symptomen door dry needling en triggerpointtherapie niet weggaan.

Wat we ook vaak zien gebeuren is dat er ergens anders in het lichaam nieuwe klachten ontstaan. Bijvoorbeeld migraine, Patellofemoraal pijnsyndroomof een spastische darm.

Wanneer u dit ervaart dan kan kunt u er zeker van zijn dat TMS de oorzaak is van de piriformis syndroom klachten en ook van die nieuwe klachten.

7. Piriformis syndroom gaat niet over? Deze behandeling kan wel een chronische piriformis syndroom genezen

Een vraag die veel mensen hebben is: “wat is de beste behandeling om piriformis syndroom te behandelen of op te lossen?”

Het probleem is dat vrijwel alle behandelingen de onderliggende oorzaak van uw piriformis syndroom niet verhelpen. Dit komt omdat slechts de symptomen worden aangepakt.

Het behandelen van de symptomen heeft als resultaat dat het piriformis syndroom niet blijvend weggaat.

Sommige behandelingen geven soms wel een tijdelijke verlichting van de pijn, een duurzame genezing brengen ze voor veel mensen helaas niet.

Vaak komt de pijn na verloop van tijd weer terug. Onderstaand ziet u voorbeelden van behandelmethoden voor piriformis syndroom die vaak geen blijvende genezing brengen.

piriformis syndroom behandelingen

Zoals u in alinea 5 van dit artikel heeft kunnen lezen worden uw pijnklachten veroorzaakt door Tension Myositis Syndroom (TMS). Wij noemen dit ook wel het Too Much Stress (teveel stress syndroom).

Wij zijn specialisten in het behandelen van piriformis syndroom die wordt veroorzaakt door TMS. Hiervoor hebben we het BreinMedicijn behandelprogramma ontwikkeld.

Dit behandelprogramma is gebaseerd op het werk van Dr. Sarno. We hebben dit in ons behandelprogramma verder doorontwikkeld en in de Nederlandse taal beschikbaar gemaakt.

Dr. Sarno is de professor die deze behandelmethode heeft ontwikkeld. Het BreinMedicijn behandelprogramma geneest de echte oorzaak van het piriformis syndroom.

In ongeveer 3 maanden kunt u genezen van uw piriformis syndroom of heeft u een zeer grote sprong vooruit gemaakt.

Ons behandelprogramma is gebaseerd op de wetenschap dat het brein bepaalt of u pijn voelt, waar u pijn voelt en hoeveel pijn u ervaart. Uw brein is namelijk in staat om pijnsignalen van de zenuwen ‘AAN’ te zetten of gewoonweg ‘UIT’ te zetten.

Uw piriformis syndroom zit daarmee niet tussen uw oren. Uw piriformis syndroom klachten zijn echt. Het is van belang te zeggen dat het BreinMedicijn behandelprogramma geen alternatieve geneeswijze is.

Er wordt enkel op een slimme manier gebruik gemaakt van wetenschappelijke kennis over het functioneren van de hersenen en de uitwerking daarvan op uw lichaam.

Waarom werkt ons behandelprogramma zo goed tegen piriformis syndroom?

Ons behandelprogramma werkt erg goed omdat het pijnsysteem wat door uw hersenen wordt veroorzaakt kan worden beïnvloed.

Dit kan door middel van het gebruiken van de delen van uw hersenen die het piriformis syndroom proces ‘UIT’ kunnen zetten. Het eerste deel van de hersenen die het piriformis syndroom proces ‘UIT’ kan zetten is het mentale deel van uw brein.

Dit is de plaats waar u denkt en ook beslissingen neemt. Door middel van mentale technieken kan het piriformis syndroom proces ‘UIT’ worden gezet.

Het tweede deel van de hersenen wat feitelijk dit piriformis syndroom proces in de ‘AAN’ stand houdt, is het emotionele brein. Het emotionele brein doet dit omdat er stress en emoties (onbewust) onderdrukt worden.

Dit zorgt ervoor dat uw zenuwstelsel verstoord raakt, daardoor wordt het piriformis syndroom proces in stand gehouden. Echter, wanneer deze emoties worden toegelaten, dan wordt het pijnproces verder ‘UIT’ gezet.

Het uiteindelijke resultaat hiervan is dat u vrijwel of volledig van het piriformis syndroom af zult zijn.

Het BreinMedicijn behandelprogramma is ontwikkelt vanuit bovenstaande wetenschap en bestaat uit een serie mentale en emotionele technieken om het chronische piriformis syndroom proces ‘UIT’ te zetten.

In de meeste gevallen betekent dit dat u in 3 maanden pijnvrij bent of een aanzienlijke verlichting van uw piriformis syndroom klachten zult ervaren.

Ons behandelprogramma is een succesvolle piriformis syndroom behandeling gebleken waarmee ook u pijnvrij kunt worden. Lees meer over ons effectieve behandelprogramma om klachten zoals piriformis syndroom te genezen.

Benieuwd wat anderen zeggen over ons behandelprogramma en wat de ervaringen zijn met het piriformis syndroom?

Bekijk ook eens de ervaringen van onze cliënten met piriformis syndroom, die door ons behandelprogramma zijn genezen en herstelt zijn van hun pijnklachten.