Migraine behandeling
Migraine behandeling
Dr Sarno is de ontwikkelaar van een geheel nieuw type behandelmethode om chronische langdurige en onbegrepen pijn zoals bijvoorbeeld migraine te behandelen.
Hij ontdekte dat stress en onderdrukte emoties veranderingen in het lichaam veroorzaken die zich uiten in pijn op één of meerdere plaatsen in het lichaam.
Deze methode wordt ook wel TMS (Tension Myositis Syndroom) genoemd.
Als uw migraine wordt veroorzaakt door stress dan hebben fysieke behandelingen die vaak alleen symptomen behandelen geen zin.
Ons behandelprogramma is gebouwd op basis van de methode die door Dr Sarno is ontwikkeld.
Heeft u al veel migraine behandelingen geprobeerd en heeft u nog steeds pijnklachten? Lees dan meer over onze werkwijze.
Lees gerust eens de vele migraine succesverhalen (klik hier) van cliënten die na onze methode structureel van hun migraine af zijn.
In dit artikel meer over de volgende migraine thema's:
Inhoudsopgave
- Soorten hoofdpijn en hun symptomen
- Spanningshoofdpijn
- Clusterhoofdpijn
- Migraine
- Mogelijke oorzaken van migraine
- Wat is migraine en hoe ontstaat het?
- De oorzaak nummer één van regelmatige, chronische migraine
- Is migraine te behandelen en te genezen?
1. Soorten hoofdpijn en hun symptomen
Hoofdpijn en migraine kunnen uw dag of zelfs uw hele leven ontwrichten en ervoor zorgen dat u vaak met pijn op bed ligt. Hoofdpijn heeft vaak niet één oorzaak en sommige oorzaken zijn moeilijker te achterhalen. Al is er één oorzaak die de grote boosdoener is bij verreweg de meeste gevallen van terugkerende en langdurige hoofpijn.
In Nederland alleen al lijden er 2 miljoen mensen regelmatig aan hoofdpijn. Dat dit zo’n probleem is, komt omdat deze oorzaak nummer één van hoofdpijn nog niet zo bekend is. Er zijn ook artsen die deze oorzaak (nog) niet willen erkennen.
Hoofdpijn komt twee tot drie keer zoveel voor bij vrouwen als bij mannen. Hoofdpijn komt het meest voor bij mensen tussen de 12 en de 40 jaar. Twintig procent van alle Nederlanders heeft minstens één keer in de week hoofdpijn. Hoofdpijn is, naast koorts en griep, één van de meest voorkomende oorzaken van ziekmelding en het percentage mensen met migraine stijgt nog steeds. bron[1]
2. Spanningshoofdpijn
Bij spanningshoofdpijn heeft u meestal het gevoel alsof er een strakke band om u hoofd zit die drukkend en knellend aanvoelt. De hoofdpijn trekt vaak geleidelijk op en trekt ook geleidelijk weer weg.
Deze hoofdpijn kan minuten, uren en zelfs dagen duren. De nek en schouders kunnen ook pijnlijk en gespannen aanvoelen. De pijn wordt tijdens inspanning niet erger bij dit type hoofdpijn.
Vaak voelt u deze pijn aan beiden zijden van uw hoofd. De pijn is vaak licht tot matig. Met deze pijn intensiteit kunt u vaak nog gewoon uw dagelijkse werkzaamheden uitvoeren.
Spanningshoofdpijn heeft de volgende symptomen en kenmerken:
- Doffe pijn in het hoofd;
- Overgevoeligheid voor harde geluiden of fel licht;
- Verminderde eetlust;
- Nekklachten bij de spanningshoofdpijn;
- Een stijve, gespannen nek;
- Het gevoel alsof er een strakke band om je hoofd zit.
3.Clusterhoofdpijn
Deze vorm van hoofdpijn heeft als kenmerk dat u een zeer heftige hoofdpijn aan één kant van uw hoofd heeft, die als bijna ondraaglijk ervaren kan worden. De pijn komt vrij plotseling op, zonder dat u het voelt aankomen. De pijn begint vaak bij uw slaap en straalt dan uit naar uw oogkas(sen). Een aanval kan van 15 minuten tot 3 uur duren en kan meerdere keren per dag optreden.
Een zeer opvallend kenmerk van clusterhoofdpijn is dat de aanvallen vaak op bijna precies dezelfde tijdstippen optreden. Clusteraanvallen staan erom bekend dat ze regelmatig terugkomen in cycli van weken, twee weken of maanden. Clusterhoofdpijn heeft een enorme invloed op het dagelijks leven en resulteert vaak in geheugen- en concentratieproblemen en arbeidsongeschiktheid.
Clusterhoofdpijn heeft de volgende symptomen en kenmerken:
- Een stekende hoofdpijn aan één zijde van het hoofd, meestal rond de slaap;
- Verhoging van de lichaamstemperatuur;
- Verstopte neus aan de kant van de pijn;
- Een rood en tranend oog, ook aan de kant van de pijn;
- Hangend ooglid aan de kant van de pijn;
- Verhoogde bewegingsdrang;
- Verkleining van de pupil aan de kant van de pijn;
- Uitstraling van de pijn naar het oog, boven het oor, bovenkaak en nek.
Om u antwoord te geven op de vraag “Wat voor soort behandeling heb ik nodig om blijvend van mijn migraine af te komen?” heeft BreinMedicijn een gratis Migraine Test ontwikkeld.
Binnen enkele minuten weet u wat voor soort behandeling u nodig heeft om definitief uw migraine te genezen. Doe nu de gratis Migraine Test!
4.Migraine
In 2012 hadden ongeveer 3,1 miljoen Nederlanders last van migraine. Hiervan heeft 1,1 miljoen mensen vaker dan 3 keer per maand last van een migraineaanval. Migraine komt het meest voor in de leeftijdscategorie van 25 en 55 jaar oud. Vrouwen hebben twee keer zoveel last van migraine dan mannen.
Migraine is een heftig bonzende hoofdpijn. De hoofdpijn zit meestal aan één kant van uw hoofd en kan 4 tot 72 uur aanhouden.
De pijn en andere symptomen zijn zo ontregelend dat het vaak niet mogelijk is om te werken of om uw dagelijkse werkzaamheden te verrichten. Migraine wordt gezien als één van de 20 meest ontwrichtende aandoeningen. bron[2]
Ongeveer 25% van de mensen krijgt 15 tot 45 minuten vóór een aanval zogeheten auraverschijnselen.
De meest voorkomende zijn:
- Schitteringen en/of flitsen zien;
- Spraakstoornissen;
- Een doof gevoel, tintelingen, of minder kracht aan één kant van het lichaam;
- Blinde vlekken: sommige delen van het zicht ‘vallen uit’.
Deze verschijnselen zijn tijdelijk. Ze stoppen als de migraineaanval begint. bron[3]
Migraine heeft de volgende symptomen en kenmerken: bron[4]
- Een bonzende of stekende, heftige pijn aan één kant van uw hoofd;
- Soms een doof gevoel aan een kant van uw gezicht of in uw ledematen;
- Misselijkheid en overgeven;
- Soms spraakstoornissen voorafgaand aan de hoofdpijn;
- Soms slapheid voorafgaand aan de hoofdpijn;
- Overgevoeligheid voor geluiden of licht;
5.Mogelijke oorzaken van migraine
Hoe komt deze hoofdpijn soort? Er zijn mogelijke oorzaken van migraine, die een rol kunnen spelen bij deze aandoeningen. Niet iedereen krijgt namelijk hoofdpijn door onderstaande mogelijke oorzaken. Eerst moet nagegaan worden of de oorzaak nummer één van migraine op u van toepassing kan zijn. Onderstaande oorzaken moeten eerst uitgesloten worden. Echter, migraine is vaak een combinatie van één of meerdere van de mogelijke onderstaande oorzaken en de oorzaak nummer één.
Hersentumoren en ernstige ziekten kunnen ook migraine veroorzaken. Voor uw eigen gezondheid adviseren wij u dringend deze ernstige oorzaken door uw huisarts of specialist uit te sluiten.
Dit zijn mogelijke oorzaken die uw migraine in de hand kunnen werken of een mogelijke reden zijn van uw migraine:
5.1 Zoetstoffen, die met name in light-producten zitten:
Aspartaam (E951)[5] een zoetstof die in meer dan 6.000 verschillende producten zit en met name in lightproducten. Aspartaam is net als MSG een excitotoxine; een stimulator van het centrale zenuwstelsel. Als u er te veel van binnen krijgt kan dit het zenuwstelsel ontregelen. bron[5]
Sucralose (E955) een zoetstof die veel gebruikt wordt als suikervervanger, zoals Splenda. bron 6
5.2 MSG: mononatriumglutomaat (E621)[7]
MSG is een smaakversterker is, die o.a. in soepen, noedels en vleeswaren zit. Deze excitotoxine stimuleert het centraal zenuwstelsel, bij een te hoge inname kan dit het zenuwstelsel ontregelen. bron 7
5.3 Nitraten (E251, E252)
Nitraten zitten veel in vleeswaren, deze kunnen migraine triggeren.
5.4 Verslaafd zijn aan koffie en vervolgens abrupt ermee stoppen kan migraine veroorzaken
Migraine kan dan als ontwenningsverschijnsel optreden. Het dopamineniveau in de hersenen kan aanzienlijk dalen en hierdoor raakt de balans in de hersenchemie verstoord .bron [8]
5.5 Onbalans in de hormonen
Een onbalans in de hormonen tijdens de menstruatie, met name rond de ovulatie; kan migraine veroorzaken.
5.6 Te weinig drinken is een onderschatte aanleiding van hoofdpijn.
Er is namelijk een direct verband met een vochttekort en hoofdpijn bron[9] Water is essentieel voor uw hersenen en heel uw lichaam om goed te kunnen functioneren. Minder water betekent minder bloedvolume en dat betekent minder zuurstof naar de hersenen. Dan spreken wij nog niet eens over de ophoping van afvalvalstoffen. bron [10]
Neem per dag 30 ml vocht per kilo lichaamsgewicht in. Wat u door u eten aan vocht binnenkrijgt, wordt hierbij ook meegerekend. Als u 90 kilo weegt dan betekent dit dat u 2,7 liter vocht (90 x 30 ml) per dag nodig hebt.
5.7 Langdurig gebruik van pijnstillers
Echter, migraine kan ook erger worden en vaker voorkomen door het langdurig gebruik van pijnstillers. Dit is het geval bij alle vrije verkrijgbare pijnstillers, zowel voor migraine als voor migraine. Bij migraine wordt medicatie voorgeschreven die in de categorie triptanen vallen. bron[11]bron[12]] bron[13]
Migraine treedt op als u hoge doseringen pijnmedicatie inneemt. Bijvoorbeeld als u meer dan 15 keer per maand paracetamol of een NSAID (ibuprofen, diclofenac en naproxen) Bij triptanen treedt dit op als u dit type medicijnen meer dan 10 keer per maand gebruikt. Er kan dan door overgebruik een averechts effect ontstaan. In het begin werkte de medicatie nog. Maar na verloop van tijd wordt de werking minder en daardoor zal u meer gaan innemen om hetzelfde pijnstillende effect te bereiken. Dat kan uiteindelijk de oorzaak worden van een migraine aanval. bron[14]
5.8 Een tekort aan het mineraal magnesium is een belangrijke oorzaak van migraine bron[15].
Onderzoek laat zien dat ruim 50% van de migrainepatiënten aan een magnesiumtekort lijdt bron[16]. Een ander onderzoek laat zien dat een inname van slechts 200 mg magnesium per dag het aantal migraineaanvallen met tachtig procent kan verminderen. bron[17] Magnesium zit o.a. in groene bladgroenten (spinazie), grofvolkoren/meergranenbrood, zilvervliesrijst, volkorenpasta en noten. Een magnesium-supplement is ook zeker aan te raden.
6. Wat is migraine en hoe ontstaat het?
Om de oorzaak nummer één van migraine te onthullen is het belangrijk dat u begrijpt wat er feitelijk in uw hersens gebeurt wanneer u een migraine aanval krijgt.
Migraine ontstaat omdat er een tijdelijke vernauwing van bloedvaten in de hersenen optreedt.
En dit schijnt te leiden tot een hevige en kloppende hoofdpijn.
Onderzoeken hebben vastgesteld dat de hoeveelheid serotonine net voor een migraineaanval stijgt en na de migraineaanval weer afneemt. Als de serotonine in hoeveelheid stijgt, dan vernauwen de bloedvaten zich en als deze daalt, dan verwijden de bloedvaten zich. Door deze wisselende hoeveelheid serotonine in de hersenen, vernauwen en verwijden de bloedvaten zich in de hersenen. Bij zo’n vernauwing krijgen bepaalde hersencellen te weinig zuurstof. Dat verklaart de auraverschijnselen net voor een aanval van migraine. De migraine komt meestal op tijdens de bloedvatvernauwingen.
Vervolgens ontstaat er een scherpe daling van het serotoninelevel met als gevolg dat de bloedvaten verwijden en er ook ontstekingen ontstaan. De kloppende pijn schijnt te komen door de stijgende bloeddruk. Elke hartslag plaatst nog meer druk op de bloedvaten, die in dit stadium zeer gevoelig zijn geworden. De bloedvaten schijnen dan op de zenuwen te drukken dat deze pijn zou veroorzaken.
Spanningshoofdpijn en clusterhoofdpijn worden bloedvatenhoofdpijn genoemd omdat de vaatvernauwing en vaatverwijding geassocieerd worden met de pijn.
Doctoren onderzoeken al jaren waardoor het bovenstaande proces bij migraine ontstaat. Ze noemen deze pijnsoorten nu een hersenziekte. Alleen geven ze het de naam ziekte zonder aan te geven wát voor ziekte deze pijn dan kan veroorzaken.
Echter, MRI scans bij onderzoeken laten zien dat migraine geen hersenziekte is. Het komt door een abnormale activiteit van het controlecentrum van het lichaam, de hypothalamus in de zenuw. Dit controlecentrum vertoont een verhoogde en abnormale activiteit wanneer er sprake is van deze migraine aanvallen. bron[18] bron[19]
De oorzaak nummer één van migraine heeft alles te maken met ‘waarom’ de hypothalamus deze abnormale activiteit uitvoert!
De hypothalamus en het autonome zenuwstelsel
De hypothalamus heeft via het autonome zenuwstelsel en het hormoonstelsel invloed op het gehele lichaam. Het regelt uw ademhaling, hartslag, bloeddruk, doorbloeding, temperatuur, spijsvertering, werking van organen en vele andere onbewust plaatsvindende functies.
Dit systeem is zo geniaal dat het de doorbloeding van elk deeltje of weefsel van het lichaam controleert. Bijvoorbeeld: wanneer u sport, vergroot het de doorbloeding in met name de spieren, pezen en andere plaatsen die door het sporten meer zuurstof nodig hebben. Tegelijkertijd vermindert het de hoeveelheid bloed bij de spijsverteringsorganen. Het voedsel wat er nog in zit, verteert slecht tijdens het sporten.
De hypothalamus is dus in staat om de doorbloeding en vele andere zaken in uw hersens te beïnvloeden. Een abnormale activiteit van de hypothalamus veroorzaakt de migraineaanval!
Alleen, wat veroorzaakt dan die abnormale activiteit? De amygdala, het emotionele brein!
De amygdala is het beginpunt of startpunt van waar de migraine ontstaat. Het bevindt zich in het centrum van de hersenen en daar worden emotionele herinneringen opgeslagen. Deze herinneringen worden opgeslagen in associatieve netwerken, m.a.w. ze worden in een netwerk aan elkaar verbonden. Een bekend voorbeeld: Wanneer een kind zich heeft gebrand aan de kachel, dan wordt deze emotionele herinnering opgeslagen in de amygdala. Als het kind de volgende keer een brandende kachel ziet dan slaat de amygdala alarm. Het kind zal, voordat deze het door heeft, al voorzichtig worden en zelfs in een reflex voldoende afstand nemen van de kachel.
Wanneer u iets bedreigends ervaart, zoals een deadline, financiële problemen, zorgen om de kinderen, huwelijksproblemen, relatieproblemen of problemen op het werk. Dan zullen wij op een bepaalde manier erop reageren. Bijvoorbeeld: harder ons best doen of de gevoelens verdringen die bij de dreiging horen, de situaties vermijden of verslaafd raken (aan koffie, smartphone, roken, suiker bijv.) We hebben deze reflex opdat wij ons beter gaan voelen. Dit zorgt ervoor dat wij de dreiging zelf niet meer voelen. Ons lichaam denkt daar echter nog steeds heel anders over!
Als de amygdala alarm slaat, dan gaan er signalen naar de hypothalamus. De hypothalamus geeft dan door middel van het autonome zenuwstelsel signalen af naar elk deel van het lichaam om bijvoorbeeld de doorbloeding te verminderen of orgaanfuncties aan te passen. Dit noemen ze ook wel het “vecht of vlucht” reactie. Het wordt geactiveerd wanneer er gevaar dreigt en de amygdala alarm slaat en daardoor het hele lichaam beïnvloedt en u in staat stelt om aan de dreiging te ontsnappen.
7. De oorzaak nummer één van regelmatige migraine
Hoe ontstaat hoofdpijn en migraine? Bekijk onderstaande video voor meer informatie.
De meest voorkomende oorzaak van chronische pijn is het (onbewust) onderdrukken of het verdringen van emoties. Dit zorgt ervoor dat uw autonome zenuwstelsel van slag raakt. De boosdoeners zijn met name sociaal niet-geaccepteerde emoties zoals boosheid, angst, schuld, schaamte en verdriet. Dit heet ook wel Tension Myositis Syndroom.
Deze emoties die onderdrukt worden door de amygdala als ‘gevaarlijk’ gezien. Om te voorkomen dat deze emoties ontsnappen naar uw bewustzijn (en u ze daar zult ervaren), stuurt de amygdala alarmsignalen naar het controle centrum, de hypothalamus. Deze creëert vervolgens in het lichaam symptomen als migraine. Hiermee wordt het gevaar dat de onbewuste emoties door u gevoeld worden, voorkomen.
Uw hersenen gebruiken de pijn als een manier om u af te leiden, waardoor u deze emoties niet hoeft te voelen. Uw hersenen zijn in staat om veranderingen in uw lichaam te creëren door een stressvolle of emotionele situatie. Denk bijvoorbeeld aan blozen of vlinders in uw buik als u verliefd bent. Als we nerveus of gespannen zijn voor een spreekbeurt, kunnen we ons misselijk voelen, diarree krijgen of hartkloppingen ervaren.
Dit zijn allemaal lichamelijke reacties op een emotie, waar de meeste van ons wel bekend mee zijn. Dit heet ook wel een psycho-fysiologische reactie in het lichaam. In andere woorden hoe u denkt, zich voelt en gedraagt beïnvloedt uw lichaam. Dit heet ook wel het Tension Myositis Syndrome.
Recente wetenschappelijk onderzoeken tonen aan dat onderdrukte emoties migraine kan veroorzaken!
Diverse onderzoeken laten een zeer sterk verband zien tussen een moeilijke jeugd of traumatische ervaringen in de jeugd en de kans op het krijgen van migraine. Enkele negatieve jeugdervaringen leveren een 2 maal grotere kans op migraine en regelmatig voorkomende jeugdervaringen zorgen al voor een 4 keer grotere kans op migraine!
In deze onderzoeken vroegen ze of de deelnemers negatieve ervaringen in hun jeugd hadden en of deze ervaringen soms of regelmatig voorkwamen. Het gaat om negatieve jeugdervaringen als:
- Financiële problemen in het gezin;
- Een ernstig of chronisch ziek gezinslid;
- Serieuze conflicten en ruzies binnen het gezin;
- Gescheiden ouders;
- Als kind in de steek gelaten of verwaarloosd;
- Als kind lichamelijk mishandeld / geslagen;
- Alcohol- of drugsgebruik van één van de ouders;
- Seksueel misbruikt als kind;
- Als kind emotioneel mishandeld, verwaarloosd, genegeerd en/of naar beneden gehaald.bron [21]bron [20]
De oorzaak nummer één van migraine heeft niet alleen maar te maken met stress, maar het is op emotioneel vlak. Het onderdrukken van onze emotionele reactie op stress, is wat de migraine veroorzaakt!
7.1 U denkt misschien: kunnen emoties pijn veroorzaken? Jazeker!
Er werd een onderzoek gedaan met patiënten met chronische rugpijn. Er werd gekeken wat er met de pijn gebeurde, als zij gevraagd werden om na te denken over gebeurtenissen die hen boos maakten. Hij ontdekte dat wanneer de patiënten boos werden vanwege iets wat hen vroeger was overkomen, dat hun rugspieren erg gespannen raakten en zij meer pijn begonnen te ervaren. Zij hadden geen hogere hartslag of andere spanningen in de spieren hierdoor. bron[22] Dit toont ook aan dat het lichaam op emoties reageert in specifieke gebieden.
7.2 Kunnen onderdrukte emoties chronische migraine veroorzaken? Jazeker!
In een ander onderzoek werden vrijwilligers in een situatie geplaatst die angst of boosheid zou veroorzaken. Ze kregen de volgende instructies apart: hun emoties uiten, hun emoties belemmeren of proberen helemaal geen emoties te laten zien. Na deze instructies deden zij één hand in een bak met ijswater. Zij die de instructie hadden gekregen om geen emoties te voelen of te uiten hadden een lagere tolerantie voor de pijn en ervoeren veel meer pijn. bron[23]
bron[24] Deze onderzoeken samen laten zien dat zowel angst en boosheid een lagere pijndrempel kan veroorzaken en de spanning in de spieren kan doen laten toenemen. Onderdrukking van emoties leidt tot nog veel meer pijn.
Een deel van het brein, die de sterkte van de pijn bepaalt, is de cortex cingularis anterior (CCA). Emotionele reacties doen de activiteit in dit gebied toenemen en dit veroorzaakt dat de pijn wordt vergroot.
Hersenscan-onderzoeken hebben ook laten zien dat er een sterke relatie is tussen emoties en pijn. Bijvoorbeeld: Eisenberger en haar collega’s (2003 en 2006) hebben laten zien, dat wanneer mensen in een laboratoriumsituatie worden buitengesloten of worden afgewezen, hun CCA wordt geactiveerd en de gevoeligheid voor pijn versterkt wordt. De CCA wordt ook geactiveerd door angst en zorgen, net als de amygdala en het autonoom zenuwstelsel dat ook doen bron [25]bron [26].
Ethan Kross en collega’s voerden van elkaar los staande hersenscans uit; bij jongvolwassenen die een milde pijn werden gegeven en tegelijkertijd een foto kregen getoond van een ex-geliefde die de relatie in de afgelopen zes maanden beëindigde. bron [27]. Niet erg verrassend was het, dat dezelfde gebieden van de hersenen werden geactiveerd bij de lichamelijke pijn als bij de emotionele pijn. Zowel lichamelijke als emotionele pijn worden op dezelfde manier in de hersenen verwerkt en kunnen ‘echte’ pijn veroorzaken.bron [27]
Om u antwoord te geven op de vraag “Wat voor soort behandeling heb ik nodig om blijvend van mijn migraine af te komen?” heeft BreinMedicijn een gratis Migraine Test ontwikkeld.
Binnen enkele minuten weet u wat voor soort behandeling u nodig heeft om definitief uw migraine te genezen. Doe nu de gratis Migraine Test!
8. Is migraine te behandelen en te genezen?
Dit Tension Myositis syndrome proces proces kan worden stopgezet en worden teruggedraaid! Dit is bewezen doordat er in Amerika, door behandelaars zoals dr. Sarno, al reeds duizenden mensen genezen zijn van hun migraine en andere pijn.
Wij zijn specialisten op het gebied van het elimineren van migraine en hebben het BreinMedicijn behandelprogramma ontwikkeld. Deze is mede gebaseerd op visie van Dr. Sarno en is verder door ons door ontwikkeld en in de Nederlandse taal beschikbaar gemaakt. Onze methode pakt de oorzaak nummer één aan.
In ongeveer drie maanden kunt u compleet genezen of een blijvende aanzienlijke verlichting van uw migraine.
Het BreinMedicijn behandelprogramma is gebaseerd op de wetenschap dat het brein bepaalt of u pijn voelt, waar u pijn voelt en hoeveel pijn u ervaart. Uw brein is namelijk in staat om pijnsignalen van de zenuwen ‘AAN’ te zetten of gewoon weg die ‘UIT’ te zetten. Uw migraine pijn zit daarmee niet tussen uw oren. Uw migraine is echt.
Het is van belang te zeggen dat het BreinMedicijn behandelprogramma geen alternatieve geneeswijze is: er wordt enkel op een slimme manier gebruik gemaakt van kennis over het functioneren van het brein.
8.1 Waarom werkt het BreinMedicijn behandelprogramma zo goed tegen migraine?
Het goede nieuws is dat dit pijnsysteem in uw hersenen kan worden beïnvloed, doormiddel van het gebruiken van de delen van uw hersenen die dat migraine (pijn)proces kunnen ‘UIT’ zetten.
Het eerste deel van hersenen die het migraine pijnproces kan ‘UIT’ zetten is het mentale deel van uw brein. Dit is de plaats waar u denkt en ook beslissingen neemt. Doormiddel van mentale technieken kan het migraine pijnproces worden ‘UIT’ gezet.
Het tweede deel van de hersenen wat feitelijk dit pijnproces in de ‘AAN’ stand houdt, is het emotionele brein. Het emotionele brein doet dit, omdat er emoties (onbewust) onderdrukt worden. Dit zorgt ervoor dat u zenuwstelsel verstoord raakt en daardoor wordt het migraine (pijn)proces in stand gehouden. Echter, wanneer deze emoties worden toegelaten, dan wordt het pijnproces verder ‘UIT’ gezet. Met als uiteindelijke resultaat dat u vrijwel of volledig genezen zult zijn van uw migraine.
Het BreinMedicijn behandelprogramma is ontwikkelt vanuit bovenstaande wetenschap en bestaat uit een serie mentale en emotionele technieken om het chronische pijnproces ‘UIT’ te zetten. In de meeste gevallen betekent dit dat u in 2 maanden pijn vrij bent of een aanzienlijke verlichting van uw (pijn)klachten zult vervaren.
Lijdt niet langer aan uw migraine. Bekijk ons BreinMedicijn behandelprogramma, die de oorzaak nummer één aanpakt, en kom van uw pijn af.
Bekijk ook eens de reviews van cliénten die na ons behandelprogramma zijn verlost van hun pijnklachten.
Meer lezen over hoofdpijn door stress?
Bronnenlijst
1. Lipton RB, et al., ‘Migraine diagnosis and treatment: results from the American Migraine Study II’. Headache, 2001;41(7):638-645
2. de Tommaso M et al., ‘Migraine and central sensitization: clinical features, main comorbidities and therapeutic perspectives’, Current Rheumatology Reviews, 2015 Dec 30
3. https://www.thuisarts.nl/migraine
4. https://www.thuisarts.nl/migraine
5. Newman LC, Lipton RB. Migraine MLT-down: an unusual presentation of migraine in patients with aspartame-triggered headaches . Headache. (2001)
6. Patel RM1, Sarma R, Grimsley E. Popular sweetner sucralose as a migraine trigger.Headache,2006, 46(8):1303-4.
7. Bowers E and C. Lliades, MD, ‘Does MSG cause migraines?’, 20 jun 2014
8. Juliano, Laura M., and Roland R. Griffiths. “A critical review of caffeine withdrawal: empirical validation of symptoms and signs, incidence, severity, and associated features.” Psychopharmacology 176.1 (2004): 1-29.
9. Blau J., ‘Water deprivation: a new migraine precipitant’, Headache. 2005 Jun;45(6):757-9.
10. Blau, J.et al., ‘Water‐deprivation headache: A new headache with two variants’. Headache: The Journal of Head and Face Pain, 2004, 44(1), 79-83
11. Mitra, S.J. Opioid Management, 2008, 4:123-130
12. Silverman, SM. Pain Physician, 2009, 12:679-684
13. Wolfe R. J of Rheumatology. 2009, 36:671-678
14. https://www.thuisarts.nl/hoofdpijn/ik-heb-migraine-man
15.Sinclair S., ‘Migraine headaches: nutritional, botanical and other alternative approaches’. Alternative Medicine Review, 1999; 4: 86-95
16. Mauskop A., ‘Why all migraine patients should be treated with magnesium’, Journal of Neural Transmission (Vienna). 2012 May;119(5):575-9
17. Weaver K., ‘Magnesium and migraine’. Headache 1990;30:168 [letter].
18. Schulte LH, Allers A, May A. Hypothalamus as a mediator of chronic migraine: evidence from high-resolution fMRI. Neurology. 2017;88:1-6.
19. Denuelle M1, Fabre N, Payoux P, Chollet F, Geraud G. Hypothalamic activation in spontaneous migraine attacks. Headache. 2007 Nov-Dec;47(10):1418-26.
20. Goodwin, Hoven, Murison & Hotopf 2003 Association between childhood physical abuse and gastrointestinal disorders and migraine in adulthood. Am J Public Health v.93(7); Jul 2003 1065–1067.
21. Sumanen, Rantala & Sillanmäki, Childhood adversities experienced by working-age migraine patients. Journal of Psychosomatic Research, 2007, v62(2):139-43.
22. Burns JW, Arousal of negative emotions and symptoms-specific reactivity in chronic low backpain patients. Emotion. 2006, 6: 309-19.
23. Quartana PJ, Burns JW. Painfull consequences of Anger suppression. Emotion. 2007, 7:400-14.
24. Burns JW, Quartana P, Gilleam W, Gray E, Matsuura J, Nappi C, Wolfe B, Lofland K. Effects of anger surpression on pain severity and pain behaviors among chronic pain patients: evaluation of an irononic process model. 2008, 27:645-652.
25. Fitzgerald KD, Welsh RC, Gehring WJ, Abelson JL, Himle JA, Liberzon I, Taylor SF. Error-related hyperactivity of the anterior cingulate cortex in obessesive compulsive disorder. Biological Psychiatry. 2005, 57:287-94
26. Das P, Kemp AH, Lidell BJ, Brown KJ, Olivier G, Peduto A, Gordon E, Willeams LM. Pathways for fear perception: modulation of amygdala activity by thalamo-cortical systems. Neuroimage. 2005, 26: 141-148
27. Kross E, Berman MG, Mischel W, Smith EE, Wager TD. Social rejection shares somatosensory representations with physical pain. Proceedings of the national academy of Sciences of the USA. 2011, 108:6270-6275.
Als u dit artikel waardevol vindt help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere mensen die lijden aan migraine. Dit kan door middel van de social media knoppen. Ik ben ook erg benieuwd om te horen wat u aan dit artikel gehad heeft en/of u nog vragen heeft? Laat dan even een reactie achter.