piriformis-syndroom-hoelang-duurt-dat-1
Artikelen
Johan van Vliet - Chronische pijn expert & TMS coach
Artikelen

Piriformis syndroom hoelang duurt het en wat als het niet overgaat

Inhoudsopgave

1. Hoe lang duurt het piriformis syndroom? 

Dat verschilt uiteraard per geval en per persoon, maar normaal gesproken verdwijnen de symptomen binnen enkele weken.
Als het pas laat ontdekt wordt, en daarna pas behandeld, dan kan het langer duren.

Wanneer je het piriformis syndroom hebt, dan betekent dit dat de ischias zenuw (nervus ischadicus) bekneld of geïrriteerd is geraakt, vanwege het feit dat deze zenuw tussen deze spier heen loopt en daar bekneld kan raken, omdat de spieren te strak staan of te gespannen zijn. Dit komt vaak omdat er triggerpoints in de piriformis spier en in de andere bilspieren zit.

piriformis-syndroom-hoelang-duurt-dat

Deze triggerpoints zijn microverkrampingen in de spieren die de spier verkort, verkrampt en onder spanning brengt. Dit kan ertoe leiden dat er een zenuw geïrriteerd of zelfs bekneld raakt. Dit leidt tot de pijn in de bilspieren, heup, lies en uitstralende klachten in de benen.

De behandeling kan bestaan uit het losmaken van de musculus piriformus door massage en een triggerpointbehandeling. Daarnaast kan dry needling toegepast worden. Met deze behandeling ontspan je de piriformis spier.

piriformis-syndroom-triggerpoint

Om de triggerpoints te behandelen kan je dat zelf doen middels het zitten op een harde grote knikker en over die plek heen bewegen of je een triggerpointtherapeut kan die behandelen middels dry needling of een massage.

Als je dit zelf wilt leren kan je het triggerpoint handboek van Clair Davies gebruiken. Deze is te bestellen via bol.com

Wanneer de triggerpoints blijven terugkomen of niet weggaan, dan is vaak een overbelast en overprikkeld zenuwstelsel hiervan deze oorzaak. Wanneer deze oorzaak onbehandeld blijft, dan kan het piriformis syndroom heel erg lang gaan duren en gaat het niet over tenzij je die oorzaak je de stress en een overprikkeld zenuwstelsel behandeld.

Wil je weten of jouw klachten door een piriformis syndroom worden veroorzaakt door een overprikkeld zenuwstelsel en welke behandeling je nodig hebt om blijvend van het piriformis syndroom te genezen? Met deze gratis piriformis syndroom-test weet je binnen enkele minuten welke behandeling je nodig hebt om jouw klachten definitief te verhelpen.

Klik op de oranje button met “Piriformis Syndroom Test” om te starten met de gratis test.

Piriformis Syndroom Test


2. Wat als het piriformis syndroom niet over gaat?

Gaan de triggerpoints van het piriformis syndroom niet weg door manuele therapie of injecties? Dan is de vraag wat de echte onderliggende oorzaak is.

En om die vraag te beantwoorden, is het belangrijk om in te gaan op onbewuste processen in ons lichaam. Een van de belangrijkste factoren is stress. We staan er namelijk vaak niet bij stil dat onbewuste stress en stress over pijnklachten een grote rol spelen in het hebben van pijn. Dit kan ook de oorzaak zijn van de klachten die je ervaart.

Dit bleek ook uit onderzoek van de Amerikaanse arts Dr. Sarno. Hij behandelde ruim 50 jaar patiënten met onder andere het piriformis syndroom. Dr. Sarno stelde dat spanning in de spieren kwam door stress en stress over de klachten.

De zenuw kan geïrriteerd zijn of de spieren rondom het gebied kunnen gespannen zijn. De oorzaak daarvan kan heel goed Tension Myositis Syndroom zijn, ook wel zenuwbaanpijn (TMS) genoemd.

2.1  Wat is zenuwbaanpijn (TMS)? 

Bij zenuwbaanpijn (TMS) is ons brein onder te veel stress komen te staan. Onze hersenen willen de plek van het pijnpatroon beschermen. Dit bereikt het door pijnsignalen af te geven. Dit doet het brein niet alleen bij een blessure, maar ook als het stress ervaart, zoals zorgen over de klachten, of angst voor bepaalde situaties. Dit proces gebeurt volledig onbewust. Dat betekent dat het voorkomt zonder dat we het zelf doorhebben – dus ook als we zelf denken dat we geen stress hebben.

Bekijk meer over deze pijn in onderstaande video van gerenommeerde pijnarts Dr. Schubiner.

3. Het Piriformis syndroom gaat over door het programma van BreinMedicijn  

Het goede nieuws is dat je van zenuwbaanpijn (TMS) kunt genezen, ook als dit gerelateerd is aan bilpijn en uitstralende pijn door het piriformis syndroomBij BreinMedicijn behandelen we al jaren mensen met het prififormis syndroom. We hebben een uitgebreid, wetenschappelijk onderbouwd behandelprogramma ontwikkeld, waarmee je stap voor stap van je piriformis klachten geneest.

Het online behandelprogramma bestaat uit 90 dagen, waarin je leert wat de precieze oorzaak is van je pijn en hoe je hiermee omgaat. We geven je praktische oefeningen en handvatten om van de pijnklachten te genezen. Je leest hier diverse reviews van oud-cliënten die het piriformis syndroom hadden en die dankzij ons behandelprogramma eindelijk genezen zijn van hun pijnklachten. Velen ervaarden binnen enkele weken al een drastische vermindering van pijn.

3.1 Hoe achterhaal je of onbewuste stress de oorzaak is van jouw piriformis syndroom?

Omdat veel processen onbewust plaatsvinden in ons brein, is het lastig om zelf te bepalen of zenuwbaanpijn (TMS) op jou van toepassing is. Daarvoor biedt onze gratis pijntest een uitkomst. Het is een Nederlandse vertaling van een test die in diverse internationale onderzoeken toegepast wordt. Met deze test achterhaal je binnen enkele minuten of zenuwbaanpijn (TMS) op jou van toepassing is, én welke behandelmethode voor jou geschikt is. Benieuwd? Klik dan hier voor de gratis pijntest.

Piriformis Syndroom Test

3.2 Probeer de proefversie van ons behandelprogramma

Wil je genezen van je pijn? Benieuwd of ons online behandelprogramma iets voor jou is? Probeer ons behandelprogramma laagdrempelig uit met onze proefversie! Je krijgt dan 7 dagen lang toegang tot de eerste 7 dagen van het online behandelprogramma van BreinMedicijn. Krijg tips, educatie en tools om jouw eerste stappen te zetten naar een pijnvrij leven. Neem deel aan onze wekelijkse vraag-en-antwoord coachingcalls met onze pijncoach en ervaringsdeskundige.

En je zit nergens aan vast: na deze 7 dagen verandert de proefversie niet in een abonnement.

Lees hier meer over de proefversie en start direct!

piriformis-syndroom-gaat-niet-over

3.3 Lees meer over de oorzaak van aanhoudende pijn

Wil je meer weten over de onderliggende oorzaak van aanhoudende pijn? Download dan ons gratis ebook over de verborgen oorzaak van langdurige pijn

de-verborgen-oorzaak-van-aanhoudende-pijn-1Meer weten over het piriformis syndroom:

Piriformis syndroom oefeningen
Piriformis zelf masseren
Piriformis hoe lang duurt het voor het over gaat
Piriformis syndroom oorzaak en behandeling
Piriformis syndroom en de juiste slaaphouding
Piriformis syndroom test

Reacties
Categorieën