Hartkloppingen

Hartkloppingen

U vraagt zich misschien af of u hartkloppingen heeft, of u andere gerelateerde aandoening heeft en hoe u van hier vanaf komt.

Misschien zoekt u een effectieve behandeling tegen hartkloppingen. Of u heeft al zoveel behandelingen of operaties gehad dat u het allemaal even niet meer weet.

Om u antwoord te geven op de vraag “Wat voor soort behandeling heb ik nodig om blijvend van mijn hartkloppingen af te komen?” heeft BreinMedicijn een gratis Chronische Pijn Test ontwikkeld.

Binnen enkele minuten weet u wat voor soort behandeling u nodig heeft om uw hartkloppingen definitief te genezen. 

Klik op de oranje button met “Chronische Pijn Test” om te starten met de test. 

Peesontsteking chronische pijn test



Inhoudsopgave

  1. Hartkloppingen, wat zijn het?
  2. Wat zijn de symptomen van hartkloppingen?
  3. Hoe wordt de diagnose hartkloppingen gesteld?
  4. Wat is de oorzaak van hartkloppingen?
  5. Hartkloppingen dranken en voeding
  6. Hoe om te gaan met hartkloppingen?
  7. Wat te doen tegen hartkloppingen?
  8. Wat is de meest effectieve behandeling voor hartkloppingen?"

1. Hartkloppingen, wat zijn het?

Hartkloppingen, wat zijn het en hoe ontstaat het? Uw hart heeft een vast ritme waarin het met een bepaalde regelmaat klopt. Het kloppen van uw hart merkt u niet wanneer u rustig bezig met uw dagelijkse werkzaamheden.

Hartkloppingen wat is het

Echter heeft vrijwel iedereen wel eens gemerkt dat het hart sneller klopt dan normaal. Dit worden ook wel hartkloppingen genoemd. Hartkloppingen is iets van alle leeftijden. Echter kan de manier hoe iedereen hartkloppingen ervaart erg verschillen.

Bij de één klopt het hart sneller, bij anderen klopt het hart onregelmatig zonder dat ze het door hebben. Echter wordt het onregelmatig kloppen van het hart geen hartklopping genoemd maar hart overslagen.

De meeste keren zijn hartkloppingen niet gevaarlijk en onschuldig. Dit wil echter niet zeggen dat hartkloppingen niet hinderlijk zijn. Let op, hartkloppingen kunnen ook worden veroorzaakt door ziekte of problemen met het hart waardoor het wel ernstig kan zijn.

In sommige gevallen kunnen hartkloppingen zelfs chronisch worden. Heeft u last van chronische hartkloppingen? Lees dan onderaan dit artikel paragraaf 8  om te lezen wat de beste behandeling is tegen chronische hartkloppingen.

2. Wat zijn de symptomen van hartkloppingen?

Hartkloppingen symptomen

Er zijn een aantal symptomen en bij hartkloppingen. Ook kunnen hartkloppingen op diverse plekken in het lichaam worden ervaren. Deze zijn hieronder beschreven:

  • Normaal klopt het hart tussen de 60 en de 80 keer per minuut. Bij hartkloppingen dan klopt uw hart sneller of onregelmatig.
  • Duizeligheid is een bekend symptoom van hartkloppingen.
  • Hartkloppingen in uw keel in rust.
  • Een zenuwachtig gevoel komt veel voor bij hartkloppingen.
  • Hartkloppingen in uw oor wanneer u zich niet inspant.
  • Benauwdheid en kortademigheid komt veel voor bij mensen met hartkloppingen.
  • Hartkloppingen in uw buik in rust.
  • S’nachts wakker worden met hartkloppingen is ook een bekend verschijnsel.
  • Misselijkheid is een bekend symptoom van hartkloppingen.
  • Tijdens en of na het sporten kunnen hartkloppingen voorkomen.
  • Vermoeidheid en hartkloppingen staan vaak met elkaar in verband.

Heeft u één van onderstaande klachten, neem dan contact op met uw arts:

  • Kortademigheid of extreme vermoeidheid. Dit kan duiden op bloedarmoede.
  • Frequent voorkomen van onregelmatigheden in de hartslag. Dit kan duiden op een hartritmestoornis.
  • Pijn op uw borst, erg zweten tijdens de hartkloppingen en een gevoel van misselijkheid. Dit kan duiden op een vernauwing in uw kransslagaders.

Bent u al bij de huisarts geweest en heeft u nog steeds last van hartkloppingen? Dan is de kans groot dat dit niet de achterliggende oorzaak is. Lees dan paragraaf 8 van dit artikel. Hier staat de meest effectieve behandeling tegen de meest voorkomende oorzaak van hartkloppingen beschreven.

3. Hoe wordt de diagnose hartkloppingen gesteld?

Hartkloppingen diagnose

Wat te doen bij hartkloppingen? We krijgen er vaak vragen over.

Het eerste advies wat we geven is om een bezoek te brengen aan uw huisarts. Uw arts zal een aantal vaste vragen stellen om uw situatie in kaart te brengen.

Nadat u meer over uw huisarts hebt verteld over hoe de hartkloppingen bij uw voelen zal hij hoogstwaarschijnlijk de volgende onderzoeken doen om de diagnose van uw hartkloppingen vast te stellen.

  • Bloeddruk meten.
  • Snelheid van uw ademhaling in rust meten.
  • Polsslag en temperatuur opnemen.

In de meeste gevallen kan de huisarts na het meten van deze factoren goed inschatten of uw situatie onschuldig is of dat er meer onderzoek nodig is.

Wanneer er meer onderzoek nodig is zal er een doorverwijzing naar het ziekenhuis worden gedaan. In het ziekenhuis zal zeer waarschijnlijk één van onderstaande onderzoeken bij uw worden uitgevoerd:

Echo (ECG)

Een echo (hartfilmpje) is veelal een goed middel om beter de oorzaak van uw hartkloppingen in kaart te brengen.

Door middel van een echo kan de arts zien hoe de kamers en de boezems van uw hart kloppen. Ook kan de werking van uw hartkleppen worden bekeken en kunnen eventuele hartafwijkingen worden gecontroleerd.

Het maken van een echo is echter niet altijd het antwoord op de oorzaak van uw hartkloppingen. Een ander woord voor een ECG is ook wel hartfilmpje. Heeft u een echo gehad en was daar niets op te zien? Lees dan paragraaf 4.10 om de meest voorkomende oorzaak van hartkloppingen te ontdekken.

Bloedonderzoek

Bloedonderzoek is een optie die ook wordt gebruikt om hartkloppingen nader te onderzoeken. Dit onderzoek is met name gericht om te kijken of uw schildklier goed werkt. Als deze namelijk niet goed werkt heeft uw bloed andere waarden.

Holteronderzoek

Holteronderzoek is een onderzoek waarbij een kastje (Holterfoon) 24 tot 48 uur met u mee moet dragen.

Dit apparaatje registreert uw hartritme. Een holteronderzoek is een onderzoek wat cardiologen gebruiken bij hartonderzoeken zoals bijvoorbeeld hartkloppingen. Het kan zijn dat hartkloppingen worden veroorzaakt door hartritmestoornissen. Dit kan worden vastgesteld met dit onderzoek.

4. Wat is de oorzaak van hartkloppingen?

Hartkloppingen oorzaken

De oorzaak van hartkloppingen is niet eenduidig aan te geven. Er zijn een aantal oorzaken die het meest worden genoemd door doktoren en huisartsen.

Echter zijn er ook oorzaken van hartkloppingen die minder bekend zijn maar juist wel een hele belangrijke oorzaak van hartkloppingen zijn.

Er is daarom niet heel eenvoudig antwoord te geven op een vraag als; wat veroorzaakt hartkloppingen?

De oorzaken van hartkloppingen zijn hier punt voor punt beschreven:

4.1 Een snel werkende schildklier (hyperthyreoïdie),

Een bekende medische oorzaak van hartkloppingen is een schildklier die niet goed werkt. Wanneer de schildklier te veel schildklierhormoon produceert dan kan dit allerlei klachten veroorzaken. Hartkloppingen kunnen een klacht zijn een te snel werkende schildklier.

Wanneer de huisarts heeft geconstateerd dat uw schildklier de oorzaak is van uw hartkloppingen wordt u doorgestuurd naar het ziekenhuis.

4.2 Longontsteking

Hartkloppingen longontsteking

Hartkloppingen kunnen worden veroorzaakt door de medicijnen die worden gebruikt om een longontsteking op te lossen.

Het naam van dit medicijn is “Ventolin”. We hebben van cliënten van ons gehoord die bij ons kwamen omdat ze maar niet van hun hartkloppingen af kwamen dat ze hartkloppingen kregen van de medicijnen tegen een longontsteking.

4.3 Bloedarmoede

Hartkloppingen bloedarmoede


Bloedarmoede kan een oorzaak zijn van hartkloppingen. Bij bloedarmoede zitten er te weinig rode bloedcellen in uw bloed of werken uw rode bloedcellen niet goed genoeg. Als u bloedarmoede heeft wordt er minder zuurstof vervoerd. Hartkloppingen kunnen een gevolg zijn van bloedarmoede.

4.4 Allergische reacties

Allergische reactie kunnen ook een oorzaak zijn van hartkloppingen. Wanneer een allergische reactie zo heftig is dat het hartkloppingen veroorzaakt dient u direct contact op te nemen met de huisarts.

4.5 Hartziekten en hartafwijkingen

Hartkloppingen hartziekten

Hartkloppingen kunnen onder de noemer hartziekten worden geschaard. Naast hartkloppingen zijn er nog veel meer hartziekten zoals een hartinfarct, hartfalen en een hartstilstand.

4.6 Hoge bloeddruk

Hartkloppingen hogebloeddruk

Hoge bloeddruk en hartkloppingen staan met elkaar in verband. Het is wetenschappelijk bewezen dat hoge bloeddruk een oorzaak kan zijn van hartkloppingen. Heeft u een hoge bloeddruk, probeer dan uw leefstijl aan te passen om uw hoge bloeddruk te verhelpen.

4.7 Diabetes mellitus

Hartkloppingen diabetes

Diabetes mellitus kan een oorzaak zijn van hartkloppingen. Naast hartkloppingen kunnen bij diabetes mellitus klachten optreden als duizeligheid, zweten, hoofdpijn, bleekheid, moeheid en wazig zien. Sommige vrouwen krijgen tijdens de zwangerschap tijdelijk diabetes mellitus (suikerziekte).

4.8 Hartritmestoornissen oorzaak vaak stress

Hartkloppingen en hartritmestoornissen worden vaak veroorzaakt door stress. U heeft het misschien wel eens gevoeld wanneer u bijvoorbeeld een presentatie moest geven.

Door de spanning en de stress kreeg u last van hartkloppingen. Er is echter een belangrijk verschil tussen hartkloppingen die zelden voorkomen door stress en hartkloppingen die chronisch zijn en blijven voorkomen.

Meer informatie over de achterliggende oorzaak van chronische hartkloppingen vindt u in paragraaf 4.10 van dit artikel.

4.9 Sommige schildklier- of astma medicijnen of prednison

Medicijnen tegen schildklierafwijkingen of astma zoals prednison kunnen een oorzaak zijn van hartkloppingen. Wanneer u bezig bent met een prednison kuur kunt u hier niet zomaar mee stoppen.

U dient het afbouwen van prednison of astma medicijnen met uw huisarts af te stemmen. Wanneer u plotseling stopt met medicijnen zoals prednison kunt u heftige bijwerkingen krijgen.

Voorbeelden van deze bijwerkingen zijn hartkloppingen, spierpijn, diarree, hoofdpijn, duizeligheid en vermoeidheid.

U krijgt deze bijwerkingen omdat de eigen bijnierschors minder hormonen produceerde terwijl u de medicijnen nam. Het duurt meestal een aantal maanden voordat uw eigen bijnierschors weer voldoende hormonen produceert.

4.10 Chronische hartkloppingen door stress en emoties

Stress is één van de belangrijkste oorzaken van hartkloppingen. Sommigen mensen ervaren voor hun gevoel de hele dag hartkloppingen.

Het gevoel van constant hartkloppingen kan erg beangstigend werken. Wanneer u regelmatig en al een langere tijd hartkloppingen heeft dan zijn hartkloppingen een chronische ziekte geworden.

Stress en emoties zoals bijvoorbeeld angst en boosheid zijn de directe oorzaak van hartkloppingen in rust. Onderzoeken wijzen uit dat de belangrijkste oorzaak van chronische hartkloppingen een verminderde doorbloeding van het gebied rondom het hart is.

Dit zorgt voor een zuurstoftekort in de spieren, pezen en/of zenuwen waardoor afvalstoffen zich ophopen en de hartkloppingen worden veroorzaakt.

Deze verminderde doorbloeding heeft te maken met psychologische factoren zoals onderdrukte emoties die de belangrijkste oorzaak vormen van brandend maagzuur.

Hoewel het Nederlandse zorgstelsel is ingericht op het oplossen van klachten door een fysieke behandeling (oefeningen, operatie etc) is deze ziekte dus niet op te lossen met een fysieke behandeling.

Wanneer een dokter of huisarts niet weet wat de reden van de klachten is worden vaak algemene adviezen gegeven zoals rust nemen, gezond eten en afvallen.

In Amerika is de behandelwijze, gepionierd door dr. Sarno, op basis van een psychologische-fysiologische(lichamelijk) benaderwijze al zeer groot.

Onderstaande video toont beelden van een vooraanstaand wetenschapper die zorgvuldig uitleg geeft hoe onderdrukte emoties en emotionele stress uw hersenen beïnvloeden waardoor lichamelijke zoals brandend maagzuur worden veroorzaakt.

Heeft u last van chronische hartkloppingen en bent u op zoek naar een behandeling die structureel uw hartkloppingen door stress en emoties geneest? Bekijk onze effectieve behandelmethode.

5. Hartkloppingen dranken en voeding

Hartkloppingen voeding

Hartkloppingen en eten staan met elkaar in verbinding. Sommige mensen kunnen last krijgen van tijdelijke en kortstondige hartkloppingen na het eten of drinken van overmatige hoeveelheden van bepaalde voedingsmiddelen.

Wanneer u normale porties eet kunnen hartkloppingen nooit worden veroorzaakt door het eten van voeding of bepaalde voedingsstoffen. Eet u normale porties en heeft u toch last van hartkloppingen?

Lees dan paragraaf 8  van dit artikel. Hier staat de meest effectieve behandeling tegen hartkloppingen beschreven. Onderstaand geven we antwoord op de meest voorkomende thema’s met betrekking tot hartkloppingen en eten.

5.1 Hartkloppingen na eten

Hartkloppingen na het eten kan voorkomen. Dit komt omdat uw lichaam reageert op een overmatige hoeveelheid inname van voedingsmiddelen zoals bijvoorbeeld koolhydraten, alcohol of andere voedingsmiddelen.

Als u grote hoeveelheden voedsel eet moet het hart erg veel en hard pompen om bloed naar de organen te sturen om alles te verteren.

Dit kan als hartkloppingen worden ervaren. Wanneer u normale porties eet kunnen hartkloppingen nooit worden veroorzaakt door het eten van voeding of bepaalde voedingsstoffen.

Eet u normale porties en heeft u toch last van hartkloppingen? Lees dan paragraaf 8  van dit artikel. Hier staat de meest effectieve behandeling tegen hartkloppingen beschreven.

5.2 Hartkloppingen na alcohol

Hartkloppingen na alcohol kan voorkomen. Dit kan echter voorkomen na het nuttigen van grote hoeveelheden alcohol. Alcohol is in feite een giftige stof voor uw lichaam die een (kleine) impact kan hebben op de spiercellen in uw hart.

Een glaasje wijn of een biertje drinken tijdens het eten is echter geen enkel probleem.

Hartkloppingen na alcohol zou alleen moeten voorkomen na grote hoeveelheden alcohol. Heeft u toch hartkloppingen na het nuttigen van een kleine hoeveelheid alcohol? Dan is de kans groot dat dit niet de achterliggende oorzaak is.

Lees dan paragraaf 8 (link naar paragraaf 8) van dit artikel. Hier staat de meest effectieve behandeling tegen de meest voorkomende oorzaak van hartkloppingen beschreven.

5.3 Hartkloppingen en koffie

Hartkloppingen koffie

Hartkloppingen na koffie kan voorkomen. Dit kan normaal gesproken alleen voorkomen na het nuttigen van grote hoeveelheden koffie.

Koffie bevat cafeïne. Overmatig drinken van koffie zorgt ervoor dat er grote hoeveelheden cafeïne in uw lichaam komen. Het kan zijn dat uw hart hier op reageert in de vorm van tijdelijke hartkloppingen.

Het drinken van een kopje koffie is echter geen enkel probleem, anders zou iedereen die koffie drinkt last van hartkloppingen moeten krijgen. Het gaat echt om het innemen van grote hoeveelheden.

Heeft u toch hartkloppingen na het nuttigen van een kleine hoeveelheid koffie? Dan is de kans groot dat dit niet de achterliggende oorzaak is. Lees dan paragraaf 8  van dit artikel. Hier staat de meest effectieve behandeling tegen de meest voorkomende oorzaak van hartkloppingen beschreven.

5.4 Hartkloppingen door teveel magnesium

Hartkloppingen door teveel magnesium is een situatie die we van enkele van onze cliënten hebben gehoord. Het is wetenschappelijk bewezen dat teveel magnesium inname kan leiden tot hartklachten.

5.5 Hartkloppingen en chocolade

Hartkloppingen na het eten chocola kan voorkomen.

Dit kan normaal gesproken alleen voorkomen na het nuttigen van grote hoeveelheden chocolade. Chocolade bevat cacao. Overmatig eten van chocolade zorgt ervoor dat er grote hoeveelheden cacao in uw lichaam komen.

Het kan zijn dat uw hart hier op reageert in de vorm van tijdelijke hartkloppingen. Het drinken van een stukje chocolade is echter geen enkel probleem, anders zou iedereen die chocolade eet last van hartkloppingen moeten krijgen.

Het gaat echt om het innemen van grote hoeveelheden. Heeft u toch hartkloppingen na het nuttigen van een stukje chocolade? Dan is de kans groot dat dit niet de achterliggende oorzaak is.

Lees dan paragraaf 8 van dit artikel. Hier staat de meest effectieve behandeling tegen de meest voorkomende oorzaak van hartkloppingen beschreven. Hartkloppingen kunnen normaal gesproken alleen voorkomen na het nuttigen van zeer grote hoeveelheden magnesium.

Als u gewoon een magnesiumtablet neemt zou dit geen reden mogen zijn voor hartkloppingen. Wat velen niet weten is dat u ook hartkloppingen kunt krijgen door te weinig magnesium.

Heeft u toch hartkloppingen na het nuttigen van een kleine hoeveelheid magnesium? Dan is de kans groot dat dit niet de achterliggende oorzaak is. Lees dan paragraaf 8  van dit artikel. Hier staat de meest effectieve behandeling tegen de meest voorkomende oorzaak van hartkloppingen beschreven.

6. Hoe om te gaan met hartkloppingen

Hoe om te gaan met hartkloppingen

We krijgen vaak de vraag van onze cliënten: Hoe om te gaan met hartkloppingen? Hartkloppingen kunnen erg belemmerend werken in uw leven. Onderstaand zijn de thema’s beschreven waar we de meeste vragen over krijgen.

6.1 Hartkloppingen en zwangerschap en bevalling

Hartkloppingen tijdens zwangerschap kunnen beangstigend werken.

Echter zijn hartkloppingen tijdens de zwangerschap “normaal”. Dit komt als volgt.

Op het moment dat u zwanger bent dan maakt uw lichaam meer bloed aan. Het lichaam maakt meer bloed aan om de baby die in uw buik zit te voorzien van extra bloed en voedingsstoffen.

Tijdens de zwangerschap wordt er ongeveer één liter extra bloed aangemaakt. Het hart is deze hoeveelheid extra bloed niet gewend en moet daardoor extra hard pompen om het bloed door het lichaam te verspreiden.

Het rondpompen van de extra hoeveelheid bloed tijdens de zwangerschap kan soms tot lichte hartkloppingen leiden. Onderstaand zijn een aantal tips wat u het beste kunt doen als u hartkloppingen ervaart tijdens uw zwangerschap:

Probeer uw aandacht af te leiden door even te muziek te luisteren of te gaan lezen. Focus u op het rustig in- en uit ademen. Neem een glas koud water Ondanks dat hartkloppingen veelal onschuldig zijn is het belangrijk om goed op te letten en naar de symptomen te kijken.

Het kan toch zo zijn dat er wel wat serieus aan de hand is. Heeft u één van onderstaande klachten, neem dan contact op met uw arts: Kortademigheid of extreme vermoeidheid.

Dit kan duiden op bloedarmoede. Frequent voorkomen van onregelmatigheden in de hartslag. Dit kan duiden op een hartritmestoornis. Pijn op uw borst, erg zweten tijdens de hartkloppingen en een gevoel van misselijkheid.

Dit kan duiden op een vernauwing in uw kransslagaders.

Bent u al bij de huisarts geweest en heeft u nog steeds last van hartkloppingen? Dan is de kans groot dat dit niet de achterliggende oorzaak is. Lees dan paragraaf 8 van dit artikel. Hier staat de meest effectieve behandeling tegen de meest voorkomende oorzaak van hartkloppingen beschreven.

6.2 Hartkloppingen overgang

Heeft u last van hartkloppingen tijdens de overgang? Hartkloppingen kunnen soms behoorlijk confronterend zijn.

Onderstaand geven we op vragen zoals “Waarom kunnen hartkloppingen ontstaan tijdens de overgang” en geven we antwoord op de vraag “Wat kan ik doen om hartkloppingen tijdens de overgang te verhelpen”.

Wanneer iemand in de overgang is dan vinden er schommelingen plaats in het oestrogeengehalte in uw lichaam. Oestrogeen is een hormoon die uw kransslagader beïnvloed.

Wanneer het oestrogeengehalte in uw lichaam hoog is dan wordt de kransslagader wijder en wanneer het gehalte laag is wordt de kransslagader smaller.

Schommelingen in het oestrogeengehalte door de overgang kunnen leiden tot verandering van hartritme en bloeddruk. Dit kan de oorzaak zijn van het af en toe hebben van hartritmestoornissen tijdens de overgang.

Echter zou dit heel zelden voor moeten komen. Heeft u frequent last van hartkloppingen, ga dan naar de huisarts voor controle. Bent u al bij de huisarts geweest en heeft u nog steeds last dan zou het goed kunnen zijn dat uw hartkloppingen een andere oorzaak hebben.

Lees dan paragraaf 8 van dit artikel. Hier staat de meest effectieve behandeling tegen de meest voorkomende oorzaak van hartkloppingen beschreven.

6.3 Hartkloppingen bij kinderen

Hartkloppingen bij kinderen en baby’s is erg vervelend omdat ze erg moeilijk kunnen aangeven wat ze voelen. Het kan zo zijn dat ze hartkloppingen hebben en hier niet op reageren.

Echter kan het ook zo zijn dat uw kind huilt maar u niet weet waardoor het komt. Als een kind hartkloppingen heeft dan voelt hij/zijn het hart kloppen. In een normale situatie dan klopt het hart van uw kind zonder dat hij dit heel erg bewust meemaakt.

Er kunnen allerlei oorzaken zijn van de hartkloppingen bij uw kind. Heeft u het vermoeden dat uw kind hartkloppingen heeft. Ga dan naar een arts toe om te laten checken of er iets aan de hand is.

7. Wat te doen tegen hartkloppingen?

Hartkloppingen behandeling

Wat te doen tegen hartkloppingen? We hebben deze vraag een divers aantal malen gekregen van cliënten die niet van hun hartkloppingen afkwamen door middel van behandelmethoden door huisartsen en artsen in het ziekenhuis.

Bent u al bij de huisarts geweest en heeft u nog steeds last dan zou het goed kunnen zijn dat uw hartkloppingen een andere oorzaak hebben. Lees dan paragraaf 8  van dit artikel. Hier staat de meest effectieve behandeling tegen de meest voorkomende oorzaak van hartkloppingen beschreven.

De meest voorkomende oorzaak van hartkloppingen kan namelijk niet worden opgelost door de reguliere gezondheidszorg.

7.1 Behandelingen hartkloppingen

Artsen en doktoren geven vaak na een onderzoek aan dat wanneer blijkt dat er geen afwijkingen in uw hart zijn dat u uw leefstijl moet aanpassen. Dikwijls geven ze onderstaande adviezen:

  • Drink minder koffie en probeer alcohol te vermijden
  • Vermijden van stress
  • Stoppen met roken

Wat nu als u dit heeft geprobeerd en u heeft nog steeds last van hartkloppingen?

Dan zou het goed kunnen zijn dat uw hartkloppingen een andere oorzaak hebben. Lees dan paragraaf 8  van dit artikel. Hier staat de meest effectieve behandeling tegen de meest voorkomende oorzaak van hartkloppingen beschreven.

7.2 Werken medicijnen bij het verhelpen van hartkloppingen?

Hartkloppingen medicijnen

Artsen en doktoren schrijven in sommige gevallen van ernstige en frequente hartkloppingen medicijnen voor tegen hartkloppingen.

Belangrijk om te vermelden is dat de medicijnen de hartkloppingen niet genezen maar zorgen dat ze minder vaak en minder heftig optreden. In de meeste gevallen krijgt u hartkloppingen medicijnen zoals tabletten of capsules.

 Wanneer dit niet helpt kunnen artsen ook besluiten de medicatie via een infuus in het ziekenhuis toe te dienen. Wanneer we verder inzoomen op de medicijnen tegen hartkloppingen dan zijn er twee soorten medicijnen:

Medicijnen die de hartslag verlagen Medicijnen die zorgen voor een regelmatige hartslag Onderstaand zijn de meest voorkomende medicijnen tegen hartkloppingen beschreven:

Betablokkers:

Betablokkers verlagen uw bloeddruk en hartslag en zorgt ervoor dat uw hart minder zuurstof nodig heeft.

Calciumblokkers:

Het elektrisch signaal van het hart vertragen. Er zijn nog een aantal andere medicijnen die worden gebruikt om uw bloeddruk te verlagen. Let op, dit zijn de werkzame stoffen die in de medicijnen zitten:

  • Kinidine
  • Propafenon
  • Adenosine
  • Amiodaron
  • Flecaïnide

Wanneer u bovenstaande medicijnen heeft gebruikt en deze niet werken dan schrijven artsen vaak het medicijn Digoxine voor.

Digoxine:

Digoxine is een medicijn wat in enkele gevallen wordt voorgeschreven bij hartkloppingen als gevolg van hartritmestoornissen. Dit medicijn zorgt ervoor dat uw hart meer pompkracht heeft.

Tevens verlaagt het uw hartritme. De reden dat dit medicijn niet vaak wordt voorgeschreven komt door de hoeveelheid bijwerkingen.

Daarnaast komt de dosering erg nauwkeurig. De meest voorkomende oorzaak van hartkloppingen kan namelijk niet worden opgelost door de reguliere gezondheidszorg.

7.3 Hartkloppingen operatie voor een hartafwijking

Hartkloppingen operatie

Er zijn geen specifieke operaties alleen voor hartkloppingen. Wanneer hartkloppingen het gevolg zijn van hartritmestoornissen zijn er wel een aantal operaties die hierbij worden uitgevoerd.

Ablatie:

Ablatie is een behandeling die wordt gebruikt bij hartritmestoornissen. Hierbij blokkeert de arts de elektrische prikkels in het hart die het hartritme verstoren. Ablatie operaties vinden plaats via een kijkoperatie of katheterisatie.

Om u antwoord te geven op de vraag “Wat voor soort behandeling heb ik nodig om blijvend van mijn hartkloppingen af te komen?” 

Heeft BreinMedicijn een gratis Chronische Pijn Test ontwikkeld.Binnen enkele minuten weet u wat voor soort behandeling u nodig heeft om definitief uw hartkloppingen te genezen. Doe nu de gratis Chronische Pijn Test!

8. Wat is de meest effectieve behandeling voor hartkloppingen?

U heeft wellicht al meerdere dingen geprobeerd om uw hartkloppingen te stoppen. Al deze dingen helpen misschien een beetje maar toch blijft u last houden van hartkloppingen.

Heeft u al diverse lichamelijke dingen geprobeerd zoals het aanpassen van uw levensstijl, het nemen van medicijnen of zelfs een operatie en de klachten gaan nog niet over?

 In dat geval is er nog maar één andere oorzaak over. De pijn wordt veroorzaakt door niet lichamelijke factoren. Een groot gedeelte van alle hartkloppingen gerelateerde klachten wordt veroorzaakt door niet lichamelijke factoren.

BreinMedicijn heeft een effectieve behandelprogramma ontwikkeld waarmee u structureel van uw chronische hartkloppingen af kunt komen. Ons behandelprogramma is gebaseerd op het werk van Dr Sarno en Dr Schubiner.

De basis hiervan is het trainen om structureel van uw stress en niet verwerkte emoties af te komen.

Lees meer over onze effectieve behandelprogramma om klachten zoals hartkloppingen te verhelpen. Benieuwd wat anderen zeggen over onze behandeling? Bekijk de reviews.

Reactie plaatsen