Hielspoor

Hielspoor

Heeft u last van een hielspoor en daardoor hielpijn?

In dit artikel leest u wat  hielspoor inhoudt, wat de oorzaak is, wat de symptomen zijn, en welke behandeling het meest effectief is

Ook vindt u verwijzingen naar andere aandoeningen die vaak onterecht worden aangemerkt als oorzaak van de (hielspoor) hielpijn klachten.

Waaronder een:

U vraagt zich misschien af of u pijn door een hielspoor komt of dat het komt door een andere aandoening en hoe u hier vanaf komt.

Misschien zoekt u een effectieve behandeling voor uw hielspoor of pijnklachten.

Of u heeft al zoveel behandelingen of operaties gehad dat u het allemaal even niet meer weet.

Juist omdat er zoveel soorten behandelingen zijn tegen artrose pijnklachten is het voor veel mensen lastig om te bepalen welke behandeling geschikt is en bovenal effectief is.

Moet u een bijvoorbeeld wel of geen lichamelijke behandeling ondergaan om van uw pijnklachten af te komen?

Om u antwoord te geven op de vraag “Wat voor soort behandeling heb ik nodig om blijvend van mijn pijnklachten (hielspoor) af te komen? heeft BreinMedicijn een gratis Hielspoor Test ontwikkeld.

Binnen enkele minuten weet u wat voor soort behandeling u nodig heeft om uw pijnklachten definitief te genezen. Klik op de oranje button met “Hielspoor Test” om te starten met de test.
In het kort

 • Hielspoor is een verkalking van het hielbot, een kalkafzetting aan de hiel. Een hielspoor is feitelijk een vergroeiing aan het hielbot.
 • Symptomen: pijn aan de hiel, drukken of belasten van de hiel is pijnlijk, hielpijn bij het belasten van de hiel bij het lopen, staan of hardlopen, dragen van schoenen met een harde hak, wanneer men lang stilstaat, de pees is gevoelig wanneer er op de gedrukt wordt. Soms is er sprake van startpijn.
 • Hielspoor wordt vastgesteld op van een lichamelijk onderzoek en door aanvullende onderzoeken zoals röntgenscans.
 • Steeds meer wetenschappelijke studies tonen aan dat de pijn niet veroorzaakt wordt door een hielspoor, maar door een overprikkeld zenuwstelsel. Hier test je of dit ook voor jou geldt;
 • Koelen, fysiotherapie, injecties, oefeningen, shockwave, orthopedische schoenen, zooltjes, operatie triggerpointtherapie kunnen de klachten verhelpen. Als een overprikkeld zenuwstelsel een rol speelt, werkt dit echter vaak slechts tijdelijk.
 • De klachten kunnen verdwijnen als je overprikkelde zenuwstelsel weer tot rust komt. Zo zijn al vele mensen genezen van hun pijn door hielspoor. Ons programma helpt hierbij.


Inhoudsopgave

 1. Wat is een hielspoor?
 2. Wat zijn de symptomen en klachten bij hielspoor?
 3. Heb ik een hielspoor?
 4. Gaat hielspoor vanzelf over? Is hielspoor chronisch?
 5. Hielspoor hoelang duurt het en rusten of blijven lopen?
 6. Wat zijn de oorzaken van hielspoor?
 7. Wat is de nummer 1 oorzaak van hielspoor?
 8. Hielspoor behandeling
 9. Mijn Hielspoor gaat niet over, wat te doen bij hielspoor? Wat is de beste behandeling?"

1 Wat is een hielspoor

Heb ik hielspoorHielspoor waar zit datWat is een hielspoor

 Een hielspoor is een verkalking van het hielbot, een kalkafzetting aan de hiel.

Een hielspoor is feitelijk een vergroeiing aan het hielbot. Een hielspoor zelf is niet de oorzaak van de pijn geen pijn.

Een hielspoor wordt wel pijnlijkwanneer er een Fasciitis Plantaris ontstaat wat een peesontsteking van de peesplaat (peesontsteking hiel) betreft.

Wanneer er gesproken wordt over hielpijn wordt al snel de diagnose hielspoor eraan gegeven, maar in de meeste gevallen gaat het om een peesonsteking (Fasciitis Plantaris).

Wanneer er röntgenonderzoeken worden verricht, dan is er meestal geen hielspoor te vinden.

Echter gaat het hier om een niet-bacteriële ontsteking, daarom hebben antibiotica geen zin.

Aangezien hielspoor,peesontsteking in de hiel en Fasciitis Plantaris vaak hetzelfde klachten patroon veroorzaken en ook als synoniemen van elkaar worden gebruikt, zal er in dit artikel over hielspoor gesproken worden omdat deze term het meest gebruikt wordt.

Het hoofdklacht van hielspoor is pijn in één of beiden hielen van de voet wanneer deze belast wordt d.m.v. lopen, hardlopen, stilstaan en andere sporten.

De pijn onder de hak voelt als het lopen op een kiezelsteentje. De pijn onder de hiel zit onder de hak en bij iedere stap kan dit behoorlijk pijn doen.

De peesplaat (plantar fascia) is een pees bestaande uit bindweefsel die van het hielbeen (hielbot) tot aan het onderste gedeelte van de tenen.

De ontsteking en/of de klachten bevinden zich nabij het hielbot waar het aanhechtingspunt zit.

Een hielspoor/peesontsteking aan de hiel is de meestvoorkomende oorzook van hielpijn.

Meer dan 10% van de bevolking heeft er wel eens mee te maken gehad.

Vrouwen hebben over het algemeen er vaker last van dan mannen.

De leeftijdscategorie waarin hielspoor het meest voorkomt zit tussen de 40 en 60 jaar oud.

Ongeveer 30% van de bevolking heeft namelijk een dergelijke verkalking (hielspoor), maar lang niet iedereen heeft last van pijn in de hiel.

Eveneens heeft onderzoek aangetoond  dat de meerderheid van de ouderen hielspoor heeft, maar hieraan vaak geen klachten aan ondervindt.

2 Wat zijn de symptomen en klachten bij hielspoor

Hielspoor symptomen

 • Pijn aan de hiel ter hoogte van de aanhechting van de peesplaat aan het hielbeen (zie foto)

 • Drukken of belasten van de hiel is pijnlijk en met name waar het peesblad is aangehecht op het hielbeen (hielbot)

 • Hielpijn bij het belasten van de hiel. Bijvoorbeeld lopen, staan of hardlopen, dragen van schoenen met een harde hak.

 • Hielpijn wanneer men lang stilstaat

 • De pees is gevoelig wanneer er op de gedrukt wordt.

 • Soms is er sprake van startpijn. Dan heeft u meer klachten omdat u een tijd de voeten niet gebruikt heeft. Bijvoorbeeld s’ochtends bij het opstaan of lang te hebben gezeten in een stoel.

 • Na verloop van tijd wanneer de hielspoor chronisch is geworden; wordt de hielpijn vaak erger en erger en raakt u steeds meer beperkt omdat de pijn steeds meer en steeds heftiger aanwezig is. Niet meer kunnen staan op de hak is dan 1 van de chronische symptomen.

3 Heb ik een hielspoor?

Hielspoor diagnose

Een hielspoor kunt u herkennen aan één of meerdere van de volgende symptomen, klachten en signalen:

 • Pijn in de hiel tijdens het lopen. Met name wanneer u de voeten weer gebruikt nadat ze een tijd rust hebben gehad bij bijvoorbeeld het slapen of zitten.

 • Hielpijn bij het langdurig stilstaan

 • Hielspoor en stress. Wanneer u gestresst bent worden beginnen de pijn klachten of worden ze erger. Emotionele stress speelt eerder de hoofdrol in het ontstaan en verergering van de hielpijn (hielspoor) klachten dan een bijrol.

 • Pijn tijdens het autorijden

Wij adviseren altijd om u te laten checken bij een huisarts en om eventueel een röntgenscan te maken om de diagnose hielspoor te bevestigen of uit te sluiten.

Soms wordt er ook middels radiografie, echografie of MRI de diagnose gesteld. Met deze instrumenten kan er gedetailleerder bekeken worden wat er exact aan de handis.

Het belangrijkste is om ernstigere aandoeningen uit te sluiten waaronder: kankers, auto immuun ziekten, diabetes of andere ziekten die de gezondheid ernstig kunnen schaden.

De diagnose hielspoor/peesontsteking is namelijk zoals u later zult zien een misdiagnose voor wat werkelijk u hielpijn klachten veroorzaakt.

4 Gaat hielspoor vanzelf over of is hielspoor chronisch

Gaat hielspoor vanzelf over

 Een enquete gehouden door hielspoorinfo,nl onder 40.000 liet zien: 67.3% (26.920)  van de mensen met hielpijn door hielspoor, daar 6 maanden last van heeft 18,7% (7.480) van de mensen met hielpijn door hielspoor, daar 6 á 12 maanden last van heeft 9% (3.600) van de mensen met hielpijn door hielspoor, daar 1-3 jaar lang last van heeft 5% (2.000) van de mensen met hielpijn door hielspoor, daar meer dan 3 jaar lang last van heeft

Bij sommige mensen gaat de hielspoor vanzelf over zonder behandeling en gewoon wat rust.

Anderen geven honderden of duizenden euro’s uit aan allerlei fysieke behandelingen en zijn nog steeds niet beter.

Wanneer een hielspoor langer dan 6 weken lang pijnklachten geeft dan wordt deze meestal als chronisch beschouwd.

Deze enquête beweerd dat een chronische hielspoor nooit meer over gaat. Echter wil ik u gerust stellen dat ikzelf hielspoor heb gehad die als chronisch werd beschouwd en ik ben ervan genezen.

Velen andere lotgenoten zijn met mij genezen door de behandelmethode van dr. Sarno uit Amerika.

Wij van BreinMedicijn hebben deze behandelmethode naar Nederland gebracht en verder door ontwikkelt. Hierover in dit artikel later meer.

5 Hielspoor hoelang duurt het en rusten of  blijven lopen  

Hoelang hielspoor en hielpijn duurt verschilt per persoon.

Meestal wat rust en niet teveel zorgen over de klachten maken helpt meestal al enorm.

Als er sprake is van een overbelasting dan zou binnen 4 tot 6 weken de voet weer hersteld moeten zijn. Wanneer de hielpijn afneemt probeer dan weer ‘rustig’ de activiteiten op te pakken die u deed voordat u de hielspoor pijn had, want alleen maar rust helpt vaak ook niet.

Er kan dan een soort van angst ontstaan voor de activiteit die u daarvoor deed en angst voor klachten  veroorzaakt nu hielspoor klachten.

Wetenschappelijk onderzoek laat zien: dat de verwachting dat u weer pijnklachten krijgt, juist klachten veroorzaakt.

Mochten de hielspoor pijnklachten na 4-6 weken niet over gaan dan is er sprake van chronische hielspoor hielpijn klachten.

Een chronische hielspoor dient behandelt te worden. We bespreken een aantal veel geadviseerde behandelingen verderop in dit artikel.

6 Wat zijn de oorzaken van hielspoor

Hielspoor oorzaak

 • Overbelasting door veel staan (staand beroep), wandelen, hardlopen en het doen van andere sporten waarbij er veel gerend wordt.

 • Verkeerd looppatroon, waaronder overpronatie waardoor de voet naar binnen zakt tijdens de voetafwikkeling en daardoor de hiel peesplaat teveel zou overbelasten.

 • Overgewicht wordt vaak als factor aangewezen.

 • Geen demping schoenen dragen,

 • Voet afwijkingen zoals plat voeten, holle voeten.

 • Gespannenheid in de kuispieren

 • Verkorte achillespees of kuitspieren

 • Langdurige staan of hardlopen op harde ondergrond

 • Tussen de 40 en 60 jaar komt veel hielspoor voor al gaat het vaak niet gepaard met klachten.

 • Triggerpoints

 • Emotionele stress en met name het onderdrukken en naar binnenvetten hiervan.

Dat bovenstaande zaken, behalve triggerpoints en emotionele stress, chronische hielspoor, zouden veroorzaak is nooit bewezen.

Afwijkingen in de voet, been of heup

Hielspoor voetafwijkingen


Eerdergenoemde afwijkingen in de heup, knie, benen en voet zijn in de meeste gevallen niet de oorzaak van hielspoor klachten?

Wist u dat er mensen rondlopen met die afwijkingen zonder daardoor pijn of een heilspoor door te hebben?

Wist u dat er mensen rondlopen zonder die afwijkingen en wel hielspoor klachten ondervinden.

De hedendaagse diagnoses en vermeende oorzaken zitten vol met tegenstrijdigheden.

Er zijn talloze onderzoeken die aantonen dat lichamelijke afwijkingen in het skelet of pezen in de meeste gevallen geen pijnklachten veroorzaken.

Voetafwijkingen en de eerdergenoemde afwijkingen zijn in de regel niet de oorzaak van hielspoor pijnklachten.[1]

Overbelastingen door sporten, langdurig staan, lopen op harde ondergrond, niet gebruiken van zooltjes etc.

Wist u dat er mensen zijn die wandelen op de verkeerde schoenen, zonder (gel)zooltjes zichzelf overtrainen, op harde ondergrond hardlopen maar nooit hielspoor pijnklachten oplopen?

Dit geldt helemaal voor een chronische hielspoor waar deze mensen nooit mee te maken schijnen te hebben. Een normaal menselijk lichaam geneest zijn verwondingen binnen een aantal weken of maanden.

Hoe kan het dan dat een simpele hielspoor (verkalking van het hielbot met een peesontsteking) dan maanden of zelfs jaren voorduurt?

Dat fysiotherapeuten, shockwave en dry needling de doorbloeding telkens weer opgang brengt en het zogeheten doorbloedings probleem zou moeten oplossen voor veel mensen kennelijk niet werkt.

Spierproblemen waaronder stijve kuitspieren, verkorte spieren en/of disbalans in spieren groepen

Wist u dat zelfs het in balans trainen en stretchen van uw kuit en achillespees de hielspoor klachten bij veel mensen helpt.

U zult niet de eerste zijn die al die oefeningen doet en gedaan heeft, maar nog steeds last heeft van hielpijn.

“Wat is dan de oorzaak van mijn hielspoor, die al langer duurt dan 6 weken?” denkt u nu misschien.

Triggerpoints spelen wel degelijk een rol in het veroorzaken van een de hielpspoor symptomen, maar deze worden direct instant gehouden door de oorzaak nummer 1.

Hier gaan wie in dit deel van dit artikel op in 7 Wat is de nummer 1 oorzaak van hielpoor.

7 Wat is de nummer 1 oorzaak van hielspoor

In onderstaand artikel legt Dr Schubiner uit wat de meest voorkomende oorzaak van hielspoor is.

Een onderzoek gepubliceerd in de New England Journal of Medicine in juli 1997 toont aan dat het opvolgen van bewegingsadviezen en gebruik van ergonomische hulpmiddelen niet kon voorkomen dat mensen RSI of andere overbelastingsaandoeningen (bijvoorbeeld een hielspoor)opliepen.[2]

Dit betekent dat het trainen van een juiste voetafwikkeling (bij overpronatie) en orthopedische hulpmiddelen (o.a. schoenen) zinloos zijn in het bestrijden van een chronische hielspoor. 

Wat veroorzaakt dan de chronische hielspoor hielpijn?

Een ander onderzoek, deze keer uit Noorwegen, toonde aan dat pijnklachten niet werden veroorzaakt door een verkeerde  manier van tillen of lopen, maar door problemen op het werk en met de werkgever  (emoties en stress).[3]

Deze twee onderzoeken tonen aan dat bewegingsadviezen en hulpmiddelen een hielspoor niet kunnen voorkomen.

Het toont aan dat emotionele stress en met name het onderdrukken en binnenvetten van negatieve emoties de boosdoeners zijn.

Waarom een hielspoor niet overgaat is het beste uit te leggen vanuit triggerpoints.

Triggerpoint zijn microverkrampingen in de spieren. Het zijn verhardingen in de spieren die ervoor zorgen dat de doorbloeding in o.a. uw hiel en achillespees chronisch vermindert wat een zuurstoftekort oplevert.

Ook stapelen er zich afvalstoffen op. Dit alles resulteert in chronische hielspoor pijn en andere symptomen. In de afbeeldingen kunt u zien waar de triggerpoint kunnen zitten die uw klachten in uw hiel veroorzaken Triggerpoints hielpijn (2)triggerpoints hielspoor


Al in 1975 en in 1985 hebben wetenschappers bewezen dat een chronisch mild zuurstof tekort kan leiden tot ernstige pijn.[4]

De belangrijkste oorzaak van triggerpoints is vaak niet overbelasting, platvoeten, beenlengteverschil of een verkeerde lichaamshouding, maar de belangrijkste oorzaak van de triggerpoints heeft alles te maken met het autonome zenuwstelsel.

 Sterker nog waarom dit zenuwstelsel deze verminderde doorbloeding veroorzaakt en daarmee de triggerpoints.

Uw brein is verantwoordelijk voor deze chronische verminderde doorbloeding in o.a. uw hiel. Het autonome zenuwstelsel regelt uw, bloeddruk, hartslag spijsvertering en nog veel meer functies in uw lichaam.

De reden dat de doorbloeding o.a. in uw hiel wordt verminderd is vanwege een verstoring van het autonome zenuwstelsel.

Deze verstoring komt door het binnenvetten van emotionele stress en voornamelijk hoe u met uw emoties omgaat.

Wanneer u regelmatig uw emoties onderdrukt, wegdrukt of verdoofd (o.a. eet-, rook-, internetverslaving) dan zal dit hielpijnproces ingang worden gezet.

Wanneer de hielspoor klachten langer dan 6 weken duren dan zal dit pijnproces chronisch worden en aangeleerd worden door uw brein.

Deze relatie tussen emoties, stress en lichamelijke reacties daarop zijn ons alleen wel bekend. De meeste van ons hebben wel eens lichamelijke reacties ervaren wanneer we gespannen,  zenuwachtig, gestrest of verliefd zijn geweest.

Dit heet ook wel een psycho-fysiologische reactie. Een reactie waar het om een peesontsteking in de voet gaat kan ook chronische worden en dat proces staat samengevat in de volgende afbeelding.

Wanneer uw hielspoor klachten/symptomen niet overgaan of dat u in plaats van hielspoor ineens andere lichamelijke klachten krijgt, dan mag u er bijna zeker van zijn dat de oorzaak nummer 1 uw klachten veroorzaakt.

Fysieke behandelingen helpen dan alleen maar voor de hielpijn verlichting, maar bestrijden dan alleen nog maar symptomen en zullen de hielspoor symptomen dan niet kunnen genezen.

8 Hielspoor behandeling

Hielspoor behandeling

Voor hielspoor zijn veel behandelingen gericht op het verlichten van pijn en louter symptoom bestrijding (pijnbestrijding).

Indien u naar de huisarts of fysiotherapeut gaat dan wordt veelal rust voorgeschreven. In veel gevallen zal de hielpijn verdwijnen, hier kunnen wel enkele weken overheen gaan.

Echter zijn er ook mensen waarbij de pijn niet meer verdwijnt. Bent u iemand die last heeft van een lopersknie en gaan de pijnklachten niet weg.

Bekijk dan onze effectieve behandelmethode voor het genezen van hielspoor pijnklachten.

8.1 Acute hielspoor? Koelen!

Wanneer u voor het eerst last krijgt van hielspoor hielpijnklachten, dan is het beste wat u kunt doen: koelen met een icepack.

 Geef de hiel ongeveer drie dagen rust en dan gaat het meestal wel weer over.

Het koelen van de hiel stimuleert de doorbloeding en wanneer de oorzaak nummer 1 niet de oorzaak is dan zal het vanzelf weer overgaan.

8.2 Werkt shockwave therapie of Dry needling tegen hielspoor?

Hielspoor shockwave therapie

Shockwave tegen hielspoor

Shockwave wordt met name gebruikt voor klachten bij de achillespees, knieschijf, tennisarm en hielspoor te genezen. Vaak wordt het toegepast wanneer men al fysiotherapie gehad.

Oorspronkelijk werd de shockwave techniek gebruikt om nierstenen te vergruizen.

Tegenwoordig zet men shockwave bij hielspoor in. Shockwave zend krachtige elektromagnetische impulsen richting de kalkafzetting en daarmee lost de kalkafzetting vaak op en verbetert de doorbloeding wat vervolgens de genezing weer opgang zou brengen.

Dry needling tegen hielspoor

Dry needling is tegenwoordig erg populair in Nederland. Deze therapie wordt vaak verward met accupunctuur.

Dry needling heeft niets te maken met accupunctuur en heeft niets te maken met energie banen, maar juist met de spieren.

Als de naald eenmaal in een spier geprikt wordt, dan wordt deze op en neer bewogen om zo de spierknoop (triggerpoint) los te laten schieten.

Wanneer de triggerpoint losschiet dan wordt de doorbloeding verbeterd en verdwijnen ook vaak de verkortingen in de spieren en pezen.

Echter, komt het regelmatig voor dat de hielspoor klachten door dry needling en/of shockwave of niet weggaan of wat nog vaker gebeurd ergens anders in het lichaam nieuwe klachten ontstaan.

Wanneer u dit ervaart dan kan kunt u er zeker van zijn dat de oorzaak nummer 1 de oorzaak is van de klachten en de doorbloeding weer vermindert.

8.3 Je voet vanwege hielspoor tapen?

Als u de voet in laat tapen dan de peesplaat minder ver uitrekken en daardoor raakt de aanhechting bij het hielbot minder geïrriteerd.

Echter, is dit louter symptoombestrijding en helpt dit vaak niet om de hielspoor en de hielpijn te genezen.

Als u het toch wilt laten intapen laat dit dan doen door een fysiotherapeut of andere expert want anders kunt u de klachten alleen maar erger maken.

8.4 Welke herstel en stretch oefeningen helpen tegen een hielspoor?

Hielspoor oefeningenSpierversterkende oefeningen hebben vaak geen zin, omdat de oorzaak hem niet zit dat er een disbalans tussen de spieren zit.

Veel mensen die de balans tussen de spieren hebben hersteld, hebben nog steeds last van hun hielspoor klachten.

Stretch en massage oefeningen kunnen tijdelijk de hielpijn verlichten, omdat ze de doorbloeding vaak tijdelijk weer opgang brengen. In de bovenstaande afbeelding vindt u een dergelijke oefening.

8.5 Operatie aan een hielspoor?

Hielspoor operatie

Operaties aan de peesplaat zijn risicovol en de successcores zijn niet hoog.

Ze zijn ook vaak symptoom bestrijding, omdat zoals al eerder genoemd is bij ‘de oorzaken van een hielspoor” dat afwijkingen in de voet in de meeste gevallen niet de oorzaak zijn van de hielspoor klachten.

Endoscopisch plantaire fasciotomie is een operatie waarbij de peesplaat wordt losgemaakt van het hielbot. Herstel en revalidatie na de operatie duurt vaak minimaal 3 maanden.

Het grootste risico is dat uw voet kan gaan doorzakken.  Er is ook geen garantie dat uw hielspoor klachten zullen overgaan wat ook blijkt uit de gevallen die niet succesvol waren.

Operatief verwijderen van de kalkafzetting. 

Ook bij deze operatie wordt de peesplaat losgemaakt van het hielbot en wordt vervolgens het verkalkte deel verwijderd en beknelde zenuwen losgemaakt (vaak een misdiagnose).

 Bij deze operatie wordt de peesaanhechting vaak flink beschadigd en de revalidatie is vaak veel langer dan bij een Endoscopisch plantaire fasciotomie.

8.6 Is een hielspoor injectie de oplossing?

Een cortisonen injectie is in feite een ontstekingsremmer.

De injecties zijn vaak pijnlijk en ingrijpend.

Het duurt vaak een paar dagen voordat een cortisonen injectie behandeling begint te werken tegen de hielspoor klachten.

Een groot nadeel van een cortisonen injectie is wanneer het vaak wordt toegepast dat het de pees verder verzwakt en daardoor de klachten alleen maar kan verergeren.

Diverse onderzoeken laten ook zien dat cortisonen injecties het niet beter doen dan nep (placebo injecties) of andere fysieke behandelingen.[5]

De hielspoor hielpijn komt vaak na verloop van tijd weer terug. Soms verplaatsen de klachten naar een ander deel van het lichaam.

Wanneer één of beiden van deze situaties zich voordoen dan is de nummer 1 oorzaak zeer waarschijnlijk de oorzaak van uw klachten.

8.7 Zooltjes en speciale schoenen dragen tegen hielspoor?

Hielspoor inlegzootjeDiverse inleg zooltjes tegen hielspoor klachten kunnen bij de Kruidvat worden aangeschaft.

Speciale schoenen zijn op internet te vinden bij diverse shops. inlegzolen en speciale schoenen zijn ook symptoombestrijding maar is er wel één die vaak wat verlichting geeft van de pijnklachten.

Vanuit kosten perspectief en pijnverlichting met weinig risico is dit een goede tijdelijke oplossing.

Om u antwoord te geven op de vraag “Wat voor soort behandeling heb ik nodig om blijvend van mijn (hielspoor) pijnklachten af te komen?” heeft BreinMedicijn een gratis Hielspoor Test ontwikkeld. Binnen enkele minuten weet u wat voor soort behandeling u nodig heeft om definitief uw pijnklachten te genezen. Doe nu de gratis Hielspoor pijntest!

9 Mijn hielspoor gaat niet over is hielspoor te genezen

U heeft wellicht al meerdere behandelingen ondergaan zoals fysiotherapie of wellicht heeft u al medicijnen of zelfs operaties gehad.

Al deze behandelingen helpen misschien een beetje maar de Hielspoor komt toch telkens terug.

Of sterker nog de hielspoor verdween maar een andere klacht in uw lichaam kwam daarvoor terug!

Als u al diverse lichamelijke behandelingen heeft ondergaan en deze hebben niet geholpen blijft er maar één andere oorzaak over. De pijn wordt veroorzaakt door niet lichamelijke factoren.

BreinMedicijn heeft o.a. op basis van het werk van dr. Sarno en eigen praktijkervaring een effectieve behandelprogramma ontwikkeld, waarmee ook u pijnvrij kunt worden.

Lees meer over onze effectieve behandelprogramma  om klachten zoals een chronische hielspoor blijvend te genezen. Benieuwd wat anderen zeggen over onze behandeling? Bekijk de reviews

Reactie plaatsen