Ontdek de 10 meest gemaakte fouten om van chronische pijn af te komen
Artikelen
Johan van Vliet - Chronische pijn expert & TMS coach
Artikelen

De 10 meest gemaakte fouten met chronische pijn

Bent u het zat om uw tijd en uw geld uit te geven aan allerlei soorten behandelingen die u niet van uw pijn afhelpen?

Is uw hoop steeds weer uitgemond in een teleurstelling.  Zijn uw pijnklachten nog steeds niet verholpen na behandelingen van professionals en (alternatieve) artsen?

Ik begrijp het. Ik weet hoe graag u van uw pijn af wilt en weer een gezond en vol leven terug wilt.

Ik heb zelf 2 jaar lang aan pijn geleden waaronder rug–  schouder- en nekpijn, pijn in mijn armen, -handen en -vingers, migraine en hielpijn. Door een behandeling vanuit een voor mij eerst nog onbekende behandelmethode ben ik uiteindelijk van al mijn pijnklachten afgekomen. Om u ook voorgoed van uw pijn af te helpen heb ik het BreinMedicijn behandelprogramma ontwikkeld.

U kunt hiervan de proefversie uitproberen en daarmee al een goede start maken om van uw pijn af te komen.

Proefversie

U heeft misschien al strekoefeningen, rust houden, yoga, buik- en rugspier oefeningen, ergonomische stoelen, matrassen of andere producten, medicijnen of andere methoden geprobeerd om van uw pijn af te komen. Echter, uw pijn is er nog steeds.

Wat veroorzaakt dan die chronische pijn?

Ik wil dat u begrijpt wat de meeste soorten rugpijn en lichaamspijn veroorzaakt, zodat u uw eigen pijn kunt genezen. Waardoor u weer kunt spelen met uw kinderen of kleinkinderen, weer kunt wandelen, dingen optillen en bewegen zonder zelfs maar aan uw pijn te denken.

DISCLAIMER: onder chronische pijn in dit artikel verstaan wij pijn, die niet wordt veroorzaakt door medische aandoeningen, zoals kanker, HIV, reuma, botbreuken enzovoorts. Wij moedigen elke lezer aan om zichzelf eerst door een (huis) arts te laten onderzoeken om ernstige ziekten uit te sluiten.

We hebben hier een overzicht van de 10 meest gemaakte fouten van chronische pijn patiënten, waardoor u nog steeds last heeft van uw pijnklachten.

Inhoudsopgave


 1. “Ik heb pijn dus er iets is mis met mijn lichaam!”
 2. “Als ik pijn heb dan neem ik een pijnstillend medicijn”
 3. “Maar ik heb toch ‘echt’ iets in mijn lichaam (rug, nek arm etc.) beschadigd”
 4. “Maar ik ben gediagnosticeerd! De MRI toonde het aan!”
 5. “De artsen zijn er voor opgeleid dus die zullen het wel weten, toch?”
 6. “Ik heb mezelf overbelast en ik doe gewoon wel even rustig aan; het gaat wel weer over.”
 7. “Als ik de spieren van de pijnlijke gebieden gewoon train en sterker maak gaat de pijn wel weer over.”
 8. “Ik ben al een dagje ouder dus het is normaal dat ik pijnklachten krijg, want mijn lichaam zal wel versleten zijn.”
 9. “Mijn pijn zit niet tussen mijn oren! Ik voel het in mijn lichaam dus daar is iets mis!”
 10. “Weer een nieuwe behandeling! Ik besteed het geld liever aan mijn volgende vakantie”

1. “Ik heb pijn dus er iets is mis met mijn lichaam!”

Hernia

Geloof het of niet. Wist u dat het geloven van de bovenstaande uitspraak als het ware de lijm is, die u vasthoudt of vastplakt aan uw pijn, branderig gevoel, tintelingen, gevoelloosheid, zwakte en/of andere symptomen?

Alle cliënten die door onze behandelmethode pijnvrij zijn geworden; dachten allen dat hun pijn begon met een soort letsel aan een lichaam. Bijvoorbeeld: ze zijn door hun rug gegaan en hebben nu een hernia of letsel aan een ander deel van hun rug. ‘Ik pakte iets op en hoorde een knal”. “Ik verdraaide mijn nek en de pijn begon. “Ik sportte en het schoot in mijn rug.” “Ik pakte mijn kind op….” “Ik was gewoon aan het lopen en….” “Ik niestte en….” “Ik bukte en….”

Klinkt dit bekend?

Vervolgens doet u wat u meestal doet om uw pijn te verlichten. Bijvoorbeeld: u probeert even uit te rusten. Misschien voelt u zich over een paar dagen een beetje beter, maar als u weer actief wordt, keert de pijn terug. Dan gaat u naar de chiropractor. Dan misschien naar de huisarts of naar de fysiotherapeut. Misschien zijn er alternatieve pogingen om uit de pijn te komen. Acupunctuur, massage, alles om de pijn te stoppen. Maar ze hebben niet gewerkt.

MRI rug

Misschien heeft u een MRI, CT Scan of röntgen scan gehad. Bij de meeste mensen laten deze scans afwijkingen zien. Wist u dat de meerderheid van de mensen er niet eens pijn door heeft? Een hernia. Een spinale stenose. Artrose. Een gescheurde rotator manchet. Of u bent gediagnosticeerd met fibromyalgie of met een peesontsteking.

Misschien vertelden ze u dat chirurgie de beste optie is. U kent mensen die een operatie hebben ondergaan en ze hebben niet alleen nog steeds pijn, maar de pijn is zelfs erger dan voor de operatie. U heeft medicijnen voorgeschreven gekregen, maar of ze hielpen niet of u weet dat u wilt stoppen met medicijnen gebruik.

Dit alles heeft uw overtuiging versterkt dat er iets is mis is met uw lichaam.

Onjuist!

Ik heb wellicht een geschikte behandelmethode. Duizenden mensen hebben de werkelijke oorzaak van hun pijn geleerd, ze veranderden de overtuiging dat de oorzaak van hun pijn door een afwijking in het lichaam komt kwam. En ze zijn nu pijnvrij.

In de eerste week van het BreinMedicijn programma leert u hoe de oorzaak van bijna alle chronische, terugkerende en repetitieve pijn, zelfs de gediagnosticeerde fysieke oorzaak, eigenlijk in uw hersenen kan ontstaan. U leert het mechanisme: hoe de hersenen eigenlijk pijn veroorzaken om onaangename emoties te vermijden die niet passen bij uw zelfbeeld.

Zeg ik dat de pijn in u hoofd zit? Nee.
Zeg ik dat u gek bent? Absoluut niet.

De pijn is echt. De pijn is fysiek. De pijn kan ondraaglijk zijn. Wat ik zeg is dat de pijn en andere symptomen ontstaan in uw hersenen. Vervolgens vinden er fysieke veranderingen plaats en het resultaat is de pijn en andere symptomen die u heeft ervaren.

De sleutel om pijnvrij te worden is het begrijpen van de nummer 1 oorzaak van uw pijn. Als u begrijpt wat uw pijn veroorzaakt, verdwijnt uw oude valse overtuiging over de fysieke oorzaak van uw pijn en kunt u vervolgens snel een einde maken aan de pijn.

In de volgende video vindt u meer informatie over de échte oorzaak van uw pijn.

2. “Als ik pijn heb dan neem ik een pijnstillend medicijn”

Pijnstillers

Wist u dat uw pijn erger kan worden en u vaker last van pijn kunt krijgen door het langdurig gebruik van pijnstillers?

Dit is het geval bij alle vrije verkrijgbare pijnstillers en voorgeschreven pijnstillers, zowel voor hoofdpijn, migraine, rug- en nekpijn enzovoorts.

Deze pijn verergering treedt op als u hoge doseringen pijnmedicatie inneemt. Bijvoorbeeld als u meer dan 15 keer per maand paracetamol of een NSAID (ibuprofen, diclofenac en naproxen) Bij triptanen treedt dit op als u dit type medicijnen meer dan 10 keer per maand  gebruikt.

Er kan dan door overgebruik ook een averechts effect ontstaan. In het begin werkte de medicatie nog. Maar na verloop van tijd wordt de werking minder en daardoor zal u meer gaan innemen om hetzelfde pijnstillende effect te bereiken. Dat kan uiteindelijk de oorzaak worden van uw pijnaanvallen.

3. “Maar ik heb toch ‘echt’ iets in mijn lichaam (rug, nek arm etc.) beschadigd?”

door je rug gaan

Uw hersenen zijn een toevalligheidsdetector. Het zoekt wat er anders is in een situatie en kent daaraan een betekenis toe. Dus als u ineens iets zwaars oppakt en u krijgt plotseling hevige pijn, dan zullen uw hersenen de twee met elkaar verbinden. Vervolgens heeft u plotseling een nieuwe overtuiging: “dat ik geloof dat ik iets zwaars heb opgepakt en daardoor ben ik gewond geraakt en dat is de oorzaak van mijn pijn”.

Klinkt logisch toch?

Gelukkig voor u is vermeende logica niet altijd waar. Er is een groot verschil tussen een trigger en een oorzaak. Ja, het ‘triggerde’ de pijn en ‘nee’ het is niet de oorzaak van de pijn.

Dit is o.a. aangetoond in het volgende onderzoek.

Jaren geleden, gaf Robert Ader een paar muizen cyclophosphamide (Cyclofosfamide), een krachtig immuunsysteem-onderdrukkend medicijn, in een kom met daarbij sacharine dat een bijzondere smaak heeft. Zoals verwacht werd hun immuunsysteem onderdrukt. Een paar weken later, nadat hun immuunsystemen weer waren hersteld, gaf hij hun een kom met daarin alleen maar sacharine. Hun immuunsystemen raakten wederom onderdrukt. Hiermee werd ‘de kracht van triggers’ gedemonstreerd.

Dit onderzoek is ook met mensen uitgevoerd en sorteerde hetzelfde effect. De sacharine werd de trigger, waardoor het immuunsysteem onderdrukt raakte.

Dit proces heet conditioneren/programmeren.  Lichamelijke of mentale activiteiten kunnen ook triggers zijn. Bijvoorbeeld: iemand met rugpijn zal opmerken dat lopen, autorijden, zitten of bukken, pijn veroorzaakt. Gelukkig kunnen deze triggers overwonnen worden of in psychologische termen‘uitgedoofd’ worden en dit kan door het feitelijk ‘afleren’ van deze connectie.

Het BreinMedicijn behandelprogramma geeft u die tools om die triggers weer te kunnen afleren.

U kunt de proefversie hiervan gelijk proberen als u dat wilt. Die is tijdelijk in de aanbieding.

Proefversie

Langdurige terugkerende pijn heeft in verreweg de meeste gevallen geen fysieke oorzaak, dit geldt ook als u toevallig een afwijking in uw lichaam heeft.Vele onderzoeken gedaan door topartsen in prestigieuze ziekenhuizen en gepubliceerd in gerenommeerde tijdschriften hebben aangetoond: dat structurele afwijkingen zoals bijvoorbeeld hernia’s en spinale stenose zelden pijn veroorzaken.
Deze onderzoeken hebben per ongeluk bewezen dat de meeste pijn geen fysieke oorzaak (hernia’s, stenose, artrose, peesontsteking, scheurtjes in de pees enz.) heeft.

Sterker nog, vele mensen die afwijkingen in bijvoorbeeld hun rug of nek hebben; hebben geen last van pijnklachten. En vele patiënten die dergelijke afwijkingen niet hebben; gaan dagelijks gebukt onder pijn.  Er is dus iets anders aan de hand waarom u pijn heeft.

De pijn komt namelijk voort vanuit uw hersenen.

Om die reden is het veranderen van de manier waarop u denkt en meer specifiek het veranderen van de manier waarop u uw emoties verwerkt, Zal u in staat stellen om uw pijn uit te bannen. Aangezien het feit dat een afwijking in uw rug, nek enzovoorts in verreweg de meeste gevallen geen pijn veroorzaakt; hoe kan dan het optillen van iets de oorzaak van uw pijn zijn? Zodra u de werkelijke oorzaak van uw pijn begrijpt, heeft u de eerste stap gezet in mijn BreinMedicijn behandelprogramma om uw pijn daadwerkelijk te genezen. U kunt dit doen zonder veel tijd, operatie, fysiotherapie of geneesmiddelen.

U zult zich realiseren dat de oorzaak van uw pijn niet hetzelfde is als uw pijn. De oorzaak van uw pijn is psycho-fysiologisch, of PFS, en het komt voort uit een psychologische aandoening, die vervolgens een lichamelijke toestand veroorzaakt in delen van uw lichaam. Dit heet ook wel het Tension Myositus Syndroom.

In ons BreinMedicijn programma leert u hier alles over. Wat het is en hoe het uw pijn veroorzaakt.

 De volgende boeken, die hier dieper op ingaan raden wij ook aan. 

4.  Maar ik ben gediagnosticeerd! De MRI toonde het aan!”

nekhernia

 Zoals ik eerder al zei is deze uitspraak of overtuiging zelden waar. Onderzoeken hebben aangetoond dat 2 van de 3 mensen die nog nooit rugpijn of pijn in het lichaam hebben gehad, ofwel uitpuilende schijven op een of meer niveaus hebben, ofwel hernia’s of andere afwijkingen in hun lichaam hebben.
In feite in ons BreinMedicijn programma laten we onderzoek na onderzoek en statistiek na statistiek zien, die aantonen dat chronische pijn zelden een fysieke oorzaak heeft.

 Als zoveel mensen, die nog nooit pijn hebben gehad, dezelfde afwijking in het lichaam hebben als u. Hoe kan dan die afwijking de oorzaak van uw pijn zijn? Nogmaals, dat is zeer waarschijnlijk niet de oorzaak van uw pijn.

Duizenden mensen die gediagnosticeerd zijn met afwijkingen aan de tussenwervelschijf of fibromyalgie, peesontsteking, slijmbeeursontsteking, carpaal tunnel syndroom of met een groot aantal andere veelvoorkomende diagnoses; hebben hun eigen pijn genezen zonder chirurgie, zonder medicijnen en zonder fysiotherapie.

U kunt uw eigen pijn genezen.

Zolang u overtuigt blijft van de oude theorie dat uw pijn voortkomt uit één of ander lichamelijk probleem, zal u last blijven houden van uw pijnklachten. Gelukkig, kunt u alles leren over de werkelijke oorzaak van de meest voorkomende langdurige en terugkerende pijn. U kunt net als zovelen, die er in geslaagd zijn om pijnvrij te worden, ook uw pijn genezen.

Het programma is eenvoudig en het is effectief. Het is niet alleen maar mogelijk, maar de velen die al genezen door deze behandelmethode zijn het bewijs dat het werkt. Bekijk bijvoorbeeld maar eens op de website http://www.thankyoudrsarno.org/ waar u honderden patiënt verhalen zult lezen, die door deze behandelmethodiek blijvend genezen zijn van hun pijn.

5. De artsen zijn er voor opgeleid dus die zullen het wel weten, toch?”

rugpijn

Dr. Eugene Levin , F.A.C.C.P., is al 60 jaar in zijn praktijk werkzaam. Hij schrijft in het boek Zero Pain Now, die wij ook sterk aanraden om te lezen:
“De verbindingen tussen geest en lichaam spelen een cruciale rol in alle pijnbestrijding. Wij artsen zijn slecht opgeleid om hiermee om te gaan. Het is gemakkelijker en sneller om pijnstillende medicatie voor te schrijven, onderzoeken voor te schrijven en onze patiënten snel door te verwijzen naar specialisten, in plaats van tijd te besteden om diep in de echte oorzaken te duiken “.

We hebben al vastgesteld dat de oorzaak van de meeste aanhoudende, chronische en terugkerende pijn in de hersenen ontstaat.  De reden waarom artsen niet getraind zijn om uw pijnklachten te genezen, is omdat het probleem niet medisch is. De oorzaak is psychologisch. De pijn is echt. De pijn is fysiek. De oorzaak ligt echter in uw hersenen. Daarom hebben zoveel mensen deze behandelmethodiek (waaronder het BreinMedicijn Behandelprogramma) al gebruikt om de werkelijke oorzaak van hun pijn te begrijpen en vervolgens de pijn te elimineren.

De medische wereld probeert de pijn te bestrijden met chirurgie, medicijnen en fysiotherapie. Helaas zorgt dit er zelden voor dat de pijn weggaat. Het biedt enige tijdelijke verlichting. De medische gemeenschap doet haar best. Ze doen echt hun best. Het is precies zoals Dr. Levin zei: “Wij artsen zijn slecht opgeleid om dit probleem aan te pakken.”

Ik ben blij dat we artsen hebben. Ze hebben veel goeds voortgebracht. Ze genezen medische problemen (kanker, infecties, virussen etc.). Alleen in het duurzaam verhelpen van chronische pijn en aanverwante aandoeningen behalen ze weinig resultaat. Wanneer u gelooft dat de werkelijke oorzaak van pijn niet medisch is, maar dat het uit uw hersenen voortkomt, dan kunt u het BreinMedicijn behandelprogramma gebruiken en uw eigen pijn genezen.

U kunt de proefversie hiervan gelijk proberen als u dat wilt. Die is tijdelijk in de aanbieding.

Proefversie

6. “Ik heb mezelf overbelast en ik doe gewoon wel even rustig aan; het gaat wel weer over.”

rsi

 Heeft u ooit geloofd dat u zichzelf verwond had en had uw arts u verteld dat u moest rusten of u had zelf besloten te gaan rusten?Normaal gesproken voelt u zich een tijdje beter. Als u dan terugkeert naar de lichamelijke activiteit, die u deed voordat u dacht dat u zich verwond had, keerde de pijn weer terug, toch?

Aangezien bijna alle aanhoudende pijn een psycho-fysiologisch syndroom (PFS) is en PFS een proces is dat psychologisch begint. Is rust nemen het ergste wat u kunt doen. Rust zorgt ervoor dat u niet van uw pijn afkomt. Rusten, zorgt ervoor dat u een angst ontwikkelt voor die activiteiten en u vertelt hiermee tegen uw lichaam dat die activiteiten gevaarlijk zijn. Vervolgens zal uw brein u beschermen tegen deze activiteiten door de pijn te doen opkomen, wanneer u die activiteit na een periode van rust weer oppakt.

U zult leren, wanneer u begint met het BreinMedicijn behandelprogramma, dat het beste wat u kunt doen: is niet rusten maar uw normale fysieke activiteiten hervatten. Dit kan gewoon, omdat ‘langdurige pijn’ bijna nooit door een afwijking (hernia’s, peesruptuur) of schade in het lichaam wordt veroorzaakt. U kunt zonder een risico te lopen uzelf te verwonden uw activiteiten gewoon weer oppakken. Ernstige ziekten uitgezonderd.

De pijn is echt. De pijn is fysiek. Maar aangezien de oorzaak psychologische emoties zijn, is het niet alleen veilig om de normale lichamelijke activiteiten te hervatten. Het is noodzakelijk om uw pijn te genezen en terug te keren naar een leven zonder pijn, tintelingen, brandende pijn, gevoelloosheid of zwakte.

Dit is de reden waarom duizenden mensen met de volgende diagnoses, waaronder hernia’s, een beknelde zenuw, ischias, spinale stenose, peesontsteking, hielspoor, tennisarm, muisarm, gescheurde rotator manchet, fibromyalgie, carpaal tunnel syndroom en andere veelvoorkomende diagnoses; hun pijn hebben genezen door dit eerdergenoemde inzicht.

selutels tot herstel


Het hervatten van lichamelijke activiteiten is één van de sleutels van het BreinMedicijn behandelprogramma om daarmee uzelf permanent bevrijden van de pijn die uw leven nu zo beperkt.

7.  Als ik de pijnlijke gebieden gewoon train en sterker maak gaat de pijn wel weer over”

oefeningen lage rugpijn

Dit is één van de grote mythen. Zoveel mensen lopen er rond met een sixpack wasbord, maar ze hebben nog steeds last van rugpijn. Weet u waarom? Omdat hun verteld is dat sterke buik- of rugspieren rugpijn voorkomt.

Als dit het waar zou zijn, zouden dan niet al die buik- en rugspier oefeningen uw pijn hebben genezen? Zolang u gelooft dat een afwijking of zwakke spieren in uw lichaam de oorzaak van uw pijn is, dan bent u een symptoom aan het achtervolgen in plaats van de oorzaak van de pijn te bestrijden.

Als zwakke spieren de oorzaak zijn van pijn, dan zou de meerderheid van de mensen die niet naar de sportschool gaan, moeten lijden aan pijn. Dit is echter niet het geval.Onjuiste overtuigingen houden u vast in uw pijn.

Wanneer u het BreinMedicijn programma gebruikt, zult u leren dat sterke buik- en rugspieren geweldig zijn voor uw algehele gezondheid en zeker voor uw uiterlijk.

Het geneest echter geen pijn, het beperkt juist uw vermogen om uw pijn uit te bannen. Pas als u gelooft dat de werkelijke oorzaak van uw pijn niet fysiek, maar psychologisch is, zal u uw pijn kunnen genezen en voorgoed pijnvrij kunnen worden.

8. “Ik ben al een dagje ouder dus het is normaal dat ik pijnklachten krijg, want mijn lichaam zal wel versleten zijn.”

versleten rug

Nogmaals, afwijkingen in uw lichaam en slijtage aan uw botten of kraakbeen veroorzaken in verreweg de meeste gevallen geen pijn.

Cijfers van een enquête van het ‘Center for Disease Control’s annual National Health Interview’ laten zien dat rugpijn en nekpijn piekt tussen leeftijdscategorie van 45 tot 64 jaar en vanaf 65 jaar weer begint af te nemen. Dit betekent dat na 65 jaar het aantal mensen dat pijn heeft afneemt. Percentueel hebben mensen van 65 jaar en ouder minder pijnklachten dan de populatie die jonger is dan 65 jaar.

Dr. H Schubiner zegt, in zijn boek Unlearn Your Pain dat: “na verloop van tijd bij sommige mensen de MRI scan resultaten verslechteren en dit terwijl hun pijn juist afneemt. Dit terwijl bij andere mensen de MRI resultaten verbeteren maar de pijn juist erger wordt. Dit wist u misschien (nog) niet, maar vele mensen met normale MRI scan bevindingen hebben juist last van hevige rugpijn. Kortom, hun rug ziet er gezond en normaal uit en toch hebben ze lage rugpijn.”

Kortom de toestand van uw rug, nek, schouder is geen indicator voor pijn. Tumoren, auto immuunziekten en andere ernstige ziekten uitgezonderd.

De reden dat de meeste mensen met pijn tussen de 45 en 64 jaar zitten is, omdat dit voor veel mensen stressvolle jaren zijn. Werken, opgroeiende kinderen, tienertijd, kinderen gaan het huis uit, zitten tegen hun pensioen aan. Uiteraard zijn er mensen die ouder dan 64 jaar zijn en pijn hebben. Dit heeft te maken met hoe hun leven er dan uitziet, hoe ze omgaan met het leven en wat ze hebben meegemaakt in het leven. Afwijkingen of slijtage aan de botten vanwege ouderdom is volgens de eerdergenoemde onderzoeken geen indicator voor pijnklachten.

In het BreinMedicijn behandelprogramma krijgt u de hulp en de tools om met deze emotionele stress en onderdrukte emoties te delen, waardoor ook u uw pijn leert te elimineren.

U kunt de proefversie hiervan gelijk proberen als u dat wilt. Die is tijdelijk in de aanbieding.

Proefversie

 9. “Mijn pijn zit niet tussen mijn oren! Ik voel het in mijn lichaam dus daar is iets mis!”

genezen van chronische pijn

De pijn zit niet tussen uw oren in de zin van dat u de pijn maar inbeeld of dat u psychisch niet in orde zou zijn. Uw pijn is echt.

Echter, recente onderzoeken tonen aan dat de hersenen bepalen wanneer iets pijn doet, hoeveel iets pijn doet en of het pijn doet. Bijvoorbeeld: kanker wordt soms te laat bij iemand ontdekt, omdat de hersenen de kanker niet als ‘gevaarlijk’ bestempelde waardoor er geen pijn wordt gevoeld. Dit terwijl de kanker in het lichaam al een enorme schade heeft aangericht.

Er zijn mensen wiens been is geamputeerd; die nog steeds pijn ervaren in dat been. Het been is allang verwijderd, maar de hersenen denken nog steeds dat er in het been iets aan de hand is. Uw hersenen bepalen of u pijn voelt, want anders zou een geamputeerd been onmogelijk pijn kunnen veroorzaken.

Dat de pijn in de hersenen begint, maar ook door diezelfde hersenen kan worden opgelost is aangetoond in het volgende onderzoek.

In een onderzoek, gepubliceerd in the Journal of the American Medical Association, testten een groep onderzoekers de pijnresponsen van vrijwilligers met behulp van een armband die elektrische schokken gaf. Aan alle deelnemers werd eerst een pil gegeven, waarvan zij zeiden dat het een nieuw medicijn was met een soortgelijke werking als bij codeïne, alleen zou deze pil sneller werken.

Aan de helft van de deelnemers werd verteld dat de pil € 2,50 per stuk kost en aan de andere helft van de deelnemers werd verteld dat de pil € 0,10 per stuk kost. Alhoewel alle pillen placebo’s waren, voelden de groep deelnemers die de duurdere pil hadden gehad, significant minder pijn van de armband schokken, dan zij die de goedkope pil hadden gehad.

Kortom hun overtuiging over de pil en hoe goed de pil de pijn kon stoppen, zorgde ervoor of de pil wel of niet werkte. Sterker nog, de pillen waren allebei neppillen en toch werd de pijn minder. Hoe u denkt en zich voelt heeft invloed op uw pijn en uw welzijn.

De meeste soorten pijn vinden hun oorsprong in het brein. Het begint met de manier waarop u uw emoties verwerkt. Als u dit niet goed verwerkt en met name de emoties onderdrukt, dan leidt dat tot werkelijke veranderingen in uw lichaam. De voornaamste verandering is een lokale verminderde doorbloeding wat resulteert in een zuurstoftekort; een zuurstof tekort is in staat om de zenuwen zo te triggeren dat dit immense pijn kan veroorzaken.

Dit is ook de reden waarom een warme kruik, sporten, massage, de pijn meestal verlicht. Het verbetert tijdelijk de doorbloeding en daarmee is er tijdelijk weer voldoende zuurstof.

feiten over pijn

U herkent misschien wel één of meer van de volgende patronen in uw pijn:

 •         Wanneer u afgeleid bent is de pijn minder of voelt u geen pijn.
 •         De pijn verplaatst zich naar ander delen van uw lichaam of verplaatst zich naar een andere kant van uw lichaamsdeel.
 •         U heeft bijna nooit meerdere pijnklachten tegelijkertijd. Of u heeft bijvoorbeeld rugpijn of u heeft pijn aan uw knie of nek.
 •         Als u afgeleid bent of op vakantie gaat is de pijn minder of zelfs niet eens aanwezig.
 •         Als u gestrest bent is de pijn erger.
 •         U heeft niet altijd evenveel pijn. Bijvoorbeeld meer of minder pijn in de ochtend, middag of avond. Of pijn bij het lopen maar minder tijdens het sporten.
 •         U heeft momenteel of in het verleden stress gerelateerde klachten gehad zoals o.a. netelroos, eczeem, huiduitslag, maagzweer, spastische darm, prikkelbare darm, maagvliesontsteking, maagproblemen (o.a. reflux), hoofdpijn, constipatie of andere stress-gerelateerde klachten.

Als u één of meerdere patronen op u van toepassing zijn dan is de oorzaak van uw pijn vrijwel zeker psycho-fysiologisch. Want als het een lichamelijk probleem is dan zouden de bovenstaande patronen niet van toepassing zijn.

Wist u dat onderzoeken hebben aangetoond dat 88% van de mensen die lijden aan chronische pijn ook spanningshoofdpijn en bepaalde maag- en darmklachten hebben gehad, die geacht worden veroorzaakt te worden door emoties en stress.

Ze waren pijnvrij als een gevolg van praten over emotionele issues uit hun leven.

Nog verbazingwekkender is het onderzoek die 109 mensen voor lange tijd opvolgde. Elk van hen had CT-scans gehad en ze vonden bij hen hernia’ s. 1-3 jaar na een linguïstische interventie (gewoon praten over de issues van hun leven) waren er 11 iets beter en 96 waren vrij van hun pijn!. Ze waren pijnvrij als een gevolg van praten over hun issues uit hun leven.

Praten geneest geen hernia’s. Maar bij deze 96 mensen genas het hun pijn.

Daarom is een linguïstisch proces zoals het BreinMedicijn behandelprogramma de manier om uw pijn definitief en permanent te stoppen – geen operaties, geen medicijnen, geen fysiotherapie en geen lichaamsbeweging.

10. “Weer een nieuwe behandeling! Ik besteed het geld liever aan mijn volgende vakantie!”

dure operatie

Er zijn mensen die onnodig lang blijven doorlopen met chronische pijnklachten. Sommige chronische pijnklachten zijn al volledig op te lossen in slechts 2 maanden tijd. Ga dus actief op zoek naar een behandelmethode om u van uw chronische pijn af te helpen. Er is niets zo jammer dan er na jarenlange chronisch pijn achter te komen dat het relatief snel te verhelpen is.

Zodra uw pijn verholpen is kunt u zeer waarschijnlijk weer meer werken of bent u weer in staat om te werken. Uw zorgkosten worden lager, want uw aanvullende verzekering heeft u dan meestal niet meer nodig en u zal minder van uw wettelijke eigen bijdrage hoeven te betalen. U kunt ook eindelijk weer echt genieten van uw vakantie.

Het doel van het BreinMedicijn behandelprogramma is om u alle informatie en hulpmiddelen te geven die u nodig hebt zodat:

 • U begrijpt HOE uw pijn ontwikkelt zich
 • U zal weten en begrijpen en geloven wat de ware oorzaak van uw pijn is
 • U leert hoe hoe u de pijn kunt elimineren
 • U uzelf kunt genezen van de pijn
 • U blijvend een leven zonder chronische pijn kunt vasthouden

In het BreinMedicijn behandelprogramma zijn alle lessen, die geleerd zijn van al deze bovenstaande fouten, verwerkt.

Hier vindt u ons effectieve BreinMedicijn behandelprogamma, waarmee u binnen 2 maanden blijvend van uw pijnklachten af kunt zijn.

U kunt de proefversie hiervan gelijk proberen als u dat wilt. Die is tijdelijk in de aanbieding.

Proefversie

DISCLAIMER
De auteur van dit artikel verstrekt geen medisch advies en schrijft geen techniek voor als behandeling van medische problemen. De bedoeling van de auteur is om informatie van algemene aard aan te bieden om de lezer te helpen in zijn zoektocht naar het genezen van psychologisch veroorzaakte lichamelijke pijn. Dit artikel is niet bedoeld ter vervanging van een medische diagnose of medische behandeling. Als u lichamelijke pijn ervaart, moet u naar een arts om de mogelijkheid van een ernstige medische ziekte uit te sluiten. Alle inspanningen zijn gedaan om de juistheid van de informatie in dit artikel te waarborgen vanaf de publicatiedatum. De auteur is niet verantwoordelijk voor handelingen van de lezer als gevolg van de toepassing van deze methoden.

Reacties
Categorieën