Alles over Tennisarm- symptomen, oorzaak en behandeling
Heeft u een tennisarm? Misschien heeft u pijn aan de buitenkant van uw elleboog en/of heeft u last van uitstralende pijn in uw onderarm, pols en/of hand.
Daarnaast ervaart u dat u krachtsverlies heeft wanneer u iets bovenhands wilt optillen, bijvoorbeeld een kind boven uw hoofd tillen.
U vraagt zich misschien af of u een tennisarm heeft hoe u van uw hiervan af komt?
Misschien zoekt u een effectieve behandeling. Of u heeft al zoveel behandelingen of operaties gehad dat u het allemaal even niet meer weet.
Juist omdat er zoveel soorten behandelingen zijn voor een tennisarm is het voor veel mensen lastig om te bepalen welke behandeling geschikt is en bovenal effectief is. Moet u een bijvoorbeeld wel of geen lichamelijke behandeling ondergaan om van uw pijnklachten af te komen?
Om u antwoord te geven op de vraag “Wat voor soort behandeling heb ik nodig om blijvend van mijn tennisarm af te komen?” heeft BreinMedicijn een gratis Tennisarm Test ontwikkeld.
Binnen enkele minuten weet u wat voor soort behandeling u nodig heeft om uw tennisarm definitief te genezen.
Klik op de oranje button met “Tennisarm Test” om te starten met de test.
In het kort
- Bij een tennisarm heb je pijn aan de buitenkant van de elleboog. Deze pijn straalt soms uit naar de onderarm, pols en hand.
- Symptomen bij een tennisarm: krachtverlies, pijn bij: het indraaien van schroeven, handdoek uitwringen; een kind optillen sterke vuist maakt, onderhands tilt. Drukken op de buitenste elleboogknobbel doet pijn.
- Een tennisarm wordt vastgesteld door een arts op basis van je klachten en na lichamelijk onderzoek en diverse testen.
- Steeds meer wetenschappelijke studies tonen aan dat de klachten niet veroorzaakt wordt door een overbelasting en daardoor een tennisarm, maar door een overprikkeld zenuwstelsel. Hier test je of dit ook voor jou geldt;
- Medicatie, fysiotherapie, rust, injecties, oefeningen, acupunctuur, triggerpointtherapie, dry needling, een brace, intapen of shockwave kunnen de klachten verhelpen of verlichten. Als een overprikkeld zenuwstelsel een rol speelt, werkt dit echter vaak slechts tijdelijk;
- De klachten kunnen verdwijnen als je overprikkelde zenuwstelsel weer tot rust komt. Zo zijn al vele mensen genezen van hun pijn door een tennisarm. Ons programma helpt hierbij.
Inhoudsopgave
- Wat is een tennisarm?
- Wat zijn de symptomen van een tennisarm?
- Zijn deze bekende aandoeningen de oorzaak van een tennisarm?
- Veroorzaakt een bepaalde lichaamshouding of overbelasting een tennisarm?
- De oorzaak nummer één van uw tennisarm
- Is een tennisarm te verhelpen, te behandelen, op te lossen en te genezen?
1. Wat is een tennisarm?
De tennisarm is een veelvoorkomende aandoening. De buitenkant van de elleboog is hierbij pijnlijk. Deze pijn straalt soms uit naar de onderarm, pols en hand.
De spieren die de pols en de vingers strekken noemen we de onderarm-extensoren (extensor muscles). Deze spieren lopen vanuit de hand door tot aan de aan de buitenkant van de elleboog. Via de pezen hechten ze zich hier aan het bot van de bovenarm. Bij de aanhechting van de spier met het bot bevindt zich meestal de pijn.
Vaak wordt de tennisarm een vorm van tendinitis (peesontsteking) genoemd.
De studies naar tendinitis laten echter zien dat er geen sprake is van een ontsteking in de pees bron[1].
Daarom is tendinitis naar tendinosis hernoemd: oftewel de pijn in de aanhechting van de spier aan het bot.
De pijn aan de binnenkant van de elleboog wordt ook wel een golfarm genoemd.
Uiteindelijk komt het erop neer dat de pijn en andere klachten met de spier of de pees te maken zou hebben en dat daar iets beschadigd zou zijn. Vaak wordt het aan overmatig gebruik verweten en dat er daardoor microscopische scheurtjes in de pezen zouden zijn ontstaan.
Wetenschappelijk onderzoek laat echter zien dat schade aan een pees vaak geen reden is voor de pijn en dat er iets anders aan de hand is dan een pees- of spierbeschadiging. In het gedeelte ‘’Zijn deze bekende aandoeningen de oorzaak van een tennisarm?’ gaan we er dieper op in.
2. Wat zijn de symptomen van een tennisarm?
U heeft een tennisarm als de volgende bewegingen pijn doen: als u uw hand dichtknijpt of u uw onderarm naar buiten draait en uw pols naar achteren buigt. Een muisarm heeft vergelijkbare klachten maar is toch anders dan een tennisarm.
Bij de volgende activiteiten zult u met name pijn ervaren als er sprake is van een tennisarm:
- Het indraaien van schroeven;
- Een handdoek uitwringen;
- Een kind optillen;
- Een backhandslag maken tijdens het tennissen;
- De druk op de buitenste elleboogknobbel is pijnlijk.
Daarnaast zijn ook de volgende symptomen vaak bij een tennisarm van toepassing:
- Krachtverlies (met name bij iets bovenhands optillen);
- Het drukken op de buitenzijde van de elleboog kan zeer pijnlijk zijn;
- Pijn aan de buitenzijde van de elleboog ter hoogte van de harde knobbel;
- De pijn komt wanneer u een krachtige vuist maakt;
- De pijn kan naar de onderarm, pols en hand uitstralen;
- Soms kan het volledig strekken van de elleboog pijnlijk zijn;
- Het rekken van de onderarm kan pijnlijk zijn (de pols naar u toe buigen)bron [2]
Na jarenlang last te hebben gehad van een tennisarm ben ik eindelijk pijnvrij en kan ik weer de dingen doen die ik wil. Bekijk mijn verhaal en zie hoe de BreinMedicijn behandelmethode mij en ook anderen heeft geholpen om van mijn pijnklachten af te komen.
3. Zijn deze bekende aandoeningen de oorzaak van een tennisarm?
Bij de diagnose tendinitis betekent dit dat de oorzaak van de pijn aan een peesontsteking in de elleboog wordt verweten. Dit vanwege de mogelijkheid dat er microscopische scheurtjes in de pees zouden zijn ontstaan. Die scheurtjes zijn als het ware zijn gaan ontsteken. Het zou door overmatig gebruik veroorzaakt zijn.
Onderzoeken tonen desondanks aan dat er vaak geen ontstekingen zijn, terwijl de pijn er wel degelijk gevoeld wordt. bron[3] Daarom wordt het tegenwoordig tendinose genoemd.
De algemeen geaccepteerde diagnose is dan ook dat de pees beschadigt raakt door een langdurig overbelasting ervan, of de pees ineens overbelast raakt door te snel en te zwaar te trainen.
Hierbij wordt ook ervan uitgegaan dat de pees slecht of nauwelijks zou genezen. bron[4]
Een onderarm spier, de musculus extensor carpi ulnaris, speelt ook een rol bij de klachten. bron[5] bron [6],
Wetenschappelijk onderzoek laat echter zien, dat mensen met een geconstateerde beschadiging in de pees of in de botten en gewrichten, zij er geen enkele last ervan ervaren! Zij hebben totaal geen pijn.
Drie van elkaar losstaande onderzoeken van M.C. Jensen bron [6], D.G. Borenstein bron [7] en N. Boos bron [8], tonen aan dat er maar een zeer klein verband is tussen rugpijn en de resultaten van de MRI-scans.
Als van mensen van middelbare leeftijd – die geen rugpijn hebben – een MRI scan afgenomen worden, dan zou er bij 60%-90% van hen hernia’s in de nek en/of rug, gedegenereerde schijven, artrotische veranderingen, rotator cuff rupture (scheur in de schouder pezen), wervelkanaalvernauwing en andere veelvoorkomende veranderingen, worden geconstateerd.
Deze bevindingen, zijn nogmaals, het beste te interpreteren als normale verouderingsverschijnselen en niet als een soort ziekte, die de pijn zou veroorzaken.
Ook al zou er sprake zijn van schade aan uw pezen of spieren, dan is dat alsnog in verreweg de meeste gevallen niet de oorzaak van uw pijnklachten.
3.2 Triggerpoints in de triceps en biceps (tennisarm)
Myofasciale Triggerpoints (kruisjes) zijn microverkrampingen in spieren die als kleine pijnlijke verhardingen of ‘knoopjes’ aanvoelen. Deze verkrampingen verminderen de doorbloeding bij de desbetreffende gebieden. Het levert een zuurstoftekort op en zorgen er ook voor dat afvalstoffen zich enorm ophopen.
Al in 1975 en 1985 zijn er door wetenschappelijke (herhaal)onderzoeken aangetoond dat een klein zuurstoftekort ernstige pijn kan veroorzaken. bron [9] bron [10]
Triggerpoints kunnen wél degelijk elleboog-, onderarm-, pols- of handpijn veroorzaken (zie de rode uitstralingsgebieden) als ze actief zijn. Ze zijn echter niet de éérste oorzaak van elleboog-, onderarm-, pols- of handpijn. De vraag is namelijk: waardoor worden triggerpoints veroorzaakt?
Want als ze door massage of dry needling behandeld worden en de adviezen uit het handboek Triggerpoint-therapie bron [11] opgevolgd worden, blijven de triggerpoints desondanks vaak terugkomen. De eerste en échte oorzaak van de tennisarm gerelateerde pijn is niet de triggerpoint.
Zodra de oorzaak nummer één aangepakt wordt kan de pijn en ook de triggerpoint blijvend geëlimineerd worden.
De pijn en klachten van een tennisarm worden door een zuurstoftekort veroorzaakt. Dit zuurstoftekort kan in de pezen, spieren en zenuwen plaatsvinden, dat zich in pijn en andere klachten uit. De pezen of de spieren lijken de getroffen locaties te zijn bij een tennisarm.
De vraag is dan: hoe en waarom ontstaat dit zuurstoftekort? Deze vraag wordt uitgebreid behandeld in het gedeelte: Wat is de oorzaak nummer één van een tennisarm?’
In het volgende gedeelte wordt deze vraag behandeld: ‘kan een overbelasting van de arm een tennisarm en de daaraan gerelateerde klachten veroorzaken?’
4. Veroorzaakt een bepaalde lichaamshouding of overbelasting een tennisarm?
Een tennisarm wordt ook wel een vorm van RSI genoemd hetgeen staat voor ‘repetitive strain injury’.
Uiteraard kan ergonomie het gebruiksgemak, werkplezier en de productiviteit verhogen, waardoor we o.a. onze spieren en pezen minder belasten en daardoor meer kunnen doen met dezelfde energie.
De ergonomische producten van BakkerElkhuizen (muis afbeelding) en Multigrip (deur til afbeelding) raden we om die reden dan ook zeer aan.
Maar of veel uren zwaar werken en/of zogenaamd verkeerd werken met uw arm, hand of pols een tennisarm veroorzaakt?
Voorbeelden die vaak als een zogenaamde oorzaak van een tennisarm worden aangewezen zijn:
- Zwaar en repeterend werk met de handen of arm zoals schilderen, tuinieren, schroeven draaien of veel boven je hoofd werken met een boormachine.
- Te veel uren met een toetsenbord of muis werken.
- De muis of toetsenbord niet dicht bij uw lichaam houden, waardoor de schouders of pols overbelast zou worden.
- Het niet gebruiken van ergonomische toetsenborden en muizen. Het zou slecht voor uw pols, hand, elleboog, schouder en arm zijn.
Welke lichaamshouding de pijn in de elleboog, arm, hand of pols doet verergeren of verminderen verschilt erg per persoon.
Zo heeft de één pijn als hij een niet-ergonomische platte muis gebruikt en de ander niet.
Een ander heeft pijn als hij zijn muis te ver van zijn toetsenbord gebruikt en de ander niet.
Zelfs de momenten wanneer mensen symptomen krijgen verschilt per persoon. De één heeft meer pijn in de ochtend en de ander in de middag en weer een ander in de avond.
Dat er zoveel verschil tussen personen bestaat wanneer zij meer of minder pijn hebben, toont al aan dat er heel iets anders aan de hand is dan simpelweg een overbelasting of beschadiging aan uw elleboog of arm.
Daarnaast zijn er veel mensen die volgens bewegingsexperts op de verkeerde manier hun toetsenbord of muis gebruiken, zwaar werk met hun handen verrichten, verkeerd een schroevendraaier gebruiken, enzovoorts.
Hoe kan het dan dat veel van deze mensen geen pijn of last van een tennisarm hebben? Of de gevallen waarbij ze de elleboog, hand, pols of arm hebben overbelast en die na een korte rustperiode weer over is. Terwijl dit bij andere gevallen de genezing maanden of jaren in beslag neemt.
Het antwoord op de vraag of een bepaalde lichaamshouding of overbelasting langdurige of chronische tennisarm veroorzaakt is simpelweg ‘nee’. Het wetenschappelijk bewijs ontbreekt gewoonweg.
De moderne mens heeft volgens de zogenaamde bewegingsexperts al tienduizenden jaren verkeerd bewogen of getild. Hoe kan het dan dat het percentage mensen met langdurige pijn of een tennisarm de afgelopen tientallen jaren alleen maar is toegenomen? bron[12]
We bewegen en tillen volgens deze experts beter dan onze voorouders en toch is er meer langdurige RSI, nek-, rug, arm, hand, pols of schouderpijn dan vroeger. Er is iets anders aan de hand waarom mensen langdurige pijn hebben.bron[13].
Een ander onderzoek uit Noorwegen liet zien dat rugpijn niet door een verkeerde of bepaalde manier van tillen werd veroorzaakt, maar door problemen op het werk en met de baas (emotionele stress). bron [14]
Deze twee onderzoeken laten het volgende zien:
Ten eerste: bewegingsadviezen en hulpmiddelen konden RSI klachten of andere pijn niet voorkomen.
Ten tweede: een bepaalde of zogenaamde verkeerde manier van bewegen blijkt niet de oorzaak van hun pijn te zijn. Maar situaties die stress en emoties opriepen, waren de voornaamste oorzaak.
Dit feit is zeer belangrijk om te onthouden, samen met de verminderde doorbloeding, wat we lazen in het gedeelte ‘Zijn deze bekende aandoeningen de oorzaak van een tennisarm?’. Houd dit in gedachten wanneer we de oorzaak nummer één van de tennisarm gaan bespreken.
Dr. Sarno zegt het volgende over een andere RSI-vorm, het carpaal tunnelsyndroom (CTS) genoemd: “Hoe kan het dat de
miljoenen mannen en vrouwen die sinds het begin van de 20e eeuw op de logge typmachines aan het typen waren nooit het carpaal tunnel syndroom kregen?[15]
Carpaal tunnel syndroom en een tennisarm worden niet veroorzaakt door een toetsenbord, schroevendraaiers, boormachines of een andere vorm van bewegen!
Dr. Sarno, auteur van Healing Backpain, een revalidatie arts die duizenden tennisarm-patiënten blijvend heeft weten te genezen, zegt het volgende hierover:
“Het is volstrekt onlogisch om te beweren dat na miljoenen jaren van evolutie, in welke tijd wij de dominante soort op deze planeet is geworden, onze lichamen structureel zwak zijn geworden of dat we zo broos zijn geworden dat we voorzichtig moeten zijn met hoe we bewegen , hoe we onze lichamen gebruiken of deelnemen aan herhalende activiteiten. Dit is complete onzin. Wij zijn geen papier-maché; Wij zijn sterk en veerkrachtig, aanpasbaar en we genezen snel”. [16]
Wat is dan de oorzaak nummer één van de tennisarm en hoe komt u er vanaf?
Om u antwoord te geven op de vraag “Wat voor soort behandeling heb ik nodig om blijvend van mijn tennisarm af te komen?” heeft BreinMedicijn een gratis Tennisarm Test ontwikkeld.
Binnen enkele minuten weet u wat voor soort behandeling u nodig heeft om definitief uw tennisarm te genezen. Doe nu de gratis Tennisarm Test!
5. De oorzaak nummer één van uw tennisarm
De oorzaak nummer één ligt niet aan een afwijking of schade in het lichaam, die aangepakt moet worden. Of dat u anders moet leren bewegen/tillen.
Maar de oorzaak is psycho-fysiologisch; anders gezegd: de oorzaak begint in uw hersenen en eindigt in uw lichaam. Dit heet ook wel het Tension Myositis Syndrome.
Een goed voorbeeld om dit te illustreren is fantoompijn. Een patiënt voelt pijn aan zijn been of voet, terwijl dit lichaa msdeel al maanden of jaren geleden is geamputeerd!
Zijn pijn en lijden is echt, maar de plek waar de pijn zou moeten zitten bestaat niet eens meer!
Dit komt omdat onze hersenen bepalen hoe en waar er pijn gevoeld wordt en daar kan de oorzaak nummer één gevonden worden en vervolgens kan die échte oorzaak behandeld worden en zult u genezen.
De oorzaak nummer één van een chronische of langdurige tennisarm zijn onderdrukte emoties
De meest voorkomende oorzaak van een tennisarm is het (onbewust) onderdrukken of verdringen van emoties. Dit zorgt ervoor dat uw autonome zenuwstelsel van slag raakt.
De daders zijn met name de sociaal niet-geaccepteerde emoties zoals boosheid, angst, schuld, schaamte en verdriet.
Dr. Sarno noemt dit proces en oorzaak Tension Myositis Syndrome.
Uw hersenen gebruiken de pijn als een manier om u af te leiden, waardoor u deze emoties niet hoeft te voelen. Uw hersenen zijn in staat om veranderingen in uw lichaam te creëren. Dit kan gebeuren door een stressvolle of emotionele situatie.
Denk bijvoorbeeld aan blozen of vlinders in de buik bij verliefdheid. Als we nerveus of gespannen zijn voor een spreekbeurt, dan kunnen we ons misselijk voelen, diarree krijgen of hartkloppingen ervaren.
Dit zijn lichamelijke reacties op een emotie, waar de meeste van ons er wel bekend mee zijn. Dit heet ook wel een psychofysiologische reactie in het lichaam. In andere woorden: hoe u denkt, zich voelt en gedraagt, beïnvloedt uw lichaam.
Wat de tennisarm (pijn)klachten veroorzaakt is dat er op bepaalde plaatsen in uw lichaam (de zenuwen, pezen en spieren) de bloedvaten vernauwd en de doorbloeding verminderd worden. Het creëert vooral een chronisch zuurstoftekort en een ophoping van afvalstoffen.
Al in 1975 en 1985 zijn er door wetenschappelijke (herhaal)onderzoeken aangetoond dat een klein zuurstoftekort ernstige pijn kan veroorzaken. Bij een tennisarm is er zeer vermoedelijk sprake van een verminderde doorbloeding bij de pezen en/of de spieren, hetgeen de klachten veroorzaakt.
Op hoofdlijnen ziet het Tension Myositis Syndrome proces van hoe ons brein in staat is om chronische pijn en daarmee een tennisarm te veroorzaken er ongeveer als volgt uit.
5.1 U denkt misschien: kunnen emoties een tennisarm en pijn veroorzaken? Jazeker!
Er werd een onderzoek gedaan met patiënten met chronische rugpijn. Er werd gekeken wat er met de (pijn)klachten gebeurde, als zij gevraagd werden om na te denken over gebeurtenissen die hen boos maakten.
Hij ontdekte dat wanneer de patiënten boos werden vanwege iets wat hen vroeger was overkomen, dat hun rugspieren erg gespannen raakten en zij meer (pijn)klachten begonnen te ervaren. Zij hadden geen hogere hartslag of andere spanningen in de spieren hierdoor. Bron[17]
Dit toont ook aan dat het lichaam op emoties reageert in specifieke gebieden.
5.2 Kunnen onderdrukte emoties een tennisarm en pijn veroorzaken? Jazeker!
In een ander onderzoek werden proefpersonen in een situatie geplaatst die angst of boosheid zou veroorzaken. Ze kregen de volgende instructies apart: hun emoties uiten, hun emoties onderdrukken of proberen helemaal geen emoties te laten zien.
Na deze instructies deden zij één hand in een bak met ijswater. Zij die de instructie hadden gekregen om geen emoties te voelen of te uiten hadden een lagere tolerantie voor de pijn en ervoeren veel meer pijn. Bron [18]
Afsluitend, kregen patiënten met rugpijn, de instructie om tijdens een stressvol laboratorium experiment hun boosheid te onderdrukken of juist niet te onderdrukken.
De proefpersonen die de instructie hadden gekregen om hun emoties te onderdrukken hadden meer pijn tijdens en na het experiment bron [19].
Deze onderzoeken samen laten zien dat zowel angst en boosheid een lagere pijndrempel kan veroorzaken en de spanning in de spieren kan doen laten toenemen. Onderdrukking van emoties leidt tot nog veel meer pijn.
Een deel van het brein, die de sterkte van de pijn bepaalt, is de cortex cingularis anterior (CCA). Emotionele reacties doen de activiteit in dit gebied toenemen en dit veroorzaakt dat de pijn wordt vergroot.
Hersenscan-onderzoeken hebben ook laten zien dat er een sterke relatie is tussen emoties en pijn.
Bijvoorbeeld: Eisenberger en haar collega’s (2003 en 2006) hebben laten zien, dat wanneer mensen in een laboratoriumsituatie worden buitengesloten of worden afgewezen, hun CCA wordt geactiveerd en de gevoeligheid voor pijn versterkt wordt.
De CCA wordt ook geactiveerd door angst en zorgen, net als de amygdala en het autonoom zenuwstelsel dat ook doen bron[20] bron [21].
Ethan Kross en collega’s voerden van elkaar los staande hersenscans uit; bij jongvolwassenen die een milde pijn werden gegeven en tegelijkertijd een foto kregen getoond van een ex-geliefde die de relatie in de afgelopen zes maanden beëindigde bron[22].
Niet erg verrassend was het, dat dezelfde gebieden van de hersenen werden geactiveerd bij de lichamelijke pijn als bij de emotionele pijn. Zowel lichamelijke als emotionele pijn worden op dezelfde manier in de hersenen verwerkt en kunnen ‘echte’ pijn veroorzaken.
6. Is een tennisarm te verhelpen, te behandelen, op te lossen en te genezen?
Een vraag die veel mensen hebben is: “wat is de beste behandeling om mijn tennisarm te genezen of te elimineren?”
Het probleem echter is dat bijna alle soorten behandelingen niet de échte oorzaak van uw tennisarm klachten aanpakken. Dit is dan ook vaak de reden dat dit als resultaat heeft dat uw tennisarm niet geneest. Slechts de symptomen worden aangepakt.
Tennisarm wordt behandeld, vaak met zeer weinig blijvend resultaat, door de volgende behandelsoorten.
Sommige van de onderstaande behandelingen kunnen zelfs de klachten verergeren. Al geven sommige soorten behandelingen verlichting van de pijn, maar een duurzame genezing brengen ze voor veel mensen helaas niet.
Dit Tension Myositis Syndrome proces kan worden stopgezet en worden teruggedraaid! Door behandelaars zoals dr. Sarno, zijn reeds duizenden mensen in Amerika genezen van pijn in hun schouder, rug, nek, arm, hand, elleboog, vinger, pols en andere soorten pijn.
Wij zijn specialisten op het gebied van het genezen van een tennisarm en hebben de BreinMedicijn behandelprogramma ontwikkeld. Deze is mede gebaseerd op de visie van Dr. Sarno en is verder door ons door ontwikkeld en in de Nederlandse taal beschikbaar gemaakt.
Het BreinMedicijn behandelprogramma pakt de oorzaak nummer één aan van een tennisarm en in ongeveer 2 maanden kunt u compleet genezen of heeft u een zeer grote sprong vooruit gemaakt.
Het BreinMedicijn behandelprogramma is gebaseerd op de wetenschap dat het brein bepaalt of u pijn voelt, waar u pijn voelt en hoeveel pijn u ervaart. Uw brein is namelijk in staat om pijnsignalen van de zenuwen ‘AAN’ te zetten of gewoon weg die ‘UIT’ te zetten. Uw tennisarm zit daarmee niet tussen uw oren. Uw tennisarm klachten zijn echt.
Het is van belang te zeggen dat het BreinMedicijn behandelprogramma geen alternatieve geneeswijze is: er wordt enkel op een slimme manier gebruik gemaakt van kennis over het functioneren van het brein.
Om u antwoord te geven op de vraag “Wat voor soort behandeling heb ik nodig om blijvend van mijn tennisarm af te komen?” heeft BreinMedicijn een gratis Tennisarm Test ontwikkeld.
Binnen enkele minuten weet u wat voor soort behandeling u nodig heeft om definitief uw tennisarm te genezen. Doe nu de gratis Tennisarm Test!
6.1 Waarom werkt het BreinMedicijn behandelprogramma zo goed tegen een tennisarm?
Het goede nieuws is dat dit pijnsysteem in uw hersenen kan worden beïnvloed, door middel van het gebruiken van de delen van uw hersenen die het tennisarm (pijn)klachten-proces kunnen ‘UIT’ zetten.
Het eerste deel van hersenen die het tennisarm (pijn)klachten-proces kan ‘UIT’ zetten is het mentale deel van uw brein. Dit is de plaats waar u denkt en ook beslissingen neemt. Door middel van mentale technieken kan het tennisarm (pijn)klachten-proces worden ‘UIT’ gezet.
Het tweede deel van de hersenen wat feitelijk dit (pijn)klachten-proces in de ‘AAN’ stand houdt, is het emotionele brein. Het emotionele brein doet dit, omdat er emoties (onbewust) onderdrukt worden.
Dit zorgt ervoor dat u zenuwstelsel verstoord raakt en daardoor wordt het (pijn)klachtenproces in stand gehouden. Echter, wanneer deze emoties worden toegelaten, dan wordt het pijnproces verder ‘UIT’ gezet.. Met als uiteindelijke resultaat dat u vrijwel of volledig genezen zult zijn van uw (pijn)klachten.
Het BreinMedicijn behandelprogramma is ontwikkelt vanuit bovenstaande wetenschap en bestaat uit een serie mentale en emotionele technieken om het chronische (pijn)klachtenproces ‘UIT’ te zetten. In de meeste gevallen betekent dit dat u in 2 maanden pijn vrij bent of een aanzienlijke verlichting van uw tennisarm klachten zult ervaren.
Lijd niet langer aan uw tennisarm! Bekijk ons BreinMedicijn behandelprogramma, die de oorzaak nummer één aanpakt, en kom van uw pijn af!
Bekijk ook eens de reviews van cliénten die na ons behandelprogramma zijn verlost van hun pijnklachten.
Bronnenlijst
1. Karim M. Khan , MD, PhD, Jill L. Cook , B App Sci, PT, Jack E. Taunton , MD & Fiona Bonar. Overuse Tendinosis, Not Tendinitis, Part 1: A New Paradigm for a Difficult Clinical Problem. Journal
The Physician and Sportsmedicine 28, no 5:38-48
2. https://www.thuisarts.nl/tennisarm/ik-heb-tennisarm
3. Karim M. Khan , MD, PhD, Jill L. Cook , B App Sci, PT, Jack E. Taunton , MD & Fiona Bonar. Overuse Tendinosis, Not Tendinitis, Part 1: A New Paradigm for a Difficult Clinical Problem. Journal
The Physician and Sportsmedicine 28, no 5:38-48
4. Arroll B, Goodyear-Smith F. Corticosteroid injections for painful shoulder: a meta-analysis. Br J Gen Pract. 2005 Mar 1;55(512):224-8.
5. Nirschl RP, Ashman ES (2004). "Tennis elbow tendinosis (epicondylitis)". Instr Course Lect. 53: 587–98
6. Jensen MC, Brant-Zawadzki MN, Obuchowski N, Modic MT, Malkasian D, Ross JS. Magnetic resonance imaging of the lumbar spine in people without back pain. New England Journal of Medicine, 1994, 331:69-73
7. Borenstein DG, O’mara JW JR, Boden SD, Lauerman WC, Jacobsen A, Platenberg C, Schellinger D, Wiesel SW. The value of magnetic resonance imaging of the lumbar spine to predict low-back pain in asymptomatic subjects: a seven-year follow up study. Journal of bone and Joint Surgery (American) 2001, 83-A:1306-11
8. Boos N, Semmer N, Elfering A, Schade V, Gal L, Zanetti M, Kissling R, Buchegger N, Hodler J, Main CJ, Natural history of individuals with asymptomatic disc abnormalities in magnetic resonance imaging: predictors of low back pain-related medical consultation and work incapacity. Spine. 2000, 25: 1484-92
9. Fassbender H. G. Wegner K. Morphologie und Pathogenese des Weichteilrheumatismus, Z.Rheumaforsch, 1973, Vol. 32, p. 355
10. Lund N, Bengtsson A, Thorborg P. MuscleTissue Oxygen Pressure in Primary Fibromyalgia. Scandinavian Journal of Rheumatology, 1986, Vol. 15, p.165
11. Davies, C handboek triggerpoint-therapie. Altamira, Haarlem, 2014.
12. http://www.nytimes.com/1994/11/28/business/bane-of-insurers-new-ailments.html?pagewanted=all
13. Lawren H. Daltroy, Dr.P.H., Maura D. Iversen, B.S.P.T., S.D., Martin G. Larson, S.D. A Controlled Trial of an Educational Program to Prevent Low Back Injuries. New England Journal of Medicine 1997 337:322-328
14. Christensen J.O, Knardahl s. Work and back pain: A prospective study of psychological, social and mechanical predictors of back pain severity. European Journal of Pain, 2012, 16: 921-933
15. Sarno, J. The Divided Mind. Grand Central Life and Style, New York, NY, 1999. P.24
16. Sarno, J. Healing Back Pain. Grand Central Life and Style, New York, NY, 1991
17. Burns JW, Arousal of negative emotions and symptoms-specific reactivity in chronic low backpain patients. Emotion. 2006, 6: 309-19.
18. Quartana PJ, Burns JW. Painfull consequences of Anger suppression. Emotion. 2007, 7:400-14.
19. Burns JW, Quartana P, Gilleam W, Gray E, Matsuura J, Nappi C, Wolfe B, Lofland K. Effects of anger surpression on pain severity and pain behaviors among chronic pain patients: evaluation of an irononic process model. 2008, 27:645-652.
20. Fitzgerald KD, Welsh RC, Gehring WJ, Abelson JL, Himle JA, Liberzon I, Taylor SF. Error-related hyperactivity of the anterior cingulate cortex in obessesive compulsive disorder. Biological Psychiatry. 2005, 57:287-94
21. Das P, Kemp AH, Lidell BJ, Brown KJ, Olivier G, Peduto A, Gordon E, Willeams LM. Pathways for fear perception: modulation of amygdala activity by thalamo-cortical systems. Neuroimage. 2005, 26: 141-148
22. Kross E, Berman MG, Mischel W, Smith EE, Wager TD. Social rejection shares somatosensory representations with physical pain. Proceedings of the national academy of Sciences of the USA. 2011, 108:6270-6275.
Als u dit artikel waardevol vindt help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere mensen die lijden aan tennisarm klachten. Dit kan door middel van de social media knoppen. Ik ben ook erg benieuwd om te horen wat u aan dit artikel gehad heeft en/of u nog vragen heeft? Laat dan even een reactie achter.