arrow_drop_up arrow_drop_down

Onze visie met betrekking tot de belangrijkste oorzaak van chronische pijn?

Hoe ontstaat dit pijnproces in de hersenen?

Chronische pijn hersenen

De hypothalamus het controlecentrum van het autonome zenuwstelsel!

De hypothalamus heeft via het autonome zenuwstelsel en het hormoonstelsel invloed op het gehele lichaam. Het regelt uw ademhaling, hartslag, bloeddruk, doorbloeding, temperatuur, spijsvertering, werking van organen en vele andere onbewust plaatsvindende functies.


Dit systeem is zo geavanceerd dat het de doorbloeding van elk deeltje of weefsel van het lichaam controleert. Bijvoorbeeld: wanneer u sport vergroot het de doorbloeding in met name de spieren, pezen en andere plaatsen die door het sporten meer zuurstof nodig hebben. 

Een goede doorbloeding brengt zuurstof en voedingsstoffen en voert afvalstoffen weg. Een gebrek aan zuurstof betekent een echt probleem! Wanneer dit proces langdurig optreedt ontstaan chronische lichamelijke klachten. Zuurstofgebrek in het weefsel leidt tot verkramping, pijn en heeft een negatieve impact op het getroffen lichaamsdeel of orgaan.

De vraag is: wat veroorzaakt dan die abnormale activiteit in het autonome zenuwstelsel waardoor dit zuurstoftekort ontstaat?

Chronische pijn en het brein

 Het emotionele brein verstoort het autonome zenuwstelsel!


De amygdala is het beginpunt waar (de meeste) chronische pijn ontstaat. De amygdala is het centrum van de hersenen waar emotionele herinneringen worden opgeslagen. Deze emotionele herinneringen worden opgeslagen in associatieve netwerken (aan elkaar verbonden in een netwerk). Een bekend voorbeeld is wanneer een kind zich heeft gebrand aan de kachel. 


Deze emotionele herinnering wordt dan opgeslagen in de amygdala. Wanneer het kind de volgende keer een brandende kachel ziet dan slaat de amygdala alarm. Het kind zal voordat hij of zij het zelf door heeft al voorzichtig zijn bij die kachel en zal zelfs in een reflex voldoende afstand nemen van de kachel.


Wanneer u iets bedreigends ervaart zoals bijvoorbeeld een deadline, financiële problemen, zorgen om de kinderen, huwelijks- of relatie problemen of problemen op het werk zult u hier op uw eigen manier op reageren. Bijvoorbeeld: we gaan harder ons best doen en onderdrukken daarmee de gevoelens die bij de dreiging horen. 


We gaan de situaties vermijden of we raken verslaafd aan dingen (koffie, smartphone, roken, suiker enz.) om ons beter te voelen. Dit zorgt ervoor dat wij zelf de dreiging niet meer voelen. Echter, ons lichaam denkt daar nog steeds heel anders over!

Het onderdrukken van emoties zorgt ervoor dat het emotionele brein alarm slaat en daarmee uw chronische pijn veroorzaakt

chronische pijn syndroom

Als de amygdala alarm slaat dan gaan er signalen naar de hypothalamus. De hypothalamus die geeft vervolgens door middel van het autonome zenuwstelsel signalen af naar elk deel van het lichaam. Hierdoor wordt bijvoorbeeld de doorbloeding verminderd of orgaanfuncties worden aangepast.


Dit noemen ze ook wel de vecht- of vluchtreactie. Deze wordt geactiveerd wanneer er gevaar dreigt en de amygdala alarm slaat. Hierdoor wordt het hele lichaam beïnvloed en bent u in staat om aan de dreiging te ontsnappen.


Het onderdrukken van emoties zorgt ervoor dat de amygdala alarm slaat en signalen zend naar de hypothalamus. Hierdoor wordt het autonome zenuwstelsel verstoort en wordt uiteindelijk uw chronische pijn veroorzaakt!

GOED NIEUWS! U kunt wel degelijk genezen van uw langdurige pijnklachten!

Chronische pijn genezen

Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat wat het brein aanleert kan het ook weer afleren! Daarnaast kunnen onderdrukte emoties door een specifieke aanpak worden ervaren. Hierdoor kunnen de daaraaan onderliggende innerlijke conflicten worden opgelost. Dit zorgt ervoor dat de verstoring in het autonome zenuwstelsel wordt opgeheven. Net zoals u slechte gewoontes hebt aangeleerd kunt u die ook weer afleren door een nieuwe gewoonte aan te leren.


Zo kunt u uw brein ook leren om deze chronische pijn-afleidingsmanoeuvre niet meer uit te voeren. Het chronische pijn proces wordt hierdoor doorbroken. Dit zorgt ervoor dat elk deel van uw lichaam volledig voorzien wordt van zuurstof- en voedingstofrijk bloed en de afvalstoffen weer worden weggevoerd. Hiermee wordt de pijncyclus tot een einde gebracht.


Een dergelijke psycho-fysiologische aanpak heeft al reeds duizenden mensen zoals u genezen van hun chronische pijn!

Onze BreinMedicijn Methode is gericht op het verhelpen van de ware oorzaak van chronische pijn waarmee uw pijn blijvend kan worden verholpen. 

Dit heeft onze aanpak al voor vele mensen betekend!

Naam: Barbara (35)

 Klachten: ischias zenuwpijn in de rug, benen en in de tenen. 


 Een hele tijd geleden ben ik door mijn rug gegaan en de dokter adviseerde 'bedrust'. Na negen maanden had ik nog steeds last van hevige pijn. Een kennis van mij wees mij op de deze methode en binnen 2 weken was ik pijnvrij!  Wat erg cool is: is dat wanneer ik merk dat de pijn terugkomt ik het met deze methode zou weer kan laten weggaan!

Naam: Myles (45)

Klachten: migraine en hoofdpijn. 


Ik had 3 maandenlang elke dag last van hoofdpijn en regelmatig kwam daar ook nog eens migraine bovenop. Ik heb hiervoor een MRI scan, CT scan en een rug punctie gehad. Echter, de artsen kon niets vinden. Ik vond op het internet een video over deze aanpak en ik was aan het einde van deze video helemaal overtuigd. Ik ben het programma gaan volgen en na 9 weken was ik vrij van mijn migraine en hoofdpijn.

Barbara (35)

Klachten: ischias zenuwpijn in de rug, benen en in de tenen

 Een hele tijd geleden ben ik door mijn rug gegaan en de dokter adviseerde 'bedrust'. Na negen maanden had ik nog steeds last van hevige pijn. Een kennis van mij wees mij op deze behandelmethode en binnen 2 weken was ik pijnvrij! 


Wat erg cool is: is dat wanneer ik merk dat de pijn terugkomt ik het met deze methode zou weer kan laten weggaan!Myles (45)

Klachten: migraine en hoofdpijn. 


Ik had 3 maandenlang elke dag last van hoofdpijn en regelmatig kwam daar ook nog eens migraine bovenop. Ik heb hiervoor een MRI scan, CT scan en een rug punctie gehad. Echter, de artsen kon niets vinden. 


Ik vond op het internet een video over deze behandelmethode en ik was aan het einde van deze video helemaal overtuigd. 

Ik ben het behandelprogramma gaan volgen en na 9 weken was ik vrij van mijn migraine en hoofdpijn.

Ontdek hoe u pijnvrij kunt worden en blijven door het BreinMedicijn behandelprogramma