Radiaal tunnel syndroom

Radiaal tunnel syndroom (RTS) wordt ook wel posterior interosseous syndroom of PIN genoemd. Dit syndroom houdt in dat er een beklemming zit van een zenuwtak van de nervus radialis zenuw.

De nervus radialis zenuw loopt via de achterkant van de bovenarm naar de buiten & bovenzijde van de onderarm. Het heeft vertakkingen naar verschillende spieren. 

radiaal tunnel syndroom

Bij mensen met het radiaal tunnel syndroom zit de zenuwtak geklemd tussen of onder de spieren van de boven/buitenkant van de onderarm. Deze pijn in de onderarm kan erg hinderlijk zijn.

Oorzaken en symptomen radiaal tunnel syndroom

Veel artsen en wetenschappers geven overbelasting aan als oorzaak van radiaal tunnel syndroom. De mensen die hier last van hebben verschillen enorm. 

Je kunt het krijgen van het doen van fysiek werk waarbij er veel met de handen wordt gewerkt maar ook mensen die veel hun toetsenbord gebruiken kunnen dit krijgen.

Behandeling radiaal tunnel syndroom

Over het algemeen moet RTS daar middel van rust genezen. Als na 6 weken rust de klachten nog niet weg zijn dan is er vaak een andere oorzaak. 

In de meeste gevallen is dan de oorzaak een zenuwstelsel wat overgevoelig is geworden. Hierdoor ontstaan triggerpoints (kleine spierknopen) die de pijn veroorzaken.

Dit wordt ook wel tension myositis syndroom (TMS) genoemd. Wil je testen wat bij de onderliggende oorzaak van jouw radiaal tunnel syndroom klachten is?

Doe dan onze gratis pijntest (klik hier).

Er wordt ook wel gebruik gemaakt van operaties om radiaal tunnel syndroom te behandelen. Als TMS de onderliggende oorzaak van je klachten is dan zijn operaties in de meeste gevallen niet effectief. 

Dit komt omdat hiermee vaak de symptomen worden bestreden in plaats van de onderliggende oorzaak.

Voor meer wetenschappelijk bewijs waarom operaties in de meeste gevallen niet de onderliggende oorzaak van de klacht oplossen verwijs ik graag naar ons gratis e-book (klik hier).

Hieronder vindt u nog andere aandoeningen of klachten waar u last van kunt hebben.

Cubitaal tunnel syndroom

Discopathie

Pijn in de knieholte

Pijn in de knie bij buigen en traplopen

Postcommotioneel syndroom

Spondylolyse

Spondylolisthesis

Stenose in de nek

Stenose in de rug

Radiaal tunnel syndroom

Over de schrijver
Ik ben Johan van Vliet. Ik ben de eigenaar en mede oprichter van BreinMedicijn. Ik ben ervaringsdeskundige en expert op het gebied van chronische en langdurige pijn. De achterliggende behandelmethodiek die wij nu gebruiken heeft mij een aantal jaren geleden geholpen om pijnvrij te worden. Ik ben de ontwikkelaar van het BreinMedicijn behandelprogramma; de nummer 1 oplossing voor chronische pijn en pijn met een onduidelijke oorzaak. Mijn specialisme ligt onder andere bij: Ischias, hernia's, lage rugpijn, nek en schouder pijn, migraine, carpaal tunnel syndroom, tennisarm, peesontstekingen, zenuwpijn en welke pijn dan ook wanneer dit te maken heeft met stress en Tension Myositis Syndroom. Heeft u een vraag over onze behandelmethode tegen chronische en langdurige pijn? Laat gerust een reactie achter. Ik help u graag.
Reactie plaatsen

Gratis E-book: De verborgen oorzaak van chronische pijn!


  • De verborgen oorzaak van chronische pijn
  • Waarom veel behandelmethoden tegen chronische pijn falen of maar tijdelijk werken
  • U zult ontdekken of uw diagnose een misdiagnose is en wat u direct hieraan kunt doen.
  • Wat voor soort behandeling er nodig is om de onderliggende oorzaak van uw chronische pijn definitief te genezen
  • Met daarin de beste techniek en praktische tip om direct te kunnen beginnen om pijnvrij te worden.
  • Zonder lege woorden en vol met informatie waar u wat aan heeft en uiteraard wetenschappelijk onderbouwd.
50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we hem naartoe sturen?
Gratis Download
Gratis E-book BreinMedicijn