fibromyalgie nieuwe behandeling
Artikelen
Johan van Vliet - Chronische pijn expert & TMS coach
Artikelen

Succesvolle nieuwe fibromyalgie behandeling

Tension Myositis Syndrome (TMS) is een behandelmethode die ervoor zorgt dat het zenuwstelsel van het lichaam weer terugkomt in een natuurlijk staat. Dit blijkt tot nu toe erg goed te werken voor het oplossen van de oorzaak van fibromyalgie.

Sylvia is een cliënt van BreinMedicijn en zegt: “Mijn zeer heftige ondraaglijke fibromyalgie pijn klachten waren begin februari al een stuk minder maar werden door dit programma nog veel minder tot bijna nihil. Ik zou zeggen dat mijn pijnklachten en ongemakken (spierspanning) over het geheel ongeveer met 90% is verminderd. Ik ben genezen van fibromyalgie!”

De Gezondheidsraad heeft in 2024 uitgebreid onderzoek gedaan naar mensen met fibromyalgie. Ze ontdekten dat bij mensen met fibromyalgie het zenuwstelsel in een “alarmstand” staat. Dit wordt veroorzaakt door met name psychologische en sociale factoren.

Dit is in lijn met de TMS methode. Met de TMS methode train je het zenuwstelsel om in een ontspannen en natuurlijke staat te komen waardoor de fibromyalgie klachten kunnen verdwijnen. Het basisprincipe is gebruikmaken van het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Het is hierbij belangrijk dat je begeleiding krijgt van een ervaren coach die andere cliënten ook al succesvol heeft geholpen.

Wetenschappelijk onderzoek door de Universiteit van Gent komt met vergelijkbare conclusies. Er is bij fibromyalgie sprake van een omkeerbare verstoring in de hersenen waardoor de klachten ontstaan. Het lijkt dus steeds waarschijnlijker te worden dat met deze nieuwe behandeling fibromyalgie kan worden behandeld.

Lees meer informatie in ons gratis e-book.

Gratis e-book

Reacties
Categorieën