Gratis E-book: De verborgen oorzaak van chronische pijn!
Naar downloaden

Page content

Peesontsteking knie

Peesontsteking knie

U vraagt zich misschien af of u een peesontsteking in uw knie(tendinitis) heeft en wat voor soort ontsteking dit is. Is het een runnersknee (lopersknie), heuvelknie of een jumpersknee (springersknie)? Of is het misschien pijn door een andere gerelateerde aandoening, waaronder een beknelde zenuw, hernia klachten, artrose-, slijmbeursontsteking– in de knie, patellofemoraal pijnsyndroom of triggerpoints.

Sterker nog, u wilt weten: “hoe kom ik van deze knieklachten af?”

Misschien zoekt u een effectieve behandeling voor een peesontsteking in de knie. Of u heeft al zoveel behandelingen of operaties gehad zonder blijvend succes dat u het allemaal even niet meer weet.

Juist omdat er zoveel soorten behandelingen zijn voor peesontstekingen is het voor veel mensen lastig om te bepalen welke behandeling geschikt is en bovenal effectief is. Moet u een bijvoorbeeld wel of geen lichamelijke behandeling ondergaan om van uw pijnklachten af te komen?

Om u antwoord te geven op de vraag “Wat voor soort behandeling heb ik nodig om blijvend van mijn peesontsteking af te komen?” heeft BreinMedicijn een gratis Chronische Pijn Test ontwikkeld.

Binnen enkele minuten weet u wat voor soort behandeling u nodig heeft om uw peesontsteking definitief te genezen.

Klik op de oranje button met “Chronische Pijn Test” om te starten met de test.

Peesontsteking chronische pijn test

 

Dit artikel is geschreven om uw vragen zoveel mogelijk te beantwoorden.

Inhoudsopgave

  1. Wat is een peesontsteking knie
  2. Hoe lang duurt het voor een peesontsteking knie hersteld?
  3. Hoe weet ik of ik een peesontsteking in de knie heb (diagnose)
  4. Wat zijn de symptomen van een peesontsteking knie?
  5. Wat zijn de oorzaken voor een peesontsteking in de knie?
  6. Wat is de oorzaak nummer één van een chronische peesontsteking knie?
  7. Hoe wordt een peesontsteking in de knie over het algemeen behandeld?
  8. Welke alternatieve behandeling is er voor een peesontsteking knie?
  9. Wat is de beste behandeling tegen een chronische peesontsteking knie?”

1.Wat is een peesontsteking knie (tendinitis)

Een peesontsteking kan ontstaan in elke pees van het menselijk lichaam, waaronder de duim, knie, schouder, pols, voet, achillespees en hiel.

Een peesontsteking in de knie kan ontstaan in elke pees van de knie, waaronder de zijkant-, buitenkant-, binnenkant of voorzijde- van de knie.

Deze pezen zorgen voor de aanhechting van de spieren van het bovenbeen en onderbeen met de knie.

Er wordt gesteld dat door overbelasting van de kniepezen er schade zou optreden en daardoor een ontstekingsreactie zou veroorzaken. Dit is echter een halve waarheid zoals u verderop in dit artikel zult kunnen lezen.

De meest voorkomende peesontstekingen(tendinitis) in de knie zijn:

 • Lopersknie (runnersknee) met de medische benaming het Iliotibialis Frictie Syndroom(TIFS).
 • Springersknie (Jumpersknee) met de medische benaming Patella tendinitis .
 • Heuvel knie in de medische wereld ook wel Popliteus tendinitis (peesontsteking) genoemd.

Als een pees van de knie ontstoken raakt dan zwelt de pees op en krijgt de pees te weinig ruimte om vrij te bewegen.

1.1 Lopersknie (Runnersknee)

heb ik een lopersknie  runnersknee

Een peesontsteking in iliotibiale peesplaat van de knie wordt in de volksmond ook wel een lopersknie genoemd. Het hoofdkenmerk van de lopersknie is pijn en irritatie aan de buitenkant van de knie of rond de knieschijf. Deze klachten treden op wanneer deze belast wordt d.m.v.  hardlopen of traplopen.

De iliotibialis pees die zich aan de buitenkant van het bovenbeen bevindt en deze pees loopt vanaf de heup tot aan de zijkant van de knie. Tijdens het strekken en buigen van de knie, wat vaak gebeurd bij hardlopen en traplopen, beweegt de pees over een uitstekend botpunt aan de buitenkant van de knie. Er wordt veronderstelt dat wanneer deze beweging over het botpunt te vaak en te intensief plaatsvind dat de pees geïrriteerd en/of ontstoken kan raken wat leidt tot een peesontsteking.

Wat zijn de oorzaken van deze peesontsteking  in de knie; de Lopersknie (Runnersknee)

De oorzaken die voor deze peesontsteking van de knie (lopersknie) en met name waarom deze chronisch zou worden zijn o.a.:

 • Verkeerde manier van lopen (looptechniek). Bijvoorbeeld het naar binnen of naar buiten draaien van de knie tijdens het lopen.
 • O-benen of X-benen.
 • Verkorte spieren aan de buitenzijde van het bovenbeen
 • Een extra puntig uitsteeksel aan de buitenkant van de knie.
 • Beenlengte verschil
 • Standsafwijking van de voet

Dat bovenstaande zaken een chronische peesontsteking  in de knie en in dit geval een lopersknie zou veroorzaken is nooit bewezen.  Deze oorzaken worden in het deel: Wat zijn de oorzaken voor een peesonsteking in de knie?, verder besproken.

Verderop in dit artikel bespreken we de belangrijkste oorzaak van een peesontsteking in de knie en daarmee de lopersknie.

Wat zijn de symptomen van een lopersknie

lopersknie symptomen

 • Pijn en irritatie aan de buitenkant van de knie of rond de knieschijf wanneer deze belast wordt.
 • De pijn wordt tijdens of direct nat het hardlopen, bergwandelen of traplopen gevoeld.
 • In rust is er geen last.

1.2 Springersknie (jumpersknee)

Lopersknie

Een peesontsteking in de patella peesplaat (Patella tendinitis )van de knie wordt in de volksmond ook wel een springersknie genoemd. Het is een aandoening waarbij de pees net boven de knie geïrriteerd of ontstoken is geraakt. . Het hoofdkenmerk van de springersknie is pijn en irritatie aan de bovenkant of onderkant van de knieschijf. Deze klachten worden erger bij bewegingen, zoals afzetten, springen, hardlopen en ook soms fietsen.

De patella knie pees loopt vanaf de onderkant van de knieschijf naar bovenkant van de knieschijf en daarmee aan het bovenste deel van het scheenbeen. Bij een sprinkersknie (jumperknee) is juist de aanhechting op de knieschijf aangedaan. De pees kan ontstoken of geïrriteerd zijn geraakt.

Wat zijn de oorzaken van deze peesontsteking  in de knie; de springersknie (jumpersknee)

De oorzaken die voor deze peesontsteking van de knie (lopersknie) en met name waarom deze chronisch zou worden zijn o.a.:

 • Training op harde ondergrond zonder schok dempend schoeisel
 • Overmatige krachttraining
 • Overtraining
 • Een extra puntig uitsteeksel aan de buitenkant van de knie.
 • Beenlengte verschil
 • Standsafwijking van de knie, voet of heup
 • Overgewicht
 • Fysiek zwaarwerk, waarbij vaak diepe kniebuigingen gemaakt worden.

Dat bovenstaande zaken een chronische peesontsteking  in de knie en in dit geval een jumpersknie zou veroorzaken is nooit bewezen.  Deze oorzaken worden in het deel: Wat zijn de oorzaken voor een peesonsteking in de knie?, verder besproken.

Wat zijn de symptomen van een springersknie

springersknie symptomen

 • Pijn en irritatie aan de bovenkant of onderkant van de knieschijf.
 • Pijn wordt erger bij bewegingen zoals afzetten, springen of hardlopen.
 • Ook traplopen en langdurig zitten en autorijden kunnen klachten oproepen.
 • Na verloop van tijd een zeurig gevoel in de knie.

1.3 Heuvel knie (Popliteus tendinitis)

Popliteus tendinitis

Een peesontsteking in de Popliteus pees van de knie wordt in de volksmond ook wel een heuvelknie genoemd. Deze pees ligt in de knieholte en heeft als functie het voorkomen dat de knie tijdens het rennen naar binnendraait. Het hoofdkenmerk van de springersknie is pijn in de knieholte (binnenkant van de knie)  en/of aan de buitenkant van de knie, zwelling in de knieholte en pijn als men in de knieholte drukt.

Het heeft de naam heuvelknie, omdat vaak hardlopers die bergafwaarts rennen of rennen op een schuine ondergrond last kunnen krijgen van deze aandoening. Een andere veronderstelde oorzaak is het overmatig naar binnen bewegen van de voet (versterkte pronatie) tijdens het hardlopen.

Wat zijn de oorzaken van deze peesontsteking in de knie heuvelknie (Popliteus tendinitis)

 • Overmatig naar binnen kantelen van de voeten (pronatie)bij het heuvelafwaarts rennen
 • Overpronatie, een afwijking in de voetafwikkeling wanneer men loopt waarbij de voet naar binnen zwikt
 • Beenlengte verschil
 • Slecht schoeisel

Dat deze zaken een chronische Popliteus tendinitis  zouden veroorzaken is echter nooit bewezen. Deze oorzaken worden in het deel: Wat zijn de oorzaken voor een peesonsteking in de knie?, verder besproken.

Verderop in dit artikel bespreken we de belangrijkste oorzaak van een peesontsteking in de knie.

Wat zijn de symptomen van deze peesontsteking in de knie heuvelknie (Popliteus tendinitis)

heuvelknie

 • pijn in de knieholte (binnenkant van de knie) en/of aan de buitenkant van de knie, zwelling in de knieholte en pijn als men in de knieholte drukt.
 • Pijn bij het heuvelafwaarts (hard)lopen
 • Beperking van de strekking van de knie

De studies naar o.a. peesontstekingen (tendinitis) in de knie tonen aan dat er vaak geen sprake is van een ontsteking in de pezen van de knie . [1]Daarom is tendinitis hernoemd naar tendinosis: pijn en/of schade aan de aanhechting van de spier aan het bot. Dat wil zeggen dat de spieren die aan de eerdergenoemde pezen vastzitten verantwoordelijk zijn voor de klachten en dat daar iets aan de hand is.

Klachten in spieren hebben bijna altijd te maken met triggerpoints in die spieren. In het 6.Wat is de oorzaak nummer één van een chronische peesontsteking in de knie ? gaan we hier verder op in.

2 Hoe lang duurt het voor een peesontsteking knie hersteld?

Een menselijk lichaam hersteld zichzelf vaak binnen enkele weken en in hooguit enkele maanden (bij ernstig letsel). In het geval van microscopische scheurtjes in de pezen of spieren in de knie zou dit, met wat rust, binnen enkele weken genezen moeten zijn,

Wanneer een peesontsteking in de knie langer duurt dan 6 weken en daarmee chronisch is geworden, dan wordt door artsen vaak verondersteld dat dat de pees of pezen in de knie slecht of nauwelijks zouden genezen.[2] De oorzaak die wordt verondersteld heeft te maken met het feit dat de pezen een minder goede doorbloeding zouden hebben dan bijvoorbeeld de spieren. Dat dit de oorzaak zou zijn is nooit in wetenschappelijk onderzoek aangetoond.

Gaat een peesontsteking  in de knie dan vanzelf over? Ja vaak wel, want het lichaam herstelt zich normaliter vanzelf.

De meest voorkomende oorzaak voor een chronische peesontsteking in de knie wordt in “Wat is de oorzaak nummer één van een chronische peesontsteking knie?” besproken.

2.1 Hoe lang rusten met een peesontsteking in de knie?

Peesontsteking knie hoelang rust

Als u een peesontsteking in uw knie heeft, dan is het volledig ontlasten van de knie geen goed advies. Een paar dagen of hooguit een week de knie ontzien is een goed idee maar de knie volledig laten rusten zeker niet.

We hebben het over een in peesontsteking in de knie wat betekent: dat u niets serieus mankeert aan  knie dan wat milde schade aan uw pees of spieren. In veel gevallen mankeert een persoon helemaal niets aan de pezen of spieren in de knie en hebben ze toch klachten.

Volledige rust nemen zorgt er in de meeste gevallen voor dat u een angst ontwikkelt voor de activiteiten waarvan u denkt dat deze de peesontsteking in uw knie hebben veroorzaakt. Angst is een waarschuwingssignaal voor uw hersenen en zal uw willen beschermen tegen die activiteiten door de pijn in uw knie te laten opkomen wanneer u die activiteit weer gaat doen.

Wetenschappelijk onderzoek geeft aangetoond aan dat angst voor bijvoorbeeld naalden voor meer pijn zorgt wanneer die persoon geprikt wordt, dan wanneer iemand het niet eens door heeft dat hij/zij geprikt wordt. Dit betekent dat pijn verwachten wanneer u bijvoorbeeld weer gaat lopen of rennen; juist de pijn en andere knieklachten verergerd

Pijn of andere klachten in uw knie nemen meestal af wanneer u volledige rust neemt, maar vaak komen de klachten vervolgens weer erger terug als u uw activiteiten weer oppakt. Herkent u dit ook?

Het beste advies is: neem doe wat rustiger aan, maar stop niet met uw activiteiten of werk. Als er een microscheurtje in uw pees of spier is dan geneest dit vanzelf binnen 6 weken. Zo niet dan heeft u waarschijnlijk een chronische peesontsteking in één of meerdere pezen van uw knie.

2.2 Wanneer wordt een peesontsteking knie chronisch?

Een peesontsteking in de knie wordt chronische wanneer deze langer dan 6 weken aanhoudt.
Er wordt vaak onterecht gesteld dat de oorzaak van een chronische peesontsteking in de knie een langdurige lichte overbelasting is. Het menselijk lichaam herstelt zich vaak binnen 6-8 weken van verreweg de meeste verwondingen.

De oorzaak van een chronische peesontsteking in de knie wordt in Wat is de oorzaak nummer één van een chronische peesontsteking knie? van dit artikel behandeld.

Na jarenlang last te hebben gehad van een peesontsteking in mijn knie ben ik eindelijk pijnvrij en kan ik weer de dingen doen die ik wil. Bekijk mijn verhaal en zie hoe de BreinMedicijn behandelmethode mij en ook anderen heeft geholpen om van mijn pijnklachten af te komen.

3 Hoe weet ik of ik een peesontsteking in de knie heb (diagnose)

Peesontsteking knie diagnose

 Een arts of orthopedische chirurg stelt de diagnose  op basis van een lichamelijk onderzoek en hoe en waardoor uw klachten zijn begonnen.

De arts kan ook besluiten om uw door te verwijzen naar een specialist voor een echo, CT-scan of MRI. Wanneer er schade aan de pees, slijmbeursontsteking, artrose, zenuwbeknelling wordt vastgesteld, dan betekent dit niet automatisch dat dit de oorzaak van uw klachten is.

Vele onderzoeken tonen namelijk aan dat afwijkingen in het skelet (o.a. artrose, hernia in nek en rug,  stenose) of pezen en spieren zelden de oorzaak van pijn zijn. Sterker nog er zijn velen mensen zijn die dezelfde klachten hebben maar geen enkele afwijking hebben in hun lichaam die de pijn in de knie zou kunnen veroorzaken. [3]

Er is een andere oorzaak voor chronische peesontstekingen in de pols of andere klachten.

Om ernstige ziekten uit te sluiten adviseren wij altijd om naar de huisarts te gaan met uw klachten.

4.Wat zijn de symptomen van een peesontsteking knie?

Bij de verschillende soorten peesontstekingen, die we al eerder besproken hebben zijn de diverse symptomen al benoemd. Hieronder zullen we de algemene symptomen vermelden die bij een peesontsteking in de knie ontstaan.

 • Pijn aan op de plaats van de peesontsteking ( voor- achter of zijkant van de knie en boven-of onderkant van de knie)
 • Pijn of irritatie wanneer u uw knie belast. Bijvoorbeeld door te lopen, springen,  hinkelen, afzetten of (heuvelafwaarts) hardlopen.
 • Pijn wanneer er direct op de plaats van de peesontsteking wordt gedrukt.

5. Wat zijn de oorzaken voor een chronische peesontsteking in de knie?

peesontsteking knie oorzaak

Voorbeelden die onjuist worden aangenomen als de oorzaak voor een chronische peesontsteking in de knie zijn:

 • Beroepen of werkzaamheden waarbij er veel door de knieën gebogen moet worden.
 • Het dragen van verkeerd of versleten schoeisel
 • Te intensief sporten (hardlopen, basketballen, voetballen)
 • Het hebben van platvoeten of een beenlengte verschil waarmee je de kniepezen zou overbelasten.
 • Overpronatie, een afwijking in de voetafwikkeling wanneer men loopt waarbij de voet naar binnen kantelt.
 • Ouderdom
 • Plotseling overbelasting. Bijvoorbeeld zonder training 10km hardlopen.
 • Harde ondergrond bij het sporten
 • O-benen of X-benen.

Oftewel ‘overbelasting’ zou de reden zijn dat peesontstekingen in de knie ontstaan en met name chronisch zouden worden. Dit is met de geschiedenis van de mensheid in gedachten natuurlijk een zeer vreemde verklaring voor de hedendaagse peesontstekingsepidemie.

Want alhoewel we veiliger, voorzichtiger en comfortabeler bewegen (ergonomisch) dan ooit in de geschiedenis van de mensheid; hebben we verhoudingsgewijs meer chronische klachten in de knie dan onze voorouders! Deze theorie is eveneens nooit wetenschappelijk bewezen en zou moeten worden behandelt als een mogelijke verklaring, maar niet als een vaststaan feit.

Dr. Sarno schrijft in zijn boek ‘Healing backpain” over deze overbelastingstheorie het volgende:  “hoe kan het dat miljoenen mannen en vrouwen die sinds het begin van de 20e eeuw op logge typmachines aan het typen waren nooit het carpaal tunnel syndroom kregen?”[4]

In andere woorden mensen belasten hun handen en armen langdurig en hielden zich niet aan de bewegingsadviezen, maar kregen geen last van zogenoemde overbelastingsaandoeningen. Waarom wij dan wel?

peesontsteking knie genezing

Dr. Brady die in Afrika in verschillende derde wereldlanden huisarts is geweest voor ruim 5000 patiënten; kan zich niet eens herinneren dat er Afrikanen bij hem kwamen met chronische rug, nek, schouder of andere overbelastingsklachten (peesontstekingen). Dit terwijl deze Afrikanen dag in dag uit zware voorwerpen tillen en zich niet houden aan de bewegingsadviezen.[5] Sterker nog, zij weten niet eens dat er zoiets als  houdingstherapie als Mensendieck of Cesar bestaat.

Hoe is het dan mogelijk dat veel mensen die zich zogenaamd op een onverantwoordelijke manier bewegen geen peesontsteking in hun knie oplopen?  Hoe kan een beenlengte verschil de oorzaak voor de pijnklachten in de knie zijn als er mensen met ongelijke benen bestaan, die hier geen pijn van door ondervinden?

Weet u waarom? Een overbelasting is niet de oorzaak van een chronische peesontsteking in de knie.

Helpen orthopedische schoenen tegen peesontsteking in de knie?

Een onderzoek gepubliceerd in de New England Journal of Medicine in juli 1997 toont aan dat het opvolgen van bewegingsadviezen en gebruik van ergonomische hulpmiddelen niet kon voorkomen dat mensen RSI of andere overbelastingsaandoeningen (bijvoorbeeld peesonstekingen)opliepen.[6]

Dit betekent dat het trainen van een juiste voetafwikkeling (bij overpronatie) en orthopedische hulpmiddelen (o.a. schoenen) zinloos zijn in het bestrijden van chronische peesontstekingen in de knie.
Wat veroorzaakt dan de chronische peesontstekingen in de knie?

Een ander onderzoek, deze keer uit Noorwegen, toonde aan dat pijnklachten niet werden veroorzaakt door een verkeerde  manier van tillen of lopen, maar door problemen op het werk en met de werkgever  (emoties en stress).[7] Deze twee onderzoeken tonen aan dat bewegingsadviezen en hulpmiddelen chronische peesontstekingen niet konden voorkomen. Het toont aan dat emotionele stress en met name negatieve emoties de boosdoeners zijn.

Om u antwoord te geven op de vraag “Wat voor soort behandeling heb ik nodig om blijvend van mijn peesontsteking af te komen?” heeft BreinMedicijn een gratis Chronische Pijn Test ontwikkeld.

Binnen enkele minuten weet u wat voor soort behandeling u nodig heeft om definitief uw peesontsteking te genezen. Doe nu de gratis Chronische Pijn Test!

7.Wat is de oorzaak nummer één van een chronische peesontsteking knie?

Peesontsteking knie nr 1 oorzaakJPG

8.Hoe wordt een peesontsteking in de knie over het algemeen behandeld?

Peesontsteking knie behandeling

8.1 Helpt een cortisonen injectie tegen een peesontsteking in de knie?

Een cortisonen injectie voor een peesontsteking in de knie kan zeker de pijn verminderen. De cortisonen (corticosteroïden) remmen en verminderen de ontsteking in de pezen van de knie.

De klachtenvermindering is vaak van korte duur en komt de peesontsteking in de knie meestal weer terug en wordt deze vaak zelfs erger.

Wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat cortisonen injecties tegen een peesontsteking  niet effectiever zijn dan nepinjecties en/of lichamelijke therapieën (massage, therapieën).[9]

8.2 Welke medicijnen zijn er voor een peesontsteking knie en helpen ze wel?

Medicatie die pijnstillend en/of ontstekingsremmend werkt kan de pijn in de knie zeker verlichten. Paracetamol, ibuprofen en diclofenac zijn voorbeelden van medicijnen die vaak aanbevolen worden.

Alhoewel, deze medicijnen kunnen op de korte termijn uw pijn in uw knie verminderen, als u deze medicijnen regelmatig en langdurig gebruikt dan kan de peesontsteking in de knie juist erger worden.

Onderzoeken hebben meerdere malen aangetoond  dat wanneer u meer dan 15 keer per maand pijnstillende medicatie gebruikt dat de knieklachten erger kunnen worden. Er kan zelfs een medicijn afhankelijkheid ontstaan, waardoor het stoppen met de medicijnen uiteindelijk de nieuwe oorzaak van de knieklachten kan worden.[10]

8.3 Welke oefeningen helpen tegen een peesontsteking in de knie?

Peesontsteking knie leg curl leg extension peesonsteking knie oefeningen

Het blijven bewegen en belasten van uw knie en doorgaan met de activiteiten die u deed voordat u de peesontsteking in uw knie kreeg;  zijn essentieel om de klachten in de knie niet te verergeren en daarmee een chronische peesontsteking in uw knie te voorkomen.

Oefeningen voorkomen echter geen pijn of peesontstekingen in de knie of waar dan ook.

Dit is één van de grote mythen. Er zijn zoveel mensen die hun spieroefeningen doen, maar ze hebben nog steeds last van pijn. Weet u waarom? Omdat hun verteld is dat sterke kuit-rug- of beenspieren pijn voorkomt. Zwakke spieren veroorzaken geen klachten en wanneer bepaalde spiergroepen te sterk worden in vergelijking met de ander dan balanceert het lichaam dat vanzelf weer eruit.

8.4 Orthopedische schoenen tegen een peesontsteking in de knie?

Zoals beschreven in “Wat zijn de oorzaken voor een peesontsteking in de knie?” tonen onderzoeken aan dat houdingstherapieën zelden chronische pijnklachten voorkomen laat staan genezen. Het kan u zelfs angstiger maken voor de peesontsteking, omdat u telkens moet opletten of u wel op de zogenaamde ‘juiste’ manier beweegt.

Het menselijk lichaam is zeer sterk en zelfgenezend. Onze voorouders hebben tienduizenden jaren zwaar werk als landbouwers, vissers of jagers verricht en als zij daardoor chronische klachten in hun voet hierdoor zouden oplopen, dan zou het menselijk ras het niet hebben kunnen overleven. Niet kunnen lopen van de pijn zou  levensbedreigend zijn geweest.

Mensen hebben al sinds mensenheugenis platvoeten, ongelijke benen, maar er was voor de twintigste eeuw geen sprake van de hoeveelheid problemen aan de knieën, die we nu hebben.

Een orthopedische schoen kan helpen, omdat het welbekende placebo effect in werking kan treden. Oftewel wanneer iemand die schoen draagt en daarmee de angst voor knieklachten verdwijnt kan ook daarmee de pijn verdwijnen. Dat toont al aan dat de oorzaak niet de afwijking in het been of de  knie is, want er zijn legio mensen met dezelfde afwijking maar die hier geen pijn aan hebben, aldus dr. Sarno.[11]

9 Welke alternatieve behandeling is er voor een peesontsteking knie?

9.1 Werkt fysiotherapie tegen peesontsteking knie?

Massage van de spieren en de pezen kan de knieklachten verminderen, maar meestal komen de klachten weer terug. Wanneer de peesontsteking in de knie veroorzaakt wordt door de oorzaak nummer 1 dan zal u telkens een nieuwe behandeling nodig hebben, omdat de doorbloeding in de pezen en de spieren van de knie  telkens weer verminderd.

9.2 Werkt Dry needling/triggerpoint therapie tegen peesontsteking knie?

triggerpoints-gastronemius-1 triggerpoints-quadriceps

Deze therapieën behandelen de triggerpoints die de knie klachten veroorzaken en wat vaak leidt tot een verbeterde doorbloeding waardoor de knieklachten verminderen of verdwijnen.

Bij dry needling therapie wordt er ter hoogte van de spierknopen met een dunne, droge naald in uw spier geprikt, waardoor de spierknoop losspringt. Bij manuele (handmatige) triggerpointtherapie worden er druktechnieken toegepast op de spierknopen, die de knieklachten veroorzaken, om zo de afvalstoffen uit de spierknopen te masseren. Echter, wanneer de oorzaak nummer 1 de reden is voor de verminderde doorbloeding en daarmee de triggerpoints, dan komt de peesontsteking in de knie vaak weer terug.

9.3 Werkt Shockwave therapie tegen peesontsteking knie?

Shockwave therapie wordt ook wel Extracorporale Shockwave Therapie (ESWT) genoemd. De schokgolf bestaat uit hoogenergetische geluidsgolven. Deze geluidsgolven kunnen het herstelproces bij een peesontsteking in de knie bevorderen, want het verbeterd namelijk de doorbloeding. Echter, wanneer de oorzaak nummer 1 de reden is voor de verminderde doorbloeding, dan keren de knieklachten vaak weer terug.

Na jarenlang last te hebben gehad van een peesontsteking in mijn knie ben ik eindelijk pijnvrij en kan ik weer de dingen doen die ik wil. Bekijk mijn verhaal en zie hoe de BreinMedicijn behandelmethode mij en ook anderen heeft geholpen om van mijn pijnklachten af te komen.

10 Wat is de beste behandeling tegen een chronische peesontsteking knie?

De meest waarschijnlijke oorzaak van een chronische peesontsteking in uw knie is een chronisch verslechterde doorbloeding wat resulteert in een chronisch zuurstoftekort. De nummer 1 oorzaak is de reden dat dit telkens gebeurd en deze is te vinden in het autonome zenuwstelsel welke bestuurt wordt door onze hersenen. Onderdrukte emoties en emotionele stress zijn de oorzaak waarom het zenuwstelsel verstoord geraakt is en de verminderde doorbloeding instant houdt.

Belangrijke ontdekkingen in de psycho-fysiologische geneeskunde laten zien dat door middel van specifieke gerichte aanpak chronische peesontstekingen in de knie vaak binnen 3 maanden blijvend kunnen genezen. [12]

Met deze gerichte aanpak zal de doorbloeding zich blijvend herstellen en de peesontsteking in de knie en daarmee de knieklachten zal naar verloop van tijd verdwijnen. Onze behandelmethode is gebaseerd op die psycho-fysiologische aanpak, gepionierd door dr. Sarno en behandelt de oorzaak nummer één van chronische peesontstekingen in de knie.

Bekijk ook eens de reviews van cliénten die na ons behandelprogramma zijn verlost van hun pijnklachten.

  Comment Section

  0 reacties op “Peesontsteking knie

  Plaats een reactie


  *