Hierbij de uitgebreide uitleg 

over de score van uw 

pijntest

Uitleg van de vragen en de antwoorden van de pijntest

Na het invullen van onze chronische pijn test heeft u uw score ontvangen op het door u opgegeven email adres. Onder de video vindt u per vraag uitleg over de betekenis van elk antwoord.


Hierdoor zult u hopelijk écht begrijpen wat de oorzaak is van uw pijnklachten, waarom uw voorgaande behandelingen niet hebben gewerkt en wat er nodig is om pijnvrij te worden.Toelichting vraag 1:

Wanneer fysieke behandelingen niet hebben aangeslagen, of de pijn kwam weer terug, dan is dit een indicator van het

tension myositis syndroom (TMS). Dit betekent dat uw hersenen de pijn (die absoluut echt is) in stand houdt. De pijn zit dus niet tussen uw oren.


BreinMedicijn gebruikt een succesvolle behandelmethode die ervan uit gaat dat de oorzaak van de pijn niet noodzakelijk een structureel probleem is in het lichaam, maar te maken heeft met onbewuste en ongewenste emoties en stress.


Deze emoties veroorzaken omkeerbare veranderingen in het lichaam die zich uiten in pijn.

Dit wordt ook wel Tension Myositis Syndroom (TMS) genoemd.


Als uw pijn namelijk zou worden veroorzaakt door een "lokaal" fysiek probleem, dan zou een operatie, massage of medicatie de klachten hebben opgelost.Toelichting vraag 2:

De zenuwbaan pijn van het tension myositis syndroom (TMS) begint vaak tijdens, of na een stressvolle periode of situatie.


Ook wordt de pijn vaak heftiger of minder wanneer het stressniveau van een persoon verandert. Wanneer iemand geconfronteerd wordt met een emotioneel moeilijke situatie of veel stress dan kunnen de pijnklachten veranderen.


Wanneer pijnklachten reageren op uw stress en op uw emotionele welzijn dan is de kans klein dat de pijn komt door een fysiek probleem.  Pijn door o.a. ernstige ziekten of fysieke problemen is vaak constant en reageert niet of nauwelijks op stress of op uw emotionele welzijn.

 

Toelichting vraag 3:

Bij een fysieke aandoening, zoals bij een breuk, zal de pijn eerst hevig zijn en vervolgens langzaam afnemen in samenhang met de genezing van de breuk. Bij permanente zenuwschade of een ernstige ziekte zal de pijn qua intensiteit bijna nooit een verschil laten zien. 


Wanneer de pijn komt vanuit uw zenuwstelsel (tension myositis syndroom) dan zal de pijn fluctueren van weinig tot veel.

In sommige gevallen is de pijn soms helemaal niet aanwezig en kan dan ineens weer in alle hevigheid beginnen. 


Bij rugpijn bijvoorbeeld kan men pijn hebben bij het zitten, maar niet bij het staan of bij het bukken. Dit kan ook compleet andersom zijn. Wanneer de pijn zou komen door schade aan uw lijf dan kan dat niet. U zou dan pijn hebben bij het zitten en het bukken, dus wanneer u uw rug gebruikt op wat voor manier dan ook, dan zou u pijn moeten hebben.

Als uw pijn zenuwbaan pijn is (tension myositis syndroom), dan kan dit enorm verschillen. Toelichting vraag 4:

We beweren niet dat een vakantie zenuwbaan pijn (TMS) geneest. Voor sommige mensen kan een vakantie of een ontspannende afleiding zoals TV kijken, sport of een andere ontspannende activiteit de pijnklachten verminderen. 


Wanneer uw pijn komt door een fysieke aandoening dan heeft een vakantie niet of nauwelijks invloed.


Ik zelf heb dit ook meegemaakt toen ik op vakantie ging naar Peru terwijl ik een burn-out had en de nodige chronische pijn.

Binnen 3 dagen had ik veel minder last van mijn pijnklachten. Echter, zodra ik thuiskwam begonnen de klachten weer.Toelichting vraag 5:

Dit wordt ook wel “symptoom migratie” genoemd. Dit gebeurt vaak wanneer iemand een behandeling heeft ondergaan.

Denk hierbij aan een operatie of massage en de pijn op 1 plek wordt opgelost.


Echter ontstaan vervolgens ergens anders in het lichaam andere pijnklachten. De pijn, ook zonder een behandeling, kan zich verplaatsen binnen de locatie van uw lichaam.


Denk hierbij bijvoorbeeld aan: pijn in de onderrug die van links naar rechts gaat of zich verplaatst naar de nek, schouders, armen of hoofd. 


Wanneer uw pijn komt door een fysiek probleem dan is “verplaatsen van pijn” onmogelijk. Wanneer het echter zenuwbanen betreft, dan is dit een veelvoorkomend verschijnsel.


Toelichting vraag 6:

Dr. Sarno, een Amerikaanse professor en grondlegger van deze behandelmethode ondervond bij de mensen waar hij

tension myositis syndroom (TMS) vaststelde dat deze patiënten 1 of meerdere van deze aandoeningen hebben gehad.

Dit zijn allemaal aandoeningen die door een verstoring van het zenuwstelsel kunnen ontstaan.


Zeker wanneer u meerdere van dit type aandoeningen heeft gehad (of heeft) is de kans groot dat dit komt door tension myositis syndroom. Een andere doorvraag die niet in de pijntest is opgenomen maar wel relevant kan zijn voor u is de volgende vraag:


Wordt de pijn minder wanneer u een andere stress of spanning gerelateerde klacht heeft?


Met die klacht bedoel ik o.a. die bij vraag 6 genoemd wordt. Als het antwoord JA is, dan neemt de kans dat u tension myositis syndroom heeft aanzienlijk toe.


Als uw pijn zou komen door een fysieke aandoening dan kan de pijn namelijk niet minder worden wanneer u last heeft van een stress of spanning gerelateerde klacht. Toelichting vraag 7:

Een warme kruik, ijs of een massage verbetert vaak de doorbloeding wat het zuurstoftekort in uw spieren tijdelijk opheft en daarmee de klachten kan verlichten. Wanneer de klachten komen door ernstige ziekten of door een afwijking in het lichaam dan is dit bijna niet mogelijk omdat uw klachten dan niks te maken hebben met de bloedsomloop.
 


Toelichting vraag 8:

Beweging en sport verbetert tijdelijk de doorbloeding in uw hele lijf en geeft ook de nodige ontspanning. Wanneer u zenuwbaan pijn, oftewel tension myositis syndroom heeft dan is het logisch dat dit gebeurt. Dit komt omdat de verminderde doorbloeding veroorzaakt door uw hersenen daar de oorzaak van is. 


Bij een fysieke aandoening zoals bijvoorbeeld een hernia of artrose zou sport niet of nauwelijks de pijn kunnen verminderen.Toelichting vraag 9:

Deze bovengenoemde karaktereigenschappen zijn eigenschappen waarmee iemand een enorme druk op zichzelf kan leggen. Perfectionisme en “people pleasen” zijn de twee belangrijkste. 


Met perfectionisme wil iemand geen fouten maken uit angst om tekort te schieten of angst om fouten te maken. Mensen met deze eigenschappen worden zelfs boos op zichzelf of anderen wanneer zaken niet lopen zoals ze willen. Dit zorgt voor veel stress en emoties. 


Dit karakter en de in de vraag genoemde karaktereigenschappen hebben de sterke neiging om boosheid en ook verdriet in te slikken en te onderdrukken. Bij mensen met zenuwbaan pijn (TMS) vind je 1 en meestal meer van deze karaktereigenschappen terug. 


Wat we ook vaak terugzien is dat mensen met deze karaktereigenschappen bepaalde emoties zeer onprettig vinden, slecht of zelfs een teken van zwakte. Bij mannen is dit vaak bij verdriet en bij vrouwen vaak boosheid, al verschilt dit natuurlijk per persoon.Toelichting vraag 10:

Deze vraag bevat een lijst met klachten en aandoeningen die we uitstekend kunnen helpen met ons behandelprogramma en waarvan lichaamsgerichte behandelingen, waaronder fysiotherapie, operaties, triggerpoint (spierknopen) therapie etc vaak tijdelijk helpen.


We willen nogmaals benadrukken dat deze pijntest en ook wij nooit beweren dat de pijn tussen uw oren zit of dat er iets psychisch mis met u zou zijn.


Betekenis van de score van uw pijntest:

Wat wij zeggen als uw score 5 of hoger is en zeker als deze 8 of hoger is, dat de pijn die u voelt echt is en dat ontstekingen, pijn, branderigheid enz ook daadwerkelijk op die plek zitten. Dit komt omdat er op die plaats bloedvaten langdurig vernauwd zijn wat leidt tot milde zuurstoftekorten. Dit leidt dan tot verzuring en aanmaak van pijnhormonen en triggerpoints (spierknopen).


Dit proces van langdurige vernauwingen in die kleine bloedvaten (niet levensgevaarlijk) wordt veroorzaakt door de zenuwbanen in uw zenuwstelsel. Het zenuwstelsel regelt ook uw hartslag, vertering van voedsel, bloeddruk en ook uw bloedvaten. 


Wanneer uw score 8 of hoger aangeeft, dan is het zenuwstelsel zeer waarschijnlijk de oorzaak van uw pijnklachten.

Emotionele stress en ook het onderdrukken van emoties leidt er toe dat deze verstoring optreedt in uw zenuwstelsel.


Ons behandelprogramma is speciaal ontwikkeld om dit probleem blijvend voor u op te lossen.


Wilt u meer informatie over de oorzaak én het definitief genezen van uw pijnklachten?


Download dan ons gratis E-book "De verborgen oorzaak van chronische pijn".

Gratis E-book: De verborgen oorzaak van chronische pijn!

Bent u op zoek naar een oplossing voor uw chronische pijn? Heeft u al diverse behandelingen geprobeerd zonder blijvend succes?


Download dan het gratis E-book van 40 pagina's en ontdek:


  • De verborgen oorzaak van chronische pijn
  • Waarom veel behandelmethoden tegen chronische pijn falen of maar tijdelijk werken
  • U zult ontdekken of uw diagnose een misdiagnose is en wat u direct hieraan kunt doen
  • Wat voor soort behandeling er nodig is om de onderliggende oorzaak van uw chronische pijn definitief te genezen
  • Met daarin de beste technieken en praktische tips om direct te kunnen beginnen om pijnvrij te worden
  • Zonder lege woorden en vol met informatie waar u wat aan heeft en uiteraard wetenschappelijk onderbouwd.

Chronische pijn behandelprogramma

Ontdek onze gespecialiseerde aanpak bij chronische pijn. We hebben een uiterst effectief behandelprogramma ontwikkeld waardoor

u definitief kunt genezen van uw chronische pijn.